Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Eke minden mennyiségben új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Grubber új
- AKG támogatás új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Agrártámogatások kifizetése új
- EB7 - EB8 Pótkocsi új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
622 hozzászólás
Válasz Vinkó75 #520. hozzászólásáraNagyon olcsó biztosan!
Válasz VMisi #519. hozzászólására0670-70148-23
Kicsit kipofozva. Alig használt ként hirdetve.Majd elviszik kategória ez is.
Válasz jocó64 #517. hozzászólásáraElérhetősége?
Válasz jozef19 #516. hozzászólásáraKöszi, megkaptam!
Válasz VMisi #515. hozzászólásáraKB.25-éve ismerem.
Válasz VMisi #515. hozzászólásáraMost küldtem pont...
Válasz jocó64 #514. hozzászólására
Küld már el az elérhetőségét is privátban.
Van vele személyes tapasztalatod is?
Tudok olyat a ki kivisz segít neked megvenni,és hazahozni, x jutalék ellenében.Nem biztos hogy kereskedőtől vásárolsz.
Válasz jozef19 #511. hozzászólásáraMilyet keresel?
Válasz jozef19 #511. hozzászólásáraTudsz ilyet ajánlani?
Válasz VMisi #509. hozzászólásáraA régi ujságok internetes változatai.Én már két éve keresek bálázót.Egeret csak csendben lehet fogni...
Válasz VMisi #509. hozzászólásáraMert ott a gazdák nem szarakodnak az eladással beviszik a régit hazaviszik az újat.
A legtöbb gépet kereskedők árulják kint. Miért?
Melyik oldalon lehet jobban német, osztrák gazdák hirdetéseit találni?
Válasz UE-28 #507. hozzászólásáraItt vannak bevetés előtt
Válasz Sanyee #502 hozzászólásár
Ezek sajátok, fel is vannak nyárra magasítózva, csak télre szedem le mert így tető alá tudom rakni őket :-)
Az a baj, ilyen min. 5 m hosszú kocsi, aminek az önsúlya jellemzően nem több, mint 15 q nem nagyon van gyárilag itthon.
Húzunk még egy Ifa 60.01 hl- a bálázó után, de a 24 q önsúly miatt a zabszem mindig a seggemben van, meg ne rokkanjon a kis Welger AP 42 :-)
Amugy vennek akár 2 ilyen kis gyári kocsit Dániábol de sajnos nem szabad elkezdeni még számolgatni sem...
Válasz ..MZ/X.. #505. hozzászólásáraNem kell a szomszédba menni, van idehaza! Hát nem azt mondtam hogy megy , hanem azt hogy átmegy a szomszédból hozzátok!
Válasz Ares 826 #501. hozzászólásáraNem kell a szomszédba menni, van idehaza a karámban annyi, hogy még válogathat is, sőt még egy igazi csődör is van. A kandúrokról már nem is beszélek...
Válasz ..MZ/X.. #503. hozzászólásáraPapírja lesz?
Válasz Ares 826 #500. hozzászólásáraÍgy csináljuk most is 2db 8011 HW-val, erre kis győzködéssel 10db 170-es guriga megy rá. Egy rakodós + sima traki, de ő már kint van míg én lerakodok rám vár, befelé ugyan ez. Rosszabb a helyzet ha a bálák messzebb vannak egymástól, többet kell rohangálni. Ráadásul a 2. sor guriga olyan magasan van, hogy az alacsonyan lógó tikbeleket már eléri a faluban.
4 pótot, még szakadékokból sem takarja be a 2 milla, azt rendszámozni, műszakiztatni stb...
Mivel futómű, munkahengerek, némi vasanyag adottak voltak idehaza így nem kerül eszeveszettül sokba a megépítése. Barkácsolni meg szeretünk.
Válasz UE-28 #489. hozzászólásáraEzekre simán lehetne csinálni ilyen vázat, "magasítót".
Vasanyanyag megvan egy 50-60 ezerből hozzá kocsinként. Annyiból meg még fél útis se hoznának haza Hollandiából egy kocsit.
Válasz ..MZ/X.. #499. hozzászólására Télen hamar sötétedik, az asszony is örül ha nem lát, szóval lehet babrálni a műhelyben.smile cowboy! Na akkor kit lát szívesen a nejed a szomszéd "bikát" ha téged nem?????????
Ezt nem volt szabad kihanyni, bocsika!
Válasz ..MZ/X.. #499. hozzászólásáraÉn nem azt mondtam hogy a telóssal hord haza a bálákat, hanem arra gondoltam hogy veszel négy IFA 6t pótot abból lehet csinálni két fasza szerelvényt és míg hazaviszi a kolléga a bálákat addig tudsz pakolni a másikra ha nincs két trakid a szerelvények elé!
Válasz Ares 826 #494. hozzászólásáraTény és való, de a teleszkópossal igen szar lenne tízen kilométerekről hazahozni évente pár száz gurigát.
Szabadidő mindenkinek arra van amire szán. Télen hamar sötétedik, az asszony is örül ha nem lát, szóval lehet babrálni a műhelyben.
Tudod elég vacak az mikor 2-en hordjuk a cuccot és egy rakodós traktor van. A másik gépnek állnia kell míg a rakodó odaér. Ezzel mehet folyamatosan.
Válasz UE-28 #491. hozzászólásáraEz egy bálagyűjtő kocsi. 10 guriga megy rá vagy inkább bele. Nem kell rakodó a felrakáshoz, sem a lerakáshoz. Nem lesz magas a rakomány mint a hagyományos pótkocsin és nem kell bohóckodni a spaniferekkel.
VIDEÓ
Válasz Pilátus #496. hozzászólásárapersze nem kell kint kifizetni,de itthol be kellene,mondom kellene
Válasz Claastra. #495. hozzászólásáraItt pont arról volt szó hogy ha nem vagy áfás akkor sem ha 3misi alatt van...
Válasz Pilátus #493. hozzászólásárauniós adószámod ha van és áfavisszaigénylő vagy kint nem kell áfát fizetni
Válasz ..MZ/X.. #490. hozzászólásáraennek az árán egy fasza teleszkópost lehetne venni és azt lehet minden másra is használni. Úgy látom neked is van rengeteg szabadidőd a fabrikálásra!
Kelll!?
Válasz .Feco. #451. hozzászólásáraEz hogy van?Nem kel pl 3millás ekére áfa ha elhozom haza?Pótra sem?
Válasz ..MZ/X.. #490. hozzászólásáraNagyon komoly lesz, de ha jol latom ez nem csak sima szállító.
Tegnap is egész nap a netet bújtam, bár nem életbevágóva vásárlás, de mist olyan jutott eszembe, hogy a régi MBP állatszállító is jó, körbemagasítózva gyárilag, elég széles neg van vagy 4,5-5 m biztos, csak hát az önsúlya annak is biztos van annyi, mint az ifaké, plusz az oldalát nyithatóra kell csinálni, mert az gondolom fix...
Na majd lesz valami, az évet is megcsináltuk 4 pótkocsival, csak mikor van anyag akkor a távolabbi területeknél várni kell...
Válasz UE-28 #487. hozzászólásáraSajnos az egyedi cucc ha mindent venni kell nem olcsó. Viszont előnye az, hogy olyan lesz amilyet szeretnél.
Amit néztél az nem zsámolyos, a rúd irányítja a kerekeket.
Mi egy ILYEN bálagyűjtőt építünk lassacskán, ez sem olcsó ha összeszámolok mindent.
A lentit csináltuk apámmal, egy korhadt lemezajtós rozsdabogja volt, ami régen nagyapámat szolgálta.
A fenti eredetileg osztrák gyártmány, jó könnyű mindkettő, és fel vannak magasítózva szezonban.
Válasz csoppika #484. hozzászólásáraKöszönöm, de nehéz szerintem ez a pót is, illetve hasonlót itthon is kapni.
A kicsik 1300 kg önsúlyúak, azokat nyugodtan akasztom a bálázó után még dombos földön is, van egy Ifa Hl is, azt is utánatettem már, de az 23 q üresen és féltem a bálázót...
Azért kéne még min 1 kis, könnyú, de legalább 2 m széles és legalább 5 m hosszú pót.
Természetesen forgózsámollyal
Válasz ..MZ/X.. #482. hozzászólásáraVan egy, amit ilyen célra csináltunk, de azért ezektől a dán kocsiktól pótkocsisabb a miénk.
Nem lett olcsó a végére, iszonyat nagy munka ha faszán nem összecsapva csinálja meg az ember, na meg nem beszélve a műszakis, terveztetéses hercehurcával.
Lényegében majd 100.000 ft lenne a 4 db 10.00 75 15.3 gumi, és még semmi mást nem vettem a pótra....
Ezzel nagyon szimpatizálok amit 100.000 adnak Dániában, de ha én megyek is ki érte akkor sem jön haza 150-180 ezer alatt bérléssel, mindennel együtt, úgy meg már nem éri meg oda vissza 3000-et menni.
Ha Ausztriában lenne holnap trailerre ülnék...
Válasz csoppika #483. hozzászólásáraAz egytengelyest nem lehet a bálázó után kötni...
Ez kell a dolgozónak,csak ez 6 ropi...
https://www.youtube.com/watch?v=wTgFQoY2fPA
Válasz csoppika #483. hozzászólásárahttps://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/d/traktoranhaenger-219351264/
Válasz UE-28 #481. hozzászólásárahttps://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/d/verkaufe-ballenanhaenger-fuer-kleinballenpresse-220261688/
Válasz UE-28 #481. hozzászólásáraSzerintem jobban rársz ha építetek egyet.
Üdv!
A képen látható kis kocka bála szállító pótkocsit szeretnék venni, de szinte mind Dániában van amiket találok. Ahogy észrevettem ez egy sorozatban, direkt erre gyártott pótkocsi.
Kérdésem az , hogy pl Ausztriában vagy Németország keleti részén, vagy egyéb szomszédos országban valaki nem e tud egy ilyen vagy hasonló pótot, aki esetleg sűrűbben jár át kereskedőkhöz?
Nincs tapasztalatom a külföldi vásárlásokkal kapcsolatban, kis kocka bálázó után kéne a szerkezet.
Köszönöm
Válasz ÖSzabi #441. hozzászólásáraSZia! Érdeklődni szeretnék te mire jutottál a Perejei János ügyel tudtál gépet vásárolni? Ha nem gond elkérhetném a telefonszámod, ezzel az ügyel szeretnék érdeklődni még? Köszönöm szép napot!
Szolnokon láttam aki újat forgalamaz az Mf linkjéhez hasonlót
Válasz Mf-es? #477. hozzászólásáraItt egy hasonló, "nem túl" drágán:-)))
Ilyet,lehet találni,használtgépes honlapokon?
Köszönöm holnap megyek Ausztriába meg nézni a gépet meglássuk majd mi lesz meg éri vagy nem.
Válasz Anonimus82 #473. hozzászólására3eu/km volt ezidáig általában, de csak akkor ha nem volt "túlméretes" a szállítmány.
Legtöbbször le kell szerelni a vágóasztalt és a kerekeket hogy ezt elérjék. Ennek költségét is hozzá kell számolnod.
Válasz Anonimus82 #473. hozzászólására3euro/km aszélesség miatt nem tudod kikerülni a megkülömböztetett kamiont.
Válasz Feri #472. hozzászólásáraOda vissza számolva 3 eur vagy 3eu/km?