Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.54 FtUSD401.45 FtCHF439.95 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
szerintem kár találgatni hogy kapunk vagy nem, pár nap alatt kiderül,a hírportálok nem tudom honnan vették hogy a földekre is lesz, bár a 30 milliárd az soknak hangzik de az csak max 5000/heki.
Bár az se jönne rosszul
A 22/2010. (III. 16.) FVM rendeletben leírja ezt is:
11. Egységes területalapú támogatáshoz kapcsolódó növénytermesztési kiegészítı
nemzeti támogatások
27. § (1) Termeléshez kötött növénytermesztési kiegészítı nemzeti támogatás olyan terület
után igényelhetı, amelyre egységes területalapú támogatást is igényeltek.
(2) Az egységes területalapú támogatáshoz kapcsolódó bármely jogcímen megítélt
növénytermesztési kiegészítı nemzeti támogatás esetén a mezıgazdasági termelı köteles
betartani az egységes területalapú támogatások igényléséhez teljesítendı feltételeket.
Ne felejtsétek el, hogy a Saps top up támogatás vagyis a területalapú támogatás nemzeti kiegészítő része bázis alapon megy amelyet még 2006-ban állapítottak meg. Szerintem a következő évi költségvetésben biztosítanak forrást vagyis 2011. év-ben lesz nemzeti kiegészítés az egységes területalapú Saps támogatás eu-s részéhez.
azért ez így elég erős kifejezésnek tűnik nekem...
A két pillérből az első az, ami fenntarthatatlan, és most, hogy valahogy eltákolják még 5-10 évig beáldozták a működő modellt is...
az Aktuális Politika topicban van belinkelve egy cikk, mely szerint 40 év múlva 1 dolgozóra 4 nyugdíjas fog jutni. Én nem igazán élnék meg annak a negyedéből, amit most befizetek...
Másrészt a világ elég sok országában CSAK magánpénztári rendszer van, és kicsit több nyugdíjuk van, mint a mi nyugdíjasainknak...
ez nem ide tartozik de sajnos tényleg szükség volt a két pilléres nyugdíjrendszer felszámolására, ez ebben formában sehol nem működik. Nobel díjas közgazdászok mondják hogy ezt így nem lehet fenntartani államadósság növelése nélkül.
az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás (SAPS), valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatások (top up) 2010. évi igénybevételével kapcsolatos egyes kérdésekről
Tehát az említett jogcímek is az egységes területalapú támogatáshoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatásnak minősülnek.
Az alábbi cikk egy körlevélben érkezett pár perccel ezelőtt:
3, Több mint 30 milliárd forint nemzeti támogatást kapnak az idén a gazdák
A vidékfejlesztési tárca él a Csatlakozási Szerződés adta lehetőséggel, és kiegészíti a területalapú (SAPS) támogatások összegét, így a magyar gazdálkodók nem kerülnek versenyhátrányba a EU régi tagállamainak termelőivel szemben.
A 2010. évi kiegészítő nemzeti támogatásokra a vidékfejlesztési miniszter rendelete értelmében 30.6 milliárd forint áll rendelkezésre, amely top up-ra, valamint juh- és kecsketenyésztési csekély összegű (de minimis) támogatásokra folyósítható.
A Magyarországra érkező uniós közvetlen támogatások, csak fokozatosan érik el a régi tagállamok támogatottsági szintjét. A magyar gazdáknak úgy kell részt venniük az EU belső piacán zajló versenyben, hogy immár hatodik éve tartós hátrányban vannak. Ebben az évben például a terület alapú támogatásnak mindössze 70%-át kapják a Közösségtől, és 2013-ra érik el a 100%-ot.
A lemaradást részben kompenzálja a Csatlakozási Szerződésben is rögzített jog, miszerint az új tagállamok a nemzeti költségvetésből 30 százalékkal kiegészíthetik az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap (EMGA) forrásból biztosított közvetlen területalapú támogatást.
A kiegészítő nemzeti kifizetések nemcsak a versenyhátrány részbeni kompenzálását szolgálják, hanem a mezőgazdasági termelők széles körénél hozzájárulnak a mezőgazdasági termelés fenntartásához, ezáltal a vidék népességmegtartó erejének megőrzéséhez is.
Jól, értelmezem, hogy az idén ismét adnak topup-ot a területalapúhoz??
Sziasztok!
Kinéztünk egy tanyát megvételre ami elég jó vételnek tűnik (még nem mentünk el megnézni, de elmondás alapján). Tulaj elmondása szerint van rá egy elég nagy összegű megnyert beruházási támogatás.
Kérdésem az lenne, hogy ez átruházható, vagy személyre szól? Vagy támogatás függő és akkor utána kell néznünk a támogatás megítélőjénél?
üdv
Norbi
Ez az dec 20 biztos információ? Sajnos az államkincstár dec 17-én leáll az utalások mindig csak kedd és csütörtök, remélem ök is csak emberek és már nagyon várják a karácsonyt mi meg a támogatást!
A helyzet az,hogy én is örülnék,ha karácsony előtt kifizetnék,de látjátok,ahány embert kérdezek annyi féle a válasz.Nekem sajnos nincs olyan ismerősöm aki közel ül a MAKK ÁSZ mellett.
3576 hozzászólás
AKKOR MOST AD A FIDESZ NEMZETI TÁMOGATÁST AZ IDÉN???????
Mindent elfogadunk,amit adnak. Bár jobban hangzik a 10-12000.
szerintem kár találgatni hogy kapunk vagy nem, pár nap alatt kiderül,a hírportálok nem tudom honnan vették hogy a földekre is lesz, bár a 30 milliárd az soknak hangzik de az csak max 5000/heki.
Bár az se jönne rosszul
jogcímek:
1. Hízottbikatartás támogatása
2. Tejtermelés támogatása
3. Anyatehéntartás támogatása
4. Extenzifikációs szarvasmarhatartás támogatása
5. Anyajuhtartás támogatása
6. Kedvezőtlen adottságú területeken nyújtandó anyajuhtartás kiegészítő támogatása
7. Dohány termesztésének támogatása
8. Héjas gyümölcsűek termesztésének támogatása
9. Rizs termesztésének támogatása
Válasz #1270. hozzászólásra
szerintem ne kapunk 1 vasat se.
Válasz #1270. hozzászólásra
hááááát, szerintem nem.
Válasz #1268. hozzászólásra
Akkor most mi van kapunk a szántók után vagy nem?
Válasz #1268. hozzászólásra
Semmi pénz nem lesz,mielőtt beleélnétek magatokat.
Válasz #1267. hozzászólásra
A 22/2010. (III. 16.) FVM rendeletben leírja ezt is:
11. Egységes területalapú támogatáshoz kapcsolódó növénytermesztési kiegészítı
nemzeti támogatások
27. § (1) Termeléshez kötött növénytermesztési kiegészítı nemzeti támogatás olyan terület
után igényelhetı, amelyre egységes területalapú támogatást is igényeltek.
(2) Az egységes területalapú támogatáshoz kapcsolódó bármely jogcímen megítélt
növénytermesztési kiegészítı nemzeti támogatás esetén a mezıgazdasági termelı köteles
betartani az egységes területalapú támogatások igényléséhez teljesítendı feltételeket.
Válasz #1266. hozzászólásra
ott a rendelet,nekem 1 értelmű!
de akkor mit gagyognak a területalapú támogatás kiegészítéséről, ha utána csak állatlétszámról ír????
Válasz #1264. hozzászólásra
Ebből nekem egy kanyi se jár!
Válasz #1263. hozzászólásra
bocs,EMEZ van
EZ VAN
akkor most mi van?
Válasz #1260. hozzászólásra
nem akarok ünneprontó lenni, de olvassatok lejebb...
Válasz #1259. hozzászólásra
Jó az bakker....Ha mát az NDP a fiatal gazdát és az AKG-t buktuk ez a minimum!!!
Válasz #1257. hozzászólásra
talán 12-13ezer
Válasz #1257. hozzászólásra
nemtom!
Válasz #1256. hozzászólásra
Akkor a top-up forintosítva mennyi lesz szerintetek hektáronként?
Amúgy örül a szivem most fejeztük a a kuki aratást még kb 2-3 hektár maradt fent ennyi, de minden a szárítóba....
Válasz #1255. hozzászólásra
Örülünk neki de már jó volna zsebben tudni.Kellene mint egy falat kenyér.
Válasz #1254. hozzászólásra
Agroline.hu Több mint 30milliárd forint nemzeti támogatást kapnak az idén agazdák........???? Itt ez a hir.
[ link1] Akkor mi az igazság?
Ne felejtsétek el, hogy a Saps top up támogatás vagyis a területalapú támogatás nemzeti kiegészítő része bázis alapon megy amelyet még 2006-ban állapítottak meg. Szerintem a következő évi költségvetésben biztosítanak forrást vagyis 2011. év-ben lesz nemzeti kiegészítés az egységes területalapú Saps támogatás eu-s részéhez.
Válasz #1251. hozzászólásra
azért ez így elég erős kifejezésnek tűnik nekem...
A két pillérből az első az, ami fenntarthatatlan, és most, hogy valahogy eltákolják még 5-10 évig beáldozták a működő modellt is...
az Aktuális Politika topicban van belinkelve egy cikk, mely szerint 40 év múlva 1 dolgozóra 4 nyugdíjas fog jutni. Én nem igazán élnék meg annak a negyedéből, amit most befizetek...
Másrészt a világ elég sok országában CSAK magánpénztári rendszer van, és kicsit több nyugdíjuk van, mint a mi nyugdíjasainknak...
Válasz #1250. hozzászólásra
ez nem ide tartozik de sajnos tényleg szükség volt a két pilléres nyugdíjrendszer felszámolására, ez ebben formában sehol nem működik. Nobel díjas közgazdászok mondják hogy ezt így nem lehet fenntartani államadósság növelése nélkül.
Válasz #1247. hozzászólásra
értem, akkor ez is ilyen "megmentjük a nyugdíjasokat" típusú PR-szöveg...
Válasz #1246. hozzászólásra
j) rizs termesztésének támogatása. - Biztos erre várják a jelentkezést,mert a viz biztositva van hozzá !!
Válasz #1246. hozzászólásra
Ha lenne, akkor azt is májusban, az egységes kérelemben kellett volna igényelni.
Válasz #1245. hozzászólásra
A 22/2010. (III. 16.) FVM rendelet címe:
az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás (SAPS), valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatások (top up) 2010. évi igénybevételével kapcsolatos egyes kérdésekről
Tehát az említett jogcímek is az egységes területalapú támogatáshoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatásnak minősülnek.
Válasz #1244. hozzászólásra
Most lesz vagy nem lesz ,döntsétek már elén nem is feltételeznék olyat,hogy adnának plusszba valamit
Válasz #1244. hozzászólásra
Akkor ennek a mondatkank mi értelme van?
"A vidékfejlesztési tárca él a Csatlakozási Szerződés adta lehetőséggel, és kiegészíti a területalapú (SAPS) támogatások összegét"
Válasz #1242. hozzászólásra
A 22/2010. (III. 16.) FVM rendeletben hirdették meg azokat a jogcímeket, amelyekre nemzeti kiegészítő támogatást lehetett igényelni:
a) hízottbikatartás támogatása,
b) tejtámogatás,
c) anyatehéntartás támogatása,
d) extenzifikációs szarvasmarha támogatás,
e) anyajuhtartás támogatása,
f) kedvezőtlen adottságú területeken nyújtandó anyajuh-támogatás,
g) Burley-dohány termesztésének támogatása,
h) Virginia-dohány termesztésének támogatása,
i) héjas gyümölcsűek termesztésének támogatása,
j) rizs termesztésének támogatása.
A most megjelent 37/2010. (XII. 14.) VM rendelet az ezekhez a jogcímekhez kapcsolódó támogatási összegek nagyságát határozta meg.
Szántóföldi növénytermesztésre nem lehetett nemzeti kiegészítő támogatást igényelni, és ez a mostani rendelet sem terjed erre ki.
Válasz #1242. hozzászólásra
Akkor mégis kell az bázisjog dolog?
Az alábbi cikk egy körlevélben érkezett pár perccel ezelőtt:
3, Több mint 30 milliárd forint nemzeti támogatást kapnak az idén a gazdák
A vidékfejlesztési tárca él a Csatlakozási Szerződés adta lehetőséggel, és kiegészíti a területalapú (SAPS) támogatások összegét, így a magyar gazdálkodók nem kerülnek versenyhátrányba a EU régi tagállamainak termelőivel szemben.
A 2010. évi kiegészítő nemzeti támogatásokra a vidékfejlesztési miniszter rendelete értelmében 30.6 milliárd forint áll rendelkezésre, amely top up-ra, valamint juh- és kecsketenyésztési csekély összegű (de minimis) támogatásokra folyósítható.
A Magyarországra érkező uniós közvetlen támogatások, csak fokozatosan érik el a régi tagállamok támogatottsági szintjét. A magyar gazdáknak úgy kell részt venniük az EU belső piacán zajló versenyben, hogy immár hatodik éve tartós hátrányban vannak. Ebben az évben például a terület alapú támogatásnak mindössze 70%-át kapják a Közösségtől, és 2013-ra érik el a 100%-ot.
A lemaradást részben kompenzálja a Csatlakozási Szerződésben is rögzített jog, miszerint az új tagállamok a nemzeti költségvetésből 30 százalékkal kiegészíthetik az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap (EMGA) forrásból biztosított közvetlen területalapú támogatást.
A kiegészítő nemzeti kifizetések nemcsak a versenyhátrány részbeni kompenzálását szolgálják, hanem a mezőgazdasági termelők széles körénél hozzájárulnak a mezőgazdasági termelés fenntartásához, ezáltal a vidék népességmegtartó erejének megőrzéséhez is.
Jól, értelmezem, hogy az idén ismét adnak topup-ot a területalapúhoz??
ez alapján kb. 5200 Ft lenne hekinként...
alapesetben mennyi jár még a földalapúból?
már akinél minden rendben volt a blokkokkal
ugyanannyi mint az előző rész volt?
Válasz #1239. hozzászólásra
El kell olvasni a elnyert pályázat szerződését (ha egyáltalán van )és választ kapsz mindenra.
Sziasztok!
Kinéztünk egy tanyát megvételre ami elég jó vételnek tűnik (még nem mentünk el megnézni, de elmondás alapján). Tulaj elmondása szerint van rá egy elég nagy összegű megnyert beruházási támogatás.
Kérdésem az lenne, hogy ez átruházható, vagy személyre szól? Vagy támogatás függő és akkor utána kell néznünk a támogatás megítélőjénél?
üdv
Norbi
Válasz #1237. hozzászólásra
ami a holnap után következik.
Válasz #1236. hozzászólásra
melyik csütörtökre
Válasz #1234. hozzászólásra
az cumi.Nekem csütre kell!!!
Válasz #1234. hozzászólásra
és melyik év 2012?
Válasz #1231. hozzászólásra
Én is ma kérdeztem meg a kamarát ők is dec 20 at tudnak reméljük nem úgy lesz mint a dec 15
Válasz #1232. hozzászólásra
Annyira biztos,mint a dec.15 volt.
Ez az dec 20 biztos információ? Sajnos az államkincstár dec 17-én leáll az utalások mindig csak kedd és csütörtök, remélem ök is csak emberek és már nagyon várják a karácsonyt mi meg a támogatást!
Hajrá Viktor!Az új dátum,a földalapú kifizetés,dec.20.-tól.
És biztos infót mondana.
A helyzet az,hogy én is örülnék,ha karácsony előtt kifizetnék,de látjátok,ahány embert kérdezek annyi féle a válasz.Nekem sajnos nincs olyan ismerősöm aki közel ül a MAKK ÁSZ mellett.
Válasz #1227. hozzászólásra
Még a végén lehet, hogy igazam lesz?
Válasz #1224. hozzászólásra
jaja! Én is így jártam. Dec 30án jött meg. Szerencsére nem vagyok nagy hal de jól betankotam gázolajból még 31én hogy ne legyek gondban. :s