Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR403.71 FtUSD385.21 FtCHF428.27 FtGBP487.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
FÉK GÖMBCSUKLÓ STB ,HA VALAMI NINCS MEG AZ HÚZÓS IDŐ BEN MEG PÉNZBEN IS
NEKÜNK CSAK 10NAP MEG DURVÁN 80 ROPI VOLT A MÜSZAKI ,EREDETISÉG,RENDSZÁMMAL MINDENNEL EGYÜTT
Ez lenne a legtisztább, hogy minden munkagéphez megadnák a szükséges emelőerőt.
Ekéknél a szükséges pluszt is - az előbb leírtak miatt.
Vetőgépeknél, vegyszerezőnél, műkakiszórónál... meg teli tartállyal megpakolva.
Ezek a 6-osak indulnak kb. 1600 -tól aztán határ a ...
Pl. pár gyártó írja az emelőerőt is ami kell hozzá.
2400kg --- 7100kg
2650kg --- 8700kg
2980kg --- 10300kg
Itt már bő 3x osnak kell lenni az em. erőnek!
Hát ja.
A talajból való kiemeléssel se árt számolni, lazító és hasonló finomságok...
A 7000 elég a "kisebb" cuccokra...
Ha tudom, h. 6 -ost fog vinni akkor inkább a nagyobb em. erősbe kellene invesztálni.
És akkor még azt nem is mondtátok, hogy biza ha egy ekét a földből kell kiemelni akkor az még nehezebb. Tapasztalatból tudom, hogy egy 6-os függesztett váltvaforgónak már nem elég a 7000-kg-os emelőerő
A lényeg?
A hidr. emelőerő nem azt jelenti, h. annyit akaszthata paraszt a tr.-ra.
Ha 5 t, 1 5t-ás traktoré mondjuk , akkor ugyi nem gondolja senki, h. 5t-át lehet fölkapni vele?????
Annyit bír fölemelni (merthát emelőerő a neve is)!
Mondok példát: ha mondjuk volna valamink ami 5t és nem lóg hátrafele akkor azt KÉPES megemelni.
De nem dolgozni vele egész nap.
Meg persze a traktor stabilitást is be kell tartani.
(elsőtengelyre jutó súly)
Függesztett gépeknél pl. az ekéknél 2-2,5- 3 szorosának kellene lenni az em.erőnek...
Meg ugye nem mindegy, h. 1 6-os vf. függesztettel nyomulok, mert oda már kell a nagy emelőerő érték! Az már jól kilóg.
ja a környéki 140lovas Valtra 4fejessel szánt, Gregoire váltvaforgóssal, de mélyen nem bír dolgozni, csak a jó szántókon mélyebben...
a 190-essel szántanak inkább, a jobb szántókon felakasztják a szlovák féligfüggesztett 5fejest,ott elviszi 25centin.
ez az emelő kapacitás azért nem teljesen valós szerintem. Nekünk a 6497-esre azthiszem 10tonna van írva kapacitásként. A hidraulika lehet,hogy bírná, de a fara kiszakadna az biztos. Sőt a függesztő orsó sem bír ki akármit.
Van itt egy Framest kompaktor prototípus Szalonnán a szomszéd tsz-be. függesztett 3,5méteres. Ilyen egylépésben a tarlót de inkább hántott tarlót vethetővé alakító berendezés:-D
a lényeg,hogy köze nincs a 7tonnához,merthát hogy lenne annyi, és a Rába függesztő orsója elszakadt többször is. az új is...
nem könnyű eszköz, ez a Framest arról híres,hogy bazi komoly profilból építi az eszközeit. De akkoris, a 10tonna nevetséges.
Egy 5fejes váltvaforgó eke mennyi? 1,5tonna?(bár itt a hossza végett az erőkar nagyon nagy) de akkoris láttam 8330-as Johndeert Azthiszem Pöttinger servo45-ös ekével szántani(lehet 55-ös volt...) amikor kiemelte az 5fejest a földből azért megbillent a gép is a farára rendesen...
különben váljék az MF becsületére,hogy a leg komolyabb fara neki van.kb kétszer olyanok a munkahengerek rajta mint akármelyik más gépen.
ECOHIGHTECH+AUTOCOMFORT+RUGHID+FRONTHIDR650/65R42GUMI+50KM/H
NÉZD ÁT A VALTRA.AT+VALTRA.DE HONLAPON A KERESKEDŐK SAJÁT HONLAPJÁT AZON RAJTA VAN A VORFÜHMASCHINE+GEBRAUCHTE IS
DE A TRAKTORPOOL MEG A LANDWIRT IS JÓ
Tudsz adni net címet? Engem kicsit öregebb t120, t130 vagy c90 érdekelne, de nagyon szeretnék híd és fülkerugózástl. Franciába találtam már egy csomót, de közelebb még nem.
Tied milyen felszereltségű?
24468 hozzászólás
Válasz #1716. hozzászólásra
HASZNÁLTNÁL SZÁRMAZÁSELLENŐRZÉS 1HÓNAP IS LEHET
Válasz #1716. hozzászólásra
Hol? Kint vagy idehaza?
Használtnál hogy működik az áfa?
Válasz #1714. hozzászólásra
FÉK GÖMBCSUKLÓ STB ,HA VALAMI NINCS MEG AZ HÚZÓS IDŐ BEN MEG PÉNZBEN IS
NEKÜNK CSAK 10NAP MEG DURVÁN 80 ROPI VOLT A MÜSZAKI ,EREDETISÉG,RENDSZÁMMAL MINDENNEL EGYÜTT
FORGALMI ,RENDSZÁM , TIPUSBIZONYÍTVÁNY
MEG MINDEN ADATNAK( EMISSZIÓS) STIMMELNI KELL
Válasz #1710. hozzászólásra
Mert mit kell tudni a használt műszakijával kapcsolatban?
Válasz #1711. hozzászólásra
Jajmá!
Számolj azzal is.
Válasz #1711. hozzászólásra
Jobb híján megsaccolod a súlypontját, és azzal számolsz.
Válasz #1709. hozzászólásra
És az erőkarral mi lessz?
Válasz #1691. hozzászólásra
PONTOSAN, DE A HASZNÁLTNÁL MEG ÉSZNÉL KELL LENNI A MŰSZAKI MIATT
Válasz #1708. hozzászólásra
Te tudod, h. ? kilós a vas, amit rá akarsz tenni.
Abból kisakkozod az em.erőt.
És olyan traktort veszel.
Válasz #1707. hozzászólásra
Ez lenne a legtisztább, hogy minden munkagéphez megadnák a szükséges emelőerőt.
Ekéknél a szükséges pluszt is - az előbb leírtak miatt.
Vetőgépeknél, vegyszerezőnél, műkakiszórónál... meg teli tartállyal megpakolva.
Válasz #1705. hozzászólásra
Ezek a 6-osak indulnak kb. 1600 -tól aztán határ a ...
Pl. pár gyártó írja az emelőerőt is ami kell hozzá.
2400kg --- 7100kg
2650kg --- 8700kg
2980kg --- 10300kg
Itt már bő 3x osnak kell lenni az em. erőnek!
Válasz #1705. hozzászólásra
Kell rá vázbehúzó. Az meg biztos volt.
Elejét JÓL lesúlyozni. Lehetőleg fronttal.
Jó helyen perdíteni.
stb.stb.
Válasz #1704. hozzászólásra
A 6-os függesztett válvaforgónál számit az emelési magasság is mert én láttam már olyat is, hogy forditásnál mindig földhözcsapta az ekét
Válasz #1701. hozzászólásra
Hát ja.
A talajból való kiemeléssel se árt számolni, lazító és hasonló finomságok...
A 7000 elég a "kisebb" cuccokra...
Ha tudom, h. 6 -ost fog vinni akkor inkább a nagyobb em. erősbe kellene invesztálni.
Válasz #1702. hozzászólásra
(Suszter a kaptafánál...)
Válasz #1700. hozzászólásra
Nektek semmi se jó?
Ezután maradok a színtiszta faxságoknál.
Válasz #1699. hozzászólásra
És akkor még azt nem is mondtátok, hogy biza ha egy ekét a földből kell kiemelni akkor az még nehezebb. Tapasztalatból tudom, hogy egy 6-os függesztett váltvaforgónak már nem elég a 7000-kg-os emelőerő
Válasz #1699. hozzászólásra
Világos. Ezért adnak meg általában két értéket:
1. Max. emelő erő (erről írtál)
2. Folyamatos emelő terhelhetőség
Mindegyik valahány mm-en.
Ennyi a lényeg? Aaaaa... már azt hittem, valami érdekeset mondasz... Inkább offolok.
Válasz #1696. hozzászólásra
A lényeg?
A hidr. emelőerő nem azt jelenti, h. annyit akaszthata paraszt a tr.-ra.
Ha 5 t, 1 5t-ás traktoré mondjuk , akkor ugyi nem gondolja senki, h. 5t-át lehet fölkapni vele?????
Annyit bír fölemelni (merthát emelőerő a neve is)!
Mondok példát: ha mondjuk volna valamink ami 5t és nem lóg hátrafele akkor azt KÉPES megemelni.
De nem dolgozni vele egész nap.
Meg persze a traktor stabilitást is be kell tartani.
(elsőtengelyre jutó súly)
Függesztett gépeknél pl. az ekéknél 2-2,5- 3 szorosának kellene lenni az em.erőnek...
Meg ugye nem mindegy, h. 1 6-os vf. függesztettel nyomulok, mert oda már kell a nagy emelőerő érték! Az már jól kilóg.
Válasz #1697. hozzászólásra
Hát erről tényleg nem beszélt senki. Fene gondolta volna.
Válasz #1696. hozzászólásra
A lényeg: HOGY RAGADJON A BÉLYEG!!!!! :-))))))
Válasz #1694. hozzászólásra
Mi a lényeg?
Válasz #1692. hozzászólásra
Ezért adják meg úgy az adatot, hogy az emelőkarok végén.
Írkáltok itt a hidr. emelőerejéről ódákat.....
A lényegét meg nem vágjátok.....
ja a környéki 140lovas Valtra 4fejessel szánt, Gregoire váltvaforgóssal, de mélyen nem bír dolgozni, csak a jó szántókon mélyebben...
a 190-essel szántanak inkább, a jobb szántókon felakasztják a szlovák féligfüggesztett 5fejest,ott elviszi 25centin.
ez az emelő kapacitás azért nem teljesen valós szerintem. Nekünk a 6497-esre azthiszem 10tonna van írva kapacitásként. A hidraulika lehet,hogy bírná, de a fara kiszakadna az biztos. Sőt a függesztő orsó sem bír ki akármit.
Van itt egy Framest kompaktor prototípus Szalonnán a szomszéd tsz-be. függesztett 3,5méteres. Ilyen egylépésben a tarlót de inkább hántott tarlót vethetővé alakító berendezés:-D
a lényeg,hogy köze nincs a 7tonnához,merthát hogy lenne annyi, és a Rába függesztő orsója elszakadt többször is. az új is...
nem könnyű eszköz, ez a Framest arról híres,hogy bazi komoly profilból építi az eszközeit. De akkoris, a 10tonna nevetséges.
Egy 5fejes váltvaforgó eke mennyi? 1,5tonna?(bár itt a hossza végett az erőkar nagyon nagy) de akkoris láttam 8330-as Johndeert Azthiszem Pöttinger servo45-ös ekével szántani(lehet 55-ös volt...) amikor kiemelte az 5fejest a földből azért megbillent a gép is a farára rendesen...
különben váljék az MF becsületére,hogy a leg komolyabb fara neki van.kb kétszer olyanok a munkahengerek rajta mint akármelyik más gépen.
Válasz #1689. hozzászólásra
De a t140 nem volt még forgalomba helyezve, új gépként jött volna?
Válasz #1688. hozzászólásra
Gratulálok és sok szerencsét hozzá. Akinek meg nem tetszik az vehet MF-et.
Válasz #1687. hozzászólásra
T140E-T(55EZER) AKARTUNK ELŐSZÖR KI IS PRÓBÁLTUK CSAK A FELÜGYELET NEM AKARTA A MŰSZAKIT ENGEDNI
NEM VALÓSZINŰ , A SÚLYOZÁS VÉGETT KELL
DE JÓ TUDNI, HOGY LEHET VALAMIT VELE ARRÉBB VINNI...
Válasz #1685. hozzászólásra
Új gépeknél, és talán csak 100 ló felett. Ezért vannak CR motorok azokban. - ha jól tudom
Válasz #1684. hozzászólásra
Köszi, holnap megnézem.
Gratulálok! Kényelemre akkor nem panaszkodhatsz! Irigyellek egy kicsit! :))
A frontra fogsz munkagépet is rakni?
Válasz #1683. hozzászólásra
AMÚGY FORGALOMBA GYAKORLATILAG CSAK TIER3 MEGY
Válasz #1683. hozzászólásra
ECOHIGHTECH+AUTOCOMFORT+RUGHID+FRONTHIDR650/65R42GUMI+50KM/H
NÉZD ÁT A VALTRA.AT+VALTRA.DE HONLAPON A KERESKEDŐK SAJÁT HONLAPJÁT AZON RAJTA VAN A VORFÜHMASCHINE+GEBRAUCHTE IS
DE A TRAKTORPOOL MEG A LANDWIRT IS JÓ
Válasz #1682. hozzászólásra
Tudsz adni net címet? Engem kicsit öregebb t120, t130 vagy c90 érdekelne, de nagyon szeretnék híd és fülkerugózástl. Franciába találtam már egy csomót, de közelebb még nem.
Tied milyen felszereltségű?
Válasz #1680. hozzászólásra
NET+ ISMERŐS ISKERESETT S EGY HELYEN VETTÜK Ő N121-ET VETT 51-ÉRT
Válasz #1677. hozzászólásra
a pénzügyi szektor nem a társadalom teteje
Válasz #1679. hozzászólásra
Hogy találtad meg a gépet? Neten, vagy valakin keresztül?
Válasz #1674. hozzászólásra
NEM
Válasz #1670. hozzászólásra
SZERINTED NEKÜNK JÓ LETT VOLNA HA 6 HÓNAP MÚLVAJÖTT VOLNA VISSZA AZ ÁFA
Válasz #1676. hozzászólásra
:DDDDDDDDDD
Válasz #1672. hozzászólásra
"fiatalos, dinamikus" cég volt annó, belefért
Válasz #1669. hozzászólásra
Ilyen feszengős volt?
Válasz #1671. hozzászólásra
lízingelted?
Válasz #1634. hozzászólásra
Én a 6650-es valtrának az emelőerejére írtam a 7 tonnát.
Vetőgéppel eléggé meg lehet terhelni a hátulját.
Válasz #1669. hozzászólásra
és még ezek után beengednek ?
Válasz #1662. hozzászólásra
VALTRA.DE
A MÁSIK MEG AZ MF.COM-ON KERESZTÜL A DE
Válasz #1667. hozzászólásra
Már ezért is erdemes igy vásárolni gépet!
Válasz #1668. hozzászólásra
kb. 7 éve egy állóhajón a kandallóba hánytam bele, 5 perc múlva véget ért a buli