Gázolaj árak 644 Ft Benzin árak 625 Ft EUR 416.32 Ft USD 400.8 Ft CHF 443.07 Ft GBP 501.5 Ft

Fórum

MG-navigátor

Létrehozta: TDK , 2010-02-20 07:19:38

Kedvencekhez Segítség

111 hozzászólás
Nincs profilkép
#11 lac*
2010-02-20 20:12:43

Válasz #8. hozzászólásra

Én egy éve használom szerintem nem rossz.Bár néha belassul,de az irányt a lámpaszimbólumokkal akkor is jól mutatja.A sorra való ráforduláskor sem szokott gond lenn,pedig ifával szórom a műtrágyát és volt hogy 30-al mentem.Az antennát meg rakhatod rugózott fülkére is mert szerintem 30centi körül van a pontossága.
Biztos nem ez a legjobb sorvezető,de legalább autósnavra is tudom használni.

#10 Sz J
2010-02-20 20:11:16

Válasz #8. hozzászólásra

komoly gépnék befolyásolja, ezen a szintem szerintem nincs jeelntősége a fülkerugózásnak. A lényeges hogy a gép hossztengelyén legyen az antenna. Bár van olyan progi is amin lehet állítani keresztirányú eltolást. Komoly rendszereknél még azt is korrigálják hogy ha oldalba megy a traki és ilyenkor a fülke tetején elhelyezett antenna pozíciója csal a talajhoz képest. Amúgy a traki tetején van a legjobb ráláthatósága az antennának szerintem.

#9 Sz J
2010-02-20 20:07:06

Válasz #6. hozzászólásra

És egy időbe sokan is hirdették "újszerű állapotban eladót". :( A forgalamzója-gyártója egy kókler cég. Abból próbál megélni hogy lehúzza a parasztot. Én faggattam őket hogy miért kerül annyiba ha külön külön csak "ennyi" be kerül amit árulnak? Hebegtek-habogtak aztán valami üzleti titkot piszmogott az orra alatt az ipse de nem mert a szemembe nézni. Az a 18centis GPSis valami 40-60ezer körül van önmagába amire rátelepítik. GPS 60ezer, szoftver 120juró legyen 35ezer. Hogy lesz ebből 300valahányezer. Most nem találok árat rá de ha jól emlékszem akkor 350+fa volt az ára mikor még kimerték írni a honlapjukra. smile thumbdown

A centerline ettől komolyabb, pontosabb állítólag. Igaz nem olyan dizájnos de nem is az a lényeg. És olcsóbb...

Nincs profilkép
#8 TDK
2010-02-20 19:58:18

Válasz #7. hozzászólásra

Biztosan sokat befolyásolna a gazdaságosságnál, pl rtk -val. De az ára nem mindegy, egy rtk-s rendszer kisgazdaságban nem hiszem, hogy megérné. Még így is "jó" ára van a sorvezetőknek. Az MG-nav-nál az antenna elhelyezése mennyire lényeges, pl: gépközépre a fülketetőn, vagy a motorháztetőn van, számít-e? Rugózott fülkénél számít-e a kilengés?

#7 Josey
2010-02-20 19:29:19

Ez mennyire befolyásolja a "leggazdaságosabb közlekedést" a talajon ?

Nincs profilkép
#6 TDK
2010-02-20 19:22:29

Válasz #5. hozzászólásra

Azért állítólag sokat eladtak az Mg-nav-ból. Én fordulóknál azt tapasztaltam, hogy nem elég gyors a frissítési ideje így nehezen talál rá a sorra, és nem mindíg pontos. Másnál is van ilyen jelenség, vagy az én gépemmel van probléma?

#5 Sz J
2010-02-20 18:10:19

Válasz #4. hozzászólásra

http://satconsystem.de/en/software/29/

Ezen az oldalon megvásárolható az MG navigátor szoftvere 119juró de ebben már benne van a területmérő szoftver is. És van rajta magyar nyelv is. Demo is letölthető innen azon is van magyar nyelv csak az aszem 15perc használat után lenulláz.

#4 Sz J
2010-02-20 18:03:44

Én utánnaérdeklődtam az MG navigátornak amikor piacra került... több szaki is aztmondta hogy kamu. Egy nagyképernyős autós navigációra fel van téve egy 100eurós szoftver és eladják drága pénzért. Nekem megvan ugyanez a szofver mio P560on. Kell hozzá még egy ingyen letölthető segédprogi amivel kicsit pontosabbá lehet tenni a a navigáció GPS antennáját. Ezzel folyamatosan a piilanatnyi helyzetet frissíti , átlagol és a szmbetűnően hibás jeleket kihagyja a számításból. Ez amit így elmondtam kb 60-70e ft+ egy kis pöcsölés a pdaval. Az MG navigátor viszont nem ennyi. Bár most nem tudom a konkrét árát. De rögtön rákeresek.

Nincs profilkép
#3 TDK
2010-02-20 17:45:12

Válasz #2. hozzászólásra

Oldalt az SD-kártyára gondolsz? Azon nem csak az autónavigáció van? Kanyarodáskor milyen gyorsasággal lehet rátalálni a sorra? Az enyém nagy kilengéssel vezet, nagyon hosszú utat kell megtenni, hogy kb pontosan tudjam vezetni. Kétszer ugyanarra a sorra nem visz vissza, nagy az eltérés. Kiírja a DGPS jelet, a tiéd?

#2 Sz.Gyula
2010-02-20 11:10:47

Válasz #1. hozzászólásra

Jó gép csak a tartó amit adnak hozzá az ennek a sulyához traktorba nem elég anyi van vele hogy néha meg kell mozgatni benne a kártyát mert nem érintkezik csak vigyázz el ne szakadjon a szalag egy évig mert az a gari feltétele.

Nincs profilkép
#1 TDK
2010-02-20 07:19:39

Kinek milyen tapasztalata van róla? 8-9 műholddal tud vezetni, ha csak gps van kiírva felette, és nincs ott a dgps? A külső antennát, ha hosszirányba nem a gép közepére teszem,kell-e állítani a beállításoknál?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Sajtótájékoztatót tartott az Agrárminisztérium – minden termelőt érintenek az elhangzottak
Sajtótájékoztatót tartott az Agrárminisztérium – minden termelőt érintenek az elhangzottak
Sokmilliós támogatást kaphatnak a legkisebb gazdaságok és a fiatal gazdák.
Rengeteg új szabály jelent meg az év végén – érdemes képbe kerülni a változásokkal
Vogel Noot Gruber
Vogel Noot Gruber

800.000 Ft

10 darab 7 hónapos Gyöngyös eladó
10 darab 7 hónapos Gyöngyös eladó

2.500 Ft

Gruber 11 kapás
Gruber 11 kapás

2.930.000 Ft

Szárított kukorica
Szárított kukorica

8.000 Ft