Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak641 FtBenzin árak624 FtEUR402.25 FtUSD383.14 FtCHF428.63 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Pont így vagyok én is , Gézával már átrágtuk ezt a témát.(igaz hogy nekem most 120ló kellene azt meg mindenki tud) . 200 ló körül csakis zöld,de ne piros kerekü:-)))))
Magyarországon általában az a gond,hogy mindenki túl akarja méretezni lóerőben a gépet.Hadd szaladjon a munkagéppel.10-12km/h val szántani!
Aztán meg jajgatás van,hogy sok a fogyasztás!
Egyszerűen nem érti senki hogy max 8!És nem úgy hogy elengedem a gázt,hanem úgy hogy ha ing-gatya szakad,akkor se vigye gyorsabban.
A DtataIII-al szerelt gépeknél gyönyörűen látni a pillanatnyi fogyasztást,villanás alatt be lehet bizonyatani!
Bár a sisu motornak meg mindegy!
a traktorosra ne gyanakodj, mert én is és a fiam is megy a géppel és nem változik semmi, no meg átfolyásmérő felrakva, meg mindent jegyzünk ami történik a gépekkel, minden gépnek és eszköznek van napló vezetve
Nem akarok találgatni, mert először is látni kéne a gépet munka közben, de szerintem a traktorral van gond. Vagy nem hajt az eleje, vagy az adagolónál van valami iszonyat gebasz. szerintem számolj vissza fogyasztást üzemórára is,ott jobban látszik, ha probléma van
langyos,vagyis meleg.
A területre vetített fogyasztás akkor a legjobb,ha a szlip 12-16% között van.
Ha 0% a szliped,akkor olyan könnyű munkagépet viszel,ami nem terheli meg a traktort,ezért a fogyasztás az önvontatásra hasznosul.Viszont Quuua kicsi a terület teljesítményed!
Érted?
van radar, nem gyári (mielőtt csodálkozol), jó a gépészem és mindent megold csak rendezzem a számláját.
van olyan terület amit 15-20 % alatt nem lehet megszántani sőt, és mélység sincs csak max 22 cm ott bíz van 45-50 lityi fogyi
Nézd! Én tudom hogy mit gondolok az egészről,de én itt erről nem nyilatkozom.
Ha gondolod,csörgess meg holnap,és átbeszéljük meg elmondom a véleményem.
a lakatok nyitva vannak amikor az eke dolgozik és kiemeléskor záródik, de kipróbáltuk úgy, hogy teljesen összehajtottuk a lakat orsóját így a legnagyobb a kilengése oldalra meg megfeszítettük de semmit nem vettünk észre
Az addig OK, az enyémben bent a radar, én szemre meg nem tudnám mondani,szerintem ott lehet az egyik hiba, 38 literes fogyasztás mellett tuti nem 10% a kerékcsúszás.
18-on egyel kisebb fokozat és a teljesítmény nem nő, de a szántás látszólag rosszabb így a 16 vált be, itt még éppen borít és tavasszal sem rázza szét a gépet és a gépészt.
láttál már nagy rábát függ. ekével dolgozni, vag yvalaki itt a fórumon látott már ilyent, esetleg dolgozott is vele valaki ?
Nézd!
Az eke tuti jó.Nem a legkönnyebb húzású,nem is a legnehezebb.
A traktort nem ismerem,de az biztos,hogy a perkins motor soha nem volt vegetáriánus.
Viszont amiket írsz,amiatt nem lehetne ennyire magas a fogyasztás.
Miért 16"? 18-on nem megy?
Ha nem annyira kötött a talaj,el kéne vigye!
mfpisti !
tegnap szórakoztunk az ekével meg minden könyvel ami a gépekhez van, sőt kijöttek az eladó cégtől ezt látni kellet volna. centik meg szögmérők és vízmértékekkel állítottuk be. lényegesebb különbség a szemre állítás és a vízmértékkel állítás között nem sok volt az ekén a különbség de szarakodtunk vagy 3 órát, majd a mai nap teli tank indul és bemértük. 24-26 cm mélyen szántottunk 16 coll a fogás szálesség, a gép bírta húzni 7,8-8,4 km sebességgel a turbó 1 alatt nem mutatott az átlag úgy 1,2 bar lehetett a motor fordulata 1860-2000 között mozgott a szlip 10 % és ezek után a fogyasztás 38 liter és ez az egyik legkönnyebb művelésű területem. na mit szólsz ?
24468 hozzászólás
Válasz #760. hozzászólásra
Lehet néhányan megköveznek,de nem hinném hogy az a traktor annyira rossz!
Szerinted még nem ment volna tönkre a gyár ha minden landini 70%-os túlfogyasztással küzdene!
Ennyire nyugaton sem vakok,és gügyék!
Válasz #765. hozzászólásra
Pont így vagyok én is , Gézával már átrágtuk ezt a témát.(igaz hogy nekem most 120ló kellene azt meg mindenki tud) . 200 ló körül csakis zöld,de ne piros kerekü:-)))))
Magyarországon általában az a gond,hogy mindenki túl akarja méretezni lóerőben a gépet.Hadd szaladjon a munkagéppel.10-12km/h val szántani!
Aztán meg jajgatás van,hogy sok a fogyasztás!
Egyszerűen nem érti senki hogy max 8!És nem úgy hogy elengedem a gázt,hanem úgy hogy ha ing-gatya szakad,akkor se vigye gyorsabban.
A DtataIII-al szerelt gépeknél gyönyörűen látni a pillanatnyi fogyasztást,villanás alatt be lehet bizonyatani!
Bár a sisu motornak meg mindegy!
Válasz #764. hozzászólásra
na ja a szívem a zöld fele,a pénztárcám a piros fele
ZÖLD
Válasz #758. hozzászólásra
én a legkevesebbet, majd a fiam az olyan beugrós de saját munkája van így a gépészem hajtja a legtöbbet az meg egy fanatikus szerencsémre.
Válasz #749. hozzászólásra
Eddig sem kételkedtem a könyv tartalmában. Amúgy meg nyilván nem fogok egyfejes ekével szaladgálni a nagy trakival :)
Milyen az a talaj?
Csak kaparászol waze?
Válasz #753. hozzászólásra
most már végképp ezt látom én is !
piros vagy zöld ?
zöld vagy piros ?
Válasz #757. hozzászólásra
Annak nem van sok értelme!
Válasz #751. hozzászólásra
Ő lett volna az uccsó a tippek sorában,mivel eddig nem mondtad hogy nem mindig Te dolgozol vele!
Válasz #750. hozzászólásra
holnap megnézem az elmúlt pár nap üzemórás fogyasztását de emlékeim szerint úgy 25-27 lityi de ez emlék nem vagyok biztos benne
Válasz #753. hozzászólásra
ezt jól mondtad:)
Válasz #748. hozzászólásra
Nem azt mondtam nem lehet,csak egészségtelen!
Magyarországon mindent lehet.......
Válasz #751. hozzászólásra
Jól be vagy műszerezve. Milyen átfolyásmérőd van?
Válasz #747. hozzászólásra
Dobd el azt a traktort a búbánatos büdös -ba............!!!
Válasz #747. hozzászólásra
Nekem majdnem csak ilyen van:((
Válasz #746. hozzászólásra
a traktorosra ne gyanakodj, mert én is és a fiam is megy a géppel és nem változik semmi, no meg átfolyásmérő felrakva, meg mindent jegyzünk ami történik a gépekkel, minden gépnek és eszköznek van napló vezetve
Válasz #746. hozzászólásra
Nem akarok találgatni, mert először is látni kéne a gépet munka közben, de szerintem a traktorral van gond. Vagy nem hajt az eleje, vagy az adagolónál van valami iszonyat gebasz. szerintem számolj vissza fogyasztást üzemórára is,ott jobban látszik, ha probléma van
Válasz #745. hozzászólásra
langyos,vagyis meleg.
A területre vetített fogyasztás akkor a legjobb,ha a szlip 12-16% között van.
Ha 0% a szliped,akkor olyan könnyű munkagépet viszel,ami nem terheli meg a traktort,ezért a fogyasztás az önvontatásra hasznosul.Viszont Quuua kicsi a terület teljesítményed!
Érted?
Válasz #739. hozzászólásra
Én láttam H.szoboszlón 250-est olyan függesztett V.F. ekével mint az enyém, ha gondolod dobok tel.számot kérdezz rá
Válasz #740. hozzászólásra
van radar, nem gyári (mielőtt csodálkozol), jó a gépészem és mindent megold csak rendezzem a számláját.
van olyan terület amit 15-20 % alatt nem lehet megszántani sőt, és mélység sincs csak max 22 cm ott bíz van 45-50 lityi fogyi
Válasz #744. hozzászólásra
Nézd! Én tudom hogy mit gondolok az egészről,de én itt erről nem nyilatkozom.
Ha gondolod,csörgess meg holnap,és átbeszéljük meg elmondom a véleményem.
Válasz #742. hozzászólásra
Elvileg nullánál, gondolom én, A könyvem azt írja, hogy akkor ideális a traktor súlyozása, ha a kerékcsúszás 12-16% között van.
Válasz #737. hozzászólásra
a lakatok nyitva vannak amikor az eke dolgozik és kiemeléskor záródik, de kipróbáltuk úgy, hogy teljesen összehajtottuk a lakat orsóját így a legnagyobb a kilengése oldalra meg megfeszítettük de semmit nem vettünk észre
Videók vannak dögivel T-150, Kirovetz .....
Válasz #740. hozzászólásra
szerinted milyen szlipnél a legjobb a fogyasztás?
Nem egészséges,mivel a rába ízelt kormányzású!
Ha kicsit is tekered a kormányt,terheli a vázat nagyon.
Kérdem:Most támaszt a lakat?
Válasz #738. hozzászólásra
Az addig OK, az enyémben bent a radar, én szemre meg nem tudnám mondani,szerintem ott lehet az egyik hiba, 38 literes fogyasztás mellett tuti nem 10% a kerékcsúszás.
Válasz #734. hozzászólásra
18-on egyel kisebb fokozat és a teljesítmény nem nő, de a szántás látszólag rosszabb így a 16 vált be, itt még éppen borít és tavasszal sem rázza szét a gépet és a gépészt.
láttál már nagy rábát függ. ekével dolgozni, vag yvalaki itt a fórumon látott már ilyent, esetleg dolgozott is vele valaki ?
Válasz #736. hozzászólásra
Nézi a nyomot!
Válasz #733. hozzászólásra
Most támasztanak a lakatok?
Válasz #735. hozzászólásra
bocs, kerék slipre gondoltam.
Trakkis,hogyan mérted a kerés-slipet?
Nézd!
Az eke tuti jó.Nem a legkönnyebb húzású,nem is a legnehezebb.
A traktort nem ismerem,de az biztos,hogy a perkins motor soha nem volt vegetáriánus.
Viszont amiket írsz,amiatt nem lehetne ennyire magas a fogyasztás.
Miért 16"? 18-on nem megy?
Ha nem annyira kötött a talaj,el kéne vigye!
landini,kverneland LD még mindig
Válasz #720. hozzászólásra
És milyen traktor?
Milyen eke is ez?
Előbb az igért képek:
a gyerek:
http://www.kekefoto.hu/galery/20080928JaszberenyEC/slides/IMG_7774.html
főnökasszony:
http://www.kekefoto.hu/galery/20080928JaszberenyEC/slides/IMG_7784.html
Szanberg:Majd jól fenéken leszel billentve jövőre E3-ban!
Válasz #727. hozzászólásra
Faja tarló kell hozzá:DDDDDDDD
Válasz #723. hozzászólásra
Jó az! Nekem is lesz:)
Válasz #726. hozzászólásra
szakszervizes urak
Ki ilyen agyament,h. vizmértéket használ????????
ja, és amit kitapasztaltunk 1 bar alatt jó a fogyi a fölött mög hatványozódik
semmi.
bele lett téve úgy 3 éve az adagoló miatt, valamit hangoltak a szervizesek és itt hagyták
Válasz #722. hozzászólásra
És abban mi a pláne ha látod ? ?
Válasz #721. hozzászólásra
utólagos beszerelés, ész nem kell hozzá, egy ovis bedobja a gépbe
Van ilyen turbómérőd is?
mfpisti !
tegnap szórakoztunk az ekével meg minden könyvel ami a gépekhez van, sőt kijöttek az eladó cégtől ezt látni kellet volna. centik meg szögmérők és vízmértékekkel állítottuk be. lényegesebb különbség a szemre állítás és a vízmértékkel állítás között nem sok volt az ekén a különbség de szarakodtunk vagy 3 órát, majd a mai nap teli tank indul és bemértük. 24-26 cm mélyen szántottunk 16 coll a fogás szálesség, a gép bírta húzni 7,8-8,4 km sebességgel a turbó 1 alatt nem mutatott az átlag úgy 1,2 bar lehetett a motor fordulata 1860-2000 között mozgott a szlip 10 % és ezek után a fogyasztás 38 liter és ez az egyik legkönnyebb művelésű területem. na mit szólsz ?
Válasz #718. hozzászólásra
majd jövőre egy kategóriában indulunk EC-n azt jól picsán rugdoslak menet közben hogy jobban hajtsál!!! :-D
csak szólj hogy melyikbe mész mert akkor énis úgy szervezem, nem 250-essel hanem 550-essel megyek