Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR403.88 FtUSD387.45 FtCHF426.08 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
az elején kva nehéz volt húzni,meg dobta kifele a föld, de mostmár élesek a vasak,mert 4 heki homok elintézte, a fiúk minden nap 3 órán keresztül kalapálják róla a ráfagyott földet, lehet kéne tenni bele valami fűtőszálat
jó videó!
A ferga a valóságban is ilyen! Bármilyen nehezet is kell húzni, ha gyorsan nem is, de lassan 4-5-el elhúzza amit utána köt az ember, nomeg folyamatosan tudja ezt!
ja és még nem késő!
átviheted hozzájuk, adok nyerset amennyit behoztál.
legalább jó száraz kukoricát kapsz vissza (6víz%) megkeverve nyersel,hogy nedvesítődjön vissza
Az éven nincs sok szép fánk! ha nem teccik szólj hozok egy újat, ez a fa inkább különleges mint szép kolorádói jegenyefenyő van belőle közel 1500 fm de sajnos már mind túlméretes lett ettől a csapadékos időtől mindegyik hozott egy jó fél és 1 méteres sterssz hajtást!
HA megkapom a területalapút veszek a fergára front hidraulikát és ha minden jól megy talán még MFPista vagy valamelyik szárnysegéde segít is benne (póttankkal együtt)
Egyszer ha benő a kútacs a fejed teejinakkor vissza fogsz térni a gyökerekhez
Hallode hívtalak de nem vetted fel.
Helyi KITE-ben azt sem tudják, hogy mi az a kalcium klorid
IKR-nél ismerik, de már nincsen szállítás bábolnáról az idén bakker..... meg azt mondták, hogy a két első kerékbe ha 660 liter megy összesen, akkor ehhez a vízhez majdnem 3mázsa(12x25kilós zsák) anyagot kell keverni.
Ezt én meg sokallom.
Azt mondta a faszi, hogy az első kerekekben 75%-osra kell keverni az anyagot, a hátsókat meg 45%-ra.
ez is furcsa, annyival nem vastagabb a hátsó köpeny sem
csak arról tudok írni amit én használok az autókba is.
Mobil Delvac Mx Extra 10-40 CI-4.
Ez megy a Cr traktorokba illetve az autókba is. Nissanba nyáron 15W-40-es CF-4-es olajat (Prista super diesel-t) is öntök, télen csak a mobil.
A lényeg, hogy a mobil nemzetközi honlapján nagyon fainúl felvannak sorolva,hogy melyik mit tud. Viszkozitás értékek különböző hőmérsékleteken,szivattyúzhatóság... ilyesmi.
A lényeg, hogy ez az mxextra 10-40 hidegben majdnem olyan jól szivattyúzható mint egy személyautós 5-40-es olaj.(nem a castrol Edge persze!!!) Tehát hiába a hideg oldauk azoknak 5W-s ennek meg 10, igazából ugyanolyan hidegben használhatóak.
Melegoldalon meg x hőfokon monjuk 130 foknál elég durván nagyobb maradt a viszkozitása, tehát nem hígul úgy el, stabilabb olaj, jobban bírja a meleget terhelést.
Elég sokat összehasonlítottam egyéként ilyen szempontból vélgülis ez a lényege egy olajnak.
Van ttől egy mégjobb Mobil olaj gépekbe való, az egy jóképű 5-40-est hidegoldalon is megver 10-es létére!!!!
de szerintem felesleges azt használni, sokkal drágább is, és nemtudom,hogy kell e egy traktorba szintetikus motorolaj, amikor egy CF-es 15-40-essel is nyakam rá,hogy ugyanannyit elfutna. Részecskeszűrő nincsen, tehát azt nem bántaná, a motor meg lényegében megegyezik a régiekkel, amikor síma egyfokozatú olajakat is öntöttek beléjük (90-ben mondjuk)
A fordfocus-nak 5-30-a gyári olaja de az csak víz. Kapja a 10-40-es mobilt, nem is lesz más benne. és olcsó is meg van itthon mindig nagyobb tételben
Mást forgagalmaztunk korábban, de teljesen magunktól álltunk át.
Ár-érték arányban jó, és nincs vita, ha valami megdöglik.
Ez oda-vissza.
Korábban voltak kétségeink hogy az olaj tudja-e azt amit ráírtak a kannára.
Bevizsgáltattuk, tudta.
De itt azért van felelősség.Nem mindegy hogy x-tíz, vagy több ügyfél gépébe milyen olajat öntünk, javaslunk.
Hááááát.....a dci-be biztosan jobb, mert az egeres.
A személyautó előírások másak mint a nagy dízelesek.
Valaki biztosan tudja hogyan lehetne kitalálni melyik melyiknek megfelelő.
Volt itt egy olajos ember, de nagyon hamar felszívódott.
A kis valtrába gond volt a 15w40-sel egyszer. Menni kellett volna disznótszállítani kb -15 -20 fokba, és nem indult csak baromi nehezen. Új akksi volt pedig benne, a vízmelegítője bedugva jó pár órája, de nem bírta az önindító forgatni a motort. Az olaj olyan sűrű volt szinte mint a zsír. Amióta 10w40 van azóta bármilyen hideg is van pöcc-röff!
24441 hozzászólás
Válasz #8590. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
az elején kva nehéz volt húzni,meg dobta kifele a föld, de mostmár élesek a vasak,mert 4 heki homok elintézte, a fiúk minden nap 3 órán keresztül kalapálják róla a ráfagyott földet, lehet kéne tenni bele valami fűtőszálat
Válasz #8588. hozzászólásra
Amúgy az ekével hogy állsz elégedettségileg ?
Válasz #8587. hozzászólásra
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
én nem vok ilyen éhes, 25-é megvenni oszt 50-é eladni
Válasz #8585. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101217141809_20101217098.jpg)
cserébe egy friss életkép
Válasz #8586. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
....saját földről.......ez is csak úgy beugrott......
Válasz #8585. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
kőszi, kva faxa
ilyen raktárt megtőteni kukival......csak úgy beugrott
GRÜN-DYNEK
Válasz #8579. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Ez nagyon durván király!!!!
Faxa vidi szabikám!
De legközelebb ne ebbe a topikba oda lesz a FErga imázs!!!
értem én, de hogy így működjön![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
bár amikor egy kettesgolf 1,9dízel motorral lenyomja gyorsulásban a subaru imprezát, akkor már minden megtörténhet.
Válasz #8580. hozzászólásra
sok gázolaj,nagy turbó,nagy fordulat=rövid élet
Válasz #8579. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
T-25 nek ilyen fordulatnál törik a főtengelye.
még a 8600-nak is![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
mit tudnak elkövetni,hogy így menjen egy motor????
jójó tudom, de hihetetlennek tűnik
Válasz #8578. hozzászólásra
Válasz #8576. hozzászólásra
ezzel odabaxnék a fergáknak!
Válasz #8576. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
jó videó!
A ferga a valóságban is ilyen! Bármilyen nehezet is kell húzni, ha gyorsan nem is, de lassan 4-5-el elhúzza amit utána köt az ember, nomeg folyamatosan tudja ezt!
6495 vs. tunying Case
Válasz #8574. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Válasz #8572. hozzászólásra
ja és még nem késő!
átviheted hozzájuk, adok nyerset amennyit behoztál.
legalább jó száraz kukoricát kapsz vissza (6víz%) megkeverve nyersel,hogy nedvesítődjön vissza
Válasz #8572. hozzászólásra
ha kell hogyne
Válasz #8571. hozzászólásra
Már bánom hogy odavittem! Jobban jártam volna ha elviszem a szomszédodhoz vagy ha csak szétterítem a padláson!
A gumiról kp s számlát fogsz kapni!
Én a műkakiról??? Kapok?
Válasz #8570. hozzászólásra
leesett értem.
Már azthittem ment a papír a szárításról (100Ft/víz% plusz be ki tárolás rakodás...)
ócccccsó lesz barátom!óccccssssó
(he ha komolyan veszed este kihúzom az ágy lábát alúlad)
Válasz #8568. hozzászólásra
az utsó két mondat nem neked szólt!
Válasz #8568. hozzászólásra
milyen levelet???
én nem küldtem.
mivan?
Válasz #8567. hozzászólásra
Az éven nincs sok szép fánk! ha nem teccik szólj hozok egy újat, ez a fa inkább különleges mint szép kolorádói jegenyefenyő van belőle közel 1500 fm de sajnos már mind túlméretes lett ettől a csapadékos időtől mindegyik hozott egy jó fél és 1 méteres sterssz hajtást!
HA megkapom a területalapút veszek a fergára front hidraulikát és ha minden jól megy talán még MFPista vagy valamelyik szárnysegéde segít is benne (póttankkal együtt)
Köszönöm a levelet!
Válasz #8565. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
hátrahútam mint a dögöt. szerinted felállítottam???
Válasz #8563. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Válasz #8562. hozzászólásra
nem korai azt még??
Válasz #8563. hozzászólásra
jól van na zsugabubus ne vedd a szívedre
Válasz #8560. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
megint barom vagy?
Válasz #8561. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
nem.
éppen karácsonyfát díszítettem
jó betörő lennél, itt vagyunk lent oszt semmit meg nem hallottunk.
ja vagy jó a szigetelés igen...
de igazán bejöhettél volna megpillantani a kis cerbengóc robokutyot
Válasz #8560. hozzászólásra
Mi van szanberg már szóra se méltatod az embert csak nem befeszültél?????
Válasz #8559. hozzászólásra
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
legalább marad két jó traktorod a sok szemet között
Válasz #8558. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Válasz #8555. hozzászólásra
Adj el egyet! adok érte nagyfülkés 50-es MTZ-t ful üzemképes, bár ekét nem tennék rá azért
Válasz #8556. hozzászólásra
he cement van itthon az nem jó????
egy kis soderral még nehezebb vón talán
Axiál ma eszembe sem jutott, köszi a tippet
Válasz #8554. hozzászólásra
Pedig abba annyi kell !!!!
Axiál ??????
Válasz #8554. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
megvannak még(2+2alkatrész) ,sőt mennek is sokat!
kb.100ha-ig ezel ment a műtrágyázás,vegyszerezés+a krumpli vetés,ültetés,töltögetés,szedés.
Válasz #8553. hozzászólásra
Egyszer ha benő a kútacs a fejed teejinakkor vissza fogsz térni a gyökerekhez
Hallode hívtalak de nem vetted fel.
Helyi KITE-ben azt sem tudják, hogy mi az a kalcium klorid
IKR-nél ismerik, de már nincsen szállítás bábolnáról az idén bakker..... meg azt mondták, hogy a két első kerékbe ha 660 liter megy összesen, akkor ehhez a vízhez majdnem 3mázsa(12x25kilós zsák) anyagot kell keverni.
Ezt én meg sokallom.
Azt mondta a faszi, hogy az első kerekekben 75%-osra kell keverni az anyagot, a hátsókat meg 45%-ra.
ez is furcsa, annyival nem vastagabb a hátsó köpeny sem
ilyennel kezdtem az ipart.
Válasz #8551. hozzászólásra
Trakiba VALVOLIN,autóba castrol 5w40 magnetic
Vmisi!
csak arról tudok írni amit én használok az autókba is.
Mobil Delvac Mx Extra 10-40 CI-4.
Ez megy a Cr traktorokba illetve az autókba is. Nissanba nyáron 15W-40-es CF-4-es olajat (Prista super diesel-t) is öntök, télen csak a mobil.
A lényeg, hogy a mobil nemzetközi honlapján nagyon fainúl felvannak sorolva,hogy melyik mit tud. Viszkozitás értékek különböző hőmérsékleteken,szivattyúzhatóság... ilyesmi.
A lényeg, hogy ez az mxextra 10-40 hidegben majdnem olyan jól szivattyúzható mint egy személyautós 5-40-es olaj.(nem a castrol Edge persze!!!) Tehát hiába a hideg oldauk azoknak 5W-s ennek meg 10, igazából ugyanolyan hidegben használhatóak.
Melegoldalon meg x hőfokon monjuk 130 foknál elég durván nagyobb maradt a viszkozitása, tehát nem hígul úgy el, stabilabb olaj, jobban bírja a meleget terhelést.
Elég sokat összehasonlítottam egyéként ilyen szempontból vélgülis ez a lényege egy olajnak.
Van ttől egy mégjobb Mobil olaj gépekbe való, az egy jóképű 5-40-est hidegoldalon is megver 10-es létére!!!!
de szerintem felesleges azt használni, sokkal drágább is, és nemtudom,hogy kell e egy traktorba szintetikus motorolaj, amikor egy CF-es 15-40-essel is nyakam rá,hogy ugyanannyit elfutna. Részecskeszűrő nincsen, tehát azt nem bántaná, a motor meg lényegében megegyezik a régiekkel, amikor síma egyfokozatú olajakat is öntöttek beléjük (90-ben mondjuk)
A fordfocus-nak 5-30-a gyári olaja de az csak víz. Kapja a 10-40-es mobilt, nem is lesz más benne. és olcsó is meg van itthon mindig nagyobb tételben
Válasz #8549. hozzászólásra
Mást forgagalmaztunk korábban, de teljesen magunktól álltunk át.
Ár-érték arányban jó, és nincs vita, ha valami megdöglik.
Ez oda-vissza.
Korábban voltak kétségeink hogy az olaj tudja-e azt amit ráírtak a kannára.
Bevizsgáltattuk, tudta.
De itt azért van felelősség.Nem mindegy hogy x-tíz, vagy több ügyfél gépébe milyen olajat öntünk, javaslunk.
Válasz #8548. hozzászólásra
Ti milyen olajakat használtok a szervizeknél? Csak mf-t használhattok, vagy más márkát is forgalmaztok?
Válasz #8547. hozzászólásra
Hááááát.....a dci-be biztosan jobb, mert az egeres.
A személyautó előírások másak mint a nagy dízelesek.
Valaki biztosan tudja hogyan lehetne kitalálni melyik melyiknek megfelelő.
Volt itt egy olajos ember, de nagyon hamar felszívódott.
Válasz #8544. hozzászólásra
Igaz, az univerzális CF-4. Az autóba legalább CH kellene?
Válasz #8544. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Értettem!
Válasz #8541. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
amúgy én nem tudom pontosan, csak heccellek...
valami ilyesmi, vagy valami amerika...
Válasz #8542. hozzászólásra
A rönóba eszedbe ne jusson!
Mi az MF-et használjuk a mieinkbe, de az is CI-4.
Válasz #8538. hozzászólásra
A kis valtrába gond volt a 15w40-sel egyszer. Menni kellett volna disznótszállítani kb -15 -20 fokba, és nem indult csak baromi nehezen. Új akksi volt pedig benne, a vízmelegítője bedugva jó pár órája, de nem bírta az önindító forgatni a motort. Az olaj olyan sűrű volt szinte mint a zsír. Amióta 10w40 van azóta bármilyen hideg is van pöcc-röff!
Válasz #8539. hozzászólásra
Nem ért ide, majd küldd már el még egyszer, hátha megvan a kimenő leveleidnél.
Kössz a tanácsot! A renaultok motorjába is meg lehetne próbálni? Ez enyém dci a fateré dti.