A 10.0/75 az a szelesseg, a 15.3 a felni atmero. De lattam mar feleroszakolva erre 15-os treler gumit is:-) Hasznaltat olcson nehez lesz, mivel ezek a meretek balazokon, meg egyeb gepeken fordulnak elo. Ott meg nemigen dobjak le kopas vegett. En sem talaltam a tragyaszoromra. Osregi gumival felnistul 10e penzer akartak adni:(
Pótkocsira keresnék 10.0 75 15.2 vagy 15.3 vagy 15.5 gumit! A legjobb persze az lenne, ha kopott volna ingyen (ami még évi 1-2 használatot súly nélkül kibír).
A szélessége mindegy igazából az felniátmérő a lényeg!
A külföldiek nagyon drágák és semmivel se tudnak többet , a Good Year például egy nagy rakás x...
Egyedül a Michelin alacsony nyomású abroncsaiba látnák fantáziát , de abból is inkább ilyen kombájn vagy 300 lóerő fölötti traktor méretben , mert azok biztos , hogy a legjobbak minden tekintetben. Na de mennyiért :
A lényeg hogy kis és közepes méretben traktorokra a Taurus-tól nem igen kell jobb , ár-érték aránya kiváló .
Válasz #769. hozzászólásra
Én nekem a az 5611-es hátul Taurus Energy Savereken fut vagy 10 éve pedig sokat meg kövön is de a 9540-es és a 16245-ös eleje is Taurus , meg hátra is Taurusokat szeretnék a 16245-re .
Szia!:)
Egy kis segítséget kérnék, ha van rá mód.
Nekünk is körbe kell gumizni a nyuszit. Ezek nagyon kedvező árak, amiket írsz. Ha nem üzleti titok, elárulnád, milyen kereskedőtől, forgalmazótól származnak az ajánlatok? Lehet priviben is, ha itt nem akarod, vagy ha nem kötöd az orromra, azt is megértem.:) Körbetelefonálgattam már én is száz helyet. Vagy drágábbak, mint ezek, vagy ígéretet kaptam, hogy visszahívnak, miután megadtam a méretet, de egyik sem jelentkezik. Úgy látszik, nekik ez nem üzlet...
mintára nagyon tetszik a VR PI esetleg KL
de szántóföldre talajra
én talajozó paraszt vagyok nem aszfaltozó rakodózó
rakodózásra hogy mit azt most nem vágom.....
kitudja melyik kopik a legszarabbul?????
biztos ezek a alianc fosok
Legnagyobb mintásat legkeményebbet talán.....
méregess........ reszelgess.... vásárolj
ma szétszakadt a nyuszi jobb hátsó gumija vettem rá 2db ujjat de így az eleje mivel 20%körüli nagyon csúnya milyet érdemes rá venni hátra pirrelit kapott (elfekvő készlet) de első sajna nincs a gép rakodózik milyen márkát és hol Győr környékén
Néhány szó a 10/75-15.3 gumiabroncsok kiválthatóságáról.
A legelterjedtebb méretmegadásnál a méretjel utolsó számjegye a felni átmérője colban. Vigyázat, vannak másféle méretjelölések is! Ha ez két gumiabroncsnál megegyezik, cserélhetők, ha csere egyéb feltételei is megvannak!Mik az egyéb feltételek? A 7.00-12 targoncagumi helyett felrakható kis polszki gumija, de ennek semmi értelme nincs, vagyis mégsem szerelhető fel. A 10/75-15.3 és egyéb 15 illetve 15.3 colos gumik helyett felrakhatók a tömlős targoncagumik, mint 8.25-15, 8.15-15 stb. Ha felni 15 colos és nem 15.3 -as! A tömlő nélküli terepjárógumik is felrakhatók, de csak a 15 colos felnire!Vigyázat a 15.3 felnin a 15 colos terepjáró gumi huzalperemkarikája elszakad! Balesetet okozhat! A gyengébb gumit erősebbre lehet cserélni, de ennek is van határa! A nagyságrendekkel erősebb -esetleg tömör gumi - nehéz és nem rugózik! Egy rendkezelőnél rendre elgörbíti, eltöri a gerendát!A gumikat ki lehet váltani, cserélni. Tessék körültekintően eljárni. Ha valamiben nem biztos, tájékozódjon!
Néhány problémás gumiról:
-rendkezelő 4.00-4 6PR Continentál,
-8 és 10 colos gumi rendkezelőre,
-12 colos gumik kombájnra,pótkocsira, munkagépre,
-13 colos erős gumik osztott felnire, munkagépre,
-16 colos gumi pótkocsira,
-7.50-18 traktor elejére,
-6.50-36, 8.3-36, 9.5-36 van,
-16.9-38 komplett kerék,
-20.8-38 van.
4-16 colig a gumijaink rendkívül erősek, nem kapnak defektet. dr.Tóth 30 9976203
válasz erre >> | #1. hozzászólás, Franszoá küldte be 2011-05-22 13:55:46-kor
Kedves Mindenki!
A gumiabroncsok máig sok bosszúságot okoznak a felhasználóknak. Nem lehet kapni, drága, örökké defektet kap, szétrobban... Jobbára vannak azért megoldások. A ritka 8.50-12 gumi pl. helyettesíthető 7.00-12 targoncagumival. Soha nem megy tönkre. K-25-re szerelhető az 14.00-20 gumi IFA felnivel. 4.00-4 (rendkezelők)guiból létezik targonca gumi erősségű gumi is. 9.00-16 (orosz meg román pótkocsi)gumiból van olyan erős is, hogy legfeljebb a tengely törik el, a gumi nem robban szét. Pótolhatatlannak tűnő gumik, némi géplakatos munkával pótolhatókká válnak. Mindenre van megoldás. Ha valakinek kérdése van a gumikkal kapcsolatban, tegye fel.
Dr.Tóth Ferenc 30 9976203
4388 hozzászólás
Válasz #777. hozzászólásra
A 10.0/75 az a szelesseg, a 15.3 a felni atmero. De lattam mar feleroszakolva erre 15-os treler gumit is:-) Hasznaltat olcson nehez lesz, mivel ezek a meretek balazokon, meg egyeb gepeken fordulnak elo. Ott meg nemigen dobjak le kopas vegett. En sem talaltam a tragyaszoromra. Osregi gumival felnistul 10e penzer akartak adni:(
Válasz #786. hozzászólásra
Azt elfelejtettem még hogy NEPPEREK KÍMÉLJENEK köszi .
Estleg valaki nem tud jó állapotú használt 20,8x34-es Taurus gummákat lehetőleg 12-14 vásznast ?( magyarul Rába ikerékről kéne gumi ).
Válasz #783. hozzászólásra

a 480/70 28-as nak a 16,9x28-as a váltómérete!!!!! igaz hogy keskenyebb,de a gördülőhossz a lényeg a 16,9x28-as így nézne ki mm-ben:440/80 28
Válasz #783. hozzászólásra

ne izgulj mán ,jó a számod éppen azt irtam
Válasz #782. hozzászólásra

nebaxálföl!
akkor mi fax lehetne a váltóméret?
16,9 nek 420/70,a 20,8 nak 520/70,a 15,5 nek 400/70.
Válasz #781. hozzászólásra

480 osztva 25,4 az 18,valamenny
Válasz #778. hozzászólásra
18.4R28
28-as helyett 24-es nem jó ötlet,az a felniátmérő

16.9r28én igy tudom.
480/70 R28 as guminak valaki tudja a rövidméretét úgymint 340/85 r24 a 13.6r24
Sziasztok!
Pótkocsira keresnék 10.0 75 15.2 vagy 15.3 vagy 15.5 gumit! A legjobb persze az lenne, ha kopott volna ingyen (ami még évi 1-2 használatot súly nélkül kibír).
A szélessége mindegy igazából az felniátmérő a lényeg!
Üdv
Válasz #775. hozzászólásra

Köszi!
Válasz #767. hozzászólásra

kleber taurus alianz firestone kaposflex kft vredestein trelleborg invest seha bkt jakigumi győr
Válasz #766. hozzászólásra

Hát annyi pénzért biztos .
A külföldiek nagyon drágák és semmivel se tudnak többet , a Good Year például egy nagy rakás x...
Egyedül a Michelin alacsony nyomású abroncsaiba látnák fantáziát , de abból is inkább ilyen kombájn vagy 300 lóerő fölötti traktor méretben , mert azok biztos , hogy a legjobbak minden tekintetben. Na de mennyiért :
A lényeg hogy kis és közepes méretben traktorokra a Taurus-tól nem igen kell jobb , ár-érték aránya kiváló .
Na és kultivációs Taurusokat ki használ?
Elvileg rohadt soknak kéne lenni ilyennek....
Válasz #771. hozzászólásra
az eddigi tapasztalat remélem a jövőben sem csalódok benne
Válasz #770. hozzászólásra

A tapasztalat a legfontosabb. Ha meg vagy elégedve, persze, hogy nem szeretnél változtatni. Köszi!
Válasz #769. hozzászólásra
Én nekem a az 5611-es hátul Taurus Energy Savereken fut vagy 10 éve pedig sokat meg kövön is de a 9540-es és a 16245-ös eleje is Taurus , meg hátra is Taurusokat szeretnék a 16245-re .
Válasz #768. hozzászólásra

Értem. Azt hittem, hogy pl. a pirelli jobb, vagy a vredestein is... De Ti sokkal jobban tudjátok ezeket nálam.
Válasz #766. hozzászólásra
Michelin csoport tagja így elég jó minőséget kapsz még elérhető áron .
Válasz #757. hozzászólásra
Úgy látszik, nekik ez nem üzlet...
Szia!:)
Egy kis segítséget kérnék, ha van rá mód.
Nekünk is körbe kell gumizni a nyuszit. Ezek nagyon kedvező árak, amiket írsz. Ha nem üzleti titok, elárulnád, milyen kereskedőtől, forgalmazótól származnak az ajánlatok? Lehet priviben is, ha itt nem akarod, vagy ha nem kötöd az orromra, azt is megértem.:) Körbetelefonálgattam már én is száz helyet. Vagy drágábbak, mint ezek, vagy ígéretet kaptam, hogy visszahívnak, miután megadtam a méretet, de egyik sem jelentkezik.
Válasz #765. hozzászólásra

Szted az a legjobb?
Nem kérdés amúgy , hogy a Taurus...
Válasz #763. hozzászólásra
Minél sűrűbb mintás , minél keményebb anyagú és szélesebb , annál nehezebben kopik.
Válasz #761. hozzászólásra

szerintem ár érték arányban nagyon jó gumik ...de az hogy melyik nem fog kopni a rakodóval
Válasz #759. hozzászólásra

mintára nagyon tetszik a VR PI esetleg KL
de szántóföldre talajra
én talajozó paraszt vagyok nem aszfaltozó rakodózó
rakodózásra hogy mit azt most nem vágom.....
kitudja melyik kopik a legszarabbul?????
biztos ezek a alianc fosok
Legnagyobb mintásat legkeményebbet talán.....
méregess........ reszelgess.... vásárolj
Válasz #760. hozzászólásra

nekem tényleg nem megy. miért? nem repedezik nem törik
én a Firestone-t venném
Válasz #758. hozzászólásra

oké főnök csak én nem értek hozzá azért kérdezek nekem mindegyik traktormintás

Megnézném mindet melyik milyen.....
Aztán kiválasztanám a.........
Ma kértem árajánlatot Firestone 90000ft seha 57000ft bkt 58000ft vredestein 119000ft pirelli 125000ft alianz 105000ft taurus point 8 74000ft kleber tracker 102000ft ezek netto árak ki melyiket választaná
ma szétszakadt a nyuszi jobb hátsó gumija vettem rá 2db ujjat de így az eleje mivel 20%körüli nagyon csúnya milyet érdemes rá venni hátra pirrelit kapott (elfekvő készlet) de első sajna nincs a gép rakodózik milyen márkát és hol Győr környékén
Válasz #712. hozzászólásra
Lehet hogy tudok szerezni 6,5x36 -os használtat,a érdekel még.Üdv
Válasz #750. hozzászólásra
Micsinálnak ezek a gumik? Nem kapnak defektet? Hát az jó lehet.
Néhány szó a 10/75-15.3 gumiabroncsok kiválthatóságáról.
A legelterjedtebb méretmegadásnál a méretjel utolsó számjegye a felni átmérője colban. Vigyázat, vannak másféle méretjelölések is! Ha ez két gumiabroncsnál megegyezik, cserélhetők, ha csere egyéb feltételei is megvannak!Mik az egyéb feltételek? A 7.00-12 targoncagumi helyett felrakható kis polszki gumija, de ennek semmi értelme nincs, vagyis mégsem szerelhető fel. A 10/75-15.3 és egyéb 15 illetve 15.3 colos gumik helyett felrakhatók a tömlős targoncagumik, mint 8.25-15, 8.15-15 stb. Ha felni 15 colos és nem 15.3 -as! A tömlő nélküli terepjárógumik is felrakhatók, de csak a 15 colos felnire!Vigyázat a 15.3 felnin a 15 colos terepjáró gumi huzalperemkarikája elszakad! Balesetet okozhat! A gyengébb gumit erősebbre lehet cserélni, de ennek is van határa! A nagyságrendekkel erősebb -esetleg tömör gumi - nehéz és nem rugózik! Egy rendkezelőnél rendre elgörbíti, eltöri a gerendát!A gumikat ki lehet váltani, cserélni. Tessék körültekintően eljárni. Ha valamiben nem biztos, tájékozódjon!
Válasz #751. hozzászólásra
9,5-44 komplett ikerkerék van a telfonszám a hirdetésbe.
27,5cm lyúkátmérőjű ,nyolc lyúkas művelőkerék felnit vagy komplett kereket gumival keresek a többi méret lényegtelen...Közvetítőknek "jutt alom"

Néhány problémás gumiról:
-rendkezelő 4.00-4 6PR Continentál,
-8 és 10 colos gumi rendkezelőre,
-12 colos gumik kombájnra,pótkocsira, munkagépre,
-13 colos erős gumik osztott felnire, munkagépre,
-16 colos gumi pótkocsira,
-7.50-18 traktor elejére,
-6.50-36, 8.3-36, 9.5-36 van,
-16.9-38 komplett kerék,
-20.8-38 van.
4-16 colig a gumijaink rendkívül erősek, nem kapnak defektet. dr.Tóth 30 9976203
Válasz #688. hozzászólásra
A legtöbb kamionfelni 10 lyukas, felrakható helyette.
30 600 4020
Válasz #696. hozzászólásra
10-16 Mitas traktorgumi létezik.
nekem is van 9,5-36 gumim felnistől ha esetleg érdekkel.
8.3-36 felrakható, van is .
Válasz #699. hozzászólásra
Van!
30 6004020
Tc!
8.3-36 van forgalomban.
Azt fel lehet tenni 6.50 36 helyett.
1 rozoga, használt 6.50 36 van itt. Tényleg rozoga!
Gumikról kérdezhet !!!!!!
Nyitotta: Franszoá 2011-05-22 13:55:46
Új hozzászólás
válasz erre >> | #1. hozzászólás, Franszoá küldte be 2011-05-22 13:55:46-kor
Kedves Mindenki!
A gumiabroncsok máig sok bosszúságot okoznak a felhasználóknak. Nem lehet kapni, drága, örökké defektet kap, szétrobban... Jobbára vannak azért megoldások. A ritka 8.50-12 gumi pl. helyettesíthető 7.00-12 targoncagumival. Soha nem megy tönkre. K-25-re szerelhető az 14.00-20 gumi IFA felnivel. 4.00-4 (rendkezelők)guiból létezik targonca gumi erősségű gumi is. 9.00-16 (orosz meg román pótkocsi)gumiból van olyan erős is, hogy legfeljebb a tengely törik el, a gumi nem robban szét. Pótolhatatlannak tűnő gumik, némi géplakatos munkával pótolhatókká válnak. Mindenre van megoldás. Ha valakinek kérdése van a gumikkal kapcsolatban, tegye fel.
Dr.Tóth Ferenc 30 9976203
Válasz #741. hozzászólásra

Sajnos igen.
Válasz #739. hozzászólásra

há
létezhet h. 1 ilyen kis szart majd 300é adnak a parasztnak?
igaz annyié lehet eladni amennyit ad a hülye érte ......
Sziasztok!

Ajánlhatnátok nekem is valami jó helyet, ahol legkedvezőbb árak vannak.
Nekem most 520/70/R38-as gumiköpeny kellene. Nagyon. És sürgősen!
Válasz #738. hozzászólásra
az 16.9R34?