Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.41 FtUSD387.9 FtCHF425.17 FtGBP483.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Egyébként létezik ilyen búza betakarítási technológia, először rendre vágják, aztán a rendről szedik fel és cséplik ki. Azt hiszem kanadában alkalmazzák előszeretettel.
Válasz #5584. hozzászólásra
Sziasztok!
Véleményem szerint a cséplést tesztelték a kombájnokon,ézért voltal levágva a rendek ilyen szabályosan JPS-l.Ilyen formán egyforma mennyiségűárú jutott mnden kombájnba!
pontosan!!!!!! De volt köztük CAT Lexion is és nem volt lemaradva . Ebből különben én nem mondanám tutira hogy Jd Győzött ez nem volt egyértelmű , bár nem néztem végig a vidiket..
Ez egy aratási rekord volt GYEREK pilótákkal!!! Azért szedték a rendet szerintem , mert így elkerülhetőbb volt az ütközés , és így tudták egy mást előzni mert nem akadnak össze az asztalok... Ja és így mérhetőbb gondolom a kombájnok áteresztőképessége is mert azonos méretűek a rendek és így a termény is...
ez is olyan lesz ha teljesen befejezzük a gépet! csak még rakoncával van a plató Saccán a vasgyárba hajtatta az előző tulaja hidegen 15 mm-es falvasagságú
Csak melletted remegett meg egy kicsit a lábam. Egyébként nem szoktam kuplungolni nem is jó mert berángat, de váltani se szeretek menet közbe! Talán megszokás, jó lenne ha a 2 d után lehetne még dobni fel esetleg igaz akkor már túl gyors lenne a sebesség! Ezé teszem majd fel a 4 fejét! Lehet tudok uolyan váltvaforgatót mint az enyém szerezni neked ha érdekel árat nem tudok most de szerintem 4- 500 ból bent lenne!
jól van ,nemhajt a tatár:-D
és ne feledd butuska,hogy betűt vagyis kis fokozatot nehogy kuplunggal kapcsold!!!! ez a dyna lényege,hogy terhelés és fordúlat alatt tudsz 4-et lőni rajta.
nagygépemen 6-ot, az dyna 6
ezan a gépen ami nekünk van az egész ház olajos! vagy mi milyen! a visszahózó rúgónál sejtettem a hibát! az a gép már nemigen kell hogy szántson!
majd boronálgat meg megy az erdőre vettem hozzá egy kihordó szerelvényt! Csak azt is meg kéne csinálni, persze támogatást még mindig nem kaptam!
Neked megpróbálom hétfőn legkésőbb kedden az olajat fizetni!
az olaj belement a difiművedbe bent...
adok tippet ha kell levegősre alakítani!
Amúgy majd ha olyan sz*r lesz a talaj,hogy 3.-al fog menni a turbósunk akkor fog kijönni a kis MF előnye plussz ereje ,nagybb súlya!
most átázott földön bír menni könnyen. Tavaly volt,hogy 4-el ment minden második körben utolértem a nagyfergával, az meg 7-el ment
MTz 820,2 4.kel vitte 5-5,5 km el ugyanezt az ekét difi nlkül! Ki kellett kötni mert folyton nyomta a membránt háromszor szedtem szét (fülkét is fel kell bontani) de nem tudtam rájönni hol engedi a nyomást!
Azzal az ekével eléggé eltalálta az öreg a gép-eszköz párosítást! és 5.-ben 8,5-el tud menni ha bír forogni a motor. Parton azért elmaradt a Fergád mögött,ott csökkent a kraft már, de jól megy szó mi szó!
Lefelé is jött utánnunk,de 2D-től nincsen nagyobb sebesség ugye, vagyis nem akartam 3-ba fletolni...
nemtudom hogy csinálja!
kb105centit fog el a 3-as B120 vagy milyen Fortschritt ekéje, mélységgel sincsen gond, és rengeteget kitud szántani!
892.2 turbós. Itt meglátszik a különbség a síma 82-es között meg a turbós között.
Persze ami igazán jóvá tette azt a gépet,hogy a hidraulikus taposós difizárat átmahináltuk levegős kapcsolósra. Így ráfordúl barázdára, rálöki a levegő kapcsolót és végig difivel tud menni hatékonyan.
A mi kis MF-ünkön is ilyen eke lesz, csak széthúzom 120centire, azzal mégtöbb kifog menni naponta.
Hi!
Pupálás nélkül felvete 1-2 mp alatt!!!
Megörültem!
Nem kellett kin cseszni az időt, nagyon forgalmas helyen szántottam du tán este, minden tizedik kanyarba meg kellett állni mert megálltak megnézni a gépet!
Megmutattam mindenkinek ki is lehetett próbálni! Igazi demó nap volt! A csehi elágnál kellett 2,4 ha kifordítani seresnek, ha minden igaz tavasszal ti húzzátok be kukival!
Az öreg szépen haladt a parton nem gondoltam hogy annyit ki fog szántani egy műszak alatt!
csak vicceltem, de azért minden viccnek a fele igaz...
Kicsit jobb, mert már ketten vagyunk. Tavaly magamra maradtam, és azok akik zöldek(az irígységtől haha) kikezdtek mindig.
Mostanság nem bírnak a Fergásokkal.
Két 5455 azért csak kettő...nemde Ermike?!
Az ekéd igen fainúl szánt!
ha kijövünk a gödörből, muszáj lesz beruházni modern váltvaforgós ekékre, amin előhántók, derejeszaggatók meg minden van....
Rabewerk Kleiber ekére valakinek nincsen elfekvőben előhántója vagy a végére derejeszaggató tárcsa?
barázdamettsző tárcsa.
tegnap a Tiédet is szereltük...
olajat cseréltünk
és ennyi.
ez Ferga!
nemkell sebváltót meg szétszakadt véglehajtást,meg rossz hidraulikaszivattyút,meg törött adagolótengelyt....cserélni javítani szerelni...
Ahogyan a zöldet lefordítjuk az ekével, úgy megy a JD is a sűlyesztőbe a Ferga barázdája végin...
Hi skacok!
Ma jártam az m3 as on szépen sorol a határ a mezőségbe! de csak két fergát láttam dolgozni! Két jd gödöllőnél szereltek Vagyis műhely előtt álltak! Így újból megnyugodtam hogy a Ferga a valamire való gép!
Hát persze csak tudod ez az interperszonális manifesztációs kerigma melyben élek meglehetősel lekorllátol olykor olykor, így aztán próbálom az időm eltölteni!
24441 hozzászólás
Egyébként létezik ilyen búza betakarítási technológia, először rendre vágják, aztán a rendről szedik fel és cséplik ki. Azt hiszem kanadában alkalmazzák előszeretettel.
Válasz #5589. hozzászólásra
Megelőztelek a megfejtéssel...
Sziasztok!
Véleményem szerint a cséplést tesztelték a kombájnokon,ézért voltal levágva a rendek ilyen szabályosan JPS-l.Ilyen formán egyforma mennyiségűárú jutott mnden kombájnba!
Válasz #5585. hozzászólásra
pontosan!!!!!! De volt köztük CAT Lexion is és nem volt lemaradva . Ebből különben én nem mondanám tutira hogy Jd Győzött ez nem volt egyértelmű , bár nem néztem végig a vidiket..
Mintha kicsit görbe lett volna!
Ez egy aratási rekord volt GYEREK pilótákkal!!! Azért szedték a rendet szerintem , mert így elkerülhetőbb volt az ütközés , és így tudták egy mást előzni mert nem akadnak össze az asztalok... Ja és így mérhetőbb gondolom a kombájnok áteresztőképessége is mert azonos méretűek a rendek és így a termény is...
Én szerintem ez történt...
Válasz #5580. hozzászólásra
Mert a 90 %-a ződ volt, és hiányoztak a világosződek.
Válasz #5583. hozzászólásra
A tx nem is tudott volna !!
Láttad a csigáját ?????
Válasz #5582. hozzászólásra
de nem ürített egyiksem vaze:-D
Válasz #5581. hozzászólásra
Azon és is csodálkoztam egy kissé.
1. Talán mert túl vizes volt a föld mikor kaszálták rendre, és így a föld is szikkadt, meg a növény is.
2. Vagy, mert így egy kissé jobban lehet vele menni, mint ha 6-7 esetleg szélesebb asztalt kellene figyelni.
Válasz #5580. hozzászólásra
de miért szedték fel a rendet???
szétszórni???
Válasz #5579. hozzászólásra
100 kombájn....
160 acres......
cca 15 perc alatt.
Amúgy a ződek szarrá vertek mindent.....
Válasz #5578. hozzászólásra
Így egyszerűbb megnézni:
Világosítsatok már föl, hogy itt mi a lényeg?
kicsit sok...http://www.youtube.com/watch?v=bgdltzft4f0&feature=related
http://www.masseyferguson.com/agco/mf/na/combharv/ProductPic93.jpg
http://www.masseyferguson.com/agco/mf/na/combharv/ProductPic93.jpg
Válasz #5574. hozzászólásra
Oké! akkor majd jössz segíteni hajtogatni!!!
Válasz #5573. hozzászólásra
ja értelek !
Válasz #5571. hozzászólásra
azt a térgyemen, sőt karból meghajtom
Válasz #5572. hozzászólásra
az enyém meg a kert alatt
Válasz #5571. hozzászólásra
a mienk it van a képen!!
Válasz #5569. hozzászólásra
ez is olyan lesz ha teljesen befejezzük a gépet! csak még rakoncával van a plató Saccán a vasgyárba hajtatta az előző tulaja hidegen 15 mm-es falvasagságú
Válasz #5565. hozzászólásra
Csak melletted remegett meg egy kicsit a lábam. Egyébként nem szoktam kuplungolni nem is jó mert berángat, de váltani se szeretek menet közbe! Talán megszokás, jó lenne ha a 2 d után lehetne még dobni fel esetleg igaz akkor már túl gyors lenne a sebesség! Ezé teszem majd fel a 4 fejét! Lehet tudok uolyan váltvaforgatót mint az enyém szerezni neked ha érdekel árat nem tudok most de szerintem 4- 500 ból bent lenne!
Válasz #5566. hozzászólásra
csak mienk BIllent is hátra fele! meg minden sebbeségbe hajta hátulja !!
Válasz #5562. hozzászólásra
én teknöc 4D-be szántok
Válasz #5566. hozzászólásra
fofo mienkis olyan!!
Válasz #5564. hozzászólásra
ja ja! Zilből átalakított hajtott két tengely hátul! KCR daruval
Válasz #5563. hozzászólásra
jól van ,nemhajt a tatár:-D
és ne feledd butuska,hogy betűt vagyis kis fokozatot nehogy kuplunggal kapcsold!!!! ez a dyna lényege,hogy terhelés és fordúlat alatt tudsz 4-et lőni rajta.
nagygépemen 6-ot, az dyna 6
Válasz #5563 hozzász
ŰDv mien kihordó szerelvényt hajt a hátulja darus ?
Válasz #5560. hozzászólásra
ezan a gépen ami nekünk van az egész ház olajos! vagy mi milyen! a visszahózó rúgónál sejtettem a hibát! az a gép már nemigen kell hogy szántson!
majd boronálgat meg megy az erdőre vettem hozzá egy kihordó szerelvényt! Csak azt is meg kéne csinálni, persze támogatást még mindig nem kaptam!
Neked megpróbálom hétfőn legkésőbb kedden az olajat fizetni!
Válasz #5561. hozzászólásra
értem, csak mert nekem a régi 32/32es váltón a 2D nyusziba olyan 18-20km/h nak felel meg kb. teknőcbe meg 4-5nek. Ezen csodálkoztam.
Válasz #5558. hozzászólásra
mintha 8,5rémlene 2000fordulaton 2D-be.
Persze lehet neki nyomni jobban is, Perkins megbírja...
A turbós padlón ment utánnunk tegnap
Válasz #5557. hozzászólásra
az olaj belement a difiművedbe bent...
adok tippet ha kell levegősre alakítani!
Amúgy majd ha olyan sz*r lesz a talaj,hogy 3.-al fog menni a turbósunk akkor fog kijönni a kis MF előnye plussz ereje ,nagybb súlya!
most átázott földön bír menni könnyen. Tavaly volt,hogy 4-el ment minden második körben utolértem a nagyfergával, az meg 7-el ment
dyna 4, igen, 2000 fordulaton 8 körül hmmm hirtelen nem is tudom
Válasz #5556. hozzászólásra
Milyen váltó van rajta? 16/16-os? 2D az hány km/h-nak felel meg kb?
MTz 820,2 4.kel vitte 5-5,5 km el ugyanezt az ekét difi nlkül! Ki kellett kötni mert folyton nyomta a membránt háromszor szedtem szét (fülkét is fel kell bontani) de nem tudtam rájönni hol engedi a nyomást!
Válasz #5554. hozzászólásra
Azzal az ekével eléggé eltalálta az öreg a gép-eszköz párosítást! és 5.-ben 8,5-el tud menni ha bír forogni a motor. Parton azért elmaradt a Fergád mögött,ott csökkent a kraft már, de jól megy szó mi szó!
Lefelé is jött utánnunk,de 2D-től nincsen nagyobb sebesség ugye, vagyis nem akartam 3-ba fletolni...
de jó lenne!
de gyorsan is ment mikor ti mentetek azt hittem feltol titeket persze csak alóról tűnt úgy!
Nincs póttank!!!
Válasz #5551. hozzászólásra
póttankotok van?
Válasz #5551. hozzászólásra
nemtudom hogy csinálja!
kb105centit fog el a 3-as B120 vagy milyen Fortschritt ekéje, mélységgel sincsen gond, és rengeteget kitud szántani!
892.2 turbós. Itt meglátszik a különbség a síma 82-es között meg a turbós között.
Persze ami igazán jóvá tette azt a gépet,hogy a hidraulikus taposós difizárat átmahináltuk levegős kapcsolósra. Így ráfordúl barázdára, rálöki a levegő kapcsolót és végig difivel tud menni hatékonyan.
A mi kis MF-ünkön is ilyen eke lesz, csak széthúzom 120centire, azzal mégtöbb kifog menni naponta.
Hi!
Pupálás nélkül felvete 1-2 mp alatt!!!
Megörültem!
Nem kellett kin cseszni az időt, nagyon forgalmas helyen szántottam du tán este, minden tizedik kanyarba meg kellett állni mert megálltak megnézni a gépet!
Megmutattam mindenkinek ki is lehetett próbálni! Igazi demó nap volt! A csehi elágnál kellett 2,4 ha kifordítani seresnek, ha minden igaz tavasszal ti húzzátok be kukival!
Az öreg szépen haladt a parton nem gondoltam hogy annyit ki fog szántani egy műszak alatt!
Válasz #5549. hozzászólásra
csak vicceltem, de azért minden viccnek a fele igaz...
Kicsit jobb, mert már ketten vagyunk. Tavaly magamra maradtam, és azok akik zöldek(az irígységtől haha) kikezdtek mindig.
Mostanság nem bírnak a Fergásokkal.
Két 5455 azért csak kettő...nemde Ermike?!
Az ekéd igen fainúl szánt!
ha kijövünk a gödörből, muszáj lesz beruházni modern váltvaforgós ekékre, amin előhántók, derejeszaggatók meg minden van....
Rabewerk Kleiber ekére valakinek nincsen elfekvőben előhántója vagy a végére derejeszaggató tárcsa?
barázdamettsző tárcsa.
Válasz #5548. hozzászólásra
Ez már túlzás,de majd felnősz egyszer.
tegnap a Tiédet is szereltük...
olajat cseréltünk
és ennyi.
ez Ferga!
nemkell sebváltót meg szétszakadt véglehajtást,meg rossz hidraulikaszivattyút,meg törött adagolótengelyt....cserélni javítani szerelni...
Ahogyan a zöldet lefordítjuk az ekével, úgy megy a JD is a sűlyesztőbe a Ferga barázdája végin...
Hi skacok!
Ma jártam az m3 as on szépen sorol a határ a mezőségbe! de csak két fergát láttam dolgozni! Két jd gödöllőnél szereltek Vagyis műhely előtt álltak! Így újból megnyugodtam hogy a Ferga a valamire való gép!
Válasz #5545. hozzászólásra
Csak azért kérdeztem, mert már kezdtem aggódni, de látom , hogy volt Kiért
Válasz #5544. hozzászólásra
Hát persze csak tudod ez az interperszonális manifesztációs kerigma melyben élek meglehetősel lekorllátol olykor olykor, így aztán próbálom az időm eltölteni!
Válasz #5542. hozzászólásra
minden okés nálad ?
Válasz #5540. hozzászólásra
Látom iszol rendesen.
Kösz.
Bocs JD ben