Hirdetés
- GPS területmérés új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Haszonbérleti szerződés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agro+Mash Expo és Agrárgép Show új
- Robotkormány új
- Magról vetett hagyma új
111 hozzászólás
Válasz #8. hozzászólásra
Én egy éve használom szerintem nem rossz.Bár néha belassul,de az irányt a lámpaszimbólumokkal akkor is jól mutatja.A sorra való ráforduláskor sem szokott gond lenn,pedig ifával szórom a műtrágyát és volt hogy 30-al mentem.Az antennát meg rakhatod rugózott fülkére is mert szerintem 30centi körül van a pontossága.
Biztos nem ez a legjobb sorvezető,de legalább autósnavra is tudom használni.
Válasz #8. hozzászólásra
komoly gépnék befolyásolja, ezen a szintem szerintem nincs jeelntősége a fülkerugózásnak. A lényeges hogy a gép hossztengelyén legyen az antenna. Bár van olyan progi is amin lehet állítani keresztirányú eltolást. Komoly rendszereknél még azt is korrigálják hogy ha oldalba megy a traki és ilyenkor a fülke tetején elhelyezett antenna pozíciója csal a talajhoz képest. Amúgy a traki tetején van a legjobb ráláthatósága az antennának szerintem.
Válasz #6. hozzászólásra
És egy időbe sokan is hirdették "újszerű állapotban eladót". :( A forgalamzója-gyártója egy kókler cég. Abból próbál megélni hogy lehúzza a parasztot. Én faggattam őket hogy miért kerül annyiba ha külön külön csak "ennyi" be kerül amit árulnak? Hebegtek-habogtak aztán valami üzleti titkot piszmogott az orra alatt az ipse de nem mert a szemembe nézni. Az a 18centis GPSis valami 40-60ezer körül van önmagába amire rátelepítik. GPS 60ezer, szoftver 120juró legyen 35ezer. Hogy lesz ebből 300valahányezer. Most nem találok árat rá de ha jól emlékszem akkor 350+fa volt az ára mikor még kimerték írni a honlapjukra.
A centerline ettől komolyabb, pontosabb állítólag. Igaz nem olyan dizájnos de nem is az a lényeg. És olcsóbb...
Válasz #7. hozzászólásra
Biztosan sokat befolyásolna a gazdaságosságnál, pl rtk -val. De az ára nem mindegy, egy rtk-s rendszer kisgazdaságban nem hiszem, hogy megérné. Még így is "jó" ára van a sorvezetőknek. Az MG-nav-nál az antenna elhelyezése mennyire lényeges, pl: gépközépre a fülketetőn, vagy a motorháztetőn van, számít-e? Rugózott fülkénél számít-e a kilengés?
Ez mennyire befolyásolja a "leggazdaságosabb közlekedést" a talajon ?
Válasz #5. hozzászólásra
Azért állítólag sokat eladtak az Mg-nav-ból. Én fordulóknál azt tapasztaltam, hogy nem elég gyors a frissítési ideje így nehezen talál rá a sorra, és nem mindíg pontos. Másnál is van ilyen jelenség, vagy az én gépemmel van probléma?
Válasz #4. hozzászólásra
http://satconsystem.de/en/software/29/
Ezen az oldalon megvásárolható az MG navigátor szoftvere 119juró de ebben már benne van a területmérő szoftver is. És van rajta magyar nyelv is. Demo is letölthető innen azon is van magyar nyelv csak az aszem 15perc használat után lenulláz.
Én utánnaérdeklődtam az MG navigátornak amikor piacra került... több szaki is aztmondta hogy kamu. Egy nagyképernyős autós navigációra fel van téve egy 100eurós szoftver és eladják drága pénzért. Nekem megvan ugyanez a szofver mio P560on. Kell hozzá még egy ingyen letölthető segédprogi amivel kicsit pontosabbá lehet tenni a a navigáció GPS antennáját. Ezzel folyamatosan a piilanatnyi helyzetet frissíti , átlagol és a szmbetűnően hibás jeleket kihagyja a számításból. Ez amit így elmondtam kb 60-70e ft+ egy kis pöcsölés a pdaval. Az MG navigátor viszont nem ennyi. Bár most nem tudom a konkrét árát. De rögtön rákeresek.
Válasz #2. hozzászólásra
Oldalt az SD-kártyára gondolsz? Azon nem csak az autónavigáció van? Kanyarodáskor milyen gyorsasággal lehet rátalálni a sorra? Az enyém nagy kilengéssel vezet, nagyon hosszú utat kell megtenni, hogy kb pontosan tudjam vezetni. Kétszer ugyanarra a sorra nem visz vissza, nagy az eltérés. Kiírja a DGPS jelet, a tiéd?
Válasz #1. hozzászólásra
Jó gép csak a tartó amit adnak hozzá az ennek a sulyához traktorba nem elég anyi van vele hogy néha meg kell mozgatni benne a kártyát mert nem érintkezik csak vigyázz el ne szakadjon a szalag egy évig mert az a gari feltétele.
Kinek milyen tapasztalata van róla? 8-9 műholddal tud vezetni, ha csak gps van kiírva felette, és nincs ott a dgps? A külső antennát, ha hosszirányba nem a gép közepére teszem,kell-e állítani a beállításoknál?