Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hali!
köszönöm az eddigi észrevételeket, tapasztalatokat amiket ezután is szívesen fogadok. De én max 9.00r 20-as gumira gondoltam, azt még elfogadhatónak tartanám, de a 11,2 r 20 már nekem tul széles picit de kétségtelenűl szélesebben fekszik fel és nem tapos annyira.
Helló!
én ehhez a gumitémához szeretnék hozzászolni.
Nekem is van 2 db 50 esem,a gond mindig az volt vele hogy hiába van lesúlyozva az eleje ,ilyen időben mint most is van kanyarokba csak tolta az elejét,ezért raktam rá.11.2 R20 gumit olyant mint a 82 esemen is van,azóta a sokat javult a helyzet.Persze jobb a szélesebb gimi ,mert egyrészt nem rázza szét annyira a beled a gép ,másrészt nem süllyed úgy a traki ,nem tömöríti úgy a földet,de sorközműveleésnél hátrány lehet ,illetve,például hátsó guminak max,15.5r38 as gumit raknék be ,mert az ennél szélesebbel az a abj,hogy nem a gumi csúszik meg ,hanem a kuplung,és nem fogod majd győzni kuplungozni,meg szétszakítja a trkator hátulját a nagyon vastag gumi ,illetve ,például erdőn ,vagy szántásnál ,he nem kapar meg le is fulladhat,én az biztos 15.5 r 38 asnál,50 esre nagyobb gumit nem tennék ,előre viszont tennék egy 13.6 r20 -ast,csak ahhoz ki kell enjgfedni a nyomtávot úgy meg gagyin néz ki.szóval,a gyári méreteket ne nagyon lépjük túl hajtott kerekenél ,nem hajtottnál kárt nem teszünk ,csak kényelmesebb lesz ,nem ráz úgy ,meg nem tömöríti a földet ,melleseleg sokat dob a kinézetén is ,mondom nekem 11.2 r 20 as gumik vannak az 50 esen elől ,de brutálabb sokkal sokan azt hiszik hogy 52 es ,aki nem nagyon ért hozzá
Jó estét! A hátsó gumi méretéhez annyit tenék hozzá, hogy ha ez az MTZ50 szántást is csinál akkor 14-esnél nagyobb gumi nem fér el a barázdábann, akkor meg taposa a szántott szélét. Elől azok jók csak a minta nem megfelelő oda a vonalas a legjobb.
Annyira nem jó az elgondolás, mert a 18,4es többe kerül mint a traki.
Amúgy meg miért nem jó a gyári gumi, ha nem m1 több száz üzemórát 1 évbe akkor bírja az orosz is.
Csak akkor a permetezés és sorközművelés kicsit necces.Én a 16.9r38 -ast ajánlom az jó mindenhez.Abból is a taurus point7-et (áll az már nem reped ki mint az energysaver),mert én vettem egy egy ukrán gumit az keskenyebb és szarabb is mint a taurus.Igaz valamivel olcsóbb is,de annyival kevesebb anyag is van benne.
Én most vettem az mtz 80-asra uj 18.4 38-as gumit nagyon jol fog igaz a fülkét meg kellett emelni + 1-1 gumibakkal, ahol eddig 6.-al kapart ott most 3.-ban épp hogy ha szántassz is vele és rászánod a péntz 16.9 38-ast vegyél
ha keskeny felnid van, akkor a keskenyebb a jó rá. a szélesebb gumit összehúzza és szar lesz a tapadása.
a legjobb az lenne ha cserélnél vagy vennél vastagabb felnit és a szélesebb gumit raknád rá
Elég leharcolt taurus gumik vannak rajta és venni kell rá vmit, használtat akarok, de az csak szélesben(15,5x38) van, de megoszlanak a vélemények van aki erre van aki arra esküszik
Nekem most STOMIL van elkopva és azdt kellene lecserélni, jól bevált birja az alacsony nyomáson való járás, nem töredezik. Egy a gond vele, hogy a sok aszfalttól ugy fogy mint a vett szalona.
mink erdözűnk az mtz vel kövek nyomok ba bele csuszik kapacsok az erődn erdöre nem jo mer nagyon puha a taurus már van benne vagy 2 fot a kűlsőn mer szakd szét !4
A gumival (ami tulajdonképpen Pirelli) nincs túl sok tapasztalatunk, de az biztos, hogy a garanciális háttere egy kész kabaré. Tulajdonképpen nincs neki ilyen (ha valakinek a mezőgazdaságban fél évébe kerül egyáltalán az, hogy megnézzen egy problémás cuccot, az nem nevezhető garanciális kezelésnek)
Kléber.
Tulajdonképpen ugyanaz mint a Misi, csak más rajta a felirat, miközben az ára ugye lényegesen barátságosabb.
Annyi a különbség, hogy a legújabb fejlesztések nincsenek meg Kléber név alatt, meg elsőszerelésben (gyári szerelésben) már nem lehet Klébert kapni, meg nincs minden méret.
4375 hozzászólás
Az öntisztítás jobban a hátsó abroncsokon érvényesül, gondolatom szerint. De lehet rosszul gondolom. Vélmény a 9.00r 20 as abroncsról az mtz elejére?
Vlk. vlm. gondolatot a öntisztítás témához?
ja és kaphatnánk 1 képet arról a széles kerekű 50-es rőr?
Hali!
köszönöm az eddigi észrevételeket, tapasztalatokat amiket ezután is szívesen fogadok. De én max 9.00r 20-as gumira gondoltam, azt még elfogadhatónak tartanám, de a 11,2 r 20 már nekem tul széles picit de kétségtelenűl szélesebben fekszik fel és nem tapos annyira.
Válasz #68. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Helló!
én ehhez a gumitémához szeretnék hozzászolni.
Nekem is van 2 db 50 esem,a gond mindig az volt vele hogy hiába van lesúlyozva az eleje ,ilyen időben mint most is van kanyarokba csak tolta az elejét,ezért raktam rá.11.2 R20 gumit olyant mint a 82 esemen is van,azóta a sokat javult a helyzet.Persze jobb a szélesebb gimi ,mert egyrészt nem rázza szét annyira a beled a gép ,másrészt nem süllyed úgy a traki ,nem tömöríti úgy a földet,de sorközműveleésnél hátrány lehet ,illetve,például hátsó guminak max,15.5r38 as gumit raknék be ,mert az ennél szélesebbel az a abj,hogy nem a gumi csúszik meg ,hanem a kuplung,és nem fogod majd győzni kuplungozni,meg szétszakítja a trkator hátulját a nagyon vastag gumi ,illetve ,például erdőn ,vagy szántásnál ,he nem kapar meg le is fulladhat,én az biztos 15.5 r 38 asnál,50 esre nagyobb gumit nem tennék ,előre viszont tennék egy 13.6 r20 -ast,csak ahhoz ki kell enjgfedni a nyomtávot úgy meg gagyin néz ki.szóval,a gyári méreteket ne nagyon lépjük túl hajtott kerekenél ,nem hajtottnál kárt nem teszünk ,csak kényelmesebb lesz ,nem ráz úgy ,meg nem tömöríti a földet ,melleseleg sokat dob a kinézetén is ,mondom nekem 11.2 r 20 as gumik vannak az 50 esen elől ,de brutálabb sokkal sokan azt hiszik hogy 52 es ,aki nem nagyon ért hozzá
Jó estét! A hátsó gumi méretéhez annyit tenék hozzá, hogy ha ez az MTZ50 szántást is csinál akkor 14-esnél nagyobb gumi nem fér el a barázdábann, akkor meg taposa a szántott szélét. Elől azok jók csak a minta nem megfelelő oda a vonalas a legjobb.![smile closedeyes](/oldforum/images/smiles/closedeyes.gif)
Hali mindenkinek!
arról szeretnék véleményeket, tapasztalatokat kérni , hogy jobb-e ha szélesebb első abroncs van az mtz elején mint az a képen is látható.
előre is köszönöm
Válasz #62. hozzászólásra
Persze igazatok van mindenkinek igaza van...........
Válasz #63. hozzászólásra
Annyira nem jó az elgondolás, mert a 18,4es többe kerül mint a traki.
Amúgy meg miért nem jó a gyári gumi, ha nem m1 több száz üzemórát 1 évbe akkor bírja az orosz is.
Válasz #63. hozzászólásra
akkor nem sok választásod van
50-es kisfülkés mtz-ről van szó , és minden munkát ez a gép végez , az alá már a 16,9 -es nem fér be a 18,4-es meg főleg nem, de az elgondolás jó .
Válasz #60. hozzászólásra
Csak akkor a permetezés és sorközművelés kicsit necces.Én a 16.9r38 -ast ajánlom az jó mindenhez.Abból is a taurus point7-et (áll az már nem reped ki mint az energysaver),mert én vettem egy egy ukrán gumit az keskenyebb és szarabb is mint a taurus.Igaz valamivel olcsóbb is,de annyival kevesebb anyag is van benne.
Válasz #53. hozzászólásra
Mire használod a traktort?
Válasz #59. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Na az már nem olyan kicsi!
18as az egész jó lehet rá...
Durván nézhet ki...
Ha ez az 1 visz minden melót, akkor tényleg vlm. zsír új RADIÁL 18,4 es lenne a jó.
Széleset tegyél.
Én most vettem az mtz 80-asra uj 18.4 38-as gumit nagyon jol fog igaz a fülkét meg kellett emelni + 1-1 gumibakkal, ahol eddig 6.-al kapart ott most 3.-ban épp hogy ha szántassz is vele és rászánod a péntz 16.9 38-ast vegyél
Ez az egy gépünk van , ezért minden munkát ezzel csinálok kezde a szántástól a tárcsázáson keresztül a vetésig és stb.
Válasz #55. hozzászólásra
ha keskeny felnid van, akkor a keskenyebb a jó rá. a szélesebb gumit összehúzza és szar lesz a tapadása.
a legjobb az lenne ha cserélnél vagy vennél vastagabb felnit és a szélesebb gumit raknád rá
Válasz #55. hozzászólásra
És miket csinálsz vele?
Elég leharcolt taurus gumik vannak rajta és venni kell rá vmit, használtat akarok, de az csak szélesben(15,5x38) van, de megoszlanak a vélemények van aki erre van aki arra esküszik
Válasz #53. hozzászólásra
pfffff erre mit lehet mondani...
ami van azt...
venni akarsz újat rá?
Hali mindenkinek!
Az a kérdésem lenne, hogy 50-es mtz-re a keskeny(13,6x38) vagy a szélesebb(15,5x38) gumi a jobb?
Véleményeket , tapasztalatokat előre is köszönöm
fogásra johogy jobb a taurus,.
Nekem most STOMIL van elkopva és azdt kellene lecserélni, jól bevált birja az alacsony nyomáson való járás, nem töredezik. Egy a gond vele, hogy a sok aszfalttól ugy fogy mint a vett szalona.
Válasz #49. hozzászólásra
De azt ne mond hogy nem fog nagyobbat mint az orosz!!!
mink erdözűnk az mtz vel kövek nyomok ba bele csuszik kapacsok az erődn erdöre nem jo mer nagyon puha a taurus már van benne vagy 2 fot a kűlsőn mer szakd szét !4
Válasz #46. hozzászólásra
hát én nem tudom.. a haver agyonra dícséri a magyart.ő aszondta oroszra többet rá sem néz...
Válasz #46. hozzászólásra
Nekünk a Mötözön Voltire 5.éves és a mintáknál kezd repedezni legalábbis az első gumik :S
taurus van a 952.2esen nekünk de szar válik le a minta az oldalán
kopásba taurus jobban kopik szerintem de árba fle az orosz gumi!!
Válasz #42. hozzászólásra
Repedezés, kitőrés ilyesmi probléma van velük? A STOMIL vagy a MITAS hoz viszonyitva milyen?
Válasz #41. hozzászólásra
No de a taurusnak nem lép a nyomába...szerintem amennyivel drágább a magyar nem annyival jobb hanem többel...
Válasz #40. hozzászólásra
Kemény, mint a beton. Rázz. Jobban kopik.
Válasz #40. hozzászólásra
a BELSHINA az elég jó az mtzken az van gyárilag és elég jól birja.
Kinek mi a vélleménye az orosz gumikról? Nagyon olcson kinályák itt minálunk a 38 felnire való 13,6-os 6vásznas 60000Ft kinályák.
Válasz #38. hozzászólásra
Látod !
Ennyire egyszerű ! :-)))
Válasz #37. hozzászólásra
akkor márcsak le kell húznom rólla az álcahálóját és beazonositani a cégét
Válasz #36. hozzászólásra
Paldoo-nál !!!!!!!!!!!!!
hol lehet jó árba pirelli gumit venni
Válasz #26. hozzászólásra
A Taurus is Michelin csoport tagja és az még kedvezőbb áru mint a kléber .
Válasz #33. hozzászólásra
Hallottam !
Válasz #32. hozzászólásra
1 kurva izgis helyen!
Válasz #30. hozzászólásra
Hol is voltál reggel 8-9 óra közt ???????????
Most akkor kapok vagy nem kapok rá Klebert???
Válasz #25. hozzászólásra
Mivan szimatoltál szimatoltál?????????
Nem bírtad ki mi???? heheheheeheeeeeeeeeee
Válasz #27. hozzászólásra
Így jártam !!! :-)))
Meg letörik a foga, mint a bögre füle ! De holnap dobok képet.
Válasz #12. hozzászólásra
A gumival (ami tulajdonképpen Pirelli) nincs túl sok tapasztalatunk, de az biztos, hogy a garanciális háttere egy kész kabaré. Tulajdonképpen nincs neki ilyen (ha valakinek a mezőgazdaságban fél évébe kerül egyáltalán az, hogy megnézzen egy problémás cuccot, az nem nevezhető garanciális kezelésnek)
Válasz #4. hozzászólásra
Kléber.
Tulajdonképpen ugyanaz mint a Misi, csak más rajta a felirat, miközben az ára ugye lényegesen barátságosabb.
Annyi a különbség, hogy a legújabb fejlesztések nincsenek meg Kléber név alatt, meg elsőszerelésben (gyári szerelésben) már nem lehet Klébert kapni, meg nincs minden méret.