Hirdetés
Fórum
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Akkumulátorok új
- Műtrágya árak új
- Milyen pótkocsit vegyek? új
- SPC-6 vetőgépek új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Lucerna telepítése, termesztése új
Cikkajánló
Hirdetés
Cirok, napraforgó, kukorica – melyik teljesít jól aszályos nyarakon is? +VIDEÓ
Időjárási kockázatok csökkentése modern hibridekkel.
Hirdetés
538 hozzászólás
Van egy kis szórás az ajánlatok közt...
Válasz #286. hozzászólásra
Szia
Bocsi most látom csak hogy írtál, légyszi privátba írjál a aszekelydeni@gmail.com-ra.
Fontos hozzá tudni mely településen vagy, és hektárját hány Ft-ra szeretnéd biztosítani.
Várom mailod ja és egy telefonszámot is írj légyszi hogy estelegesen fel tudjalak hívni.
Köszi: Dénes
Üdv
Érdeklődnék hogy meggyre 3 hektár mennyiért köthető biztosítás hektáronként?
Minden mezőgazdasági ügyfelünk, aki 2013. 10. 14-től 2013. 11. 30 időszak között új Télifagykár-biztosítást köt, és a szerződése kármentes, illetve díjjal rendezett lesz, egyszeri díjkedvezményt kap a 2014. évi növényi kultúrára kötött Jégkárbiztosításának díjából, amelynek mértéke a Télifagykár-biztosítás nettó díjának 20%-a.
A részvétel feltételei:
• a szerződő 2013-ban nem rendelkezett Télifagykár-biztosítással (továbbiakban TFB) a Generalinál;
• a szerződő a 2014-re vonatkozó TFB szerződés díját a szerződés szerinti ütemezésben, de legkésőbb 2014. 03. 31-ig megfizette;
• a szerződő TFB szerződése kármentes, azaz a biztosító szolgáltatási kötelezettsége a TFB kockázat esetében tárgyév kockázatviselési idején belül nem áll be;
• a szerződő legalább a TFB biztosításba vont területre és biztosítási összegre önálló Jégkárbiztosítás (továbbiakban JKB-I.) szerződést köt, vagy aktualizál a TFB megkötése után;
• a szerződő elfogadja az akció feltételeit az erre létrehozott dokumentum aláírásával
Válasz #283. hozzászólásra
Dzotya! Mi lett avégeredmény a kukoricával?
Válasz #280. hozzászólásra
Szia
Szépen kikupálódott a kukoricád! Jég után jógazda módjára gondoztad, meg is lett az eredménye. Az hogy az aszály mennyit vesz le a termésből még az egy jó kérdés. De azért kíváncsi leszek , és légyszi írd majd meg hogy mennyi lett a jég és mennyi az aszály kár (amit a Grupi szakértője megállapított)
Válasz #281. hozzászólásra Igen,nagyon egyszerű volt,csak +40-fokok kellenek hozzá,és már kész is.
Válasz #280. hozzászólásra
Látom közben lazítózás is megtörtént!!
Most ilyen a jég verte kukoricám,megafolos kezelést kapott a jég verés után.Az alsó leveleken látszik,hogy meg szabdalta.Ma reggel meg kaptunk 5mm-er esőt.Az utolsó képen jól látszik hogy a tövekhez vezették a vizet.Azért idén ez még jó lesz.
Válasz #278. hozzászólásra
Lesz terméskiesésed biztos! De számokba nem mennék bele.(élőben kell ahhoz az állományt látni). Kukorica csodákra képes!!!
Azért jó látni hogy kinyomta címert felső levelek is szépek.
Válasz #277. hozzászólásra
Most ilyen,kapott jég után 3lmegafolt+1lcinket.Amúgy ez a föld lazán megtermi a 100q-is 4q-27pétivel.Te mit gondolsz ,mennyi termés kiesés lesz?A biztosító szeptemberben még egyszer megnézi.(GRUPAMA)
Válasz #276. hozzászólásra
Szia
Egy mostani képet tennél fel? Mennyit változott?
Sziasztok! szerintetek itt hány százalékos a kár,lesz ezekből még valami?Tegnap volt egy kis jég+30mm eső.
Figyelem! Hagyományos biztosítás kötési ideje május 31 !!!
(Aki még nem kötött volna)
Meg lett hosszabbítva a díjtámogatott biztosítás kötésidő május.24.ig!!!
Figyelem! Módosult a 2013. évi egységes kérelem benyújtásáról szóló MVH Közlemény!
Felhívjuk az Ügyfelek figyelmét, hogy megjelent a -71/2013. (IV.23.) számú MVH Közlemény - a 2013. évi egységes kérelem benyújtásáról szóló 66/2013. (IV.10.) számú MVH Közlemény módosításáról. A módosítás a mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatást igénylők által papír alapon benyújtandó dokumentumokat érinti, továbbá pontosításra került az elsődleges képviselet bejelentésére vonatkozó tájékoztatás. A Közlemény módosítással nem érintett rendelkezései változatlan tartalommal hatályban maradnak.
Forrás: MVH
Válasz #271. hozzászólásra
Te tudod!
Minden jót....
Válasz #270. hozzászólásra
Köszi nem kell segítség. Van itt egy profi biztosítási üzletkötő. Csak nem volt két hétig és ezért próbálkoztam a Generáli egyik ügyfél szolgálatánál.
Egyébként van egy biztosításom határozatlan idejű Allianznál. Csak aktualizálni kell. A régi üzletkötőm meg nem csinálja már, de ígéri, hogy megnézi.
Válasz #269. hozzászólásra
Jujj nagyon összezavartak téged!
Hova valósi vagy, hátha járok arra akkor elmondanám mi hogy van ez kb 1óraát venne igénybe tarifálásokkal együtt!
Mekkora területen gazdálkodsz?
Válasz #268. hozzászólásra
Köszi a választ!
A (JKB-I) (jégkár) tűz esetén csak 50%-ot térít?
Ezt most találtam.
" A biztosítás a vállalat által a jégkárok esetére biztosított növényeknél a tűz, villámcsapás, földcsuszamlás miatt keletkezett károk 50, 70, 90%-os térítését tartalmazza. "
Válasz #267. hozzászólásra
Szia
Ha A tipusúra kaptál ajánlatot az akkor biztos díjtámogatott. Ebben 8 kockázat van benne ezért elég drága.
Hagyományos biztosításba (JKB-1) a jég mellett alapban benne van a tűzkár is.
De csak tűzre is tudunk 0,1% díjtételért biztosítást kötni.
Ha nem veszed tolakodásnak, miért olyan üzletkötővel kötsz Mg.i biztosítást aki nem is ért hozzá?
A generaliban 4 ember tud tarifálni és ajánlatot kiadni Díjtámogatott biztosításra illetve nekünk van még kárszakértőknek jogunk.
Vigyázz!!! a Díjtámogatott biztosítás és a hagyományos kárrendezése közt nagy különbségek vannak!!!!!
Ha bármi kérdés van nyugodtan hívjál!
A Generáli mezőgazdasági biztosításnál. ( nem díjtámogatott) Búza esetén. Lehet kötni tűzkárra is? Vagy a jégkár biztosítás mint alap tartalmazza a tűzkárt is? (még egyszer írom ez nem díjtámogatott, ott az "A" típusú csomag tartalmazza a tűzkárt is)
A biztosítási módozatoknál ezek vannak.(tehát nincs tűzkár feltüntetve)
Jégkárbiztosítás (JKB-I)
Jégkár átlaghozam biztosítás (JKB-II)
Határozott idejű jégkárbiztosítás (HJKB)
Téli fagykárbiztosítás (TFB)
Gyümölcsfaiskolák jég-, vihar- és fagykárbiztosítása (GYB)
Gyümölcsösök tavaszi fagy katasztrófa biztosítása (GTAFB)
Fóliás termesztés biztosítása (FOB)
Viharkárbiztosítás (VKB)
Homokveréskár-biztosítás (HKB)
Csomag biztosítások (jég, vihar, fagy)
Díjtámogatásban részesíthető mezőgazdasági biztosítások
Beszéltem az egyik üzletkötővel. Aki nem köthet mezőgazdasági biztosítást. Megcsináltatta egy másikkal és leküldték e-mail-ben a szerződés tervezetet.(nem díjtámogatott) De, én ne látom benne a tűzkárt. Azt mondták, hogy benne van mivel "A" típusú és olyan kódokat alkalmaztak ami tartalmazza a tűz kockázatot is.
Én meg azt gondolom, hogy az "A " típusú az a díjtámogatott. Hogy van ez pontosan?
Sziasztok!
Kite partnereknek lehetőség!
Ha van élő Kite szerződésetek egy növényre, akkor lehetőség van a többi növény Kite díjtételen való bebiztosítására!!!!!
Részletekért hívjatok nyugodtan : 20/7736095
Megjelent az új VM rendelet az Díjtámogatott biztosítással kapcsolatban!!
Nálunk már megvannak az idei díjtételek is és már akár köthető is!
És nem elfeledni a 65% díjtámogatást is!!!!!!!
Sziasztok
Tájékoztatás az KGFB díjakról!
Kedves Repcések!!!!
Lassan itt az ideje a télifagy-biztosíásoknak!
Ne feledjétek csomagban jobban megéri (télifagy+jég +vihar)
Kötés nov.30ig
Hamarosan állami támogatott módozatban is lehet majd kötni! (ez megint nem a biztosítókon múlik)
Válasz #261. hozzászólásra
Tényleg nem lehet hallani a hírekben!
Válasz #256. hozzászólásra
Ezzel mi lett,megfogták öket?Fél milió hektár kiesett...
Válasz #259. hozzászólásra
igen az első károm az május 7-én volt,a második meg júni 10-körűl.
Köszönöm a választ.
Válasz #258. hozzászólásra
Szia!
Természetesen látni kellene akkori kárképet meg a szedés előttit!
Az hogy 15 % levelet levert, még semmit nem jelent. De valószínű volt akkor már a száron is ütés nyom és a hajtásokat is tört le a jég. Illetve az sem mindegy mikor történt a kár!
Volt egy korai kárunk(májusi) amikor gyakorlatilag a jég 5-10cm es csonkokat hagyott csak a szárból. Viszont szedésre újrahajtott, termést hozott. Természetesen nem 100%osat. Hálistennek volt kontroll terület, ami alapján tudtuk rendezni a kárt. Tehát a paprika egy jól regenerálódó növény!!!
De az hogy elő-szemlére vette fel a kolléga és véglegesíteni betakarítás előtt fog, abban legalább benne van a fizetési hajlandóság!
válasz #17334 hozzászólásra ť | tejcsi küldte be 2012-08-17 15:12:15-kor
Válasz #17333. hozzászólásra
kétszer verte meg a paprikámat a jég,a szakértő azt mondta,hogy szedés előtt mutassam meg neki az állományt.Nagyon kíváncsi vagyok rá,hogy mi lesz a végeredmény.Mind a kétszer kint volt,elsőnek nem érte el az 5%-ot,második felmérésnél meg 15% levélveszteséget állapított meg.Kíváncsi lennék a véleményedre.
Válasz #256. hozzászólásra
Sáska ellen az államnak a kötelessége védekeznie.
A probléma csak az hogy csak légi úton lehet hatásosan védekezni ellenük. A mezőgazdasági repülést meg teljesen ellehetetleníti az állam.
Ilyen esetre ki kötött biztosítást? Nem gondoltam volna, hogy a mai technológiák mellett ez gondot okozhat.
Sáskajárás Oroszországban
Válasz #248. hozzászólásra
Borsika az e-mail címem: szekelydeni@gmail.com
Válasz #253. hozzászólásra
Persze kiforrt. De hogy mennyire, majd őszre derül ki
Válasz #251. hozzászólásra
kiforrt már ez az biztosítási dolog?..én végül is csak jégkárbiztit kötöttem...no visszatérítés.
Válasz #251. hozzászólásra
Hála a teremtőnek a magyi átlagot én csak javítom...itt felénk azért jó földek vannak...de ez természetesen egész baranyára nem igaz...
Válasz #250. hozzászólásra
Mégis a megyei átlag 7,22t ! Akkor a többi hol is van?
Válasz #232. hozzászólásra
Őzbak úr!
Baranyában azért nem nagy kunszt 8t-ás átlagtermést kukból elérni még 5-év átlagában sem...
Válasz #248. hozzászólásra
Szia
Egyelőre nincs letiltva azon a részen a kötés!
Nyilván természetesen kárra nem kötünk biztosítást!
Mekkora területről és milyen növényekről lenne szó?
Valamint növényenként kellene a termésátlag valamint a egységár . Ha ezt e-mailbe elküldöd csinálok egy kalkulációt neked!
üdv
Válasz #247. hozzászólásra
Kedves Capreolus!
Dombóváron is köt még biztosítást? Milyen lehetőségeim vannak?
Válasz #244. hozzászólásra
Már mind a két fajta biztosítást május 31-ig lehet kötni!
Válasz #244. hozzászólásra
Van egy határozatlan idejű szerződésem veletek, de a srác aki intézte tavaly (3. szomszéd) nem dolgozik már ott. Te is át tudod venni?
Még két hétig lehet támogatott mezőgazdasági biztosítást kötni a Generalinál
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-Meg-ket-hetig-lehet-tamogatott-mezogazdasagi-biztositast-kotni-a-Generalinal/20120509-19476/
Sziasztok!
Ne feledjétek, díjtámogatott biztosítást csak május 15-ig lehet kötni ellenben a hagyományossal amit május 31-ig
Válasz #241. hozzászólásra
Az lehet hogy többre lehet megkötni, de ha én nem kötöm több mindenre csak 3 kárra akarom megkötni, akkor ugyanannyiba van mint ha "natúrból" kötnék 3 kárra? Vagy akkor is drágább? Vagy olyat nem lehet mert államihoz mindenre kell kötni?
Tudom hogy marha sok a kérdés meg minden, de akivel beszéltünk attól hiába kérdeztünk, mert csak elbeszélt mellettünk meg nem értette hogy nekünk miért nem egyértelmű ami neki egyértelmű...
Válasz #238. hozzászólásra
Man! hétfőn lesz egy Gyomaendrőd-Makói "túrám".
Úgyis átmegyek Orosházán tényleg szívesen beugrok hozzád ha gondolod! (Mert látom van sok kérdésed amiket egy kötetlen beszélgetés során jobban át lehet beszélni)
Pluszba én a kárrendezésünket is elmondom.
Válasz #240. hozzászólásra
de a "natúr" biztosításhoz képest jóval több a biztosítható káresemény,pl. aszály,belvíz,....
azért én maradni fogok a régi versionnál
Válasz #239. hozzászólásra
Hmmm... a szöveg pedig azt mondja, hogy kár esetén, ha üzemi szint fele legalább biztosítva van, akkor a tényleges kár felét a biztosító felét pedig az állam fizeti... Nah most, fizetünk egyszer a biztosítónak többet mint egy natúr biztosításért és fizetünk az államnak is azért, hogy kár esetén 90% helyett 100%-ot kapjunk.... holott ebben az esetben ha jól látom a biztosítónak lényegesen kevesebbet kell majd kifizetnie adott esetben? Vagy csak én értelmeztem rosszul?
Válasz #238. hozzászólásra
90%