Gázolaj árak 651 Ft Benzin árak 635 Ft EUR 410.17 Ft USD 396.2 Ft CHF 435.92 Ft GBP 487.57 Ft

Fórum

Mi lesz veled mezőgazdaság!

Létrehozta: nyugger777 , 2023-08-24 22:31:25

Kedvencekhez Segítség

4838 hozzászólás
#2638 Gumóka
2024-03-24 13:54:19

Válasz Hús Futár #2634. hozzászólásáraAkkor mondjuk a világ internetes fórumozóinak 99,9%-a szélhámos, mert senki nem meri vállalni, ki is valójában
Bezzeg Ő!
smile lol

De nem érti a lényegét, vagy nem is akarja...
Hagyd rá, ahogy elnézem, valakibe mindig bele kell kötnie, ha már Őt nem b@szogatják... Nem bír nyugodtan lenni.

#2637 Gumóka
2024-03-24 13:49:14

Válasz Koczka József #2629. hozzászólásáraVan saját gondolatom, de látom megint nem érted. Nem baj.
Tudod itt akkor a fórumozók 99%-a nem vállalja, de Te, Te vagy a nagy Hős...smile lol

Mint írtam, nem nehéz kideríteni, ki van a nick mögött névvel, telefonszámmal, privát e-mailel akár, de hát ha neked nem megy, ez sem, az a Te bajod.

#2634 Hús Futár
2024-03-24 12:56:10

Válasz Igazi Földönfutó #2633. hozzászólásáraTudom de ő erősködik hogy ő milyen egyenes még mi szélhámosok vagyunk hogy saját néven van fenn ezért megelőlegeztem neki a bizalmat hogy elhiszem ezt .

Nincs profilkép
#2633 Igazi Földönfutó
2024-03-24 12:50:31

Válasz Hús Futár #2630. hozzászólásáraElméletileg a Koczka József név is lehet nicknév,mint ahogy bármi más.

#2631 mtz1221
2024-03-24 12:41:09

Válasz Hús Futár #2630. hozzászólásáraSatex ki van már próbálva, vélemény ??? Küld már el privátban egy tel számot, pár hete jöttem Kalocsáról haza, meg álltam volna pár percre, csak akkor jutottál eszembe hogy nincs számom. smile sweatdrop

#2630 Hús Futár
2024-03-24 12:38:21

Válasz Koczka József #2629. hozzászólásáraAz a baj hogy csak te vagy az az egy hülye aki ezen lovagol mert valószínűleg annyira selejtes vagy , hogy még nick nevet sem tudtál kitalálni maghadnak . A fenn lévő fórumozók jó része személyesen ismeri egymást a találkozókról .

Nincs profilkép
#2629 Koczka József
2024-03-24 12:26:56

Válasz Gumóka #2626. hozzászólásáraNa látom olvastad medikus írását. Rendben is van ez így, hátha meg dicsér érte. Most hogy ilyen ügyesvagy mehetsz szögelni, csak ne feledd a fotókat fel tenni. Ja és itt sem mindenki nick névvel szerepel, csak azok általában akik nem vállalják hogy kik is valójában.

#2628 mtz1221
2024-03-24 12:06:13

Válasz medikus #2622. hozzászólásáraMég jó hogy az átlag alatti picikéjéről nem kérsz képet. smile lolsmile lolsmile lol

#2626 Gumóka
2024-03-24 11:36:45

Válasz Koczka József #2621. hozzászólásáraRajtad kívül itt kb. mindenkinek nickneve van. Ez az internetes fórum lényege, több százezer fórum van még a világon és a világhálón, ahol mindenki nincknévvel szerepel. eáEz már az előtt is így volt, mielőtt hozzád bekötötték az 7nternetet, meg sikerült ennyire megtanulni használni is.
De aki itt ír és esetleg hirdet apróban is, nem nehéz rájönni...
De írok jobbat, több személyes ismerettség alakult és van itt a nicknevek mögött, mint hinnéd.

De rugózzál csak nyugodtan ezen havonta 2x, mindenki lexarja.

#2625 Ohaza63
2024-03-24 11:05:46

A NAK-os fórumon azt is megkérdeztem, hogy miért nem működik 10 éve BÁT az árú tőzsde, mert amíg működött, addig legalább volt valami fogalma az embernek a terményárakról/kötésekről.

Tudható vagy várható volt, ha a tőzsdén a kukorica kötés pl. októberben 3.800 Ft,
akkor sejthető volt, kb. 300-400 Ft-al olcsóbb árat kínál a kupecem, de mióta nincs BÁT, azóta mindenki azt mond amit akar.

A válasz az volt , hogy senki nem akar már a tőzsdén (BÁT) üzletet kötni.
Én meg úgy gondolom, hogy azért mert a zavarosban jobban tudnak halászni a kupecek a mi bőrünkre. Egyébként az állam kötelezhetné őket, szerintem.

Szintén feltettem azt kérdést, hogy a NAK vagy a NÉBIH kötelezhetné a felvásárlókat az egységes és hiteles műszerparkra a termények átvételekor. Pl elmondtam, hogy ugyanazt a mintát elvittem itt helyben 4 felvásárlóhoz és mind a négynél más eredmény jött ki minden tételnél.

Erre nem volt válasz, és arra sem, hogy amikor 2012 ben bevezette a kormány az útadót azonnal esett a felvásárlási ár kb. 250-300 Ft-ot - kérdésem szerint mi fizetjük a már megvett és esetleg ki is fizetett, a kupec által tovább szállított volt terményünk összes plusz szállítási költségét.

Erre pontosan emlékszem, mert akkor még működött az árú tőzsde és a tőzsdei ár és helyi felvásárlási ár között volt 300 Ft, majd mikor bejött az útadó a különbség azonnal 600 Ft lett.

#2624 medikus
2024-03-24 07:34:35

Válasz Koczka József #2623. hozzászólásáraNe nekem! Tedd nyilvánossá,ha az a bajod másokkal hogy nick nevet használnak! Te meg állítólag nem! Nekem mindegy ki mit ír,név nélkül is teheti!Nem zavar!
smile nononosmile nononosmile nonono

#2622 medikus
2024-03-24 07:18:27

Válasz Koczka József #2621. hozzászólásáraNem mutattad még a személyi igazolványod!De nekünk az sem elég!Ujj lenyomat is kell fényképpel!Akkor esetleg elhisszük ki vagy!
smile lolsmile lolsmile lol

Nincs profilkép
#2621 Koczka József
2024-03-24 06:52:05

Válasz medikus #2617. hozzászólásáraMiért kellene nyomozni nekem? Persze aki szégyelli amit írogat az csak irogasson nick név mögött. Nekem nincs takargatni valóm.

Nincs profilkép
#2620 Koczka József
2024-03-24 06:49:43

Válasz VMisi #2618. hozzászólásáraSzia gondolom te sem János vagy hanem Mihály igaz? És ha látja az irásodat ismerős akkor tudja hogy te vagy az a VMisi.

Nincs profilkép
#2619 Koczka József
2024-03-24 06:47:12

Válasz TYLLA #2616. hozzászólásáraNE forgasd ki amit írtam. De könnyebb úgy lódítani ha még a szomszédod sem tudja hogy kivan a nick név mögött. És nem egyedül én vagyok itt névvel, van itt más is.

#2618 VMisi
2024-03-23 21:20:46

Válasz Koczka József #2611. hozzászólásáraA nick neves emberekből elég sokan összejártunk éveken át, évi egyszer a fórumtalira, ami sajnos mostanában nincs. Szóval elég sokan ismerjük itt egymást személyesen. Lehet Te is ott voltál, csak én nem emlékszem.

#2617 medikus
2024-03-23 21:13:52

Válasz Koczka József #2611. hozzászólásáraHa azt írja hogy Nagy Pista,akkor nyugodt vagy? Vagy nyomozol utána?smile lolsmile lolsmile lol

Nincs profilkép
#2616 TYLLA
2024-03-23 21:04:11

Válasz Koczka József #2611. hozzászólásáraFelre ment az előző,de a lényeg:rajtad kívül ki van meg itt olyan,aki nem nick-et használ? Nem tűnt fel,hogy egyedül te?Az okfejtesed szerint aki nem saját nevével van jelen,az lodit,nagyzol, stb. Tehát egyedül te vagy itt aki egyenes,korrekt, mindenki más pedig....
Nem gyenge kovetkeztetessmile lol

Nincs profilkép
#2615 TYLLA
2024-03-23 20:58:19

Válasz hashtag #2613. hozzászólásáraSzóval az alapkerdes az intervencios felvasarlas lehetőségenek kerdese volt. Velemenyed?

Nincs profilkép
#2614 TYLLA
2024-03-23 20:54:27

Válasz TYLLA #2609. hozzászólásáraRajtad kívül kinek is van kiírva a teljes neve? Nem tűnt fel,hogy nem csak nekem?smile lol

Nincs profilkép
#2613 hashtag
2024-03-23 20:48:33

Válasz TYLLA #2593. hozzászólásáraEllenük fordulni? Egy gazda sem fog, ki van már ez számolva. Meg ha igen, mennyi van belőle? Elég volt odáig eljutni, hogy vidéken mindenki 100%-osan biztos legyen abban, hogy őrajtuk kívül az összes többi nagyon rossz. Egytől egyig. Szóval butaság lenne váltani. Az emberek ezt meg is értették, felfogták, megérte erre tízmilliárdokat elkölteni, mondjuk az egészségügy helyett. Namost ha ez az alapvetés, hogy a nép tudja, hogy a többi alternatíva csak rosszabb lehet, onnantól kezdve el lehet kezdeni őket csipkedni. Kapott már sallert pár szakma, voltak a kis benzinkutak, orvosok, gazdák, stb. Visszatérve az alaptézishez, ha a gazdákat szészivatják, és mondjuk azok vérükből útàlni fogjàk őket, akkor SEM fognak másra szavazni, mert meg van nekik magyarázva, világosan, hogy a többi az csak rosszabb lenne. Szóval a kör bezárult, nagy csodát vagy ilyesmit ne várjon senki, vidéken sem, sőt, a vidékit még jobban lehet szivatni, mert még jobban hívő. Csak abban reménykedem hogy a 7 szűk esztendőből már eltelt kettő, és tényleg csak 7 lesz, nem 17.

Nincs profilkép
#2612 rongyos
2024-03-23 17:40:25

Válasz Ohaza63 #2603. hozzászólásáraIlyen emberek mint az édesapja, adta a vidéki társadalom gerincét...ők elmentek...és össze is rogyott az egész....hiénák martaléka lett.

Nincs profilkép
#2611 Koczka József
2024-03-23 17:03:17

Válasz TYLLA #2608. hozzászólásáraSzia az én bálványom már meg halt (Torgyán József). Mond már el ki akadájoz abban hogy el add egy multinak a termékért? Tanulni mit kellene? Hát azt hogy ma Magyarországon a polip irányít és az utolsó fillér is fontos de ha úgy tud keresni hogy még a kisgazdaságokat tönkre is teszi amit a polip valamely csápja meg megszerez az a haszon. Tudod 1988 régen volt már és jó sok pofon volt ez idő alatt, de ilyen kizsákmányolás mint ami most megy nem volt. Ha csak a föld törvényt vissza nézed három évre visszamenőleg látni fogod hogy a polip hogyan változtatja meg a szabályokat kéthavonta a saját érdekei szerint és te meg tapsolsz neki. Számomra az is nonszensz hogy emberek nick nevek mögebujva irogatnak ezt azt és nem merik vállalni hogy kik is valójában. Egy egyenes ember aki nem lidít és nem nadzol csak az igazat írja vagy mondja az minek bújik nick nevek mögé?

Nincs profilkép
#2610 búzavirág59
2024-03-23 16:43:17

Válasz Ohaza63 #2586. hozzászólásáraEgy-két brossúra kimaradhatott. Bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy megszűnt a korábbi kedvező lehetőség - az átalányadó. Ekkor a bevétel 10%-a x 1,2-vel volt az adóalap, és jelentős megtakarítást hozott a bevételhez mérten kevesebb anyagköltséggel járó kultúrák esetén, ahhoz az elszámoláshoz képest amiről írsz. Átmenetileg valóban volt (!) 50%-os csökkentés a covidra való tekintettel, ahogyan NAK tagdíj csökkentés is.
Érzékeltetésül egy példa konkrét adatokkal :

2023-as HIPA ha a kedvező szabály megmaradt volna: 31.146.- Ft

2023-as HIPA a megváltozott szabályok alapján (tételes adó) 120.000.-Ft
2023-as HIPA " " árbevétel - anyagköltség 200.377.-Ft

Látható hogy az "olcsóbb" módszer is közel négyszerese a régi szerintinek.

Nincs profilkép
#2609 TYLLA
2024-03-23 16:17:59

Válasz Koczka József #2606. hozzászólásáraAmit te probalsz sugallni,az hosszú évek -esetleges-tortenete. Az EU-s,meg onkorm. valasztas a jelen,2.5 hónap múlva,az országgyűlési 2 év múlva. Figyeld mi van Lengyelo-ban. Tusk hogy beszorult. Ha szembe megy a parasztokkal bomlik a koalíció,bukik a mutatvány. Ha nem,akkor az EU-val kerül szembe,hisz nem ezt ígérte. Probal lavirozni,de bukta lesz a vége...Ha a parasztpárt nem lenne koalíciós partner,mar reg szetvertek volna a gazda demonstrációkat. Tehát amire te gondolsz,az több mint ketelu dolog.... Meg ha meg is tortenne,hosszú évek alatt,addig pedig rengeteg dolog történhet. Akar rövid tavon,a haboruval osszefuggesben is...Úgy hogy nem gondolom,hogy ez az oka,amiért nincs intervencio...

Nincs profilkép
#2608 TYLLA
2024-03-23 15:18:00

Válasz Koczka József #2606. hozzászólásáraEz esetben viszont elismerésem! Gratulálok,es orulok!
De azt meg akkor sem értem,hogy mi érdeke lenne az államnak-es oligarchainak-hogy ne nekik,hanem mondjuk a multiknak adjam el? Mert most ez tortenik,de akar intervenciosan megvehetne az allam is,es ha ügyes,meg keresni is tudna rajta(m)...Nem tudom pontosan mire gondolsz,hogy tanulhatnek meg valamit,de hidd el,többet tanultam,mint a fórumozó kollegak 95%-a. Ebben biztos vagyok. Nem gondolom,hogy nekem mar bármibe is kezdenem kellenne,meg akkor sem,ha teljes K.O. lesz a mg. Mert tudod,nekem minden ho 12-n jő a csip-csipp,akkor is ha Viktor, akkor is ha a balvanyod,vagy ha Joska-Pista is kormanyoz...(És nem is gyenge összeggel,úgy hogy lehet en is tettem le valamit az asztalra,meg ha ketsegbe is vonod)

Nincs profilkép
#2607 Koczka József
2024-03-23 14:37:24

Válasz Ohaza63 #2603. hozzászólásáraHát szerencse hogy mi pont fordítva jártunk itt egy páran mi tisztességesen kilettünk fizetve igaz ketrészlatben de ami volt elmúlt.

Nincs profilkép
#2606 Koczka József
2024-03-23 14:32:23

Válasz TYLLA #2604. hozzászólásáraSzia szóval szerinted nem a kormány és az oligarhák összefonódása az akadálya annak hogy be vezesse az intervenciót. Akkor biztos a Soros de lehet Gyurcsány vagy az Eu. Ja és hogy ki mondja meg hogy mikor adjam el az akiben évek hosszú ideje alatt kialakult egy bizalom. Tőle tudom hogy el kell e adni vagy sem. Meg az idő ami neked már nem lesz mert ha hamarabb kezded talán tanulsz valamit, de ami már hátra van az kevés lesz. Hogy mit tettem le az asztalra és hogy bárki is a hasznát veszi? Azt nem tőlem kell kérdezni hanem azoktól akik a hasznát élvezik. Hogy maradandó e az mindég attól függ hogy mi számít maradandónak? Ha vízelvezető árok az ha a becsövezett átereszek azok vagy az iskolák óvodák anyagi támogatása az akkor biztos tettem valamit. Esetleg a kis gazdák 35 éve tartó segítés vetőmag, vegyszer vagy bermunkával akkor biztos tettem valamit. De te mit tettél le maradandót. Amit ide mersz írni a teljes neveddel hogy hiteles legyen? A teljes nevedet sem mered leírni akkor miről is beszélünk.?

Nincs profilkép
#2605 TYLLA
2024-03-23 13:59:27

Válasz Ohaza63 #2603. hozzászólásáraSzomorú,es tudom,hogy volt ilyen...

Nincs profilkép
#2604 TYLLA
2024-03-23 13:57:18

Válasz Koczka József #2602. hozzászólásáraTe mar csak tudodsmile devil
Nalad sok mindenhez jobban ertek ebben biztos vagyok. Mert nem tudom azon kívűl,hogy 3-5 novenyt tudsz termelni,azon kívűl mit tettel meg le az asztalra,aminek bárki is hasznát vette volna. Na,de mikor konkrét dologról van szó,akkor jön a szemelyeskedes. Te -sajat allitasod szerint -tudod,miért ordogtol való az intervenciós felvasarlas. Halljuk hat! Nyilván szerinted azert,mert a kormány,meg az oligarhak stb...Nem tudom neked ki mondja meg,mikor kinek add el a termenyed,de nekem meg soha senki nem tette. Ennel fogva aztán nem nagyon értem,hogy az pontosan kinek is -lenne- az erdeke,hogy akar a multinak tegyem...Szóval varom az okfejtesed....

#2603 Ohaza63
2024-03-23 13:40:19

Válasz TYLLA #2591. hozzászólásáraAkkor még nem gazdálkodtam, de Édesapámat átverte egy ilyen felvásárló a 90 -es évek elején 600.000 Ft-tal, ami akkor nagyon nagy pénz volt.

Az állam már akkor is szart az egyszerű emberre, mert ez a gazember több száz gazdát vert át kb. 600.000.000 Ft értékben.
Élt mint marci hevesen és még nem is szégyellte magát, testőrökkel járt még szarni is.

De amikor az intervenciós gabonát is lenyúlta, na onnan már lépett az állam és gyorsan kapott 9 év börtönt, meg vagyonelkobzást.

Ami ebben számomra a legszomorúbb volt, hogy Édesapám, aki 1925 születésű és a régi iskolát kijáró ember volt , aki csak azt emlegette a haláláig, hogy "kezet fogott velem fiam és megittuk az áldomást és a kézfogás az egy szent dolog, mert az kötelez".

Hiába vigasztaltuk, hogy ha 5 kg írásos szerződése lett volna ügyvéddel , akkor is becsapta volna, csak úgy ment el az Úrhoz, hogy szégyellte magát a H. Úr (a felvásárló) helyett is.

Nincs profilkép
#2602 Koczka József
2024-03-23 13:17:24

Válasz TYLLA #2600. hozzászólásáraKicsit régebben mint azt te gondolod. Igaz te mint volt rendőr mindenhez is jobban értesz. Kár hogy míg aktív szolgálatban voltál addig ezt nem bizonyítottad.

#2601 szelindi1965
2024-03-23 13:17:19

Válasz TYLLA #2593. hozzászólásáraArányosítanak,már nem számítunk,kolléga.Gazdasági érdekeiknek tökéletesen megfelel ami felé sodródunk,a választás pedig csak számmisztika.Párhuzamosság fedezhető fel az ötvenes évekbeli történések és a ma között,először szeminárium/termelj modernebbül-hatékonyabban/ utána takarodj a földtől és mindentől.Te azért írtad amit írtál mert normálisan gondolkodó ,logika mentén élő, jóindulatú ember lehetsz,itt más pennával írnak,és tök egyszerű eszközökkel megvezetve a gazdatársadalmat és mindenkit ,no ez már dühítő.
Nézd meg társadalmunk összetételét-életvitelét-morálját,egyén és a rétegek is egymás ellen fordítva amennyire csak lehet,megbocsáthatatlan.Ami velünk történik csak látlelete,pici szegmense az egésznek,ezért is nem állhatja a sarat a gazda másokért,és nem is fogja.Ja ,és nem fordulnak ellen semminek a gazdáink ,én sem,a fősodor kikerülésével éveket lehet nyerni,szerintem. Így lehet néhány évtized alatt prosperáló országból, kuncsorgót csinálni.

Nincs profilkép
#2600 TYLLA
2024-03-23 13:07:05

Válasz Koczka József #2598. hozzászólásáraNálam az MSZP komcsit jelent. Nem tudom mióta gazdalkodsz,a gyakorlatban is tapasztaltad,vagy csak hallottal róla?Mert a kettő nem uaz.Irjad csak,mert en hülye vagyok,így nem ertem a gondolat menetedet...De hatha mas is így van vele...Mióta lettel ilyen szemérmes,hogy nem mered írni a tutit?

Nincs profilkép
#2599 Igazi Földönfutó
2024-03-23 13:00:18

Válasz Gatti #2595. hozzászólásáraAz emberi ostobaság mintapéldája.És ezeket hívják vadászoknak,és felelős vadgazdálkodónak.Gratulálok.

Nincs profilkép
#2598 Koczka József
2024-03-23 12:58:57

Válasz TYLLA #2596. hozzászólásáraHát nem is a komcsi időkben hanem az MSZP alatt. De a Fidesz alatt egyszer sem. Talán azért mert ilyen okos embereknek mint te nincs szüksége intervencióra. Ha nem tudod hogy mi másért akkor felesleges egy szót is le írni.

Nincs profilkép
#2597 Igazi Földönfutó
2024-03-23 12:56:51

Válasz TYLLA #2591. hozzászólásáraJó,csak aki most nem adja oda 6000-ért,az nem fogja odaadni intervencióba 4000-ért.Emlékszem rá amikor volt,de azzal csak svindliztek.Attól jobb áron el lehetett adni helyben.Akinek most raktáron van és nincs kényszerhelyzetben,az tovább vár a kedvezőbb helyzetre.

Nincs profilkép
#2596 TYLLA
2024-03-23 12:16:53

Válasz Koczka József #2594. hozzászólásáraHallgatom,hogy miért is!
Nem csak a komcsi idokban volt!

#2595 Gatti
2024-03-23 12:14:00

Ezért van ennyi pocok, amikor befészkeltek a róka a kukoricámba és volt vagy 4-5 ( aratáskor derült ki) akkor egy pocok se volt a területen.

ezt csak úgy itt hagyom

Nincs profilkép
#2594 Koczka József
2024-03-23 12:07:31

Válasz TYLLA #2587. hozzászólásáraMár ne haragudj de ördögtől való. És pontosan tudod hogy miért. És én is tudom. Meg arra is emlékszem amikor szocik meg mérték lépni. De ez a múlt a jelen meg nem a miénk hanem az övék.

Nincs profilkép
#2593 TYLLA
2024-03-23 11:56:47

Válasz szelindi1965 #2592. hozzászólásáraÉn ezt maskepp latom. A gazdak-csaladtagjaikkal egyutz-jelentos szamu valasztot kepviselnek,így a mindenkori hatalom jól felfogott erdeke,hogy legalább azt megakadalyozzak,hogy ellenük forduljanak...Úgy,hogy bonyolultabb ez annal,mint ahogy levezetted....

#2592 szelindi1965
2024-03-23 11:48:58

Válasz TYLLA #2589. hozzászólásáraAmin nem lehet keresni,arra nincs szükség.Nem látod kolléga mivé vált az országunk/?/,a legutolsó malackupec is hosszabb távra tervez, itt a bizonytalanságban tartás lételeme a rendszernek,így lehet vezetgetni a rétegeket, támogatási formulákkal sok hülyeségre rá lehet venni,MINKET is.Szerinted olyan időket élünk hogy pont a gabonafelvásárlás a vezetés legnagyobb gondja? Egyszerűbb félre-sarokba állítani a rohamosan fogyó,valódi befolyással nem bíró gazdatársadalmat,mindenki csak saját magára és szerencsés esetben családjára támaszkodva kell megoldania a megélhetését illetve az elkövetkezendő évek problémáit.
A Bálanya szerepre nem alkalmas a termelőréteg,nemsokára rájönnek előljáróink,no onnastól lesz nehéz.

Nincs profilkép
#2591 TYLLA
2024-03-23 11:48:36

Válasz Ohaza63 #2590. hozzászólásáraNem tudom akkor gazdalkodtal-e mar amikor ez gyakorlat volt. Voltak allami kozraktarak,ahol az intervencios termenyt taroltak. Ilyen volt pl a Concordianak is,több helyen az országban.De ezen kívűl is berelt az állam, ahol lepecsételt raktarakban tarolta,amit felvasarolt. Voltak ezzel kapcsolatos bűncselekmények is,hogy felnyitottak a raktarakat,elloptak belőle a kukoricát,helyere szalma balakat raktak,azt terítettek be-takartak el- valamennyivel,így mikor jött időnként az ellenőrzés,azt látta,hogy minden rendben,ott a kukorica. Többen kerültek sittre ilyen "attrakciók" utan. A felvasarolt termeny nem csak stratégiai tartalékot kepzett,hanem kereskedett is vele az állam.
Ezt most is meg lehetne,jó allamkozi kapcsolataink vannak,nem letezik,hogy valahova ne lehetne nagy tetelében "elsozni". Ezert nem ertem,hogy meg csak fel sem merül...

#2590 Ohaza63
2024-03-23 11:17:32

Válasz TYLLA #2589. hozzászólásáraÚgy emlékszem régen talán Adonyban volt egy hatalmas stratégia tároló, ami állami tulajdonban volt és ott őrizték az ország kenyérgabonáját és tartalékokat is, de talán azt is eladták.

Pedig valóban kellene valamiféle tartaléknak lenni, hogy ha baj van , volna mihez hozzányúlni, hogy ne haljon éhen az ország 30 nap alatt és most nem az atomháborúról beszélek, de bármi katasztrófa bekövetkezhet és ha nincs tartalék, akkor nagy baj lesz.

Mert ugye most senki nem tudja, hogy mi van a raktárakba a tegnapi előadó szerint sem, lehet, hogy konganak az ürességtől, csak azért hintik el a teli raktáros dumát, hogy leverjék magas árakat a terményeinkért.

Nem tudom, hogy pl. a MOL nem tudná, hogy mennyi tartalék kőolaj, benzin, gázolaj, vagy az MVM mennyi gáz van a tárolókban, raktárakban, tartályokban, abból nagyon nagy baj lenne.

Ezért érthetetlen számomra, hogy nincs adat a raktári gabona mennyiségéről, amikor egy kis céget/boltot is kötelez a NAV, hogy a leltárkészletét tartsa nyilván és nem csökkentheti vele az adóalapját, akkor ekkora volumenbe lévő gabonáról, pedig is nincs miről beszélni.

Nincs profilkép
#2589 TYLLA
2024-03-23 10:57:41

Válasz Ohaza63 #2588. hozzászólásáraIgen,ezt ertem,hogy nem fert bele minden kerdes,csak azt nem,hogy lehet,hogy sehol szóba sem kerül,mint lehetőség...Hogy fel sem veti senki,mar azon gondolkodom,hogy akkora hülyeség lenne?Szerintem nem...

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Sajtóközlemény
Hatályba lépett egy fontos jogszabály! Egyetlen szerződéssel átadható a teljes gazdaság!
Hatályba lépett egy fontos jogszabály! Egyetlen szerződéssel átadható a teljes gazdaság!
A gazdaság valamennyi vagyoneleme egyszerre, egy időpontban száll át a...
Mutatjuk, hogyan drágulnak csütörtökön az üzemanyagok
Mutatjuk, hogyan drágulnak csütörtökön az üzemanyagok
Jelentősebben drágul a gázolaj, de többet kell majd fizetni a benzinért is.
12:00 R18 erdészeti gumi GAZ 66
12:00 R18 erdészeti gumi GAZ 66

65.000 Ft

Akciósan 700 ft/ kg Eladó 2 db  130 kg hízó.
Akciósan 700 ft/ kg Eladó 2 db 130 kg...

700 Ft

Kiskőrösi 3.3mas kombinátor eladó
Kiskőrösi 3.3mas kombinátor eladó

750.000 Ft

Vörös tojótyúk 2 kilós rendelhető
Vörös tojótyúk 2 kilós rendelhető

1.500 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]