Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Cseresznyelégy ellenivel együtt szoktam kifújni a Teldort és végig jó a szedésig a gyümölcs.Persze lehetne még egyszer is ,de én max kétszer,háromszor permetezek egész évben.Nem szeretem a vegyszereket.
Ki mivel permetel még szedésig, itt Szabolcsban már most kezd romlani a sok termelőnél meggy, a zöld meggyen fekete folt amit nem is nagyon értek hogy mi lehet mert a glöospórium-nak még korai de még a monilia laxának is.
Normál körülmények között ez így is van, de mióta a bankok kivonultak többek között a készletfinanszírozásból is, azóta nem minden feldolgozó tudja ezt megtenni.
Ilyen nincs, hogy most felhalmozódtak a feldolgozók készletei. Minden valamire való feldolgozónak 9-11 hónapos készlettel rendelkeznie kell, mivel az értékesítés folyamatosságát és az esetlegesen megnövekedett, vagy állandó mennyiségi igényeket ki kell tudni elégíteni a megrendelőik felé. Ők is tudják, ha jövőre sem lesz elég meggy a fákon akkor ők is bajban lesznek és nem tudják teljesíteni a megrendeléseiket. Pókerarcal játszanak. Tudomásom szerint Kilitinek jövő áprilisig van tartaléka ami azt jelenti, hogy épp elég a normál kereskedelmi igények kielégítéséhez.
Hazai meggybefőtt? tavaj nálunk sokalta az egyik konzervgyár a meggyárát, nemvett, hozottbe lengyelből meggyet,cimkézte mint magyart, a német visszavágta hogy nem magyarmeggy! na ezekvannak a raktáron!mindez történt 50 ft meggyárnál!
Mindennek az ára a csucstermésre van bekalibrálva 18-20 tonna rázott meggy 1 hektárol már megfelelő jövedelem /saját rázogép esetén/ mert nekem is olyan homokon van a meggy,hogy semmi más nem terem meg rajta,
Én HISZEM, hogy az idén másként lesz, mint az utóbbi 2 évben. Kínálati oldalról nem olyan rózsás a helyzet, kevés a gyümölcs az idén, a felvásárló-kereskedő-feldolgozó cégeknek pedig kell az árualap. Jobbak lesznek az árak az biztos. Csak az időjárás is velünk legyen azt kívánom magamnak és minden termelőtársamnak.
nem fikáztam le csak semmit nem tud ő sem elérni, ahogy látom nem lehet a felvásárlók ellen mit tenni sajnos tőkeszegény a magyar mezőgazdaság és ezt a multik igen keményen ki is használják azért remélem sikerül nekik elérni valamit én is drukkolok nekik de most úgy látszik nem mi diktálunk
Ha te is meggytermelő vagy, akkor miért fikázod le a Meggytermelők szövetségét, ha megpróbál valamit tenni az érdekünkben és ezáltal a TE érdekedben is???
hát az kb 2.5 szeres mint nálunk nem vagy egy olcsó gyerek ezzel az árral nálunk állna a géped egész szezonba az tuti ez már irreálisan magas ár csodálkozom hogy van aki kéri ezen az áron a szolgáltatást
Hát a feldolgozóknak nem volt fontos 6 an mentek el és kiröhögték a meggy szövetséget az álltaluk mondott 160 ft os telephelyi árral erről ennyit folytatás hónap végén ennnyit a nagy meggy szövetségről. A képlet egyszerű lenne csak a tökehiány miatt és az emberek kapzsisága miatt nem kivitelezhető de azért leírom mert jó kiadni. Nem adni oda a meggyet a felvásárlónak pl 150 Ft/kg alatt, és ezt megbeszélni a lengyel szerb termelőkkel is 1 max 2 év és a felvásárlók könyörögnének meggyért és más gyümölcsért és terményért, nehogy már csak ök tudjanak összefogni de sajnos úgy néz ki csak nekik sikerült persze ameddig ilyen faszo...ányok vannak mint a fruit veb stb addig csodák nincsenek
Fontos lehet!
Május 21.-én ülnek össze a magyarországi meggy tészek és konzervgyárak is (Parmen, Kiliti), hogy felmérjék a magyarorszagi helyzetet. Ha valaki hall valamit, megoszthatná velünk a jövő héten.
Mivel Nyírmeggyesi vagyok tudom miről beszélsz.
Elég nagy a pénztelenség a Parmennél, tudok olyan nagy beszállítót akinek még most is tartozik a meggy árával. A dolgozók most még fizetést sem kaptak.
Nincs időnk se erőnk a bérmunkázásra sok a szántó, meggy nekem nem sok van,inkább az alma miatt vettük, re-fajta almát is ezzel rázzuk.
mi az oka hogy nem bérmunkáztok annyi a saját terület? Nálunk most szervezi a parmen a nyirségbe a rázógépeket nagyon nyomul egy két merészebb bele is megy én nem kívánkozok oda mégegyszer inkább álljon a gép
Erre a Nyírségbe ennyi a tarifa ahogy írtad teljes kiszolgálással.
De hallotam már ha-ra meg súlyra is megállapított árat.
Nekem Lipco van de nem bérmunkázunk vele.
Szabolcs megyében sem jobb a helyzet itt sem lesz rekordtermés.
Milyen gombaölőt használtok sziromhullástól betakarításig?
Itt tavaly hatalmas glöospóriumos gyümölcsrothadás fertőzés volt, most utánaolvastam a kaptánt meg a mankocebet mondták hogy fogja.
100-120 Ft/kg-os árakat lehet hallani, ami a tavalyi 45-50 Ft hoz képest előrelépés, de azért lehetne ennél jobb is. Emlékszem ezelőtt jó pár éve 150-200 Ft-ot is adtak érte.
Idén sokfelé rosz lesz a termés a virágzás alatti csapadékos időjárás miatt Fejérmegyében és Hajdú-biharban is. Az én 50 hektáromon is ez a helyzet.
Ki tud az idei árak alakulásáról? Mit csiripelnek a madarak?
1810 hozzászólás
Válasz #209. hozzászólásra
Cseresznyelégy ellenivel együtt szoktam kifújni a Teldort és végig jó a szedésig a gyümölcs.Persze lehetne még egyszer is ,de én max kétszer,háromszor permetezek egész évben.Nem szeretem a vegyszereket.
Válasz #206. hozzászólásra
ezért kell az ethrellel utolsó menetbe kijutatni
Válasz #206. hozzászólásra
Nekem eddig jó volt a Teldor.
Akkor ne csinálja azzal.Ki nem xarja le,hogy ki mivel csinálja.
Válasz #203. hozzászólásra
Folicur solo 1 liter+2.5 kg merpan 80-as hektáronként.
Válasz #205. hozzászólásra
Szenteltvíz csak.
Signum + 1,5kg Merpan 80Wg
Egyedül a kaptán fogja itt már kísérletezgettek vele, a Teldor-t azért ajánlják mert 3napos szer.
Teldorral csináljad!
Korainak korai csak a sok eső miatt hamarabb kialakult. Nálunk még 2 hét van a szedésig kivéve érdi.
Ki mivel permetel még szedésig, itt Szabolcsban már most kezd romlani a sok termelőnél meggy, a zöld meggyen fekete folt amit nem is nagyon értek hogy mi lehet mert a glöospórium-nak még korai de még a monilia laxának is.
Válasz #201. hozzászólásra
Akkor ők lesznek a nyerők,mert nem sok konzervgyárat tudok az országban.max kis savanyítók,azoknak jól megyeget
Hogyne lenne meg !
Válasz #195. hozzászólásra
Ezt sem gondoltam volna,amilyen dinamikusan fejlődtek a 90-es években,meg 2000 után is.
A Pappker meg van még?
A felszámolókat ismerve nem is lesz.
Válasz #197. hozzászólásra
Épp elég tőke injekció volt az is, hogy a koroncói üvegekben lévő meggy, még mindig nincs kifizetve a termelőknek!
Normál körülmények között ez így is van, de mióta a bankok kivonultak többek között a készletfinanszírozásból is, azóta nem minden feldolgozó tudja ezt megtenni.
Ilyen nincs, hogy most felhalmozódtak a feldolgozók készletei. Minden valamire való feldolgozónak 9-11 hónapos készlettel rendelkeznie kell, mivel az értékesítés folyamatosságát és az esetlegesen megnövekedett, vagy állandó mennyiségi igényeket ki kell tudni elégíteni a megrendelőik felé. Ők is tudják, ha jövőre sem lesz elég meggy a fákon akkor ők is bajban lesznek és nem tudják teljesíteni a megrendeléseiket. Pókerarcal játszanak. Tudomásom szerint Kilitinek jövő áprilisig van tartaléka ami azt jelenti, hogy épp elég a normál kereskedelmi igények kielégítéséhez.
A Koroncó felszámolásából származó átcimkézett meggybefőttből van még szabad készlet. A többi rendelésre készült, le van kötve.
Hazai meggybefőtt? tavaj nálunk sokalta az egyik konzervgyár a meggyárát, nemvett, hozottbe lengyelből meggyet,cimkézte mint magyart, a német visszavágta hogy nem magyarmeggy! na ezekvannak a raktáron!mindez történt 50 ft meggyárnál!
Főoldalon azt irják,hogy tavalyrol sok a készlet.Ez jo duma.Már nyomná a sajto a meggy árát lefelé.
Nagyon drága lehet idén a gyümölcs
Válasz #190. hozzászólásra
Nálunk eddig semmi baja remélem is hogy így marad mert másból minimális jövedelem lesz az idén (szántóföld).
Ha így folytatódik az időjárás nem sok betakaritható meggy lesz.
Mindennek az ára a csucstermésre van bekalibrálva 18-20 tonna rázott meggy 1 hektárol már megfelelő jövedelem /saját rázogép esetén/ mert nekem is olyan homokon van a meggy,hogy semmi más nem terem meg rajta,
Válasz #187. hozzászólásra
Én HISZEM, hogy az idén másként lesz, mint az utóbbi 2 évben. Kínálati oldalról nem olyan rózsás a helyzet, kevés a gyümölcs az idén, a felvásárló-kereskedő-feldolgozó cégeknek pedig kell az árualap. Jobbak lesznek az árak az biztos. Csak az időjárás is velünk legyen azt kívánom magamnak és minden termelőtársamnak.
Válasz #186. hozzászólásra
nem fikáztam le csak semmit nem tud ő sem elérni, ahogy látom nem lehet a felvásárlók ellen mit tenni sajnos tőkeszegény a magyar mezőgazdaság és ezt a multik igen keményen ki is használják azért remélem sikerül nekik elérni valamit én is drukkolok nekik de most úgy látszik nem mi diktálunk
Válasz #181. hozzászólásra
Ha te is meggytermelő vagy, akkor miért fikázod le a Meggytermelők szövetségét, ha megpróbál valamit tenni az érdekünkben és ezáltal a TE érdekedben is???
Válasz #183. hozzászólásra
Én dolgoztatok a gép nem az enyém,igy is 2-3 napot kell várni rá.
Válasz #181. hozzászólásra
Valószínűleg nem is lesz sokkal több feldolgozó, mint a megjelent 6.
Válasz #182. hozzászólásra
hát az kb 2.5 szeres mint nálunk nem vagy egy olcsó gyerek ezzel az árral nálunk állna a géped egész szezonba az tuti ez már irreálisan magas ár csodálkozom hogy van aki kéri ezen az áron a szolgáltatást
Nekem 18ft/kg ez a rázás plussz 6*600 ft/ora a ponyvásnak ládásnak.Ez igy 60000 körül jött ki óránként.
Válasz #179. hozzászólásra
Hát a feldolgozóknak nem volt fontos 6 an mentek el és kiröhögték a meggy szövetséget az álltaluk mondott 160 ft os telephelyi árral erről ennyit folytatás hónap végén ennnyit a nagy meggy szövetségről. A képlet egyszerű lenne csak a tökehiány miatt és az emberek kapzsisága miatt nem kivitelezhető de azért leírom mert jó kiadni. Nem adni oda a meggyet a felvásárlónak pl 150 Ft/kg alatt, és ezt megbeszélni a lengyel szerb termelőkkel is 1 max 2 év és a felvásárlók könyörögnének meggyért és más gyümölcsért és terményért, nehogy már csak ök tudjanak összefogni de sajnos úgy néz ki csak nekik sikerült persze ameddig ilyen faszo...ányok vannak mint a fruit veb stb addig csodák nincsenek
Válasz #179. hozzászólásra
Már csak mi termelők hiányzunk rolla persze ők biztos jobban értenek hozzá mint mi, azért szívesen ott lennék egy ilyen megbeszélésen
Fontos lehet!
Május 21.-én ülnek össze a magyarországi meggy tészek és konzervgyárak is (Parmen, Kiliti), hogy felmérjék a magyarorszagi helyzetet. Ha valaki hall valamit, megoszthatná velünk a jövő héten.
Válasz #177. hozzászólásra
Mivel Nyírmeggyesi vagyok tudom miről beszélsz.
Elég nagy a pénztelenség a Parmennél, tudok olyan nagy beszállítót akinek még most is tartozik a meggy árával. A dolgozók most még fizetést sem kaptak.
Nincs időnk se erőnk a bérmunkázásra sok a szántó, meggy nekem nem sok van,inkább az alma miatt vettük, re-fajta almát is ezzel rázzuk.
Válasz #176. hozzászólásra
mi az oka hogy nem bérmunkáztok annyi a saját terület? Nálunk most szervezi a parmen a nyirségbe a rázógépeket nagyon nyomul egy két merészebb bele is megy én nem kívánkozok oda mégegyszer inkább álljon a gép
Válasz #172. hozzászólásra
Erre a Nyírségbe ennyi a tarifa ahogy írtad teljes kiszolgálással.
De hallotam már ha-ra meg súlyra is megállapított árat.
Nekem Lipco van de nem bérmunkázunk vele.
Válasz #174. hozzászólásra
Igény szerint szállítójármű pótkocsival 3200-3500 Ft/óra
Válasz #170. hozzászólásra
25000 Ft/óra+Áfa (traktor rázógép traktoros rázomester ponyvások 4 db 2 db ládaadogató a gép farán 1 levelező) vagy 450 Ft/fa+Áfa
Tudom hogy ez nem az a téma, de megtudnátok mondani hogy mennyiért tudnám értékesíteni a saját gyümölcslevem amit géppel csinálok?
Válasz #171. hozzászólásra
Ez az ár mit tartalmaz?
A rázógép + a vontató traktor és a kiszolgáló személyzet?
(1 traktor, 1 rázógép, 8 fő személyzet)
Válasz #170. hozzászólásra
25000Ft+ÁFA/óra
Sziasztok!
Meggyrázógépnek mi a tarifája tudja valaki?
(bérmunkára gondolok) Ft/óra?
Válasz #166. hozzászólásra
Itt is olyasmit hallani a Parmen Konzervgyár felől
Válasz #166. hozzászólásra
csak igazad legyen bár én is e körül hallottam nem jönne rosszul az a kis pénzecske
Válasz #165. hozzászólásra
Szabolcs megyében sem jobb a helyzet itt sem lesz rekordtermés.
Milyen gombaölőt használtok sziromhullástól betakarításig?
Itt tavaly hatalmas glöospóriumos gyümölcsrothadás fertőzés volt, most utánaolvastam a kaptánt meg a mankocebet mondták hogy fogja.
Válasz #165. hozzászólásra
100-120 Ft/kg-os árakat lehet hallani, ami a tavalyi 45-50 Ft hoz képest előrelépés, de azért lehetne ennél jobb is. Emlékszem ezelőtt jó pár éve 150-200 Ft-ot is adtak érte.
Meggy ár 2010.
Idén sokfelé rosz lesz a termés a virágzás alatti csapadékos időjárás miatt Fejérmegyében és Hajdú-biharban is. Az én 50 hektáromon is ez a helyzet.
Ki tud az idei árak alakulásáról? Mit csiripelnek a madarak?
Üdv
Válasz #163. hozzászólásra
Ment emil.
Válasz #160. hozzászólásra
Üdv
Mennyiért tudsz törpe alanyon szerezni cseresznyét?
Írtam nektek emailt.
Válasz #159. hozzászólásra
Maradjunk annyiban,hogy jószándékúan álltál egyszer hozzám.Majd megírom emilben.