Hirdetés
Fórum
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Poénok új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
710 hozzászólás
Válasz #156. hozzászólásra
Kicsi hazánk mely részén laksz, mert tudnám ajánlani az Ácsi autós boltot Dömsödön, náluk tudsz venni prista 15-w40 turbó dieselt MTZ mociban szuper. Árat nem tudok most mert nem vettem mostanában. Keress rá a cégre és mindent meg tudsz.
nekem 125000 br kínáltak 15 40 td 200 literes hordós
Ez viszonylag olcsó. a többihez képest. Ár érték arányba jók. MTZbe tökéletes. Fergabá a stou olajuk viszkozitása viszont kevés.
nettó 1000 ft. körül van a jd olaj
Tudnátok mondani olyan kenőanyag forgalmazó címet vagy elérhetőséget, ahol viszonylag olcsón lehet motorolajat és egyéb olajat beszerezni és a kiszállítást is vállalnák. Mtz-be nem akarnék 5000-es JD olajat.
Van két olaj Jd extreme gard 80w90 és jd extreme gard ls90. Kérdésem az lenne hogy mi lehet a különbség a használati területen ha mindkettő hajtómű olaj? vagy csak minőségbeli különbség van és a jobbat tehetem a rosszabbik helyére?
Válasz #151. hozzászólásra
Hmmm én nem ismerek más trakikat és fergán is csodálkoztam mikor mondták hogy az van benne. Újat mondtatok, utánanézek.
Válasz #149. hozzászólásra
Miért nem váltanál drágább vagy rosszabb?
Válasz #151. hozzászólásra
Na ez az, minden difi hipoid fogazású a kúp tányér kerék. Annak elég a gl-5 minőség!
Válasz #150. hozzászólásra
ismersz olyan trakit amibe nem hypoid a difi?
amúgy a GL 5 az pont olyanokba való
Válasz #149. hozzászólásra
Ha jól tudom a fergák első difije hypoid fogazású. Úgyhogy abba sima akármilyen hajtómű olaj kevés.
Én a Mobil olajokat öntöm a gépekbe, a kombájnokba meg régi trakikba pedig Prista Super diesel 15-40-est, ugyanolyan teljesítményszint mint bármelyik más ilyen kenőanyag.
Walterral próbáloztak de nem váltok én arra...
Első hídba véglehajtásba szerintem a hajtóhidraulika olaj vékony. 85W140-ahogy Szabikám mondja!
Valtrás cimboráim is ezt öntötték bele, aztán 9000óra körül a kocka 140körüli lovasban szétmentek a véglehajtások lereszelte a fogasgyerekeket.
Nem mondom, hogy ezért, deazóta csak vastag hajtóműolajat raknak bele Ők is.
Szerintem a 80-90-es is jobb az elsőhídba mint a "hidrokomol"
Akkor senki nem használ Walter olajokat?
Válasz #146. hozzászólásra
Na ez az hogy ez is jó meg az is? A Claas szervízes csak hajtóműt mond a kités meg hy gardot... Híd és híd között ekkora különbség nincs ebben a világban...
Válasz #145. hozzászólásra
azt teszel bele amit akarsz,én hajtóműolajat teszek,de az UTTO olaj is jó.
Válasz #144. hozzászólásra
Nekünk annak idején 6820-ba a kités szervízes hozta a Hy-gard olajat azóta mi is azt rakjuk bele 7000üó és semmi gond... bár nagy szimmering cseréve volt már mindkettőben tavaly 6000 óra körül. Akkor most mi a jó?
Válasz #142. hozzászólásra
első híd+első véglehajtások:hajtómű olaj 85W-140 ,GL-5.
én ezt rakom.
Válasz #142. hozzászólásra
Ha jók az emlékeim a chalibe 5 féle olaj van
Walter olajat használ e valaki? 15W40 super motorolajuk a papír szerint az összes komoly szabványt tudja elvileg rakható 500 üzemórára is szerintük pl jd motorokba, de szerepel a listában a cater motor olaj szabványa is így esetleg a lexionba is jó lehet? Most 650 Ft+fa ha 200 literest veszek.
közös hidraulika váltó olaj is érdekes lehet.
Ide vágó más kérdés: A Jd az első hídba is a közös hidraulika olajat rakatja, viszont a claas nál külön van oda hajtómű olaj. Ki mit tesz az első hídba?
Segítsetek légyszi! STOU Mehrzwecköl MIL-L-2104 C/D; MIL-L-2105; MIL-L-2104E; MIL-L-2105; entsprechend ZF-Schmierstoffliste TE-ML06, Ausgabe 05. 95, für Getriebereihe T-7000 Ilyenből kell vennem majd, de mit is kérjek?
Válasz #136. hozzászólásra
STUO
100 fokos viszkozitás min. 13,5
Válasz #138. hozzászólásra
Az MF,szántásra VALVOLINE -t kapott.Q8 pontosabban?
Válasz #137. hozzászólásra
valami jobbfajta 15-40es a motorba,én Q8-at hasnálok,a caas-tol scánián át a valtráig
Válasz #136. hozzászólásra
Massey ferguson-8140,claas 106 ,milyen motor,és hidraulika+váltó olaj?Árakkal.Ami mindkettőbe jó,ne keljen 2 féle olajat kerülgetni .
Milyen olaj kell bele?
Új hozzászólás
válasz erre >> | #1. hozzászólás, Nagy Péter küldte be 2010-11-25 14:11:11-kor
Sziasztok!
Ezt a témát azért hoztam létre, hogy segítsek azoknak akik nem tudják milyen gépbe milyen kenőanyag megfelelő.
Kérdezzetek bátran, megpróbálok a legjobb tudásom szerint válaszolni.
Ne lepődjön meg senki, árakat is fogok írni, mivel már régóta kenőanyagok kereskedelmével foglalkozok.
Szóval ha vásárolni nem szeretnél csak kérdésed van, azt is szívesen veszem.
Üdv.:
olajos
Válasz #133. hozzászólásra
Hát most nem.
Tubusosok:
Claas 700
Agip 680
Berner 650
Megint berner maradt a befutó.
(Természetesen ezek lista árak.......)
A CFR-től (román MÁV) feketén hordoslag intézik a grafitzsirt ahol nincs csapágy vagy nagyfordulat oda mind ilyet nyomok. A többi helyre valami TOTAL de kurv@ drága.
Válasz #131. hozzászólásra
Axiálnál a Claas-os volt a legolcsób
Válasz #131. hozzászólásra
olcsót!!!!!!!!!:)
Fogyóban a kenőzyírom. Eddig a Bernertől rendeltem nagy kiszerelésben, most gondolkodom, hogy áttérnék másra. Pl.:Agip GR MU EP 2.
Ötletek, tanácsok ????
Válasz #120. hozzászólásra
kertész ne kötekedj,mert le leszel csukva.
Válasz #127. hozzászólásra
Nem szégyelled magad?
Jössz ide hazudozni, átverni a parasztot:
szólásra ť | travolta76 küldte be 2009-01-26 14:41:03-kor
travolta76
Ezt nem tudom ki terjeszti, de semmi valóság alapja nincs! Miért lenne olcsóbb? Jelenleg az igény 1/5-e áll rendelkezésre a raktárakban és külföldön is hiány van. Több külföldi gazdával beszéltem (román, ukrán,szlovák,lengyel), és mindenki azt mondta, hogy náluk is hiány van műtrágyából! Akkor miért menne le az ára?
Sztem megvehetne kilóra s "Gyönyörű profi" oldaladdal 1ütt!
Biztonsági őr vagyok, anyámmal élek, macskám van, és még ne is legyek kemény? Igaz Pityus? Ez ám a karrier! :D
Válasz #125. hozzászólásra
Képzelheted, h 1 ilyenek mennyi csaja lehet!
Válasz #124. hozzászólásra
nagyon
Válasz #123. hozzászólásra
Miért?
Undi?
Válasz #121. hozzászólásra
vedd má le ezt az avatart mert rosszul leszek
Válasz #121. hozzászólásra
Biztos nehéz gyerekkorod volt, ez megint bebizonyosodott! Sebaj, egyszer felnősz te is! Azért ne add fel, tanulni sosem késő! Biztos valami magas röptű választ fogsz adni ismét, de sajna nincs több időm rád!
Válasz #120. hozzászólásra
még szerencse, mert elég sötét vagy!
Válasz #119. hozzászólásra
Legközelebb ha vitatkozni akarsz jenővel készülj fel egy kicsit a témából mert amiket írsz annak alapján befejezhetnéd végre a nyolc általánost...! :D
Nem vagyunk egy súlycsoport, ha érted mire gondolok!
Válasz #118. hozzászólásra
Nem há! csak te hitted.
Válasz #116. hozzászólásra
Ja tényleg, nem is! Te vagy itt a Jani...! :D
Válasz #106. hozzászólásra
És szerinted a JD olajat ki gyártja? :D
Válasz #115. hozzászólásra
Figyu figyu chris nagyi!
ezen ennyit kellet gondolkodni???
És még nem is igaz :)
Válasz #102. hozzászólásra
Figyu Kálámbó! Látom te vagy itt a megmondó ember, csak az a baj, hogy mindíg mellé beszélsz...! :)
Válasz #113. hozzászólásra
Még mindig jobb min fffffffosnnniiii
Válasz #111. hozzászólásra
Én meg priváte szarok az egész mocskos világra.
Na ehhez mit szólsz?
Válasz #109. hozzászólásra
Hát utánanéztem!
(mit értetlenkedik itt nekem??????)
Válasz #108. hozzászólásra
Meg az ottani magyarokat el ne felejtsd le...