Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ez mindenhol helyi üzletpolitika. Pl. már németországban is felemelték az új direct(CVT)modellek gariját 4 évre vagy 4000 üzemórára mert uj a váltó még nem volt kipróbálva és gondolom igy akarják erőiteni a bizalmat iránta.
bocs ,én is saját tapasztalatot irtam,az is igaz hogy amit cereát hirdetnek kétszer kint volt a motorja ,nagy süsü,viz olaj összefolyás miatt,haver 185-ös landija a motor végett sürün áll,turbó,szelep törés,adagoló,porlasztó gondok,és már 3000 órát ment is
Kicsit normálisabban má
Én csak azt írtam le,amit én tapasztaltam,és ha nagyon figyelmesen elolvasod,akkor nem zárja ki egymást az amit Te írtál,meg amit én írtam.
Ez a garaboncia kérdés elég érdekes....
Ha felmégy a süsü honlapjára,ott két év garanciát írnak.
Ha az MF usa oldalát nézed,ott is két évet adnak az MF-re.
na ez megint mese a 120 ló fölötti perkinsek sorra halnak meg errefelé,a kicsik jók 100 lóig de a nagyok kurva szarok,süsüt láttam én is ,szétszedve 14000 óra után hüvelyeztük ,mert nem akartam úgy eladni hogy kicsit eszi az olajat,perkinst is javitottam ,dugattyu törésem volt 5000 óránál,ez cat 428-ban volt,igaz fillérekbe került 1 dugó 11000 ft volt 2001-ben
A "régebbi"motoroknál jellemző volt,hogy a P kicsit többet evett,meg nem volt egy izompacsirta.
A süsü meg nagyon nyomatékos,meg jó fogyasztással érzékenyebb volt.
Mióta elektronikus befecskendezéssel operálnak nagyjából kiegyenlítődtek ezek.
A perkinsre jellemző a kertergáz,de erről meg kutyalaci tudna hitelesen mondani valamit,mert ahol ő dolgozott,ott van jópár darab
Én láttam már kettőt is, sőtt.... :) Perkinst meg még nem. De ez nem jelent semmit. suzuki motort is láttam már párat szétszedve mégis milliószor többre tartom mint egy renault vagy WV motort amit még nem nagyon láttam szétszedve. A tapsztalatokról pedig meséljen Pisti! :)
Itt nálunk még senki sem látott valtra motort szétszedve. Nagyon tartos szerkezetek. Van közöttük 16000 orás is. Mondjuk itt nincs a nagy 8.4-esből. Azok állitólag hamarabb elvéreznek. De majd Fergis Főszervizes barátunk megmondja, hogy ő mit tud erről.
Ismerős vett egy landinit, 115pacis aszem, mechanikus váltóval ha jól emlékszem 3x5 vagy 3x6 sebesség van rajta. Hát nem dicséri... fék feszt elromlik.... a váltója meg azt mondja hogy rengeteg gang van rajta de talajmunkánál valahogy pont az mindig hiányzik ami kellene, egyik kicsi másik nagy. Szóval rosszul vannak elosztva benne a fokozatok. Kartelgáztéma: ebbe a landiba perkins motor van úgy mint az én fergámba... tapsztalat eddig hogy örök élet+1nap. Haver valmet motoroa steyerjét viszont múlthéten gyűrűztük 4000óránál. Igaz azért mert valószínűleg az előző gazdája szétcsúszott légszűrő csővel használta. Szóval nem kell erőltetni a gépet hogy 4000óránál kartelgáza legyen, elég ha fax a kezelő. Másfelől pedig ha egy jó konstrukciójú motornak meg van adva minden ami kell neki(kenés, hűtés, tiszta levegő) akkor az nagyon sokáig kell erőltetni hogy kartelgáza legyen. És azt is hallottam valahol hogy a valmet motoros gépeket inkább könnyebb munkákra ajánlják... mer azok finom műszerek, kicsi fogyasztással, a perkins motorosokat pedig talajmunkára viszik mert azok bírják a strapát igaz többet is papiznak. Viszonyt 150-160 paci felett már csak valmet motor van úgy tudom, úgyhogy ott nincs választási lehetőség.
na nyögd már ki!
úgysem vagyok Tornától meszebb képben. bánrévei vonalon meg Tornalja a max amit ismerek.
meg voltam Pioneer bulin Pöstyénben, meg enduró VB-n már nem emlékszem hol, 2006-ban.
az időpontot nem értem
de okés.
hagyjad mán ezt a Palimadarat azt sem mert elárúlni,hogy hol lakik a szomszédja...
elakar bújni cseszkóba, mert nemtud szlovákul magyarúl meg már nem lehet megszólalni.
Nálunk jöhetsz bacsonak ám!
miért forszírozzák ezeket a rotoros axiáldobos lópikulás leválasztókat?
a jóöreg ládások már ki is mennek a divatból.
de azért a gép még alapjaiban a jóöreg 38-asra épűl ám!
MElyik jobb ez vagy a Fortia?
csakhogy melyiket válasszam jövőhéten hehe
De azok hol vannak heeeeeeeeeeee????????
SEHOL!!!!!
Paldoobácsi tud csak ilyeneket kérdezni ezt ne feledd.
Mikor kérdezett volna erre rá akárki is??????
SO
HA!!!!!!
24434 hozzászólás
Válasz #6282. hozzászólásra
Ez mindenhol helyi üzletpolitika. Pl. már németországban is felemelték az új direct(CVT)modellek gariját 4 évre vagy 4000 üzemórára mert uj a váltó még nem volt kipróbálva és gondolom igy akarják erőiteni a bizalmat iránta.
Válasz #6280. hozzászólásra
bocs ,én is saját tapasztalatot irtam,az is igaz hogy amit cereát hirdetnek kétszer kint volt a motorja ,nagy süsü,viz olaj összefolyás miatt,haver 185-ös landija a motor végett sürün áll,turbó,szelep törés,adagoló,porlasztó gondok,és már 3000 órát ment is
Válasz #6281. hozzászólásra
nem is vitatkoztam!
Azért írtam az usa példát.
csak pl nálunk mennyi garit adnak a valtrára.
Válasz #6280. hozzászólásra
Tehát megismétlem. Nálunk ennyi a gari. És ez tény. Nem plussz pénzért megvásárolható valami hanem alapáron járó garancia.
Válasz #6278. hozzászólásra
Kicsit normálisabban má
Én csak azt írtam le,amit én tapasztaltam,és ha nagyon figyelmesen elolvasod,akkor nem zárja ki egymást az amit Te írtál,meg amit én írtam.
Válasz #6277. hozzászólásra
Ez a garaboncia kérdés elég érdekes....
Ha felmégy a süsü honlapjára,ott két év garanciát írnak.
Ha az MF usa oldalát nézed,ott is két évet adnak az MF-re.
Válasz #6275. hozzászólásra
na ez megint mese a 120 ló fölötti perkinsek sorra halnak meg errefelé,a kicsik jók 100 lóig de a nagyok kurva szarok,süsüt láttam én is ,szétszedve 14000 óra után hüvelyeztük ,mert nem akartam úgy eladni hogy kicsit eszi az olajat,perkinst is javitottam ,dugattyu törésem volt 5000 óránál,ez cat 428-ban volt,igaz fillérekbe került 1 dugó 11000 ft volt 2001-ben
Válasz #6274. hozzászólásra
Romániában ennyi a garancia a valtrákra.
Válasz #6268. hozzászólásra
A "régebbi"motoroknál jellemző volt,hogy a P kicsit többet evett,meg nem volt egy izompacsirta.
A süsü meg nagyon nyomatékos,meg jó fogyasztással érzékenyebb volt.
Mióta elektronikus befecskendezéssel operálnak nagyjából kiegyenlítődtek ezek.
A perkinsre jellemző a kertergáz,de erről meg kutyalaci tudna hitelesen mondani valamit,mert ahol ő dolgozott,ott van jópár darab
Válasz #6271. hozzászólásra
Hát én több süsü motort láttam szétszedve,mint perkins-t.
Tömören ennyi.
De azért több tényező is számít.
Válasz #6273. hozzászólásra
ezt hol adják?
Nem hiába adnak rá 5 év vagy 4000 üzemóra garanciát.
Én láttam már kettőt is, sőtt.... :) Perkinst meg még nem. De ez nem jelent semmit. suzuki motort is láttam már párat szétszedve mégis milliószor többre tartom mint egy renault vagy WV motort amit még nem nagyon láttam szétszedve. A tapsztalatokról pedig meséljen Pisti! :)
Válasz #6268. hozzászólásra
Itt nálunk még senki sem látott valtra motort szétszedve. Nagyon tartos szerkezetek. Van közöttük 16000 orás is. Mondjuk itt nincs a nagy 8.4-esből. Azok állitólag hamarabb elvéreznek. De majd Fergis Főszervizes barátunk megmondja, hogy ő mit tud erről.
Válasz #6269. hozzászólásra
Üdv!
A 7hengeres motorba mi a pláne? Több mint a hat és kevesebb mint a nyolc? :)
Válasz #6251. hozzászólásra
http://www.profi.com/Controller;jsessionid=84D69AE898B4CCBC7643E4BF8EB1B730?actionClass=lv.ais.proficouk.action.BigPictureAction&message=708&startIdx=708
Válasz #6229. hozzászólásra
Üdv!
Ismerős vett egy landinit, 115pacis aszem, mechanikus váltóval ha jól emlékszem 3x5 vagy 3x6 sebesség van rajta. Hát nem dicséri... fék feszt elromlik.... a váltója meg azt mondja hogy rengeteg gang van rajta de talajmunkánál valahogy pont az mindig hiányzik ami kellene, egyik kicsi másik nagy. Szóval rosszul vannak elosztva benne a fokozatok. Kartelgáztéma: ebbe a landiba perkins motor van úgy mint az én fergámba... tapsztalat eddig hogy örök élet+1nap. Haver valmet motoroa steyerjét viszont múlthéten gyűrűztük 4000óránál. Igaz azért mert valószínűleg az előző gazdája szétcsúszott légszűrő csővel használta. Szóval nem kell erőltetni a gépet hogy 4000óránál kartelgáza legyen, elég ha fax a kezelő. Másfelől pedig ha egy jó konstrukciójú motornak meg van adva minden ami kell neki(kenés, hűtés, tiszta levegő) akkor az nagyon sokáig kell erőltetni hogy kartelgáza legyen. És azt is hallottam valahol hogy a valmet motoros gépeket inkább könnyebb munkákra ajánlják... mer azok finom műszerek, kicsi fogyasztással, a perkins motorosokat pedig talajmunkára viszik mert azok bírják a strapát igaz többet is papiznak. Viszonyt 150-160 paci felett már csak valmet motor van úgy tudom, úgyhogy ott nincs választási lehetőség.
Válasz #6265. hozzászólásra
Hát igen tuti hely is az!
Válasz #6265. hozzászólásra
és ittis van motocross pálya,bár erre túlzás lenne olyat mondani,hogy jóó
Válasz #6264. hozzászólásra
szóval a krasznahorkai vár alatt Te vagy a törzsfőnök a rezervátumban!
Válasz #6263. hozzászólásra
Az a szép benne h. a fantáziádra van bízva.
Leomlana az idáig elképzelt kép...
De kár lenne érte nemigaz?
Válasz #6262. hozzászólásra
na nyögd már ki!
úgysem vagyok Tornától meszebb képben. bánrévei vonalon meg Tornalja a max amit ismerek.
meg voltam Pioneer bulin Pöstyénben, meg enduró VB-n már nem emlékszem hol, 2006-ban.
Válasz #6261. hozzászólásra
Ha Te mondod.
Mernekem fingom sincs.......
Válasz #6260. hozzászólásra
van ott egy jó motocross pálya
Válasz #6259. hozzászólásra
a ....-ba!
ezt meg honnét tippelted???????
Válasz #6258. hozzászólásra
fogadjunk,hogy Sturovoba lax!
Válasz #6255. hozzászólásra
Ammegmi?
Válasz #6254. hozzászólásra
már késő........
Válasz #6253. hozzászólásra
az időpontot nem értem
de okés.
hagyjad mán ezt a Palimadarat azt sem mert elárúlni,hogy hol lakik a szomszédja...
elakar bújni cseszkóba, mert nemtud szlovákul magyarúl meg már nem lehet megszólalni.
Nálunk jöhetsz bacsonak ám!
Válasz #6252. hozzászólásra
ha dobsz egy emilt,átküldöm a képet
nacsááááá
Válasz #6253. hozzászólásra
Mivel ma magasabb a röpte a Tmának... hehheeheheheheeee
Válasz #6251. hozzászólásra
holnap este beszélgethetünk róla
Válasz #6250. hozzászólásra
Azt még magadnak se hidd el h. lekap6tta vlk. azt a tagot aki
AKKOR
ÉS
PONT AKKOR
ÉS PONT OTT
ÉS PONT AZT
fotózta......
Olyan nincsssssssssss!!!!!!!!
miért forszírozzák ezeket a rotoros axiáldobos lópikulás leválasztókat?
a jóöreg ládások már ki is mennek a divatból.
de azért a gép még alapjaiban a jóöreg 38-asra épűl ám!
MElyik jobb ez vagy a Fortia?
csakhogy melyiket válasszam jövőhéten hehe
Válasz #6249. hozzászólásra
legalább röhögd már körbe a fejed,mert még komolyan veszem,és asszem Te vagy ott a fotón!
Válasz #6248. hozzászólásra
Magától a bexarástól.
A viszontolvasásra.
Válasz #6247. hozzászólásra
Te mitől vagy ennyire beszarva
Meek aludni
Jóéjt:-)
Válasz #6246. hozzászólásra
Mi ez vlm. beugrató????
Válasz #6245. hozzászólásra
Nem Évicicát kellett volna kérdezni a "forrás"-nak
Válasz #6243. hozzászólásra
Az aztán nem lééééééééééééééétezik!!!!!!
Köpni nyelni se tudtak a HÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍRES bálázósok....
Válasz #6240. hozzászólásra
Azon van!!!!!
De egyébként a Vicon,Deutz-Fahr,(mostmár Kuhn) is ezen az elven működik.
Válasz #6239. hozzászólásra
Lehet mindenki tudja rajtad kívül?
Válasz #6233. hozzászólásra
elment
5mega
Válasz #6238. hozzászólásra
Mondtam, csak ha ráakadsz az emberemre és engedélyt ad rá........
Válasz #6237. hozzászólásra
A zöld is ilyen úgylátom
Válasz #6237. hozzászólásra
De azok hol vannak heeeeeeeeeeee????????
SEHOL!!!!!
Paldoobácsi tud csak ilyeneket kérdezni ezt ne feledd.
Mikor kérdezett volna erre rá akárki is??????
SO
HA!!!!!!
Válasz #6236. hozzászólásra
Azé a műhelybe feltehetem a többi közé,nem?
Válasz #6234. hozzászólásra
Te ne kérdezzé mán ilyeneket lécci!
Ezt csak nagyon jólképzett gazdászok kérdezhetnek....joggal!!!
Ez a központi kenő elosztója.Minden bálakamra nyitásra továbblép,és másik helyet ken.
Ezt hivatott szemléltetni!
Válasz #6235. hozzászólásra
Is?
Se!
Sehovase.
Válasz #6228. hozzászólásra
hová is?