Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
figyelj régebben annyit mondtam ilyenkor,hogy jó akkor hétvégén cseréld már le a vezérműszíjjat vízpumpástól az autón, vagy csak eleve mindig te tankoljál és tartsd karban a kocsit.
ennyivel ellehet rendezni az erőviszonyokat hahaha:-D
azért ilyen esetben amikor látom rajta, hogy fáradt nem restellem megfogni amit kell.
közben kitaláltam,hogy a gépem elejére boronát kéne tenni!
bár van dual control,meg táblavégi fordúló a ferga monyitorjában egygombal forgolódnék páros eszközzel is, de ha síma nehezebb féle borona lenne előtte azt felsem kellene nagyon emelni, annak mindegy merre mennek a fogak. Raknék a boronalevelek vázának orrára íves csúszót ami segíti,hogy ne tudjon a sarka beakadni esetleges helyeknél és kész, úszóban mehetne szépen. A szántás sem rázna, a gép is hasznosabban kilenne használva, a fődet sem taposnánk többször, nem bolygatnánk kétszer, a rövidtárcsa magamögött le is zárja szépen a magágyat aszályosabb esztendőben víztakarékos lennék ezzel, nomeg a gépbe kevesebb üzemóra megy, kevesebb megtett kilométer a gumikba, szerintem a fogyasztás is kevesebb lenne mint így szimplán kétsorral, a gép majd 100mázsáját csak egyszer kellene végigvonúltatni a fődön, illetve az úton is...
nomeg akkor a simítóra nem fájna a fogam az árán meg jöhetne a duplakerék.
Paldoo! hívtam a szlovák kolégát de csak sípolt...
nehogy elkapasd az asszonyt, mert rábaxol! én még sose mossogattam. takaritanai se soktam. az asszonyt le kell terhelni, mert különben hülyeségeken jár az esze
Halihó!
Gyerekek kell az utánpótlás,mert fogynak az igazi parasztinasok ám, az én emberöltőm között már alig van aki éjszaka a fronthidraulikára akasztott 5méteres güttler kombinátoros crosskilles hengerről álmodik,utána meg a vogel 5méteres rövidtárcsa haha:-D
nomeg itt a kistraktor is kell rá majd safőr
Ermike! az utóbbi időben nehány baba született az ismerősöknél már kijártam a gyakorlatot, tudom,hogy fűrdetés előtt a könyékemet belekell nyomni a vízbe illetve a cumisüvegből először a kézfejemre kell lökni az anyagmintát...
visszatérve szakmára.
Most olvastam a front eszközös témát. Régebben ezen gondolkodtunk,hogy kellene előre is rakni valamit ha már van rajta kampó ottis. Most meg eszembejutott,hogy egy 5méteres összecsukható kombinátort kéne felakasztani orrára pl güttlernek is van ilyen, utűána meg a vogel rövidtárcsa. Kukorica alá egymenetben mehetne a szántáselmunkálás a gép is símábban járna és akkor még nagy simító sem kellene annyira...
kukorica alá úgysem startertrágyázunk szóróval, a Monosemet tekerjük fel maxira hagy nyomja alá sormellé az anyagot.
Az a tapasztalatom,hogy sokkal hatékonyabb mint az előre szétszórt anyag. Napraforgónál azért nem számít annyira mert egykettőre beborúl a sor, a lapu kitakar mindent maga alatt, nem használja sokáig a szórt startertrágyát a gyom,mert kidöglik gyorsan...
de kukoricánál nálunk így a jobb, aztán sorközé meg kapja a folyékony ammóniát majd.
Lehet átalakítom a 4méteres kombinátort,kicsit beletoldok még felkapázom és úgy kialakítom a hárompont rögzítését, hogy mindkét végén legyen ilyen. Így ha kell az 5455 is feltudja akasztani egyből, illetve a nagygép is tudja tolni faszán.
Az 5455-is elbírna még egy métert lazán, csak úgy repűl a 4méteressel, ami kicsit több is 420 azthiszem. A nagy meg elbírná a kétszer 5métert megintcsak simán.
ááá nemis kell nagy simító, azt a maradék 100-150hektár napraforgót az eddigi simítómmal is elhúzzuk(ennek csak az a baja,hogy nincs kereke nehéz szállítani) vagy kétsor Masterdrill mint mostis sokhelyütt.
Alig kerűl pénzbe, csak pár kapa kell, vasanyag van, megcsinálni meg megtudjuk profira seperc alatt.
és akkor jöhet a simító árából egy duplakerék.
Igaz így az 5méteres eszközzel nemlesz olyan hektárperóra mint a nagysimítóval, de így egymenetben kész a magágy az őszi szántásból, ha meg tényleg a duplakerék is összejön akkor mégjobban kímélődne a talajunk is.
A kombi az orrán meg jól kiegyenlítené a majd 4tonnás Masterdrill-t a farán, szerintem többet érne mint a tonnás orrsúly, sokkal jobban kilóg előre,nomeg nem is könyű az sem annyira már.
áááá ez így űberfain lesz!!!
Üdv a klubban!?! Apuka leszel? Gratulálok! Az asszonykám itt kiabálja neked hogy a gyerekpelus büdös ám, bár nekem többször is bevallotta hogy szereti az illatát a pisinek.
Holnap lehet kiszaladok lacival megnézni a kocsit!
A gumi árat holnap mondom ma túl sok minden jött össze!
70 mmmm esett??? Szerintem több! A garadnának a fele vízalatt!!!! Ne gumit vegyél a trakira hanem inkább egy csónakot a száritó ventilapátjait meg fel a tlt-re oszt mehetsz vetni! Minek oda simitó a víz jól elmossta! Na csá
motorverseny Bér-en vagy hol lesz gödöllő körül azthiszem.
Szabi! írtam,hogy az csak egy sarok volt körbemancsikoltuk oszt kész. Nem is kellett volna elsősor után jobbvolt mint mégegy átgyúrás után.
Az ott olyan lett. Olajretek ment a táblába nem akartunk nagy vetésidő különbséget, inkább elmancsikoltuk oszt cső.
újvetőgép jól elrakta belé,meg egyengetett is rengeteget a talajon. Aztán le sem tudtuk hengerezni, mert más meló volt, mostmeg ráesett 70mm eső úgy hirtelenjében, csak lesz belőle valami.
A lucerna és szarvaskerep sem lett lehengerezve eső előtt félpercel fejeztük be a tlepítésüket...
majd az eső bepaskolja pszt jónapot.
búzákból is összvissz vagy 30hektár lett meghengerezve. kíváncsi vagyok lesz e különbség.
Van hát waze.
Felejtsétek el ezt a kötöttségi számot is meg az aranykoronát is de minél hamarabb.
Legjobb lenne MOSTTTTTTTTT.....
Popej!!!!!! Hagyd el a házat MOSTTTTTTTTTTTTTTT..... háháháháhááhááhááháháhhháááááá
Láttam a vidit a rövid tárcsádról !
Hát nagy szerencséd van, hogy még lesz eső és rendbe hozza nagyjából a talajaid, mert ha az ott úgy ahogy van hirtelen kiszáradna akkor game over lenne !!!
A másik a kötöttség....szóval felénk azzal ezt nem kéne most megcsinálni. 8 éve vettem a carrier és csak 1X tudtam tavasszal azzal magágyat csinálni....az első évében....azóta sem.
Ezek szerint kötöttség és kötöttség közt is van némi különbség....
7tatátó rendeltem már meg is jött, hidraulikusan állítható függesztőorsót nagygépre hátulra.
Nagy az a rövidtárcsa, nehezebb mint egy 80-as MTZ, aztán ami rajtavolt orsó vékonynak véltem az újakon combosabb van. Így lett hidraulikusan állítható,mert erősebb volt mint a gyári menetes, nagyobb tonnát bírt. Azthiszem 30tonna feletti teherbírása van papírforma szerint, valami német tétel.
Pisti már szólt,hogy Nálukvan, szombaton beugrottam vóna érte útban Pestre, csak szerintem motorversenyen lesznek...
Paldoo! én úgy tudom,hogy ezekre a fergákra nemtudsz feltenni úgy ikerkereket mint a jonikra,hogy ugyanolyan széles gumi mehet rá.
Legalábbis párat láttam már de azokon mindegyiken keskenyebb meg egy picit kisebb kerekek voltak a külsők! én eddig csak ilyeneket láttam. Felniösszehúzó témákkal kell rögzíteni ezeket a ráfokat
páréve voltam szlovákban a nyitrai vidékön Pöstyénben Pioneer-es "bulin", a GMO-s teszteket figyeltük meg illetve jó ebédet is adtak
arrafelé már nem igen szerették a képünket, a benzinkúton nem akartak kiszolgálni a tótok.
pedig előbb olvastuk aszonnyal,hogy 8000sokszáz magyar él Léván is meg 800szovák meg egy marek náci
24434 hozzászólás
figyelj régebben annyit mondtam ilyenkor,hogy jó akkor hétvégén cseréld már le a vezérműszíjjat vízpumpástól az autón, vagy csak eleve mindig te tankoljál és tartsd karban a kocsit.
ennyivel ellehet rendezni az erőviszonyokat hahaha:-D
azért ilyen esetben amikor látom rajta, hogy fáradt nem restellem megfogni amit kell.
közben kitaláltam,hogy a gépem elejére boronát kéne tenni!
bár van dual control,meg táblavégi fordúló a ferga monyitorjában egygombal forgolódnék páros eszközzel is, de ha síma nehezebb féle borona lenne előtte azt felsem kellene nagyon emelni, annak mindegy merre mennek a fogak. Raknék a boronalevelek vázának orrára íves csúszót ami segíti,hogy ne tudjon a sarka beakadni esetleges helyeknél és kész, úszóban mehetne szépen. A szántás sem rázna, a gép is hasznosabban kilenne használva, a fődet sem taposnánk többször, nem bolygatnánk kétszer, a rövidtárcsa magamögött le is zárja szépen a magágyat aszályosabb esztendőben víztakarékos lennék ezzel, nomeg a gépbe kevesebb üzemóra megy, kevesebb megtett kilométer a gumikba, szerintem a fogyasztás is kevesebb lenne mint így szimplán kétsorral, a gép majd 100mázsáját csak egyszer kellene végigvonúltatni a fődön, illetve az úton is...
nomeg akkor a simítóra nem fájna a fogam az árán meg jöhetne a duplakerék.
Paldoo! hívtam a szlovák kolégát de csak sípolt...
Válasz #7278. hozzászólásra
nehogy elkapasd az asszonyt, mert rábaxol! én még sose mossogattam. takaritanai se soktam. az asszonyt le kell terhelni, mert különben hülyeségeken jár az esze
Halihó!
Gyerekek kell az utánpótlás,mert fogynak az igazi parasztinasok ám, az én emberöltőm között már alig van aki éjszaka a fronthidraulikára akasztott 5méteres güttler kombinátoros crosskilles hengerről álmodik,utána meg a vogel 5méteres rövidtárcsa haha:-D
nomeg itt a kistraktor is kell rá majd safőr
Ermike! az utóbbi időben nehány baba született az ismerősöknél már kijártam a gyakorlatot, tudom,hogy fűrdetés előtt a könyékemet belekell nyomni a vízbe illetve a cumisüvegből először a kézfejemre kell lökni az anyagmintát...
visszatérve szakmára.
Most olvastam a front eszközös témát. Régebben ezen gondolkodtunk,hogy kellene előre is rakni valamit ha már van rajta kampó ottis. Most meg eszembejutott,hogy egy 5méteres összecsukható kombinátort kéne felakasztani orrára pl güttlernek is van ilyen, utűána meg a vogel rövidtárcsa. Kukorica alá egymenetben mehetne a szántáselmunkálás a gép is símábban járna és akkor még nagy simító sem kellene annyira...
kukorica alá úgysem startertrágyázunk szóróval, a Monosemet tekerjük fel maxira hagy nyomja alá sormellé az anyagot.
Az a tapasztalatom,hogy sokkal hatékonyabb mint az előre szétszórt anyag. Napraforgónál azért nem számít annyira mert egykettőre beborúl a sor, a lapu kitakar mindent maga alatt, nem használja sokáig a szórt startertrágyát a gyom,mert kidöglik gyorsan...
de kukoricánál nálunk így a jobb, aztán sorközé meg kapja a folyékony ammóniát majd.
Lehet átalakítom a 4méteres kombinátort,kicsit beletoldok még felkapázom és úgy kialakítom a hárompont rögzítését, hogy mindkét végén legyen ilyen. Így ha kell az 5455 is feltudja akasztani egyből, illetve a nagygép is tudja tolni faszán.
Az 5455-is elbírna még egy métert lazán, csak úgy repűl a 4méteressel, ami kicsit több is 420 azthiszem. A nagy meg elbírná a kétszer 5métert megintcsak simán.
ááá nemis kell nagy simító, azt a maradék 100-150hektár napraforgót az eddigi simítómmal is elhúzzuk(ennek csak az a baja,hogy nincs kereke nehéz szállítani) vagy kétsor Masterdrill mint mostis sokhelyütt.
Alig kerűl pénzbe, csak pár kapa kell, vasanyag van, megcsinálni meg megtudjuk profira seperc alatt.
és akkor jöhet a simító árából egy duplakerék.
Igaz így az 5méteres eszközzel nemlesz olyan hektárperóra mint a nagysimítóval, de így egymenetben kész a magágy az őszi szántásból, ha meg tényleg a duplakerék is összejön akkor mégjobban kímélődne a talajunk is.
A kombi az orrán meg jól kiegyenlítené a majd 4tonnás Masterdrill-t a farán, szerintem többet érne mint a tonnás orrsúly, sokkal jobban kilóg előre,nomeg nem is könyű az sem annyira már.
áááá ez így űberfain lesz!!!
Válasz #7275. hozzászólásra
Üdv a klubban!?! Apuka leszel? Gratulálok! Az asszonykám itt kiabálja neked hogy a gyerekpelus büdös ám, bár nekem többször is bevallotta hogy szereti az illatát a pisinek.
Holnap lehet kiszaladok lacival megnézni a kocsit!
A gumi árat holnap mondom ma túl sok minden jött össze!
70 mmmm esett??? Szerintem több! A garadnának a fele vízalatt!!!! Ne gumit vegyél a trakira hanem inkább egy csónakot a száritó ventilapátjait meg fel a tlt-re oszt mehetsz vetni! Minek oda simitó a víz jól elmossta! Na csá
Válasz #7276. hozzászólásra
Lehet h. anyuka?????
http://petegraham.files.wordpress.com/2006/11/arnie_preggers.png?w=450
Válasz #7278. hozzászólásra
JJJÁÁÁÁÁÁÁÁJJJJJJJJJJJJJJJJ !!!!!!!!!!
Hát nem vigyáztál gyerök !!!!!!
Válasz #7276. hozzászólásra
Válasz #7270. hozzászólásra
motorverseny Bér-en vagy hol lesz gödöllő körül azthiszem.
Szabi! írtam,hogy az csak egy sarok volt körbemancsikoltuk oszt kész. Nem is kellett volna elsősor után jobbvolt mint mégegy átgyúrás után.
Az ott olyan lett. Olajretek ment a táblába nem akartunk nagy vetésidő különbséget, inkább elmancsikoltuk oszt cső.
újvetőgép jól elrakta belé,meg egyengetett is rengeteget a talajon. Aztán le sem tudtuk hengerezni, mert más meló volt, mostmeg ráesett 70mm eső úgy hirtelenjében, csak lesz belőle valami.
A lucerna és szarvaskerep sem lett lehengerezve eső előtt félpercel fejeztük be a tlepítésüket...
majd az eső bepaskolja pszt jónapot.
búzákból is összvissz vagy 30hektár lett meghengerezve. kíváncsi vagyok lesz e különbség.
Válasz #7275. hozzászólásra
Tán nem, hogy apuka leszel !!!???
na ittvagyok csak elmosogattam a feleségféleségem helyett.
bizony most olyan időket élünk,hogy mindenben segíteni kell néki
Van hát waze.
Felejtsétek el ezt a kötöttségi számot is meg az aranykoronát is de minél hamarabb.
Legjobb lenne MOSTTTTTTTTT.....
Popej!!!!!! Hagyd el a házat MOSTTTTTTTTTTTTTTT..... háháháháhááhááhááháháhhháááááá
Válasz #7271. hozzászólásra
1X sikerült napra alá !!!
Aréna 34q eredménnyel.
Korai volt akkor a szárazság, majd vetések után jött bő csapadék és faxa lett.
Hááát,mi sem vettük elő még.......
Juj azon a feketén a tárcsa az magágygyilkos eszköz
Válasz #7268. hozzászólásra
Láttam a vidit a rövid tárcsádról !
Hát nagy szerencséd van, hogy még lesz eső és rendbe hozza nagyjából a talajaid, mert ha az ott úgy ahogy van hirtelen kiszáradna akkor game over lenne !!!
A másik a kötöttség....szóval felénk azzal ezt nem kéne most megcsinálni. 8 éve vettem a carrier és csak 1X tudtam tavasszal azzal magágyat csinálni....az első évében....azóta sem.
Ezek szerint kötöttség és kötöttség közt is van némi különbség....
Válasz #7268. hozzászólásra
Hol lessz motorverseny.
Válasz #7265. hozzászólásra
7tatátó rendeltem már meg is jött, hidraulikusan állítható függesztőorsót nagygépre hátulra.
Nagy az a rövidtárcsa, nehezebb mint egy 80-as MTZ, aztán ami rajtavolt orsó vékonynak véltem az újakon combosabb van. Így lett hidraulikusan állítható,mert erősebb volt mint a gyári menetes, nagyobb tonnát bírt. Azthiszem 30tonna feletti teherbírása van papírforma szerint, valami német tétel.
Pisti már szólt,hogy Nálukvan, szombaton beugrottam vóna érte útban Pestre, csak szerintem motorversenyen lesznek...
Válasz #7256. hozzászólásra
A "Hőnyi"???
Magyar mint a bruce lee
Válasz #7262. hozzászólásra
Igen,tudom!!!!!
Válasz #7261. hozzászólásra
Látod bééééééékőőőőőőőőr megkérdezhettél vóna itt....
Tuti bálázó ellenes vagyok!!!
Válasz #7261. hozzászólásra
Nem emlékszem pontosan a méretére.Milla alatt,nem bocsátkoztunk alkuba,mert nekünk kicsi vót.
Válasz #7258. hozzászólásra
Kértem adó királyt h. hívja föl a ürgét banyekkkkkkkkkkk........
Válasz #7257. hozzászólásra
Az kibaxot jó ár !!!!!
Válasz #7257. hozzászólásra
/42-es hátsó kerekek vannak rajta.
milyen széles???
mennyi az annyi???
azabaj a simítóval együtt ez már nagyonsok.
tudtam én,hogy nemkellett volna bálázót venni arra a párszáz esetleg ezer bálához, az árából kifutotta volna ikerkerék, simító, lazító minden...
Válasz #7256. hozzászólásra
Visszaolvastam,valami ilyesmi méret van neki.
Válasz #7255. hozzászólásra
Az hát a tapo sás, mi más.....
Mittomén mennyi,....... 7tata a megoldás.......
Válasz #7246. hozzászólásra
(NA ezt meg én nem értem....)
Válasz #7255. hozzászólásra
Mekkora kell neked? Gál bácsinak van egy /-es 42-es eladó,jó gumikkal,milla alatt.
Válasz #7254. hozzászólásra
nemtűnt magyarnak a neve legalábbis látványra is eléggé cifra vót
Válasz #7252. hozzászólásra
meg inkább a taposási károk végett szerintem.
az biztos, hogy a majd 100mázsa megtudja vágni maga alatt a fődet
de akkoris ezek milliós kiadások, vagy fogalmam sincs...
mennyi lehet egy jóképű ikerkerékszett hátsóra???!!!
Válasz #7251. hozzászólásra
a hirdetés feladója MAGYAR , mint az már írta Hecci ( elnézést kérek az assszonykádtol)
Válasz #7207. hozzászólásra
Vannak! Kidobálva az ócskavasba. De minek az neked?
Válasz #7250. hozzászólásra
De ekkora géppel meg TILOS!!!!!!!!! szimplázni.
Már kisebbel is TILOS tavasszal, az íratlan szabályok szerint!!!!!!!!
Válasz #7249. hozzászólásra
nanana koléga azért a tiszteletet ne sértsük már meg!
arra gondoltam hátha szlovákban szlovákúl beszélnek akkor lehet egy szlovákúl tudó jobban értekezne vele mint mondjuk én.
nemde???
Válasz #7247. hozzászólásra
nemtudom csak eddig keskenyebbeket láttam ilyeneken külső keréknek. haveréknek is Valtrán ilyen van.
De közben meg láttam éppen most egyforma széles gumikat is valóban fergán tán még szélesebbet mint 650-es.
jólenne biza, csak hatalmas volt most a kiköltekezés aztán szűkösség van.
Azért akarok mindent eladni,hogy meglegyen a simítóra a keret
Válasz #7248. hozzászólásra
a nődet ne kufircolja meg helyetted???
Válasz #7246. hozzászólásra
bizony hívd fel és küld el sms-ben a 06205722814-es számra!
kifizetem a kőcségedet ám!!!
Válasz #7245. hozzászólásra
Nem mehet mellé a 650es?????????
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!
Válasz #7224. hozzászólásra
Hívd föl a faszit mennyi lóvé a sima!!!!!!!!!!!!
különben is még sárgaságot kapna...
Paldoo! én úgy tudom,hogy ezekre a fergákra nemtudsz feltenni úgy ikerkereket mint a jonikra,hogy ugyanolyan széles gumi mehet rá.
Legalábbis párat láttam már de azokon mindegyiken keskenyebb meg egy picit kisebb kerekek voltak a külsők! én eddig csak ilyeneket láttam. Felniösszehúzó témákkal kell rögzíteni ezeket a ráfokat
Válasz #7242. hozzászólásra
Válasz #7241. hozzászólásra
(7231.....)
Válasz #7239. hozzászólásra
Mit én neki a simát?
Vagy neked neki vlm. gumit?
Má végemvan............
Válasz #7232. hozzászólásra
Neked kisebb a felnid koma!
Válasz #7238. hozzászólásra
Csak !
Válasz #7237. hozzászólásra
Amit írtál azt kelett volna JÓ PÍÍÍZZZÉRRRTTTTT eladni a gyeröknek !!!
Válasz #7235. hozzászólásra
kérlekszépen 2000-es motorfordúlaton 55-el megy 4F-ben a gépezetünk.
és ezt több autóval is lemértük már, nem csak az óra csal
Válasz #7234. hozzászólásra
Mivanmá megint????????
Gumit akarsz rásózni???????????????
Válasz #7225. hozzászólásra
páréve voltam szlovákban a nyitrai vidékön Pöstyénben Pioneer-es "bulin", a GMO-s teszteket figyeltük meg illetve jó ebédet is adtak
arrafelé már nem igen szerették a képünket, a benzinkúton nem akartak kiszolgálni a tótok.
pedig előbb olvastuk aszonnyal,hogy 8000sokszáz magyar él Léván is meg 800szovák meg egy marek náci
Válasz #7233. hozzászólásra
Hol megy 55-el a ferjoe ?????????