Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Te vagy gyerekes Gründy!
vagy nevezhetlek másképpen is???!
Plusz okosnak hiszed magad mind e közben pedig fogalmad sincsen a dolgokról.
Fogalmazhatnék úgy is,hogy látjuk mennyire szúrja a szemed, hogy vannak itt bőven elégedett Fergások, ebből kifolyólag irígy kutya vagy.
Vagy csak egyszerűen te választottál rosszúl, mellényúltál de nagyon és próbálod gyógyítgatni a lelkedet azzal, hogy másokat baxogatsz közben meg el is hiszed amit kiépítessz magadnak a tudatodban...
hát ha jobban érzed ettől magadat akkor egészségedre.
azért látom , hogy még benned van a kötekedés, mert sikerült fogást találnom rajtad. én nem tudtam, hogy kit takar a gründy. én inkább azt javaslom, hogy hagyjuk békén egymást
Válasz #7770. hozzászólásra innen tudtam , hogy SPIELERnek mi a neve , ami ugye a MÁSODIK vagy ki tudja hanyadik regisztrációd azt meg te árultad el amikor balfax módjára egyszer Géza helyett spieler néven irtál ,úgyhogy magadra vessél
(mondjuk sose tartottalak egy nagy észnek ,de ezzel a névvel élni háát ,tényleg részvétem)
azért ne csinálj úgy, mintha nem tudtad volna, hogy hogy hivnak. ennyire nem lehet beletrafálni. nekem csupán ennyi problémám volt. te se örültél volna a helyemben
Pedig ez az igazság, csak nem mered bevallani sajnos magadnak sem. El tudom képzelni mennyi bosszúságot kell lenyelned, ha valaki nem végzi rendesen a dolgát
Mézga, most mit pironkodsz meg udvarolgatsz, nincs vér a pucádban???, kérdezz rá már bátran, hogy mikor lesznek már azok a trakinak nevezett vasak végre megjavitva??? Vagy Te szervizt nem kapsz MF Pistiéktől
A demó traktoroknak minimális a nyomtáv, hogy ne legyenek szállítási problémák.
Ha szélesebbre van véve nyomtáv akkor utánállítjuk a bekormányzási szöget.
Legalábbis így illenék.
Egyszer tesztvezettem egy nagy Fergát a régi 8000-es sorozatból. Ami egyedüli dologként nem tetszett benne, az a várakozáshoz képest meglepően nagy fordulókör. Te mit mondasz erre?
Van Szarvas meg Szentes között egy cég 1000 Ha-on jóval fölül vannak, ahol kizárólag Fergák vannak. (Kombájnban Claas) Van közte csilli-villi legújabb szériás, meg igen-igen lehasznált is. Szóval, ha az öregekkel sok baj lett volna, akkor nem vettek volna újat belőle. Gondolom én. 100 Le-seket láttam, meg 200 fölöttit.
hol olvastad, hogy megutáltam? végülis nem vizpumpa téma volt, hanem csak tömités. mindkettőre ráfért már egy nagyszervíz az őszi hajtás elött. dolgoztak rendesen a masinák eddig. nem is kell ide az udvarba se kék se zöld
Vannak kirívó esetek sajnos minden márkánál,itt aki Fergát használ 2-300 hektárra (van neki egy kicsi és egy nagy )az dicséri ,és bevállt neki,de a nagygazdaságokban nemigazán válltak be(igaz ott minden márkával gondok vannak)mert nehéz jó traktoros alapanyagot találni,(mtz és rába után nehéz beültetni valakit ilyen agyonelektronizált műszerekbe)
Érdekes dolgok ezek.
Van példa és ellenpélda mindenre. Ezért nem is írok olyat amit hallani, csak amit tapasztalok látok saját szemmel.
Azt hogy 6000-es gépben újkorában alig üzemórával váltót diffit javítanak az csakis barbármunkából eredhet.
Tudom, hiszen ebben 4200körül tengődik az óra szűk 3év alatt, és még most jön a java, tavasz óta idáig semmitsem dolgozott mert nemtudott mégtarlóthanntani sem...gumik mindjárt lefutnak róla, de hálIstennek semmi probléma nem volt idáig.
Szóval hajtom rendesen. Főleg ilyenkor amikor minden perc számít. Végig leterhelve amit bír, partokon nem is kicsi partokon. DE! nem megölve, tehát ez a legutolsó karbantartási procedúrát sem hiányolja, tehát minden mindig percre pontosan megvan csinálva rajta. Ebbe nemvolt hikomol beleöntve, és le is volt cserélve 1200 óránál mindig.
Bemelegítem munka előtt még nyáron is nem állok egyből neki a talajmunkának.
Továbbá nem akasztok rá eszközt rába után amiben fáradt motorolaj gázolajjal megkeverve a hidraulika olaj(a szomszédok az új 6495-ön úgy cserélgetik a tárcsákat ekét a rábáról erre hogy ihajj,aztán a rábában pont ilyen olaj van...)
Nem is tudom elképzelni hogyan lehet gallyra vágni ilyen hamar egy gépet. Akkorákat fogatunk itt,hogy kegyetlen. Fogós talajokon mélyen nagy eszközökkel nyomatva kis fokozatban 5km/h körül, mondjuk a nagyon kötött táblákban az 5fejes Rabe ekével. Van olyan amikor egyszerűen nem bír megkaparni a gép, de a motor sem bír megejteni a fordúlatból kisebb fokozatokban. Ez kemény meló. Ilyenkor már végig izomból megy a gép, kapaszkodik és érezni,hogy bitang munka az egész. Mégis bírja a kiképzést, bízom benne,hogy 8ezernél is fogja.
De a munkát elkell végeznie és el is fogja az biztos, ha kell akkor így ha kell akkor szaladva talajtól függően.
Valahol olvastam,hogy a johnikon 99 meg 125fokon üzemel a motor 79valahanyasokon
Amikor egésznap nemszállok ki a gépből és hajtok végig, kint a légbeszívó perforált burkolat megtömődik törekkel szalmával időnként ha olyan a talajfelszín, nagytempónál repűl minden. A lényeg,hogy addig felkapcsolva hogy már gáznyomásra nembír felpörögni a motor 1850-től tovább mondjuk no akkor is nehezem megy fel 90fokra hosszú 800méteres-kilométeres táblában is.
Egy fokozattal ilyenkor visszakapcsolva meg 85-körül dolgozik a süsü benne.
EGyébként melegebb motor kevesebbet fogyaszt, próbálnak spórolni a Johni mérnökök ha mással nemtudnak
Annyira nem ismerem nh-t. Csak kollega mesélte hogy jártak használt gépet nézni és bekukkantottak a műhely felé és tele volt, és kint is sok állt mire kérdezték hogy azok eladóak e jött a válasz hogy bérjavítás...
24437 hozzászólás
Válasz #7786. hozzászólásra
igen egy pillanat és írom
Válasz #7784. hozzászólásra
alvázszámot tudsz?
Válasz #7754. hozzászólásra
Értem.
mf 6190 ről mi a vélemény
mi már gond megint ??![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Válasz #7761. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Te vagy gyerekes Gründy!
vagy nevezhetlek másképpen is???!
Plusz okosnak hiszed magad mind e közben pedig fogalmad sincsen a dolgokról.
Fogalmazhatnék úgy is,hogy látjuk mennyire szúrja a szemed, hogy vannak itt bőven elégedett Fergások, ebből kifolyólag irígy kutya vagy.
Vagy csak egyszerűen te választottál rosszúl, mellényúltál de nagyon és próbálod gyógyítgatni a lelkedet azzal, hogy másokat baxogatsz közben meg el is hiszed amit kiépítessz magadnak a tudatodban...
hát ha jobban érzed ettől magadat akkor egészségedre.
lehet választani az alternatívák között gyerekek
Kérdezd meg Konrádot mit szól mindehhez!?!
Válasz #7780. hozzászólásra
nem hinném, hogy 2 hét alatt ideérne a bünti, azért annyira nem turbósak
Válasz #7779. hozzászólásra
Szerintem már nem kapsz,nem külön mértek.
Válasz #7778. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
engem az nem boldogít ha te fizetsz. esetleg az ha az enyémet fizetnéd ki
Válasz #7776. hozzászólásra
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
Ha könnyit a lelkeden, nekem a múltheti sietségem 10.000 Ft meg 80 juróba került.....akciósan
Válasz #7776. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Valamelyik nap olvastam, állitólag gyorsitották a feldolgozást /Szombathelyen van/mert jó a bevétel2 milliárd.
Válasz #7775. hozzászólásra
még semmit se. 20-án történt az eset. mikor kellene jönnie?
Válasz #7774. hozzászólásra
Kaptál-e már valamit a 130km/h-ról?
Válasz #7771. hozzászólásra
azért látom , hogy még benned van a kötekedés, mert sikerült fogást találnom rajtad. én nem tudtam, hogy kit takar a gründy. én inkább azt javaslom, hogy hagyjuk békén egymást
a faxom kivan már ezekkel a hűlyeségeitekkel![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
{:wacko![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
:}
az enyémek istenbizony piskóták ezekhez a fasság marakodásaitokhoz képest.......
Válasz #7771. hozzászólásra
azért azt ne firtassuk, hogy kinek hanyadik regisztrációja
Válasz #7770. hozzászólásra
innen tudtam , hogy SPIELERnek mi a neve , ami ugye a MÁSODIK vagy ki tudja hanyadik regisztrációd azt meg te árultad el amikor balfax módjára egyszer Géza helyett spieler néven irtál ,úgyhogy magadra vessél
(mondjuk sose tartottalak egy nagy észnek ,de ezzel a névvel élni háát ,tényleg részvétem)
gründy
azért ne csinálj úgy, mintha nem tudtad volna, hogy hogy hivnak. ennyire nem lehet beletrafálni. nekem csupán ennyi problémám volt. te se örültél volna a helyemben
a7748-ba is belemászott valaki
Válasz #7765. hozzászólásra
sajnálom ha valamit nem értesz, de ez független a fergáktól.
Na ne má! Grűn ez nem divat errefelé! Vegyé vissza! Van határ!
Pistabácsi!!!!!!!
OLAJAT OLAJAT OLAJAT Tudod mint Szlípió!!!!!!!!!!!
Ja meg gyors csatlakozót
Válasz #7764. hozzászólásra
semmi különös csak van közös képünk gründyvel és a bátyjával
Válasz #7763. hozzászólásra
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
Pedig ez az igazság, csak nem mered bevallani sajnos magadnak sem. El tudom képzelni mennyi bosszúságot kell lenyelned, ha valaki nem végzi rendesen a dolgát
Mi folyik itt?
Válasz #7758. hozzászólásra
ez a dolog nem rád tartozik.
gründy a személyemet sértette
valahogy még mindig nem érted, hogy személyes. eddig próbáltam finom lenni és megirtam sms-ben olvass vissza és töröld a saját hozzászólásodat
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
mit gondolsz miért megy a nyalás ???
NAGYOT hibázott és most valahogy próbálná jóvátenni , de ehhez elég gyerekes fegyvert választott
Válasz #7759. hozzászólásra
van itt 1-2 Agrotrades vas, de nem túl dominánsak
nálatok semmi ferdzsó a tanyán?
körülötte?
Válasz #7755. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Mézga, most mit pironkodsz meg udvarolgatsz, nincs vér a pucádban???, kérdezz rá már bátran, hogy mikor lesznek már azok a trakinak nevezett vasak végre megjavitva??? Vagy Te szervizt nem kapsz MF Pistiéktől
Válasz #7756. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Te meg mit baszakodsz itten?????????
a következő egy közeli lesz. névvel cimmel telefonnal
Válasz #7754. hozzászólásra
de rég jártál már errefele!
Válasz #7750. hozzászólásra
A demó traktoroknak minimális a nyomtáv, hogy ne legyenek szállítási problémák.
Ha szélesebbre van véve nyomtáv akkor utánállítjuk a bekormányzási szöget.
Legalábbis így illenék.
Válasz #7748. hozzászólásra
7683? látom nem jó a memoriád
Válasz #7751. hozzászólásra
tiszta maffia
Válasz #7748. hozzászólásra
Mi történt itt?Kik ezek a sötét alakok?
Válasz #7744. hozzászólásra
Egyszer tesztvezettem egy nagy Fergát a régi 8000-es sorozatból. Ami egyedüli dologként nem tetszett benne, az a várakozáshoz képest meglepően nagy fordulókör. Te mit mondasz erre?
Válasz #7746. hozzászólásra
Van Szarvas meg Szentes között egy cég 1000 Ha-on jóval fölül vannak, ahol kizárólag Fergák vannak. (Kombájnban Claas) Van közte csilli-villi legújabb szériás, meg igen-igen lehasznált is. Szóval, ha az öregekkel sok baj lett volna, akkor nem vettek volna újat belőle. Gondolom én. 100 Le-seket láttam, meg 200 fölöttit.
Válasz #7743. hozzászólásra
baszki, a szemem
Válasz #7733. hozzászólásra
hol olvastad, hogy megutáltam? végülis nem vizpumpa téma volt, hanem csak tömités. mindkettőre ráfért már egy nagyszervíz az őszi hajtás elött. dolgoztak rendesen a masinák eddig. nem is kell ide az udvarba se kék se zöld
Válasz #7740. hozzászólásra
Vannak kirívó esetek sajnos minden márkánál,itt aki Fergát használ 2-300 hektárra (van neki egy kicsi és egy nagy )az dicséri ,és bevállt neki,de a nagygazdaságokban nemigazán válltak be(igaz ott minden márkával gondok vannak)mert nehéz jó traktoros alapanyagot találni,(mtz és rába után nehéz beültetni valakit ilyen agyonelektronizált műszerekbe)
repce vetésben írtam a Framest-ról![smile offtopic](/oldforum/images/smiles/offtopic.gif)
Válasz #7743. hozzászólásra
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
kölök neked a...
mondtam már,hogy nem fényezés, hanem folyamatos beszámoló a gépről.
Ha jó akkor jó.
van már gyereked?
látom küldte báttya a kölköket , hogy fényezzék egy kicsit az MF szekerét![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
nehéz dolguk van ....![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #7741. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Bam.g csávó két cső kukoricát bevágtam míg elolvastam a hozzászólásaid! Pedig egy kézzel összetörted a harminc tonnás munkahengert!!!
A Framest tapasztalatokról meg egy sort se írsz!?
Válasz #7737. hozzászólásra
Perkupán is van egy ilyen kettővel arrébb.
4000óra körül van benne 6-8éves forma a gép.
Talán már csak kormánykereket nem cseréltek rajta.
Azért vannak mégis nem bevállt gépek, karbantartástól függetlenűl is
Érdekes dolgok ezek.
Van példa és ellenpélda mindenre. Ezért nem is írok olyat amit hallani, csak amit tapasztalok látok saját szemmel.
Azt hogy 6000-es gépben újkorában alig üzemórával váltót diffit javítanak az csakis barbármunkából eredhet.
Tudom, hiszen ebben 4200körül tengődik az óra szűk 3év alatt, és még most jön a java, tavasz óta idáig semmitsem dolgozott mert nemtudott mégtarlóthanntani sem...gumik mindjárt lefutnak róla, de hálIstennek semmi probléma nem volt idáig.
Szóval hajtom rendesen. Főleg ilyenkor amikor minden perc számít. Végig leterhelve amit bír, partokon nem is kicsi partokon. DE! nem megölve, tehát ez a legutolsó karbantartási procedúrát sem hiányolja, tehát minden mindig percre pontosan megvan csinálva rajta. Ebbe nemvolt hikomol beleöntve, és le is volt cserélve 1200 óránál mindig.
Bemelegítem munka előtt még nyáron is nem állok egyből neki a talajmunkának.
Továbbá nem akasztok rá eszközt rába után amiben fáradt motorolaj gázolajjal megkeverve a hidraulika olaj(a szomszédok az új 6495-ön úgy cserélgetik a tárcsákat ekét a rábáról erre hogy ihajj,aztán a rábában pont ilyen olaj van...)
Nem is tudom elképzelni hogyan lehet gallyra vágni ilyen hamar egy gépet. Akkorákat fogatunk itt,hogy kegyetlen. Fogós talajokon mélyen nagy eszközökkel nyomatva kis fokozatban 5km/h körül, mondjuk a nagyon kötött táblákban az 5fejes Rabe ekével. Van olyan amikor egyszerűen nem bír megkaparni a gép, de a motor sem bír megejteni a fordúlatból kisebb fokozatokban. Ez kemény meló. Ilyenkor már végig izomból megy a gép, kapaszkodik és érezni,hogy bitang munka az egész. Mégis bírja a kiképzést, bízom benne,hogy 8ezernél is fogja.
De a munkát elkell végeznie és el is fogja az biztos, ha kell akkor így ha kell akkor szaladva talajtól függően.
Valahol olvastam,hogy a johnikon 99 meg 125fokon üzemel a motor 79valahanyasokon
Amikor egésznap nemszállok ki a gépből és hajtok végig, kint a légbeszívó perforált burkolat megtömődik törekkel szalmával időnként ha olyan a talajfelszín, nagytempónál repűl minden. A lényeg,hogy addig felkapcsolva hogy már gáznyomásra nembír felpörögni a motor 1850-től tovább mondjuk no akkor is nehezem megy fel 90fokra hosszú 800méteres-kilométeres táblában is.
Egy fokozattal ilyenkor visszakapcsolva meg 85-körül dolgozik a süsü benne.
EGyébként melegebb motor kevesebbet fogyaszt, próbálnak spórolni a Johni mérnökök ha mással nemtudnak
Válasz #7737. hozzászólásra
Annyira nem ismerem nh-t. Csak kollega mesélte hogy jártak használt gépet nézni és bekukkantottak a műhely felé és tele volt, és kint is sok állt mire kérdezték hogy azok eladóak e jött a válasz hogy bérjavítás...
Válasz #7736. hozzászólásra
Mondassz valamit