Hirdetés
Fórum
- Haszonbérleti szerződés új
- Kukorica terményárak új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Juhtenyésztés új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Claas Lexion vélemények új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Terményszárító és kapcsolódó berendezései új
557 hozzászólás
Válasz #197. hozzászólásra
No meg a szomszéd megszólja Stefant,hogy jó még ez a 15 éves gép,és Stefant rövidesen egy új géppel látni...
Erről még nem hallottam, melyikkel mi volt? A hozzád közelebbi dicsérte eddig.
Válasz #203. hozzászólásra
105le!!
A gépvásárlással kapcsolatban....Az új az új de piszok drága...viszont abba is bele lehet nyúlni. A használt....szintén lutri ! Ezt a döntést, kockázat elemzés után érdemes meghozni !
Válasz #201. hozzászólásra
Nekem is olyan van de nem tom105 vagy 115. Nehéz munkát nem végzett pótkocsi vegyszerező vetőgép.Nyert pályázat miatt eladó.
Válasz #196. hozzászólásra
Aztán, ahogy Claastra fogalmazott egyszer: "éjjel, villanynál javítják a JD-t, hogy ne lássa senki".
Nem vitatom, amit írtál, de tény, hogy a többség nem szereti mások előtt elismerni, ha mellényúlt.
Egyébként ezek az üzemórák nekem is elég "izgalmasak", de azt szokták mondani, hogy nem kilométert, üzemórát, évjáratot veszünk, hanem állapotot.
Válasz #198. hozzászólásra
Na az fain,ha te ajánlod akkor jo is.Az hány le?
Ez a gázolajos ,tartályos.....mutyi látom még mindig megy ! Mivel már csak a mezőgazdaság megy az országban...ezért volt már a cégbíróságon építőipari vállalatként be jegyzett műtrágya kereskedő is ! Tehát megy a mutyi ! A gázolajos témában volt már megkeresés....Tartály ,nafta akciósan,strabag tól lefoglalt...stb ! Helyben fizetni ,semmi átutalás. Na mentek a levesbe ! Semmi ilyesmi...Csak mol vagy megbízható kútról. Mivel azért elsőre az motoszkált a fejekbe. Ha odamegyünk..a pénzel, leverik a vesénket.... És mit mondok a rendőrségen, mentem seftes anyagért. Csak kopp ! Van hol segít a hatóság..Persze a pénz az már a bánatpénz és ezzel talán megúszta a vásárló ! De volt hol a hatóság úgy kezdte "akkor saját magát is fel jelenti"? Persze ott van még a ,semmi gáz ,csak pancsolt a nafta...Én meg 3milkát költök csak a befecskendező rendszerre ! Vagy esetleg próbavásárlás? Tehát volt már hasonló ügyben agyalás. De semmi szinten nem megyünk bele !
Válasz #195. hozzászólásra
Szerintem valósak. Még dec. közepén kinéztem 1 John deere 4755 trakit, a tulaj is és kerskedő is árulta Németben Lipcse közelében tractorpoolon, nettó 4.85 milláért. Teljesen gyári állapot, 1 gazdás (Spárgatermesztő kertészetis manusz), fronthidros klíma légfék új gumik 94 évj. 9900 óra. stb. Lényeg lényegben hogy januárban már ő hirdette nettó 7.2 milláért. Max. két napig hirdették és elkelt
lesz egy 6330 eladó ismerősömnek 5 éves 2..kezdődik az üzemóra.
Felénk van 3 is már kasba volt mind.No comment.Ja és ezek nem mtz árba javithatok.Jo gépek szo se rola de használt mind, a nyugatiak sem azér adják el mert tök jok hanem már költeni kéne rá és veszi az ujjat inkább.Én is félek az ilyen gépektöl pláne nem tudni semmit rola.Mtz-ébe is belehet faragni a vásárba de ha szar otthon megjavitjuk és mehet tovább.
Ők azt mondják "valós üzem óra" tényleg szépek, én akivel beszéltem mind azt mondta nem csalódott benne amit vett!!!
Válasz #194. hozzászólásra
Őszintén?Egyelőre semmit,csak nagyon csábítóan kivannak boxolva a gépek kicsi üzem óra magas ár.Arra lettem volna kíváncsi hogy valósak e
az állítások.
Válasz #193. hozzászólásra
Mit akarsz venni ?
É n voltam nála többször
Ceglédi,Szunyogh úrtól vásárolt már valaki?Gyanúsak a kicsi üzemórák a huszonéves gépekbe.
Válasz #190. hozzászólásra
Azok után ,hogy van olyan aki elutalja angliába lévő traktor árát mit csak képen látott (majd hozzák) én már ezen nem is csodálkozom.
Válasz #190. hozzászólásra
Csak azért, hogy ne kelljen kutakodni, kikerestem...
Nagykereskedelmi árrés: 6,8%
Kiskereskedelmi árrés : 3.7%
Lehet számolgatni, hogy jön össze a 80 forint mínusz TISZTESSÉGESEN.
Hangsúlyozom, sehogy!!!
Válasz #177. hozzászólásra
Nem lepődök meg mert tudom (a netről is elő lehet keresni) mekkora kisker,
nagyker árrés van a gázolajon és abból mennyit lehet lealkudni....
DE AZON VISZONT MEGLEPŐDÖK, hogy vannak OLYAN emberek akik elhiszik, miszerint 80 forinttal kap olcsóbban MOL gázolajat hivatalosan és sem mennyiségi,sem pedig minőségi kifogás nem fog felmerülni, ergó nem lesz átverve!
ILYEN NINCS!!!
Válasz #187. hozzászólásra
Mindenképpen megkérdeztelek volna benneteket, mielőtt kimondom a végső szót. Tudom, hogy erre a csapatra mindig számíthatok!
Válasz #186. hozzászólásra
Ja....hogy akkor már nem is kellett volna megszólalnom...?
Vettem.
Válasz #183. hozzászólásra
Egy klasszikus átverés áldozatai lettetek volna.
Nem kelllett volna álmatlankodni rákérdeztél volna jött volna itt több válasz,hogy NE TEDD.
Válasz #185. hozzászólásra
Nem csak neked szólt!
Válasz #184. hozzászólásra
Ejtettük a témát.
De mondom, azóta nem is próbálkozik. Sem mél, sem teló.
Válasz #181. hozzászólásra
VIGYÁZZATOK!!!!!!
Én ehhez hasonlót halottam, de ott ludas volt a vevő is
Válasz #182. hozzászólásra
Azóta azért nyugodtabban alszom, mint míg agyaltam rajta.
Válasz #181. hozzászólásra
Na csak ÖRÜLJ hogy annyiba maradt!!! Én és legalább 20 társam milliói bánták hogy mi belementünk az olcsóbb üzemanyag vásárlásba. Azóta megbuktak de mi pénzt nem látunk az biztos.Most valószínű más csinálja.
Gázolaj téma.
Mobil kutat ajánlott egy illető.
380Ft-os gázolaj árral. Minimum háromezer literes tartály, de jobban ajánlja az ötezer literest. Elkezdtünk egyezkedni egy háromezres tartállyal kapcsolatban. Az ár is jól hangzik. Azt mondta, ha háromezret rendelünk, egy ezrest ad pluszban okosban kedvezőbb áron.
Már necces volt a dolog..... Állítólag molos anyag. Meg teljesen legális. Igen, de akkor hogyan lehet okosban?
Néhány ezen a témán agyaló éjszaka után le lett mondva, mikor előállt azzal, hogy a négyezer liter árát előre át kell utalni, s majd valamikor érkezik az anyag is. Itt lett vége a dolognak. Még fogadkozott, hogy gondoljuk csak át, küld egy mélt, amiben minden le lesz írva, nyugodtan nézzük át, higgyük el, nincs ebben semmi kivetnivaló stb. stb.
No, a mél azóta is jön......csak valahogy lassan járnak a postagalambok - gondolom a hideg szél miatt -, mert még mindig nem ért ide. Több mint egy hét alatt.
Válasz #179. hozzászólásra
Én inkább úgy mondanám, kút és kút között is van különbség. Ott is igaz, hogy milyen a "gazda". Tartályok állapota, tisztasága, ilyesmi.Egy MOL kút akár MOL tulajdon, akár franchise ma már nemigen tud trükközni a beszerzéssel.
Válasz #178. hozzászólásra
Mondjuk a mol- mol közt is van különbség főleg város és vidék között.
Válasz #177. hozzászólásra
Ahol 30ftal olcsóbb az üzemanyag az nincs is olyan minőségű, mint pl a mol,omw.
Válasz #174. hozzászólásra
Meglepődnél mekkora haszonnal dolgoznak a kutak! nem hiába van 20-30 ft/l különbség a kutak között!
Válasz #173. hozzászólásra
Józsa és társai kft .Lajosmizse
Válasz #174. hozzászólásra
Pénzt előre?Van hogy még utólag se!!Csak kíváncsi lennék a válaszra.
Válasz #173. hozzászólásra
HAHÓÓÓ!!!!
Régebbi motoros vagy Te már ennél, hogy ILYEN dologban higgyél...
Kúti ár mínusz 80 forint és még számlát is ad MOL-os olajról.
Felénk is ez volt a szöveg és most szalad 33 millió után 25 gazdatárs.(legalább
is ennyi derült ki a feljelentésekből)
Mert nem is gondolnád, hogy az ilyen "akciós" gázolajnál előre kell fizetni....
és még sokan így is reszkíroznak.
Válasz #172. hozzászólásra
70-80 ft-tal olcsóbb?Megtudod adni az elérhetőségét?
Válasz #170. hozzászólásra
A mollal szerződésben lévő kereskedőtől szoktunk vásárolni ,70-80 ft-ot szokott engedni a kúti árból 40 hl rendelés esetén és számlával persze.
Itt a környéken jó pár adagoló megsült főleg nyugatiak kúton vásárolt olajtól ,sajnos azok is pancsolnak.
Ez elég gyanúsan hangzik. A gázolajos példával tele a net, jobb az óvatosság. ;)
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. A minap felhívott egy manus, hogy van egy újszerű bálázója, kb. féláron a piaci árához mérten, kamatmentes hitelt adna rá, továbbá beszámítaná a használt bálázómat. Állítólag azért ilyen olcsó, mert illegálisan akarták átvinni a határon, a vámhatóság lefoglalta, és a manusnak van valami kapcsolata a vámosoknál, ezért akarja eladni. Létezik szerintetek ilyen? Ha azt mondta volna, hogy utaljak előleget, vagy ilyesmi, biztos kamu lenne, de ez azt mondja, hogy menjek el a telephelyére, próbáljam ki a bálázót, mert nem akar átverni, és utána ha kell ügyvéd jelenlétében írhatjuk meg a szerződést. Továbbá 300 ft/liter áron tud szerezni mol gázolajat teljesen legálisan (állítólag). Találkozott már valaki ilyennel?
Bocs a hibákért, sietek, "se dícsérni" akart lenni...
Válasz #163. hozzászólásra
Félreértes ne essen, se bícsérni nem fogom öket se szidni, csak a tapasztaltakat írom le.
2-3 éve vettünk tölük elsö - hátsó müvelökereket a Fergusonra. Árban szerintem nagyon jó volt és azóta sincs gond vele, nem repedezett, nem volt rejtett hiba.
Egy hónapja kinéztem egy használt Ferguson-t Angliában és mivel angolokkal még nem üzleteltem csak németekkel, osztrákokkal, gondoltam egy próbát megér, megkérdezem az említett céget. Írtam nekik egy gépre szabott megkeresést. Gondoltam ha a kinti árra rátesznek 500 eFt szállítási költséget + 500 eFt hasznot, az tisztasséges kereset (sok intézkedést nem igényel) és nem kell foglalkozzak vele.
Igaz hogy adtak volna biztosítással 1 év garanciát, de 1,5 millióval lett volna hosszabb mint Angliában, ezért mondam nekik, hogy szerintem ez így nem OK és nem lett üzlet. Idöközben feltérképeztem az angol piacot, leszerveztem én mindent és úton van a gép (ha mindenjól megy hétfön érkezik).
Amit ajánlanék, hogy nézz körül te külföldön. Anglia a legolcsóbb, de a legtöbb traktoron nincs se pótkocsivonó, se légfék, csak hashúzó és hidraulikus fék, ott az a módi. Nekem ez így OK, mert csak függesztett gépeket fog vinni (vetögépek, permetezö, mütrágyaszóró). Az angolokkal lehet alkudni, egy 5480asból 2000 fontot alkudtam le (ott azért már nyelt egyet a kereskedö), a 6470esböl - ami mellett döntöttem végtére - 1000 fontot. A németek nem szeretnek engedni az árból inkább adnak hozzá valamit plusszba. A 208as Megánkhoz pl. egy BISO repcetoldatot alkudtam. Traktorszállítás nem vészes, ha felfér egy ponyvás kamionra.
Válasz #165. hozzászólásra
Ez nagy szemétség valaki többszáz kmről elmegy kiszeretné próbálni aztán a szémébe mondják " hé paraszt ehhez zsebbe kéne nyúlni( na jó azért nem ilyen hangnemben).
Másik dolog hogy egy régebbi gępen azért jobban megkell figyelni a gumikat stb. Bár én a 3-4 éves kategóriát figyelve irtam az előző hszt egy újszerű gépen azért nemkén elavúlt gumiknak lenni de vágás azon is lehet.
Vettek itt megát,a gumija szétrepedve,de úgy állt a színbe,ne lehessen észrevenni.
Válasz #164. hozzászólásra
Többen csalódtak benne,pénzért lehet beülni a traktorba,ekével nagyon át akart qrni egy kollégánkat,nem ajánlottak közé tertozik,de kinek a pap.....
Senki semmit nem hallott?
Amugy meg jól bejött nekik ez a z újszerű gép kereskedelem, mert nem igazán árulják sokáig őket többet láttam pár nap után már nem voltak hirdetve, s folyamatosan hozzák befele a gépeket.
Az agropark mióta foglalkozik új jd eladással?
ma jött egy hirdetéses újság abban volt egy pár új johni is elég jó áron, vagy van valami sötét oldala is a dolognak?
Válasz #161. hozzászólásra
Látatlanba senkivel
Bihar-Express Kft-vel üzletelt már valaki?Látatlanba azt
hozzák amit ígértek?
Válasz #159. hozzászólásra
Azért mert ez kamu cég megpróbálják az embereket levenni
lóvéval.Több kevesebb sikerrel.
Valaki tudna valamit mondani erröl az "Agri S.r.o" nevezetű cégröl és hogy miért ilyen ocsók náluk a használt gépek?? http://www.haszongepjarmu.hu/hirdeto/107215/
http://www.haszongepjarmu.hu/mezogazdasagi-gep/traktor/case-ih-85f-quantum-traktor-traktor-elado-107209.html
Válasz #151. hozzászólásra
Ha nem nyereséggel adtad el akkor biztos nem, ha meg nyereséggel, akkor elképzelhető, hogy úgy mint a lakások után, a különbözet (nyereség) után adózol, de csak ha nem telt el közben x idő.