Hirdetés
Fórum
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Milyen pótkocsit vegyek? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Körbálázót, de milyet? új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kecsketenyésztés új
- Dohánytermesztés új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
Cikkajánló
Hirdetés
538 hozzászólás
Válasz Mihály-963 #337. hozzászólásáraNem, nem azt jelenti, gyakorlatilag ebben a formában nincs köze a kárenyhítési alaphoz.
Válasz Gazdatámpont #334. hozzászólásáraaz azt jelenti hogy a többi 172 ezer gazda nem kaphat teljes összegű kártérítést akkor tudod mikor fizetek én kárenyhítő ADÓT jövőre
Válasz www.mgbiztositas.hu #335. hozzászólásáraÜdv. megjott a biztositasi dijtam meg mult heten, koszonok mindent, az első olyan biztosito akitol azt kaptam amit az ember var egy ilyen szolgaltatastol, jovore is talalkozunk,
Válasz Gazdatámpont #333. hozzászólásáraKöszönöm a kijavítást a november valóban csak 30napos. Viszont A Generalinál a díjtámogatott biztosítást is határozatlan idejűnek tekintik.
A 2015. évi biztosítási díjtámogatás kifizetését az MVH megkezdte, 1,3 mrd Ft összegben összesen 3905 termelő részére.
A döntést minden kérelmező részére meghozták, összesen 8605 gazdálkodó részesül biztosítási díjtámogatásban, 180 gazdálkodó kérelme pedig elutasításra került.
A támogatás mértéke túligénylés miatt a 19/2014. (X.29.) FM rendeletben foglalt rendelkezésre álló 3 milliárd Ft alapján az alábbiak szerint került meghatározásra:
„A” típusú szerződések: 65%
„B” típusú szerződések: 52%
„C” típusú szerződések: 30%
http://www.mvh.gov.hu/fooldal/-/content/VLfqQiCLy40T/megkezdte-a-mezogazdasagi-biztositasi-dijtamogatas-kifizeteset-az-mvh/maximized
Válasz www.mgbiztositas.hu #331. hozzászólásáraElnézést Kolega, bár megkésve, ezen kicsit pontosítanék, Először is ez a kijelentés legfőképp a NEM Államilag Támogatott konstrukciókra jellemző, a támogatottak jogszerűen határozott idejűnek kell legyenek, hiszen minden évben kérni kell a dotációt. Másodszor a november hónap 30 napos, így dec.1-én még beküldhető 30 napon túl a felmondás, melynek felvetése teljesen jogos volt.
Előzetes információk alapján:
A díjtámogatott növénybiztosítás támogatását dec16-tól elkezdik kifizetni.
Támogatás mértéke: A 65% B 49-50% C30%
Kedves Növénybiztosítással rendelkező Fórumozók!
Ne feledjétek hogy a növénybiztosítások folyamatos biztosításnak számítanak, melyek az évfordulójuk jan.1. Tehát ha valaki fel szeretné mondani az idei biztosítását, hogy biztosítót váltson, az november 31.-ig megteheti.
Válasz gazda001 #329. hozzászólásáraOK keressük egymást
Válasz www.mgbiztositas.hu #327. hozzászólásárajövőre jöhetsz hozzám is, mert a jelenlegi pártneremmel tökéletesen tele van a izé.... micsodám (is)
Válasz www.mgbiztositas.hu #327. hozzászólásárajo kis túra volt, orulok hogy talalkoztunk, az mar biztos hogy jovore is biztositok, es veletek,
korrekt, szakmailag felkeszult, csapatot alkottok, nincs az az erzesem hogy az embert kihasznalja a biztosito, ez megnyugtato, a kar az kar es igy nincs vita,
Ermike hazaértem
http://www.agroinform.com/palyazatok/egyre-tobben-biztositjak-be-magukat-23103
Június végéig köthetők a díjtámogatott mezőgazdasági biztosítások!
Igaz, már nem sok biztosító vállal kockázatot, de van aki még állja a sarat!
http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/agrargazdasagert-felelos-allamtitkarsag/hirek/junius-vegeig-kothetok-a-dijtamogatott-mezogazdasagi-biztositasok
Örömmel értesítelek benneteket, hogy információink szerint a kormányzat most zárja a tavalyi díjtámogatási évet, és a B tipusú növénybiztosítások esetében
az eddig kifizetett 48%-ot kiegészíti 63 %-ra, melynek utalása az érintett ügyfelek részére folyamatban van.
Azt az infót kaptuk , hogy a díjtámogatott biztosításhoz támogatásra idén is meg lesz a 3mrd Ft lesz.
Válasz #321. hozzászólásra
Állítólag még nem végleges, de valóban ez jelent meg.
2015 Díjtámogatott biztosítás
Változások
Támogatás folyamata:
2015. évi támogatási kérelem benyújtás, adatszolgáltatás, díjigazolás
Támogatást igénylők köre
Mkk. tv. szerinti, mezőgazdasági csoportmentességi rendelet (702/2014/EU rendelet) I. sz. mellékletében meghatározott mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelő
(2004. évi XXXIV. törvény 19.§ 5.pont: vállalkozás: az egyéni vállalkozó, az egyéni cég, a gazdasági társaság, az ügyvédi iroda, a szövetkezet, a vízi társulat, a víziközmű társulat, az erdőbirtokossági társulat, továbbá a Szerződés 87. és 88. cikke alkalmazásában a támogatások bizonyos fajtáinak a közös piaccal összeegyeztethetőnek nyilvánításáról szóló 2008. augusztus 6-i 800/2008/EK bizottsági rendelet 1. mellékletében meghatározott KKV kritériumoknak megfelelő mezőgazdasági termeléssel, halgazdálkodással, mezőgazdasági feldolgozással és forgalmazással, erdőgazdálkodással és vadgazdálkodással foglalkozó vállalkozás és természetes személyek;)
Támogatási kérelem
194/2014. sz. MVH Közlemény szerinti formanyomtatvány (K0205) + biztosítási ajánlat másolat
FONTOS!
1 ajánlathoz 1 támogatási kérelem (integráció esetén 1 ajánlat + biztosítottanként 1 támogatási kérelem)
K0205 hiánypótlására nincs lehetőség (nincs kérelem!)
ajánlat adattartalma
érdemi vizsgálat nélküli elutasítás:
nem az előírt formanyomtatványon kerül benyújtásra
nincs aláírva
határidőn túli
nem az arra jogosult írta alá
nincs bejelentett bankszámla
nem kérelemre nyilvántartott ügyfél
nehéz helyzetben lévő vállalkozás
kkv-n kívüli besorolású
Támogatási kérelem benyújtása
Ajánlat megtételét követő 5 napon belül, legkésőbb május 31.-ig
Kizárólag postai úton történő benyújtás
Befogadó végzés
Kérelem beérkezését követő 2 hónapon belül az MVH végzést hoz. A befogadó végzés nem jelenti a támogatás odaítélését, illetve a támogatási kérelemben megjelölt összegű támogatás megítélését.
Döntés
A támogatási kérelmekről az MVH együttesen dönt.
Döntés alapja:
befogadó végzés
biztosítói adatszolgáltatás 09.30.-ig (Rendelet 7.§ (1))
díjigazolás 10.15.-ig (3.§ (1) ai); 7.§ (3) b))
Biztosítási szerződés másolatát beküldeni nem kell!
Valamint a területalapú támogatásnál már nem kell pipálni!
Megújult formában idén is köthetőek lesznek államilag támogatott növénybiztosítások (részletek később)!
Belvízkárok bejelentése és kezelése az agrárkár-enyhítési rendszerben: http://www.mvh.gov.hu/
Sőt el is kezdődött a kifizetés!
Legfrissebb információ:
"Az idei évre a legfrissebb információk szerint a következő képen oszlik meg az állami díjtámogatott biztosítások díjának a megtérítése. Az MVH feltehetően az utalványozást december folyamán minden termelő részére elkészíti."
A – 65%
B – 48%
C – 30%
Válasz #316. hozzászólásra
Ma lett utalványozott összegem, csak nem annyi amennyire gondoltam. A biztosítási díj 45%-a!
Nem tudom figyelte-e valaki az MVH-nál, de nálam jóváhagyottá vált a támogatott növénybiztosítás, és utalványozott összeg is van. Bár pénz még nem jött, de ez már valami.
OKs! Köszi. Csak azért kérdeztem, mert nem találom leírva...
Válasz #311. hozzászólásra
Amúgy Én voltam nálatok
Válasz #309. hozzászólásra
Amúgy még csak annyit hogy amit kaptál feltételtelt abban le van írva hogy melyik kárnemnél hogy kell számolni.
Válasz #311. hozzászólásra
Szia
A tipusú biztosításban van aszálykár biztosítás. Ezt is törvény szabályozza hogy hogy hogyan kell a kárszámítást elvégezni. Aszálykár biztosításnál nincs semmiféle kiegészítő biztosítás. Tehát vagy megyei vagy saját átlagra kötötted és ezt kell alapul venni.
Amit leírok most , a törvényben nem így szerepel, de a lényege ez:
Ha pl Hajdú bihar megyében a megyei átlag 6,35t/ha .
Aszálynál 50% kárküszöb van (így határozta meg az MVH).
Tegyük fel termett. 2t/ha (szakértők ezt számoltuk ki) Akkor 6,35/2 =3,175 és a 2 különbsége vagyis a 1,175 t/ha a térítés. Ezt nyilván beszorzod a egységárral amivel kötötted -az önrészt levonod.
Díjtámogatott "A" típusú biztosítás kötöttünk az összes kukoricára. Ami magában foglalja az aszálykárt is.
Válasz #309. hozzászólásra
A sima biztosítás szerintem nem fizet az aszályra,nekem mikor aszálykárom volt az agrár kárenyhítési rendszerből kaptam pénzt,ez 2012 ben volt teljes területen kukorica volt és 100%os kár.Azóta lehet hogy változott pl díjtámogatott biztosításnál lehet hogy fizet a biztosító is ezt nem tudom.
Üdv! Egy kérdésem lenne. A biztosítók mi alapján számolják ki az aszálykárt???
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/hirek/nott_az_erdeklodes_a_dijtamoga_20140619_1046287
Válasz #306. hozzászólásra
Előző két évben nem tapasztaltam ilyesmit, igaz, épp a Generalinak nem kötöttem, Groupa., Alli., és az EMAÜ sem küldött ilyen közleményt még.
Válasz #305. hozzászólásra
Azért május 15ig fogadják be a biztosítók a Díjtámogatott biztosítási ajánlatokat, mert júni9ig nekik az MVH felé jelentési kötelezettségük van, és a nagy db számú kötések miatt ennyi időre szüksége van a biztosítóknak hogy rögzítsék az ajánlatokat, és esetleges hiánypótlás is beleférjen az időbe.
A többi azt teljesen stimmel amit írtál.
Válasz #301. hozzászólásra
Hát ez így nem túl pontos, egységes kérelmet lehet május 15-ig beadni, és abban bejelölni az állami támogatott bizti igénylését, amit ha nem kötsz, aug.31-ig egy nyilatkozattal semmissé lehet tenni (ha már ezt a dátumot felemlítem, tudni kell, hogy a biztosítási ajánlatot, és a kötvényt is eddig a határidőig kell másolatban beküldeni a területileg illetékes MVH-hoz, már ha kötöttél áll.tám.mg. biztit). Állami támogatott Mg. biztosítást május 31-ig lehet kötni, de a kockázatviselők figyelik az időjárás előjelzéseket, ha a hónap végére rossz időt látnak, hamarabb lezárják a kötési időszakot. Nagy tévedés azt hinni, hogy az állami támogatott biztosítások sokkal drágábbak a nem támogatottnál, általában max 10% eltérés van köztük, amit ugye a támogatás bőven fedez. Az első (mondhatni előző) két évben a támogatási keret úgy sem lett kimerítve, hogy mindegyik típusra a maximális 65%-os támogatás lett kifizetve.
Válasz #303. hozzászólásra
A nevem alatt megtalálod a címemet! Köszi!
Válasz #302. hozzászólásra
Szia
Bocsi de nem jött e-mail. Írsz egy elérhetőséget és szívesen elmondom mi hogy van.
Válasz #301. hozzászólásra
Helló!
Engem érdekelne a biztosítás,de egyenlőre csak kíváncsiságból hogy mennyi a díja, milyenek a feltételek. Küldtem is e-mailt az ügyben még tegnapelőtt de úgy látom még nem érkezett meg. Tudnál egy rövid tájékoztatót küldeni?? Köszi!
Ne feledjétek!
Díjtámogatott biztosítást május 15.éig lehet csak kötni!
Válasz #297. hozzászólásra
De máskor nyugodtan hívj fel vagy küldj e-mailt, arra hamarabb tudok válaszolni. Itt olyan gyorsan peregnek a fórumtémák hogy egy nap alatt is 20-30 téma előjön és a biztosítást már úgy kell visszakeresni.
Szia
Tavaly még nem volt az államitámogatottban benne, de idén több újítás mellett ez is benne van.
A régi JKBI benalapból benne van.
Két kérdésem lenne:
1. Merre laksz?
2. Mekkora területed van?
Válasz #296. hozzászólásra
Valaki hozzáértő válaszoljon már. Fontos lenne!
Tehát a díjtámogatott nem tartalmazza a tűzkárt nem természeti tűzkárok esetén?
A nem díjtámogatott jégkárbiztosítás viszont minden fajta tűzkárra fizet?
Válasz #295. hozzászólásra
Tehát akkor tűzre ( ami nem természetes eredetű) külön kell kötni kiegészítő biztosítást?
A generáli biztosítónak nézem a honlapját. Azt írja: "A kiegészítő biztosítás a nem természeti eredetű tűzkárokra is térítést nyújt, például ha egy égő cigaretta csikk miatt keletkezik tűzkár a biztosított növényi kultúrában."
Ezt a díjtámogatottra írta
Ez most azt jelenti, hogy egy nem díjtámogatott JKB-I nem tartalmazza a tűz biztosítást ,például egy nem természeti eredetű tűz esetén?
Új pozitív irányú változások a Generalis Díjtámogatott biztosításban!!!
Ha nincs 5éves termésátlagod akkor nem csak a megyei átlagra tudsz biztosítást kötni, hanem már lehet magasabbra is!
Illetve lehet választani hogy a kárrendezés majd a biztosított hozamban vagy a talált hozamban történjen majd.
Gyakorlatilag ez volt a legnagyobb különbség a hagyományos és a díjtámogatott bizt. között!
Innensőt kezdve aki megteheti,annak jobban megéri a díjtámogatottat kötni.
Márc.15 PTK változás!!! Ez érinti a mezőgazdasági biztosításokat is.
Díjtámogatott növ biztosítást minden biztosítónál elfogadás alatt áll.
Kb két hét múlva lehet kötni.
De ajánlatot addig is lehet kérni.
Válasz #288. hozzászólásra
Na ha te nem akkor majd én. Itt még szembetűnőbb a szórás.
Válasz #290. hozzászólásra
Köszi hogy megírtad. Aszálykárra mennyit vontak le? Vagy hogy jöttek ki a számok?
Válasz #284. hozzászólásra
A 276-os hozzá szólás első képén lévő táblára adtak 16%-ot,és kb 55q-ás lett.Szerintem jég nélkül 90 felett lett volna.Az alsó képen lévő kuki 87q-át adott,arra nem fizettek semmit.
Válasz #288. hozzászólásra
Kalkulálj egy nyergesvontatóra TIR-rel. és kapaszkodj erősen.