Hirdetés
Fórum
Melyik kombájn a jobb: Claas vagy New-Holland netán...
Létrehozta: Vendég , 2008-01-31 19:26:56
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- S.O.S. új
- Robotkormány új
- Akkumulátor töltő bikázó új
- MTZ 1221 traktor új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Terménytároló csarnok, szín, épület tervezés, építés, szigetelés új
- Kertészeti géptámogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
1535 hozzászólás
Válasz .Feco. #858. hozzászólásáraFeco itt van a capello munkája!nagyon meg vagyok vele elégedve!
Válasz Sanyo81 #883. hozzászólásáraJöhet az infó !
Mi is elkezdtük, itt 130-150q körül mutat a mérő a gépben, a víz 18-20%. Meg vannak az első tapasztalatok a W650-ről, és a JD asztalról. A teljesítmény még elfogadható lenne ilyen kukoricában, hisz 10 perc alatt tele a tartály, 6-7-el tudunk menni, a tarló szép. Ekkor a motor maxon van.
A feketeleves: Nagyon össze kell magam szedni, ha a gépről valamit mondanom kell, hogy miben jobb, mint a 8 éves Lexi 540.
Jó munkát, és kevés esőt mára, megyek. Majd mesélek.
Válasz medikus #876. hozzászólásáraírtam mailt...
Válasz 6620 #880. hozzászólásáraIgen T660 mindkettö!
Válasz Zolicsizi #879. hozzászólásáraÉrtem akkor nekem a hat sorral jó a hét nyolc!:)t kombik gondolom!
Válasz 6620 #878. hozzászólására5,5-6km/h,ez már a száritott suly.17-18% viztartalma jelenleg.
Válasz Zolicsizi #877. hozzászólásáraMilyen sebességel tudsz mennyi nyolc sorral?13t nettó vagy bruttó?
Már egy hete körül vágjuk a kukit!! Brutális a hozam már legalább 4 éve nem vágtam ilyen jo kukoricákat!kb 13tonna az átlag eddig,igy kevés koborgással 5000q körül megy be naponta a 2 kombájntol a szárítóba!
Válasz .Feco. #762. hozzászólásáraJöhetnél!!!!Most beszéltem a szárítóssal,mérte a kukimat!!!18.2% víz.8-900 forint a szárítása,plusz ad érte 3200-at!!!
Capello!
Válasz bandigh #872. hozzászólásáraPasz azt nem tudom mi gabonánál jártunk így!
Válasz 6620 #871. hozzászólásáraDe a kukoricaadapternél gondolom kivágnak a levélből egy métert és ujjakat hegesztenek rá.
Válasz Sanyo81 #869. hozzászólásáraLe lehet csavarozni,nem kell senkinek szólni!
Válasz Sanyo81 #866. hozzászólásáraEz igaz, de aki sok éve így arat és mégsincs ezzel baja ott mi a helyzet? Sajnos én is hallottam már az újaknál h egy évet bírt ki a lánc.. Inkább anyag baj van ott, és esetleg túlfeszítik. Csak az a biztos ha még idöben a csigára terelik a gyanút..
Válasz 6620 #868. hozzászólásáraNem tudom, mi tévő legyek, a szerelő szívesen vállalná átalakítani, de a garancia miatt problémás a dolog. Erre még rákérdezek a kereskedőtől.
Válasz Sanyo81 #866. hozzászólásáraGabonánál mi is így jártunk,nem lett kivéve a csigalevél,fel is kellet újitanunk a kosarat meg a léceket úgy megkopott középen!
Válasz DENIS #865. hozzászólásáraElfér csukásnál!
Joni geri Oros!
Ár és sok jót hallotam róla!
Nálunk felvetette a körzeti KITE szerelő, hogy nem lesz így jó a JD kukorica asztal, mert teljesen középre hordja az anyagot. A csigalevelek középen összeérnek, nincs merev ujjas bedobó. Ezért pár év alatt a ferde lánc közepe jól megnyúlik, és lesz anyukázás és szerelgetés. Tapasztalt már valaki ilyet?
Most néztem, a Geringhoff HS is középre hord. A gabona adapteremnél kombájnja válogatja, kivehetőek a csigalevél végei, állítható a kaparóléc, variálható a bedobóujj helyzete és száma.
Válasz 6620 #862. hozzászólására Ezzel sok gondot megoldottál! Becsukásnál nem galibáz ?
Amúgy mi alapján és mik közül választottad ezt a gépet?
Válasz Claaastra #863. hozzászólására
Ugye ugye!
Válasz 6620 #862. hozzászólásáramire is jó a cornado magasítója
Kész a magasítás!
Majd kiderűl hogy dolgozik! :)
Válasz T 660 #859. hozzászólásáraNálunk ez sajnos állandó probléma , és nem csak nálam hanem a környéken lévő összesnél. Itt megy belőlük kb 6 darab 20km-es körzetben, JD és claas kombájnokra szerelve. Lehet nálatok mások a feltételek, erősebb a szár vagy nem tudom. Ha rátalálok a neki megfelelő állományra 100%-os munkát végez, ledőlt kukoricát és napraforgót tökéletesen felszedi. De ha nem passzol neki az állomány akkor nem zúz rendesen.
Válasz .Feco. #858. hozzászólásáraFeco,te a capellora gondoltál?mert itt van pár darab és soha nem volt ilyen gond!neked ilyen van?
Válasz DENIS #856. hozzászólásáramondjuk a koma lehet megkaparja magát, ha a nagy kombájnnal 6 sorral km/h-val kell majd tötymörögni...
Válasz DENIS #856. hozzászólásáraLesz rá oldalmagasítás! :)
Válasz T 660 #833. hozzászólásáraSzia! Ha lágy vagy már elég száraz a kukorica szára probléma lesz a zúzással. Olyankor elég csúnya munkát végez Az sem segít ha lassítasz.Ha durvább vagy nedvesebb a szár akkor olyan 8km/h sebességig tokéletes a munkája. Továbbá magas állományban volt vele probléma, sok volt a cső veszteség.Kellene rá oldal magasítás.
Válasz GREVEN #852. hozzászólásáraMinnél hamarabb veszel,annál kevesebbet szórsz el
Válasz VTR-es #853. hozzászólásáraOlvastam. Ment válasz.
Válasz GREVEN #852. hozzászólásárament az infó.
Válasz VTR-es #851. hozzászólásáramoszisz@gmail.com-ra jöhet minden infó és tapasztalat. Nagyon aktuális lenne a dolog, Úgy néz ki csak kellene venni egyet már erre az évre is.
Válasz GREVEN #850. hozzászólásáraÉn holnap hozom, a többit privátban ha kíváncsi vagy.
Mivel nagyon pörög itt az adapter téma így bedobom ide. Kit érdemes megkérdezni új NAS adapter ügyében?
Kinek lehet a legjobb az ára a piacon? Esetleg ki futott most kört ezzel?
Válasz Claaastra #847. hozzászólásáraColos a lánc!
Válasz Claaastra #845. hozzászólásáraAz asztalt!
Válasz Vinkó75 #846. hozzászólásáranemtudom,nagyon gyengének tűnik 3/4-es(talán) és nem is erősített
Válasz Claaastra #845. hozzászólásáraEz gonosz volt... Amúgy alighanem 16b-s lánc lehet.
Válasz T 660 #842. hozzászólásáraés ez a kerékpárlánc mit hajt?
Válasz szanberg #840. hozzászólásáraA merev asztalos az lehet, ez nem fürdik olajban. Ahogy látom.
Válasz T 660 #842. hozzászólásáraEz más verzió ! látom átdolgotozz szisztéma. A tiszta olajat olaj tartályt nyilván így is favorizálja. Sok sikert hozzá !
Válasz Vinkó75 #839. hozzászólására
Válasz Vinkó75 #839. hozzászólásáraLáncos de olajban fürdik nem???
Mert zárt házak vannak kétoldalon, illetve fedők ahogy én emlékszem.
Nekem nagyon szimpatikus a Capello adapter, ár-érték arányban is a legjobbak között van és sokhelyen van már kemény referencia ahol bizonyítanak rendesen.
Ha újat kellene venni szerintem erre esne a választás, mert geringhoff kategória minőséget tekintve, árban viszont jelentősen elérhetőbb, könnyű kis hajtás igényű téma.
Válasz T 660 #838. hozzászólásáraÉrtem, raknál fel képet róla. Az említett típusnál érzékeny volt a tisztaságra. Ha eldugult szépen megedte a lánckereket a kenés hiány miatt. Megégett a lánc. Végül úgy javítottam a tartály és a kenés hatékonyságán. Egy kis műanyag csövet nyomtan a tartály lefolyóba kb 2cm-re állt ki. Így a tövénél a bekerülő szenny megrakodott és nem tudta eltőmíteni az állítható csepegtetőt. (Simson tank tartalék állás búvárcső szisztéma.) Bár lehet ez nálad már áttervezett.
Mint irtam Olimac-volt de ahogy látom ez is hasonló szisztéma.
Válasz Vinkó75 #837. hozzászólásáraTuti ez is láncos mert van rajta olajzó!
Válasz T 660 #836. hozzászólásáraNem a szélén, a kardánról ahol le adja a halytást. Az Olimac-nál az gyenge pont volt. A kép alapján olyannak néztem. Bár ott volt csepegtető olajzás de nem volt az igazi.
Válasz Vinkó75 #835. hozzászólásáraA két oldalára gondolsz?az láncos!