Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.45 FtCHF440.33 FtGBP493.83 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
isminek a banktól szóltak készüljenek mert ahogy törli a földhivatal a bankot a tul. lapról max. 2 hét és jön az érdeklődés miből sikerült törleszteni.
Akkor kapsz vagyonosodásit ha más ügyből kifolyólag (törzsbetétek, töke-emelés magánvagyonból, kölcsönszerződés, pályázatok saját erős része stb) alapján képbe , kerülsz ugyanis ezek az ügyletek általában csak látszatügyletek és az NAV gondolom ez által akarja az ilyen ügyleteket megfolytani.
az első lista volt az önkormányzatoknál is aztán azokból próbálnak most tömböket kialakítani és azok lesznek kiirva , amiből nem tudnak normális tömböt alkotni azt gondolom nem irják ki
Most amik hrsz.-ek fent vannak a listán , azok vannak az önkormányzatoknál is ? Most csak amik ezen a listán vannak annyi lesz most kiírva , vagy bővülhet a lista ?
sorstársak!
egy érdekes eseményt figyeltem meg egy pályázatal kapcsolatban.
egy kis községben lakom ahol általában minden föld adás vételt ismerünk ki ad el kinek stb,
na szóval
egyik falubelim olyan 60 év körüli és őstermelőként müködik.
ez év tavaszán a veje a falum határában vett 1 tanyát,
kicsit értetlenül áltam a dolog előtt mert tudtam hogyan néz ki.gondolkoztam rajta mit szeretne ez vele?
hisz 100 km re lakik innen és van magas fizetésü állása
sőt a felesége nav -ba dolgozik.szerintem sosem jönnek vissza ide gazdálkodni!de nem ez a lényeg ,pár napja megkaptam a fiatal gazda pályázatának tervezetét,és milyen érdekes dologra lettem figyelmes.+25 pontot kap az a pályázó aki tanyán lakik legalább 6 hónapja.
egyszóval megint olyan embereknek osztják ki a pénzt aki sosem akar mezőgazdaságból élni kiszivják belőlle a pénzt és viszik városra.
végül is rá kell ébrednünk ezeket a pályázatokat nem nekünk irják ki!mi csak lelkes dolgozók vagyunkakik előtt elhuzzák a mézesmadzagot!
Nem ugy parlagon,learattak azóta ugy van pár száz heki gabona tarló a java meg kukorica tarló,egy nagy cég művelte de lejárt a szerződés,most egy főnarancsos van ráizgulva
ja, megnéztem.
aszondod minden megyébe ki van téve önkoriba, csak ezek a vékony nyakúak nem tették ki a netre?
éppen van még egy kis kaszálni valóm így a tél előtt, akkor nem hiába kalapálom meg holnap reggel, de utána meg ki is egyenesítem, az hétszentség...
Olvassatok el egy pályázati felhivást és a 9.3-as pontot,ott van a kutya elásva miért nem jelenik meg több megyei pályázat ,most látszik ,hogy le van osztva ,a ben fenteseknek kész a pályázata a qrva életbe
3 hete kellett volna lezárulnia a BNPI borsodi mezőségben jogtalanul bérlő olasz cég területeire kiírt pályázatnak.Hozzáteszem 4300 hekit béreltek 100Ft/Ha-ért. A hétfői pályázat beadása előtt kimentem a területre szombaton. Az olasz gépei nagyerővel készítették elő a vetést... Gondoltam tudnak valamit...Azért beadtam a pályázatot hétfőn. Ez egyébként hasonló volt az NFA-hoz néhány különbséggel.
1. A fiatal gazdálkodóknak külön területet jelöltek ki, amire csak ők jelentkezhettek.
2.Az állat nem volt kizáró ok, de plussz pontokat jelentett.
3.Az állatot 2 év alatt is végre lehetett hajtani és fele ekkora állategység kellett.
4.A helyben lakó definíciója megegyezett a földtörvénnyel(15km)
5.Aki a föld közigazgatási településén lakott az extra pontot kapott.
Hétfő dél volt a beadási határidő, este 10-kor törvénytelenül visszavonták a pályázatot(kiírás szerint délig tehetté volna meg).
Másnap kirúgták az igazgatót.
Most már értem, hogy az olasz gépei miért dolgoztak olyan lelkesen...
"Számos területen a földet eddig bérlő tőkés társaság annak ellenére végezte el az őszi vetést több száz hektáron, hogy a bérleti joguk tavalyi lejárta után kötött ú.n. "megbízási szerződésük" 2011. október 31-én szintén lejár, a területre vonatkozó nyilvános pályázatot pedig még meg sem hirdették."
Talán a társaságok tudhatnak valamit, amit a családi gazdálkodók nem? Az őszi vetés súlyos költségeit csak annak tudatában vállalhatták, hogy biztosak benne, övék lesz a nyertes pályázat."
ez így van.
és el is buktad a lóvét, ha nem nyertél...
mondjuk falunként kiváltják 10-en a csomagot, fél milla bejött, aztán a végén meg nyer majd valahonnan az égből valaki.
vagy mondjuk 3-4 falu környéke is érdekel, mert ott gazdálkodsz, akkor 3-4 falu csomagját kivenni 200 ezerér, és mindegyikbe van 2-2 ha föld, hát érdekes dolog...
5,5 hónap volt a vis maior-os hitelem, úgy, hogy mindenem rendben és tiszta volt. Mikor igényeltem, még voltak ötleteim(amiket közben megvalósítottam)most meg csak vigyorog a számlán...........
3572 hozzászólás
Válasz #1770. hozzászólásra
Nem gond,a pesti ügyvéd visszakapja a földjét,had kapálja.
Válasz #1769. hozzászólásra
Számla nélkül semmit nem értékesítek.
Válasz #1767. hozzászólásra
na annyi a föéldalapúnak,minek az a parasztnak,osszuk el vidékfejlesztés cimén a ....nak
Moderátor által módosítva: 2015-04-07 15:00:09
Válasz #1766. hozzászólásra
na ja ,csak mennyi papirod van róla
Válasz #1766. hozzászólásra
max a banknak
Hektáronkénti alaptámogatás járna az új KAP-ban - A "bázisév" 2014 lenne 2011-es alapon, de 70 százalékos átcsoportosítás jöhet http://www.agromonitor.hu/index.php/mezo/35-mezo/5049-hektaronkent-alaptamogatast-kapnanak-a-gazdak-az-uj-kap-ban-az-quj-bazisq-2014-lenne-2011-es-alapon-akar-65-70-szazalek-is-atcsoportosithato-lenne-
Válasz #1764. hozzászólásra
Jól termett a tök!Már ez is baj?
Hektáronkénti alaptámogatás járna az új KAP-ban - A "bázisév" 2014 lenne 2011-es alapon, de 70 százalékos átcsoportosítás jöhet
Válasz #1763. hozzászólásra
isminek a banktól szóltak készüljenek mert ahogy törli a földhivatal a bankot a tul. lapról max. 2 hét és jön az érdeklődés miből sikerült törleszteni.
és jött is
Vagyonosodási vizsgálatok meg vannak szüntetve.
Akkor kapsz vagyonosodásit ha más ügyből kifolyólag (törzsbetétek, töke-emelés magánvagyonból, kölcsönszerződés, pályázatok saját erős része stb) alapján képbe , kerülsz ugyanis ezek az ügyletek általában csak látszatügyletek és az NAV gondolom ez által akarja az ilyen ügyleteket megfolytani.
Válasz #1757. hozzászólásra
elég sokan kaptak vagyonosodásit jobb ha felkészültök.
az első lista volt az önkormányzatoknál is aztán azokból próbálnak most tömböket kialakítani és azok lesznek kiirva , amiből nem tudnak normális tömböt alkotni azt gondolom nem irják ki
Szőlős !
Most amik hrsz.-ek fent vannak a listán , azok vannak az önkormányzatoknál is ? Most csak amik ezen a listán vannak annyi lesz most kiírva , vagy bővülhet a lista ?
én jövő év végén fogok végtörleszteni
Hát ha lehet dicsekedni, én már a földhivatali törlésre várok!
Válasz #1753. hozzászólásra
Lakáshitel végtörlesztve.
Válasz #1755. hozzászólásra
kérdezd meg nagyapádat, hogy ő volt-e az utolsó, amikor söpörtek...
elsők leszünk, mert nálunk lesz a krumpli meg a sonka
Válasz #1752. hozzászólásra
sajnos ez így van ez csak mézes madzag!!! de a paraszt fog utoljára elbukni ha itt minden összedől!!!!
Válasz #1753. hozzászólásra
Pedig a Gordonka jobban muzsikált a Ferkónál , állítólag!
Válasz #1731. hozzászólásra
hogy rohadna meg az egész fidesz. legalább ne pofáztak volna. visszasírjuk még a ferit
sorstársak!
egy érdekes eseményt figyeltem meg egy pályázatal kapcsolatban.
egy kis községben lakom ahol általában minden föld adás vételt ismerünk ki ad el kinek stb,
na szóval
egyik falubelim olyan 60 év körüli és őstermelőként müködik.
ez év tavaszán a veje a falum határában vett 1 tanyát,
kicsit értetlenül áltam a dolog előtt mert tudtam hogyan néz ki.gondolkoztam rajta mit szeretne ez vele?
hisz 100 km re lakik innen és van magas fizetésü állása
sőt a felesége nav -ba dolgozik.szerintem sosem jönnek vissza ide gazdálkodni!de nem ez a lényeg ,pár napja megkaptam a fiatal gazda pályázatának tervezetét,és milyen érdekes dologra lettem figyelmes.+25 pontot kap az a pályázó aki tanyán lakik legalább 6 hónapja.
egyszóval megint olyan embereknek osztják ki a pénzt aki sosem akar mezőgazdaságból élni kiszivják belőlle a pénzt és viszik városra.
végül is rá kell ébrednünk ezeket a pályázatokat nem nekünk irják ki!mi csak lelkes dolgozók vagyunkakik előtt elhuzzák a mézesmadzagot!
Válasz #1748. hozzászólásra
Nekem azt mondták,nem a megyeiek teszik ki,hanem a pestiek.
Válasz #1749. hozzászólásra
Izgulj rá te is,és intézkedj.Az jó jel,ha nemmernek hozzányúlni.
Válasz #1747. hozzászólásra
Nem ugy parlagon,learattak azóta ugy van pár száz heki gabona tarló a java meg kukorica tarló,egy nagy cég művelte de lejárt a szerződés,most egy főnarancsos van ráizgulva
Válasz #1745. hozzászólásra
ja, megnéztem.
aszondod minden megyébe ki van téve önkoriba, csak ezek a vékony nyakúak nem tették ki a netre?
éppen van még egy kis kaszálni valóm így a tél előtt, akkor nem hiába kalapálom meg holnap reggel, de utána meg ki is egyenesítem, az hétszentség...
Válasz #1743. hozzászólásra
Miért van parlagon?Eddig ki művelte?
Válasz #1739. hozzászólásra
http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/csalodottak-a-borsodi-gazdak-a-helyi-foldberleti-palyazat-visszavonasa-miatt.html
Moderálta: Mf-es (3146) 2011-10-28 20:10:59
Válasz #1744. hozzászólásra
olvass el egy csongrádit,győrit, somogyit
mi ez a pont?
hl tudod elolvasni, vasi anyagok nincsenek fönt
Válasz #1742. hozzászólásra
itt meg parlagon van 1200ha,30km körzetben30-200ha-s táblákban
Válasz #1739. hozzászólásra
Azért se hiszem,mert itt kis területek vannak kisgazdák kezében,és senki nem bántja a földet.Valószínű,én is bevetem.
Válasz #1740. hozzászólásra
na ja,de ha a pályázat kifüggesztése számit akkor december vége,tehát csak tavaszi vetés,itt minden kukorica tarló,
Válasz #1735. hozzászólásra
A Hr számok és a területek listája volt kifüggesztve , de az csak tájékoztatás, a"csomagok " még nincsenek minden megyében kihirdetve .
Válasz #1737. hozzászólásra
hidd el itt lesz a bökkenő,a nagyok itt már erősen irják a pályázatokat pedig meg se jelent
Válasz #1737. hozzászólásra
önkormányzat oldalán lehet megnézni a listát?
Válasz #1736. hozzászólásra
Csak az önkormányzatok kaptak listát,amit meglehetett nézni.De az fentvolt az interneten is.
Válasz #1735. hozzászólásra
Még nem volt meg!
Válasz #1734. hozzászólásra
a kifüggesztések megtörténtek már 35-40!!! napja
de azt a pályázat megjelenésével egy napon függesztik ki nem ???
Válasz #1726. hozzászólásra
Még nem késő,indulni pestre,a munkagépekkel.
Válasz #1730. hozzászólásra
azta kuuuu............vaaaaaa....
Olvassatok el egy pályázati felhivást és a 9.3-as pontot,ott van a kutya elásva miért nem jelenik meg több megyei pályázat ,most látszik ,hogy le van osztva ,a ben fenteseknek kész a pályázata a qrva életbe
A történet:
3 hete kellett volna lezárulnia a BNPI borsodi mezőségben jogtalanul bérlő olasz cég területeire kiírt pályázatnak.Hozzáteszem 4300 hekit béreltek 100Ft/Ha-ért. A hétfői pályázat beadása előtt kimentem a területre szombaton. Az olasz gépei nagyerővel készítették elő a vetést... Gondoltam tudnak valamit...Azért beadtam a pályázatot hétfőn. Ez egyébként hasonló volt az NFA-hoz néhány különbséggel.
1. A fiatal gazdálkodóknak külön területet jelöltek ki, amire csak ők jelentkezhettek.
2.Az állat nem volt kizáró ok, de plussz pontokat jelentett.
3.Az állatot 2 év alatt is végre lehetett hajtani és fele ekkora állategység kellett.
4.A helyben lakó definíciója megegyezett a földtörvénnyel(15km)
5.Aki a föld közigazgatási településén lakott az extra pontot kapott.
Hétfő dél volt a beadási határidő, este 10-kor törvénytelenül visszavonták a pályázatot(kiírás szerint délig tehetté volna meg).
Másnap kirúgták az igazgatót.
Most már értem, hogy az olasz gépei miért dolgoztak olyan lelkesen...
Válasz #1727. hozzászólásra
"Számos területen a földet eddig bérlő tőkés társaság annak ellenére végezte el az őszi vetést több száz hektáron, hogy a bérleti joguk tavalyi lejárta után kötött ú.n. "megbízási szerződésük" 2011. október 31-én szintén lejár, a területre vonatkozó nyilvános pályázatot pedig még meg sem hirdették."
Talán a társaságok tudhatnak valamit, amit a családi gazdálkodók nem? Az őszi vetés súlyos költségeit csak annak tudatában vállalhatták, hogy biztosak benne, övék lesz a nyertes pályázat."
Válasz #1727. hozzászólásra
ez így van.
és el is buktad a lóvét, ha nem nyertél...
mondjuk falunként kiváltják 10-en a csomagot, fél milla bejött, aztán a végén meg nyer majd valahonnan az égből valaki.
vagy mondjuk 3-4 falu környéke is érdekel, mert ott gazdálkodsz, akkor 3-4 falu csomagját kivenni 200 ezerér, és mindegyikbe van 2-2 ha föld, hát érdekes dolog...
tegnap kérdeztem a falugazdászt....azt mondta 50ezer ft a regisztrációs díj hogy egyáltalán részt vegyél a pályázaton!
Sok reményt azért ne fűzzetek ehhez a mézesmadzag 65000 hektár pályázathoz...a lapok már le vannak osztva
Érdemes elolvasni:
http://www.greenfo.hu/hirek/2011/10/27/foldet-kernek-a-magyar-gazdak
Válasz #1721. hozzászólásra
Állami földekre csak akkor tudsz pályázni, ha van, vagy megígéred,hogy x időn belül fogsz tartani számosállatot. Enélkül felejtős a dolog.
És amik eddig látszotak ár azok sem látszanak...
Válasz #1691. hozzászólásra
5,5 hónap volt a vis maior-os hitelem, úgy, hogy mindenem rendben és tiszta volt. Mikor igényeltem, még voltak ötleteim(amiket közben megvalósítottam)most meg csak vigyorog a számlán...........