Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Most már kezd látszani mi marad,érdekes jelenleg a kép,az érdin ami a fagykor már szinte virágzott,közepes mennyiség látszik,a fürtösön viszont ami még bimbós állapotban volt a fagykor,nagyon minimális termés várható. Hozzáteszem a fagykor füstöltünk,előtte már kapott Frigokurt,majd Boroplust többször,Damisol Magnust,Damisol BB Gabonát,
Wuxal Ascofolt, ez mind sztesszoldó,már csak egy pszihiáter hiányzott.
Sajnos almában is ez a helyzet.
A héten kerestek is már meggy miatt,árat még nem tudtak.
50 km Debrecen ide, de éd és föld a két hely. Oda is, meg inkább a Balatonhoz, ahol 3 évet laktam és nem volt ilyen fagyoskodósdi, mint itt északkeleten. 98 februárban füdőgatyában metszettem az őszibarackost ott, anyósom meg itt, ahol most is vagyunk alagutat ásott a 3 méteres hóban, hogy a kapunk ki tudjon menni. És ez egy azonos időben volt.
a párom való arra a részre ezért vagyok tájékozott milyenek a viszonyok azon a részen!igen a fagy kemény volt.nálunk Hajdúban a kajszin 10-15%virág maradt meg
Nem néztem az összetételét. (sajna) Itt akkor volt fagy, amikor még csak zöldbimbós volt, vagy még az sem. Azért van meggy. Rügypikkelyek, hajtáskezdemények védték a virágnak valót. Itt az ország melegebb részeihez képest kb 3 héttel mindig később van a virágzás, meg a tavasz is sajnos. (Dél-Nyírség)
Igaz, hogy csak néhány fa van itthon és mind ilyen ,,Kántorjánisi" sarjrólkelt F1-es, de tele vannak apró meggyel. Az is igaz, hogy még volt pár tasak Nevirolom itthon.
-4 volt Agárdon hajnalban. A fagykár megállapításárol valaki mondana valamit? Ma rögtön a fagy után mit kell nézni? Egyböl sziromhullás? Vagy csak holnap? Fonnyadás?
1810 hozzászólás
Tegnap: 350ft/kg
Jó lenne, ránk férne már!
Egy két napon belül kapok én is arat....de várom addig is az infókat,mindenestre magas lesz!
Egy két napon belül kapok én is arat....de várom addig is az infókat,mindenestre magas lesz!
Igen ezeket az árakat én is tapasztalom. A későbbi nagybani tételű, rázott meggyről áráról van-e valakinek infója?
Válasz #554. hozzászólásra
Zöldségesnél a meggy 690 forint, a cseresznye pedig 890 forint volt ma.
Válasz #552. hozzászólásra
Én 600-ért adtam kis piacon azt a keveset, ami megmaradt.
Válasz #551. hozzászólásra
biztos chilei, az meg drága....
Ki mit tud a meggy piacról?
Válasz #550. hozzászólásra
Bocs,de nem írtál többet egy kilencessel?
Ma Szolnok láttam egy kisboltban cseresznyét eleadót!
Igaz 4999FT/kg áron
Most már kezd látszani mi marad,érdekes jelenleg a kép,az érdin ami a fagykor már szinte virágzott,közepes mennyiség látszik,a fürtösön viszont ami még bimbós állapotban volt a fagykor,nagyon minimális termés várható. Hozzáteszem a fagykor füstöltünk,előtte már kapott Frigokurt,majd Boroplust többször,Damisol Magnust,Damisol BB Gabonát,
Wuxal Ascofolt, ez mind sztesszoldó,már csak egy pszihiáter hiányzott.
Sajnos almában is ez a helyzet.
A héten kerestek is már meggy miatt,árat még nem tudtak.
Válasz #546. hozzászólásra
50 km Debrecen ide, de éd és föld a két hely. Oda is, meg inkább a Balatonhoz, ahol 3 évet laktam és nem volt ilyen fagyoskodósdi, mint itt északkeleten. 98 februárban füdőgatyában metszettem az őszibarackost ott, anyósom meg itt, ahol most is vagyunk alagutat ásott a 3 méteres hóban, hogy a kapunk ki tudjon menni. És ez egy azonos időben volt.
Válasz #544. hozzászólásra
én is igy tudtam.én nem szórtam nevirolt mégis csurig voltak a kajszik virággal,no de lefagyott mint állat
Válasz #545. hozzászólásra
visszavágysz??
akkor szomszédban vagy!
Válasz #543. hozzászólásra
Na én meg debreceni vagyok, de idekeveredtem. (sajna)
Válasz #538. hozzászólásra
fagytűrésre nem való a neviról terméskötödés javítására használják/használták de 2 éve kivonták a forgalomból pedig jó szer volt.
Válasz #541. hozzászólásra
a párom való arra a részre ezért vagyok tájékozott milyenek a viszonyok azon a részen!igen a fagy kemény volt.nálunk Hajdúban a kajszin 10-15%virág maradt meg
Válasz #540. hozzászólásra
Ja és én nagyon nem szeretek itt lakni. (fagyoskodni, négus.....)
Válasz #540. hozzászólásra
De nálatok nagyobb volt a fagy. Itt is most virágzanak, amiket említesz. (anyosom simai volt)
Válasz #539. hozzászólásra
igen tudom!az északi csücsökben/Csenger/ meg most virágzik a megy,alma,szilva
Válasz #538. hozzászólásra
Nem néztem az összetételét. (sajna) Itt akkor volt fagy, amikor még csak zöldbimbós volt, vagy még az sem. Azért van meggy. Rügypikkelyek, hajtáskezdemények védték a virágnak valót. Itt az ország melegebb részeihez képest kb 3 héttel mindig később van a virágzás, meg a tavasz is sajnos. (Dél-Nyírség)
Válasz #537. hozzászólásra
értem.van szerinted hatása arra hogy jobban átvészelje a fagyokat a virág?
Válasz #536. hozzászólásra
Virágzáskori moniliás permetezéskor mind a kétszer.
Válasz #535. hozzászólásra
a nevirolt mikor szórod ki??
Válasz #534. hozzászólásra
Igaz, hogy csak néhány fa van itthon és mind ilyen ,,Kántorjánisi" sarjrólkelt F1-es, de tele vannak apró meggyel. Az is igaz, hogy még volt pár tasak Nevirolom itthon.
A Debreceniben végül alig maradt ép bibe. A nagyja lefagyott. 45 virágból maradt 11 ép kötődés. A többi leszáradt.
Fejérben nálunk a Kántorjánosi 40%-a lefagyott és az Érdi 70%-a. A Debreceniben 20% körülinek látom a kárt.
Válasz #531. hozzászólásra
A koponya meg se a Dél-Dunántúlra, se az Észak-Alföldre nem ír fagyot. Mondjuk azok tudnak nagy hülyeségeket előrejelezni.
met.hu-n szerdára már -3-at írnak a Dunántúlra, 1 fokot Észak-MO.-ra és 3 fokot a Nyírségre. Az ilyenek szoktak napról napra csökkenni...
Válasz #529. hozzászólásra
én nem tudom, ezek mit néznek, de az idokep.hu-n semmi ilyesmit nem látok...
Válasz #528. hozzászólásra
na neeeee.....
jaj...
http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-492374
"Szerda hajnalban újra fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet, -2-5, csütörtökön -1-8 fokra lehet számítani."
Válasz #526. hozzászólásra
én is az érdit látom a problémásabbnak...
Nyírségban, Érdi 30-ból 6 bibe elfagyva.
Válasz #524. hozzászólásra
Én Nyírségben vagyok, de itt még csak zöldbimbóban van a meggy. (szibéria) Eddig nem láttam a fagyot, de holnap megint megnézem a bibét.
Válasz #523. hozzászólásra
Tolna megye déli része, Dombóvár környékén.
Még a kajszisokkal, őszisekkel nem beszéltem, hogy mi újság...
Válasz #522. hozzászólásra
merre vagy kb?
Válasz #521. hozzászólásra
Én ma néztem meg a virágbimbókat. Még a kései fajták is elfagytak.
Válasz #520. hozzászólásra
mindenütt elfagyott.
Nálunk kedd reggel -6 fok volt,ez Nyíregyháza mellett,
már megint csak Szabolcsban fagy el a gyümölcs?
Válasz #517. hozzászólásra
Bibét kettécsíped, vagy kettévágod. Ha barna, fekete, akkor elfagyott.
Válasz #517. hozzászólásra
Nálam -7,6 fok volt a domb aljában. A dombtetőn -6. Messziről látszik, hogy a fákon barnulnak a szirmok.
-4 volt Agárdon hajnalban. A fagykár megállapításárol valaki mondana valamit? Ma rögtön a fagy után mit kell nézni? Egyböl sziromhullás? Vagy csak holnap? Fonnyadás?
Válasz #515. hozzászólásra
Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!
Válasz #514. hozzászólásra
Itt még megúszták a gyümölcsfák. Ha a ma estét túlélik, akkor lesz esély a befőttgyártásra.
Bár mi már mindenből pálinkát főzünk. Az elején egy kicsit furcsa a palacsinta vele, de meg lehet szokni.
Na mi újság volt felétek? Nálunk -1 lett reggelre, a fák szerintem megúszták.
itt meg 5 fok van most is kicsit fuj a szel
Nálunk 1 fok van, és lassan megáll a szél, csillagos az ég...
Válasz #509. hozzászólásra
most neztem es lecsendesedett de azart fuj meg kicsit