Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR403.23 FtUSD385.36 FtCHF429.18 FtGBP486.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
én se mertem az asszonynak autót venni
van egy olyan érzésem, h a gidók kavarják hátulról. és ez amolyan önbeteljesítő jóslat,h válság van, de jobb az óvatosság
te mernél most nagyobb összeget a költségvetésedhez képest beruházni?
nem arra értettem.
teszem azt, hogy a kereskedő megvesz egy gépet a paraszttól és ismeri az elöéletét és tudja, hogy estleg szarkodik a hidraulika vagy a motort megfőzték stb. kicsit rendberakja és eladja, mint nagyon jó gépet nagyon jó árért.
a vevő meg aratás közben tudja meg a valóst.
ennek azért manapság van rizikója is.
Valamint a statisztikát az utóbbi két hónap történései miatt nyugodtan dobhatod a qkába!
Átrendeződött a pénzpiac!
Engem az meg nem zavar hogy tele van tx alkatrésszel mert ha gond van azt mondta hívjam tud adni alkatrészt kölcsönbe is. Mivel az ikr-nél ez eltarthat napokig is. Ezzel a lehetőséggel mondjuk még nem éltem mert nem kellett komolyam alkatrész egy csapágygonddal meg nem szaladok hozzá mikor minden boltba lehet kapni hozzá csapágyat! Én szolnoki vagyok 25 percre kécskétől, ha gond lenne egy lehetőség az alkatrész ha tényleg ő tud benne segíteni!
A kereskedők sem térhetnek el nagyon a piaci áraktól.
Ők inkább az eladóktól veszik le az árrést szerintem.
Nekik sem érdekük évekig kerülgetni az udvaron a gépet!
Szerintem korekt volt! Olyan gépet vettem töle amivel arattak. Ő is vállalt bérmunkát 3 géppel és abbol vettem meg az egyiket! Csaknem olyan géppel megy dolgozni ami féluton lerobban, ha van 60 gép a telepen:)) Nagy bajom eddig nem volt a gépen pedig hajtottuk egész évben. Alkudni azt nem nagyon lehet nála! kisebb csapágybajok voltak meg egy dobszíj, de hát már 10 éves a gép! De nem költöttem rá annyit mint egy új éves gari szervíze!
A haverom kb 60 hektár sajátra,meg néhány 10 hektár béraratásra vette a vadiúj Mediont.Biztos nem bánta meg,mert az 514-sel megette az éléetét már.Sok kis tábla és városon kívüli vonulások.Az új az új.
Válasz #1418. hozzászólásra
Nekem meg a család azzal jött elő a héten hogy adjuk el a kombájnt . Én nem akarom eladni de csak erőlködnek nekem . Bár ha tudnék venni helyette másikat akkor esetleg de másikat se akarok nagyon bár kukiban kamiont rakni meg jobb lenne valami nagyobb .
24468 hozzászólás
Válasz #1465. hozzászólásra
akkor majd 5 év múlva leülünk egy kerek asztalhoz és megvitatjuk az élet dolgait
Válasz #1465. hozzászólásra
Szia Pisti! a 9094-es Steyr-röl valami infó?
Válasz #1461. hozzászólásra
azért jár az agyad neked is rendesen
Válasz #1464. hozzászólásra
Borítékolnám a választ úgy öt évre előre!
Válasz #1460. hozzászólásra
majd kiderül néhány év múlva, hogy volt e értelme
Válasz #1461. hozzászólásra
bocs, de Gézának írtam:-)
rólad még nem fogalmazódott meg az emberismeretem
ezt inkább címezd gézának!:-))))
Túró!
Csk dolgozunk mit az állat és kész!
Nyista filozófia:-)))
Válasz #1456. hozzászólásra
nem ismerlek, de vélelmezésem van rólad: bátor vagy és szerintem nem csinálod rosszul
Válasz #1458. hozzászólásra
idén volt két vakmerő döntésem
nem bántam meg
mindkettő piros
Válasz #1456. hozzászólásra
Nalátod!
Válasz #1453. hozzászólásra
Teljesen más a termelőeszköz!
Egyébként engem ezek a macerák nem tartanának vissza!
Válasz #1453. hozzászólásra
folyamatosan azt csinálom.
eddig bejött
Válasz #1452. hozzászólásra
amikor égnek az utcák, a rócsildok vásárolnak
Válasz #1452. hozzászólásra
Hát ha nem is jó,de a nagy lehetőségek mindig ott vannak!:-)
Válasz #1451. hozzászólásra
én se mertem az asszonynak autót venni
van egy olyan érzésem, h a gidók kavarják hátulról. és ez amolyan önbeteljesítő jóslat,h válság van, de jobb az óvatosság
te mernél most nagyobb összeget a költségvetésedhez képest beruházni?
Válasz #1451. hozzászólásra
ez igy igaz!
a zavarosba jó halászni
Válasz #1448. hozzászólásra
Pont a kicsiknek kéne most pörögni.
Ha kivár,és túl sokáig kivár,meghal.
Válasz #1446. hozzászólásra
meg nyakasok!
Válasz #1446. hozzászólásra
Igen.Meg ha elterjed a híre,hogy csak szart árul.......
Azért tudunk jónéhány tönkrement használtgép kereskedőről!
Válasz #1447. hozzászólásra
nem rinya, hanem így van: alig van most kis ügyem, a kicsik csendbe vannak kivárnak
a nagyoknál pörögnie kell a mókuskeréknek
Válasz #1445. hozzászólásra
főleg amilyen hirtelenek a parasztok :-)))))))
Válasz #1443. hozzászólásra
az mindig lesz!
Az élet nem áll meg!
Válasz #1441. hozzászólásra
ez a kereskedő nem sokáig marad életben.
Válasz #1440. hozzászólásra
hosszútávon biztos, mert a bizalom is érték.
főleg ínséges időben
Válasz #1440. hozzászólásra
legyen aki lízingeljen, akkor igen
egyébként hosszútávon megéri és kényelmesebb is, mint minden évbe mindig mást keresni, h pénzt keress:-))
Válasz #1439. hozzászólásra
jogos a kettő pont
ismerősök a lízinge mindenhol mondják, h a rizikósok mindenhol paráznak
Válasz #1433. hozzászólásra
nem arra értettem.
teszem azt, hogy a kereskedő megvesz egy gépet a paraszttól és ismeri az elöéletét és tudja, hogy estleg szarkodik a hidraulika vagy a motort megfőzték stb. kicsit rendberakja és eladja, mint nagyon jó gépet nagyon jó árért.
a vevő meg aratás közben tudja meg a valóst.
Válasz #1436. hozzászólásra
kicsit éhenduglas,de hosszútávon megéri:-)))
Válasz #1434. hozzászólásra
ennek azért manapság van rizikója is.
Valamint a statisztikát az utóbbi két hónap történései miatt nyugodtan dobhatod a qkába!
Átrendeződött a pénzpiac!
Engem az meg nem zavar hogy tele van tx alkatrésszel mert ha gond van azt mondta hívjam tud adni alkatrészt kölcsönbe is. Mivel az ikr-nél ez eltarthat napokig is. Ezzel a lehetőséggel mondjuk még nem éltem mert nem kellett komolyam alkatrész egy csapágygonddal meg nem szaladok hozzá mikor minden boltba lehet kapni hozzá csapágyat! Én szolnoki vagyok 25 percre kécskétől, ha gond lenne egy lehetőség az alkatrész ha tényleg ő tud benne segíteni!
Ha devizás finanszírozással veszed elég nagy az árfolyamkockázat mostanság!
Válasz #1434. hozzászólásra
a korrektségem visz egyszer sírba
Válasz #1429. hozzászólásra
Persze, ezer hektárra már újat kell venni. Én az 1-200 hektárosokra gondoltam.
Válasz #1431. hozzászólásra
ebben az évben 4 mrd-ot finanszíroztak 9 hó alatt
líz.szöv. statisztika alapján náluk a legalacsonyabb új és haszn. mg gép esetén az átlagkezdőrészlet
Válasz #1432. hozzászólásra
A kereskedők sem térhetnek el nagyon a piaci áraktól.
Ők inkább az eladóktól veszik le az árrést szerintem.
Nekik sem érdekük évekig kerülgetni az udvaron a gépet!
Válasz #1429. hozzászólásra
de csak ha korrekt a kereskedő
Válasz #1428. hozzászólásra
Én is hallottam jókat róluk
Válasz #1422. hozzászólásra
Szerintem ,ha valóban bereccsen hozzánk a kemény recesszió és az agrárolló tovább nyílik,lesz eledó használt kombájn tavaszra,esetleg olcsóbban is !
Válasz #1427. hozzászólásra
Ma már azért nagyjábólarányos az ár,és az érték.
Inkább az a kérdés,ki mire veszi!
Válasz #1423. hozzászólásra
unicreditleasinget hívd fel
ha nem kamuznak, náluk a legjobb használt mg. gépben a kezdőrészlet
Válasz #1425. hozzászólásra
Az újat akkor érdemes venni, ha tudsz pályázni, amúgy szerintem is érdemesebb fiatal kevés üó.-ás használtba gondolkodni.
Válasz #1407. hozzászólásra
Szerintem korekt volt! Olyan gépet vettem töle amivel arattak. Ő is vállalt bérmunkát 3 géppel és abbol vettem meg az egyiket! Csaknem olyan géppel megy dolgozni ami féluton lerobban, ha van 60 gép a telepen:)) Nagy bajom eddig nem volt a gépen pedig hajtottuk egész évben. Alkudni azt nem nagyon lehet nála! kisebb csapágybajok voltak meg egy dobszíj, de hát már 10 éves a gép! De nem költöttem rá annyit mint egy új éves gari szervíze!
A haverom kb 60 hektár sajátra,meg néhány 10 hektár béraratásra vette a vadiúj Mediont.Biztos nem bánta meg,mert az 514-sel megette az éléetét már.Sok kis tábla és városon kívüli vonulások.Az új az új.
Válasz #1420. hozzászólásra
közös dolgokból 100 % ment tönkre ügyfélkörömbe
Válasz #1419. hozzászólásra
a bank kér 30% önrészt és az áfára aláírat egy váltót. nem elég a banknak?
Válasz #1420. hozzászólásra
nem, mert ezért veszek kombájnt
egy barátság veszett oda
Nekem meg a család azzal jött elő a héten hogy adjuk el a kombájnt . Én nem akarom eladni de csak erőlködnek nekem . Bár ha tudnék venni helyette másikat akkor esetleg de másikat se akarok nagyon bár kukiban kamiont rakni meg jobb lenne valami nagyobb .
Valakivel közösen venni, nem megoldható?
Válasz #1416. hozzászólásra
zártvégűnél áfabefizetés nélkül nehéz a lízing