Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz matyi0217 #22458. hozzászólásáraVan bent egy felkiáltó jeles piros lámpa a hidraulika karoknál.Ez gondolom villog.
Ez milyen ütemben villog?Az a hibakód.
Elől van egy biztosíték,az aksi felett,valahol a lámpánál.Azt is nézzétek meg.Ez a hidraulikáé.
Merre van helyileg a traki?
Válasz matyi0217 #22462. hozzászólásáraMég egy kérdés ez a prior szelep hátulról nézve van a jobb oldalon vagy előlről nézve. Köszi de totál nem értek hozzá.
Válasz jamo #22461. hozzászólásáraNa ezért próbálom ennek az okos főnöknek elmagyrázni hogy szakembert hivjon mert mi ehhez nem értünk. Azért köszönöm megpróbálom megkeresni ezt a szelepet egyébként a körök se müködnek rendesen se hidegen se melegen. Valamenyit nyom potkocsit üresen billenti de a tárcsát már nem emeli fel. Köszönöm még egyszer azért.
Válasz matyi0217 #22458. hozzászólásáraMilyen szivattyú van rajta? Zárt körű, load sensinges, dugattyús (gondolom ilyen mert mer ezt lehetséges felújítani) vagy sima fogaskerekes? A zárt körűnél nem tudom hogy van ahhoz Pista bátyánkat kellene kikérdezni. Ha sima fogaskerekes akkor a prior szelep is lehet ludas esetleg. Meg még sok egyéb is. Hidraulikus pótkocsifék van rajta? Kihelyezett körök se jók? Nálatok romlott el, szép fokozatosan, vagy egyik pillanatról a másikra? Hidegen melegen is xar vagy melegen xarabb?
Válasz matyi0217 #22458. hozzászólásáraJobb oldalt hátul a sonka előtt van egy prior szelep ami a kormányzás és fék olaj ellátásáról gondoskodik, azt nézd meg nincsen e berágva belül a tolattyúja neki.
Üdvözlök mindenkit Hegedűs László vagyok. Új itt a fórumon , egy kis segitségre lenne szükségem. A gazdaságban van egy MF 8160-as nem működik a hidraulikája pedig nem rég lett a szivatyú felújítva. A másik probléma pedig , hogy a szervó sem megy . De az akkor se működött amikor a hidraulika igen. Ebben kérnék tanácsot mert én laikus vagyok hozzá de a főnök nem akar hozzáértő szerelőt hivni. Előre is köszönöm a segítséget.
Az előző munkahelyemen a fergusonok a magtártól vannak. 2 db 5455,2 db 5465,7618,8670.Most cserélték le az egyik 5455 és 5465öst két 7714re.Azok már máshonnan vannak.A magtárnál az ismerős 16200+áfát mondott darabjára.
Helló!
Segitségre lenne szükségem. Adott egy 8690-es gép. A kihelyezett körök nem müködnek elöl viszont ugyanazok a körök hátul igen.. mi lehet a probléma?? Én vmi elektronikára gondolok. Köszi előre is :)
Válasz Zsolesz83 #22446. hozzászólásáraMég nem. Majd holnap körbekérdezek. MF-hez, ha gyorsan kell akkor KétKata, ha nem sürgős és olcsóbb akkor Láng Kaposvár. JD-hez ha sürgős, akkor JD Technika Győr, ha nem sürgős akkor Láng. MTZ-hez meg Habitól.
Válasz Zsolesz83 #22434. hozzászólásáraÉs ez tovább bírja mint a gyári?
A cseréje csak annyi, hogy megemelem a fülkét, hogy kiférjen, be az új és kész? Kábelek, csövek engednek ennyit?
Válasz KooL #22431. hozzászólásáraKöszi! Közben megnéztem a 8140-en, azon még jók és így már egyértelmű, hogy hogy is kéne kinéznie. Az 21éves de még jók a szilentek, ez meg 10éves de ezen már kuka mindegyik..
Válasz 5465 #22425. hozzászólásáraElőző cégemnél voltak Fergusonok.Ott az 5465 egy kverneland váltvaforgatósat rángatott 3fejeset.Ha azt mondod hogy 1800 kiló egy hátsó kerékre eső teher, plusz az eke súlyánk a fele, plusz 0,3 bar!Így számold! Az olyan 1,4-1,5 bar!Kocsizásnál én 1-1,2bart használtam az 5455-ön,műtrágyánál kvetneland 2db 1000kg bigbag 1,6 bar.
Válasz 5465 #22422. hozzászólásáraÚgy van, ahogy Zsolesz írja. Annyi apró pontosítás, hogy nagy vonóerőigényű munka esetén 0,3-mal kell megnövelni a táblázatban levő értéket.
Ha van rá mód, mérd le mázsán külön-külön az első és a hátsó tengelyterheléseket, az a tuti. A gépkönyvi adat gyakran nem pontos.
Válasz 5465 #22422. hozzászólásáraEhhez még add hozzá a munkagép súlyát is!Nekem van valahol egy michelines katalógus magyarul amiben azt irják, hogy a nehéz talajmunkához(szántás) plus 0,2 bar kell az leírtakhoz képest, hogy meg ne forduljon a gumi a felnin.
Válasz Bárány #22420. hozzászólásáranagyon köszi a segítséget.
A traktor kb. 5 tonna, vagyis max. 1,6-1,8 tonna van egy hátsó keréken.
Ezek szerint kb. 0,5 - 0,6 Bar az előírt nyomás a hátsó kerékre.
Vagy valamit rosszul értelmezek?
Válasz 5465 #22413. hozzászólásáraNèzd meg fülkeszilenteket is, mondod hogy döcög, nekem 3 is kivolt szakadva, alig tudtam megülni fergába kemènyen felütötte nagyon.
24419 hozzászólás
Válasz Mf-es? #22469. hozzászólásáraValami elérhetőség hozzá? Megköszöném.El jön helybe is?
Válasz matyi0217 #22468. hozzászólására170 km-re van tőled jó szakember.
Egy nap,és megoldja.
Válasz Mf-es? #22467. hozzászólásáraA traki Ipolytölgyesen van esetleg valami szakember erre fele?
Válasz matyi0217 #22462. hozzászólásáraSzakember,minden mérőponton,szépen beállítsa a nyomásokat.
Ezzel kellene kezdeni.Nem hozzáértő hozzányúl,csak rosszabb lesz.
Tudnék mesélni.
Válasz matyi0217 #22458. hozzászólásáraVan bent egy felkiáltó jeles piros lámpa a hidraulika karoknál.Ez gondolom villog.
Ez milyen ütemben villog?Az a hibakód.
Elől van egy biztosíték,az aksi felett,valahol a lámpánál.Azt is nézzétek meg.Ez a hidraulikáé.
Merre van helyileg a traki?
Válasz Dave #22464. hozzászólásáraKöszi már levettük a kereket. Próbálkozunk.
Válasz matyi0217 #22463. hozzászólásáraMenetirány jobb oldalt gondolom.
Válasz matyi0217 #22462. hozzászólásáraMég egy kérdés ez a prior szelep hátulról nézve van a jobb oldalon vagy előlről nézve. Köszi de totál nem értek hozzá.
Válasz jamo #22461. hozzászólásáraNa ezért próbálom ennek az okos főnöknek elmagyrázni hogy szakembert hivjon mert mi ehhez nem értünk. Azért köszönöm megpróbálom megkeresni ezt a szelepet egyébként a körök se müködnek rendesen se hidegen se melegen. Valamenyit nyom potkocsit üresen billenti de a tárcsát már nem emeli fel. Köszönöm még egyszer azért.
Válasz matyi0217 #22458. hozzászólásáraMilyen szivattyú van rajta? Zárt körű, load sensinges, dugattyús (gondolom ilyen mert mer ezt lehetséges felújítani) vagy sima fogaskerekes? A zárt körűnél nem tudom hogy van ahhoz Pista bátyánkat kellene kikérdezni. Ha sima fogaskerekes akkor a prior szelep is lehet ludas esetleg. Meg még sok egyéb is. Hidraulikus pótkocsifék van rajta? Kihelyezett körök se jók? Nálatok romlott el, szép fokozatosan, vagy egyik pillanatról a másikra? Hidegen melegen is xar vagy melegen xarabb?
Válasz szanberg #22459. hozzászólásáraKöszönöm megpróbáljuk és ennek köze lehet a hidraulikához is esetleg?
Válasz matyi0217 #22458. hozzászólásáraJobb oldalt hátul a sonka előtt van egy prior szelep ami a kormányzás és fék olaj ellátásáról gondoskodik, azt nézd meg nincsen e berágva belül a tolattyúja neki.
Üdvözlök mindenkit Hegedűs László vagyok. Új itt a fórumon , egy kis segitségre lenne szükségem. A gazdaságban van egy MF 8160-as nem működik a hidraulikája pedig nem rég lett a szivatyú felújítva. A másik probléma pedig , hogy a szervó sem megy . De az akkor se működött amikor a hidraulika igen. Ebben kérnék tanácsot mert én laikus vagyok hozzá de a főnök nem akar hozzáértő szerelőt hivni. Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz Zsolesz83 #22456. hozzászólásáraIgen oda.
Válasz Dave #22455. hozzászólásáraHa a híd közepébe megy majdnem akkoraz a difi záré.
Válasz Berkó_ #22454. hozzászólásáraIgen, köszi.
Válasz Dave #22453. hozzászólásáraBeújítottál? Gratulálok!
Mf 3095-be milyen olajak kellenek? Motor, váltó?
Első hidnak külön van az olajzása? Vagy hátulról kap olajat, mert jön egy cső onnan?
Az előző munkahelyemen a fergusonok a magtártól vannak. 2 db 5455,2 db 5465,7618,8670.Most cserélték le az egyik 5455 és 5465öst két 7714re.Azok már máshonnan vannak.A magtárnál az ismerős 16200+áfát mondott darabjára.
Válasz Peti 8310 #22447. hozzászólásáraNa mi van a gumibakokkal? Árat kértél?
Megoldodott. Hátul a tömbnél megmozgattam a kábeleket és jo lett :)
Válasz mate21 #22448. hozzászólásáraNyisad ki az elzáró csapot.
Menj végig az olajvezetéten, de az elején kéne valahol lenie.
Helló!
Segitségre lenne szükségem. Adott egy 8690-es gép. A kihelyezett körök nem müködnek elöl viszont ugyanazok a körök hátul igen.. mi lehet a probléma?? Én vmi elektronikára gondolok. Köszi előre is :)
Válasz Zsolesz83 #22446. hozzászólásáraMég nem. Majd holnap körbekérdezek. MF-hez, ha gyorsan kell akkor KétKata, ha nem sürgős és olcsóbb akkor Láng Kaposvár. JD-hez ha sürgős, akkor JD Technika Győr, ha nem sürgős akkor Láng. MTZ-hez meg Habitól.
Válasz Peti 8310 #22445. hozzászólásáraMegvetted már a gumibakokat?Kitől szoktál vásárolni alkatrészt?
Válasz Zsolesz83 #22443. hozzászólásáraAkkor jó! 5465 2008.
Válasz Peti 8310 #22442. hozzászólásáraEzek a külső karimánál szoktak kidurranni.
Válasz Peti 8310 #22442. hozzászólásáraNem kell lebontani semmit,enged annyit. Hanyas a tiéd?
Válasz Zsolesz83 #22440. hozzászólásáraGondolom ez a teleszilent jobban bírja, mint amit eredetileg beleraktak.
Válasz Zsolesz83 #22439. hozzászólásáraSemmi gond!
Le kell valamit bontani, vagy enged minden annyit, hogy megemelve a fülkét ki lehessen venni?
Válasz Sötét Paraszt #22438. hozzászólásáraAkkor után gyártott. De nekünk már ilyet küldött anno a magtár.
Válasz Peti 8310 #22435. hozzászólásáraBocsi, nemrég csatlakoztam!Visszanézve rájöttem,hogy mf-ről beszélsz.
Válasz Zsolesz83 #22436. hozzászólásáraSzerintem meg ez a gyári hehe.
Válasz Peti 8310 #22435. hozzászólásáraJD-hez ez szerintem nem passzol.
Válasz Peti 8310 #22435. hozzászólásáraEz gyári!
Válasz Zsolesz83 #22434. hozzászólásáraÉs ez tovább bírja mint a gyári?
A cseréje csak annyi, hogy megemelem a fülkét, hogy kiférjen, be az új és kész? Kábelek, csövek engednek ennyit?
Válasz Peti 8310 #22433. hozzászólásáraA Fergusoné ilyen!
Válasz csoppika #22430. hozzászólásáraHáz ez ilyen már egy ideje.. Na de majd most kicserélem az összeset.
Válasz KooL #22431. hozzászólásáraKöszi! Közben megnéztem a 8140-en, azon még jók és így már egyértelmű, hogy hogy is kéne kinéznie. Az 21éves de még jók a szilentek, ez meg 10éves de ezen már kuka mindegyik..
Válasz Peti 8310 #22429. hozzászólásáraCserés azért van akkora hézag az alsó alátét között mert el van kopva a gumibak.
Válasz Peti 8310 #22429. hozzászólásáraAz alsó tányér le van lazítva, vagy ez ilyen?
Válasz Zsolesz83 #22427. hozzászólásáraEzek cserések? Csak mert ez is nagyon merev és dübög.
Válasz Zsolesz83 #22427. hozzászólásáraköszi
Válasz 5465 #22425. hozzászólásáraA fülketartó bakokat én is ajánlom, hogy nézd meg!Ha a közebe meg van szakadva, k.... ra tud kopogni meg dübögni!
Válasz 5465 #22425. hozzászólásáraElőző cégemnél voltak Fergusonok.Ott az 5465 egy kverneland váltvaforgatósat rángatott 3fejeset.Ha azt mondod hogy 1800 kiló egy hátsó kerékre eső teher, plusz az eke súlyánk a fele, plusz 0,3 bar!Így számold! Az olyan 1,4-1,5 bar!Kocsizásnál én 1-1,2bart használtam az 5455-ön,műtrágyánál kvetneland 2db 1000kg bigbag 1,6 bar.
Válasz Bárány #22424. hozzászólásáraPersze, tiszta, de ezek szerint 1 fölé semmiképp nem kell fújni...
És köszi még egyszer mindenkinek.
Válasz 5465 #22422. hozzászólásáraÚgy van, ahogy Zsolesz írja. Annyi apró pontosítás, hogy nagy vonóerőigényű munka esetén 0,3-mal kell megnövelni a táblázatban levő értéket.
Ha van rá mód, mérd le mázsán külön-külön az első és a hátsó tengelyterheléseket, az a tuti. A gépkönyvi adat gyakran nem pontos.
Válasz 5465 #22422. hozzászólásáraEhhez még add hozzá a munkagép súlyát is!Nekem van valahol egy michelines katalógus magyarul amiben azt irják, hogy a nehéz talajmunkához(szántás) plus 0,2 bar kell az leírtakhoz képest, hogy meg ne forduljon a gumi a felnin.
Válasz Bárány #22420. hozzászólásáranagyon köszi a segítséget.
A traktor kb. 5 tonna, vagyis max. 1,6-1,8 tonna van egy hátsó keréken.
Ezek szerint kb. 0,5 - 0,6 Bar az előírt nyomás a hátsó kerékre.
Vagy valamit rosszul értelmezek?
Válasz 5465 #22413. hozzászólásáraNèzd meg fülkeszilenteket is, mondod hogy döcög, nekem 3 is kivolt szakadva, alig tudtam megülni fergába kemènyen felütötte nagyon.