Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz GREVEN #54177. hozzászólásáraSzia!
Bármennyire is töröm a fejem nem tudok rájönni a baj eredetére,vagyis van egy két elméletem miért fúj a szél. A tótok nyitva felejtették az ajtót és onnan jön ez az irdatlan szél. De lehet ezt is a jégelhárító rendszer okozza.
Segíts mester mert nekem egymagamnak nem megy.
Üdv.: Csuti
Válasz Gabi 07 #54184. hozzászólásáraCsak 1 napot birjon má' ki, legyen jó idő, hogy le tudjam pamacsolni a tarlóimat, utána felőlem szakadhat
Itt az elmúlt 3 napba esett 17, de összevissza, csendesbe...
Ma meg volt 5 perc eső, közben üeg sütött a nap
Én nem bánom, ha vetni nem tudunk, összeszedem a népet, rászórjuk kézzel, ló van sok, de hátipermetezőm meg nincs annyi, hogy mindenkinek jusson
Válasz GREVEN #54182. hozzászólásáraNem szokàsom kommentet ìrni , de most màr tènyleg nagyon fàrasztò vagy. Azt ìrod nem sìrankozol, fèl eve egyebet csinàlsz. Az embernek lassan ,nincs kedve felnèzni a forumra ,mert minden 3. Hozzàszolàs a tied. Ha nem essik az a baj , ha essik 25mm az kevès , ha fuj a szèl az ,ha nem fuj az. Őszintèn hàny èves vagy te?!?!??!
Válasz GREVEN #54182. hozzászólásáraBízzunk a legjobbakban!
És úgy érzem most megfordul a trend.
Így nem baj ha viszi a szél, csak legyen utánpótlás elég!
Fel a fejjel, jövőre ARATUNK!
Csak ára legyen akkor is!
Válasz Gabi 07 #54176. hozzászólásáraA 25 mm alapjáraton nem rossz. Nem siránkozok mint itt sokan hogy így a napra meg úgy a napra, pedig van kint nekünk is meg az összes kukorica.
Csak az hogy ma egész nap fúj, meg úgy látom holnap, holnap után is azt ígérik( ezt sose vétik el a piszkok) ebből 3 nap múlva fele se lesz meg. Hiába van lezárva minden művelt földünk.
Válasz csuti0 #54175. hozzászólására54163 hozzászólásában le írta hogy kicsi a kukiricája, ebből kiindulva gondolom hogy semmi sem fog neki megfelelő lenni.
Kb 20mm lett a vége azért kb mert közben kiderült, hogy lyukas a mérőm így csak a környékbeli mérések alapján saccolok.
Ami jó, hogy most végre keleten is esett nagy területen egységesen érdemi 10mm feletti csapadék és mivel a következő napok hűvösnek és helyenként csapadékosnak ígérkeznek ez a víz már jórészt a földben marad. A talaj fölső átlag 20cm-e van átázva alatta száraz por, vagy a beton keményre száradt föld így aztán én várom az utánpótlást.
Igaz könnyen beszélek, nekem nincs naprám a kukoricám meg elszáradt még a nyár derekán.
Azok akik most kárhoztatják az esőt inkább gondoljanak a jövő évre mert ha lesz elég víz talán nem száraz kórót kell jövőre aratni hanem napraforgót és kukoricát.
Ami engem illet letettem a kukorica termesztésről mert sorozatban ez az 5. év amikor gyenge vagy semmi termést nem takarítottam be, marad az őszi kalászos és tavasszal a napraforgó ami kukorica abraktakarmánynak kell, azt inkább megveszem.
Válasz GREVEN #54174. hozzászólásáraSzia!
Itt 3 nap alatt 3x-ra esett 4mm, második napja fúj a szél,és nem "középen" vagyok!
Egyébként csak kíváncsiságból kérdem,neked mi lenne a megfelelő időjárás?
Válasz hasutas1 #54169. hozzászólásáraLegalább 10 mm küldhettél volna hozzám, mert ami nálunk volt SK-ban még lemérni sem lehet.
A repce csak foltokban van kikelve, pedig már jó ideje a földben van.
Válasz GREVEN #54163. hozzászólásáraAzért csak összecsepeg vagy 20mm azért az már valami. Csökken a kipárolagás, lesz még biztosan csapadék, töltődik ott is a talaj.
Válasz GREVEN #54163. hozzászólásáraSzerinted az jobb hogy mi járunk 80-90 mm kötűl . és a napra aratás eppen hogy megkezdve , minden 1-2 napban esik . Most is szakad Ehhez hozzá kell tenni hogy nyáron szinte semmi nem esett, Simán vannak 5-8 MÁZSÁS kukik full technológiával.
Válasz hasutas1 #54157. hozzászólásáraFáj azért,hogy fölött ugy elsiklott ez a kurva nagy felhő,hogy csak egy fél órán át esett kicsit intenzívebben, erre a Tiszántúlon meg szépen besimult.
Délután 7 kor 10 mm volt a mérőbe az egész napos szerencsétlenkedésből.
A naprám learatva, a gyep nő , egész nyáron nem nőtt ennyit, de lassan vetni , vagy inkább előkészíteni kellene pl az árpa elé, a meddő tengeri szára amit a jószágnak báláznék szarrá ázik, több fórumon azt mondtam az elmúlt hetekben ,hogy én eddig a belvíz elleni küzdelem élharcosa voltam , de az idén lábhoz kellett tenni a fegyvert, nos ezek után , hogyan viszonyuljak az időjáráshoz, azt kell mondjam ez van, majd a ballagó idő hoz valamit!
Válasz hasutas1 #54157. hozzászólásáraIgen ezt akartuk pontosat 1-2 honappal ezelött, de nem pont betakarításkor, mert az a kevés termés is el fog rohadni ami az aszajtól megmaradt, ha igy haladunk. Akkor végkép teljes csőd lesz
Válasz Gumóka #54153. hozzászólásáraNa, összepakoltad a forrást?
Most kelet ázik te meg majdnem nyugaton vagy, úgyhogy viszonyuljál a munkához.
Felénk akkora a szikkadás, hogy egy szál gyom nincs sehol "minden rosszban van valami jó" mondotta volt nagyanyám.
Most viszont, esik az eső hátha begyomosodunk erre is!
Válasz hasutas1 #54150. hozzászólásáraEsetleg ha van időd vele foglalkozni , észak keleten mkor lehetlesz aratni naprát??? Kéne hozzá vagy 3-4 nap eső nélkül .
Válasz rigás #54152. hozzászólásáraNekem csak 1 napig ne essen, itt a vegyszer, a tarlóim gazosak, szabadságot vettem ki, a permetező "kész", az eső esik, vagy a szél fúj...
Bennem meg ég a munkavágy, bár a viszonyom nincs meg hozzá
Válasz GREVEN #54149. hozzászólásáraMost tevődik át a csapadék súlypontja a Tiszántúlra. Elvileg 10-30 mm lehet a Tiszántúlon.
Tény, holnap felszakadozik a felhőzet, de este egy újabb front érkezik, és elvileg felettünk erősödik meg a nagyobb csapadék ismét a Tiszántúlon lehet. Hétfőn újból felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre egy összeáramlási zónának köszönhetően záporok, zivatarok alakulhatnak ki. És kedden is hasonló lehet a helyzet.
20-25 mm alatt ez csak munkarontó felénk. Talajba lófaszt se pótol. Az 5,2-es khüne tárcsát majdnem összecsukva kellett húzni mert nem akar belemenni a földbe.
Válasz hasutas1 #54145. hozzászólásáraJól néz ki, remélem lesz is belőle valami.
Eddig, ebből az etapból 4mm csepegett össze ez semmi.
A talaj 10-15cm-re van leázva, az sem sár csak nyirkos alatta csont száraz.
Ahhoz, hogy pótlódjon az alsóbb rétegekben is a víz a te 60mm-ed kéne még meg legalább 3x.
Ettől függetlenül el lesz vetve az őszi kalászos, lesz ami lesz alapon.
Válasz hasutas1 #54145. hozzászólásáracsütörtök reggel óta mostanáig 10 mm, lucernára jó, amúgy is jó része kikelt, de a 13as vizes kukinak annyira nem jó.
kábé 2 hét múlva vetünk, addigra jó lenne beázna, és a kuki is lejönne a földről.
Válasz hasutas1 #54139. hozzászólásáraMit nem adtam volna július elején annyi esőért! Akkor lett volna kukorica termés haszonnal!
De sajnos mást dobott a gép!
2022-es esztendő nagyon emlékezetes marad, a rekordokat döntő csapadék és termés miatt, persze nagyon negatív irányba.
Rémálom volt ez az év!
Nagykanizsától 20 km-re szerda éjszaka óta 40 mm ma reggelig. Csütörtök reggelre 4mm péntek reggelre 10mm ma reggelre 26mm. Szerencsére szedra délutánra lefogyott a napraforgó.
Válasz GREVEN #54128. hozzászólásáraÍrták már, minek nézed?!?!
Mindenki hibás,mindenki hülye, csak az nem aki minden nap újra pörgeti ezt az egészet...
Mintha tehetne bárki is arról,hogy nem esik az eső...
61539 hozzászólás
Válasz GREVEN #54177. hozzászólásáraSzia!
Bármennyire is töröm a fejem nem tudok rájönni a baj eredetére,vagyis van egy két elméletem miért fúj a szél. A tótok nyitva felejtették az ajtót és onnan jön ez az irdatlan szél. De lehet ezt is a jégelhárító rendszer okozza.
Segíts mester mert nekem egymagamnak nem megy.
Válasz Gumóka #54187. hozzászólására=
Válasz Gabi 07 #54184. hozzászólásáraCsak 1 napot birjon má' ki, legyen jó idő, hogy le tudjam pamacsolni a tarlóimat, utána felőlem szakadhat
Itt az elmúlt 3 napba esett 17, de összevissza, csendesbe...
Ma meg volt 5 perc eső, közben üeg sütött a nap
Én nem bánom, ha vetni nem tudunk, összeszedem a népet, rászórjuk kézzel, ló van sok, de hátipermetezőm meg nincs annyi, hogy mindenkinek jusson
Válasz tusalevi #54185. hozzászólásáraEzért a kommentért kár volt megtörnöd ezt a jó szokásod.
Így olvasva egészen biztos hogy több mint te.
Válasz GREVEN #54182. hozzászólásáraNem szokàsom kommentet ìrni , de most màr tènyleg nagyon fàrasztò vagy. Azt ìrod nem sìrankozol, fèl eve egyebet csinàlsz. Az embernek lassan ,nincs kedve felnèzni a forumra ,mert minden 3. Hozzàszolàs a tied. Ha nem essik az a baj , ha essik 25mm az kevès , ha fuj a szèl az ,ha nem fuj az. Őszintèn hàny èves vagy te?!?!??!
Válasz GREVEN #54182. hozzászólásáraBízzunk a legjobbakban!
És úgy érzem most megfordul a trend.
Így nem baj ha viszi a szél, csak legyen utánpótlás elég!
Fel a fejjel, jövőre ARATUNK!
Csak ára legyen akkor is!
Válasz rigás #54178. hozzászólásáralassan odaér a viz.
Válasz Gabi 07 #54176. hozzászólásáraA 25 mm alapjáraton nem rossz. Nem siránkozok mint itt sokan hogy így a napra meg úgy a napra, pedig van kint nekünk is meg az összes kukorica.
Csak az hogy ma egész nap fúj, meg úgy látom holnap, holnap után is azt ígérik( ezt sose vétik el a piszkok) ebből 3 nap múlva fele se lesz meg. Hiába van lezárva minden művelt földünk.
Válasz csuti0 #54175. hozzászólására54163 hozzászólásában le írta hogy kicsi a kukiricája, ebből kiindulva gondolom hogy semmi sem fog neki megfelelő lenni.
Válasz csuti0 #54175. hozzászólásáraHa nem vetted volna észre neki még a szar is büdös!
25 mili egyenlőre elég lenne Bodrogköz:
Kb 20mm lett a vége azért kb mert közben kiderült, hogy lyukas a mérőm így csak a környékbeli mérések alapján saccolok.
Ami jó, hogy most végre keleten is esett nagy területen egységesen érdemi 10mm feletti csapadék és mivel a következő napok hűvösnek és helyenként csapadékosnak ígérkeznek ez a víz már jórészt a földben marad. A talaj fölső átlag 20cm-e van átázva alatta száraz por, vagy a beton keményre száradt föld így aztán én várom az utánpótlást.
Igaz könnyen beszélek, nekem nincs naprám a kukoricám meg elszáradt még a nyár derekán.
Azok akik most kárhoztatják az esőt inkább gondoljanak a jövő évre mert ha lesz elég víz talán nem száraz kórót kell jövőre aratni hanem napraforgót és kukoricát.
Ami engem illet letettem a kukorica termesztésről mert sorozatban ez az 5. év amikor gyenge vagy semmi termést nem takarítottam be, marad az őszi kalászos és tavasszal a napraforgó ami kukorica abraktakarmánynak kell, azt inkább megveszem.
Válasz csuti0 #54175. hozzászólásáraGondolkozz egy kicsit és talán rájössz mi a baj ezzel az időjárással. Ha nem megy majd segítek.
Válasz GREVEN #54174. hozzászólásáraAzért a 25 milinek csak örülsz!
Minden meg csak nem lehet kerek, ez a mezőgazdaság.
Válasz GREVEN #54174. hozzászólásáraSzia!
Itt 3 nap alatt 3x-ra esett 4mm, második napja fúj a szél,és nem "középen" vagyok!
Egyébként csak kíváncsiságból kérdem,neked mi lenne a megfelelő időjárás?
25 mm lett.
Persze süt a nap és ordít a szél.
És persze csak itt középen megint.
Holnap lehet aratni ha ez így marad.
Kunmadaras csütörtök délutántól vasárnap reggelig 54mm
Válasz hasutas1 #54169. hozzászólásáraLegalább 10 mm küldhettél volna hozzám, mert ami nálunk volt SK-ban még lemérni sem lehet.
A repce csak foltokban van kikelve, pedig már jó ideje a földben van.
32mm :)
De úgy elnyelte a föld hogy szinte semmi nem látszik, mintha 3-4 mm lett volna.
Válasz hasutas1 #54169. hozzászólásáraItt a tegnap, meg éjjel összejött 23,5mm. Utoljára 20mm fölöt 2021.07.19-én öntöttem ki a mérőt.
61 mm lett a vége
Itt azért lett megint 25mm.
Csak a kukorica csírázik ennyi a boszantó benne.
De van időm a cefrére legalább
Bocs az off
Válasz medikus #54164. hozzászólásáraGábor Áron vére csörgedezik a Jéger ágyúsok ereiben, az utolsó palackig nem hagyják abba
Válasz GREVEN #54163. hozzászólásáraAzért csak összecsepeg vagy 20mm azért az már valami. Csökken a kipárolagás, lesz még biztosan csapadék, töltődik ott is a talaj.
Válasz GREVEN #54163. hozzászólásáraSzerinted az jobb hogy mi járunk 80-90 mm kötűl . és a napra aratás eppen hogy megkezdve , minden 1-2 napban esik . Most is szakad Ehhez hozzá kell tenni hogy nyáron szinte semmi nem esett, Simán vannak 5-8 MÁZSÁS kukik full technológiával.
Válasz GREVEN #54163. hozzászólásáraBe van a Jéger dugva!
Amúgy most már igazán bekaphatná a természet meg a jó Isten a kis kukurómat.
Megint mi vagyunk az a kis kurva paca a térképen szaros 7 mm esővel.
Mi a tökömért megy itt szét a felhő mindig????? Hát ha ezt nekem valaki elmagyarázza egy ekkora hideg frontnál az előtt emelem kalapom.
Válasz hasutas1 #54157. hozzászólásáraFáj azért,hogy fölött ugy elsiklott ez a kurva nagy felhő,hogy csak egy fél órán át esett kicsit intenzívebben, erre a Tiszántúlon meg szépen besimult.
Délután 7 kor 10 mm volt a mérőbe az egész napos szerencsétlenkedésből.
A naprám learatva, a gyep nő , egész nyáron nem nőtt ennyit, de lassan vetni , vagy inkább előkészíteni kellene pl az árpa elé, a meddő tengeri szára amit a jószágnak báláznék szarrá ázik, több fórumon azt mondtam az elmúlt hetekben ,hogy én eddig a belvíz elleni küzdelem élharcosa voltam , de az idén lábhoz kellett tenni a fegyvert, nos ezek után , hogyan viszonyuljak az időjáráshoz, azt kell mondjam ez van, majd a ballagó idő hoz valamit!
Válasz R Sándor #54159. hozzászólásáraBe kell kapcsoltatni a Jégert!
Válasz hasutas1 #54157. hozzászólásáraIgen ezt akartuk pontosat 1-2 honappal ezelött, de nem pont betakarításkor, mert az a kevés termés is el fog rohadni ami az aszajtól megmaradt, ha igy haladunk. Akkor végkép teljes csőd lesz
Válasz hasutas1 #54157. hozzászólásáraigen, 1 hétig eshet folyamatosan :)
Válasz R Sándor #54155. hozzászólásáraA következő 4-5 napban ilyenről ne is álmodj. Hol a gond? Nézd meg, ezt akartátok, most kaptok.
Válasz Gumóka #54153. hozzászólásáraNa, összepakoltad a forrást?
Most kelet ázik te meg majdnem nyugaton vagy, úgyhogy viszonyuljál a munkához.
Felénk akkora a szikkadás, hogy egy szál gyom nincs sehol "minden rosszban van valami jó" mondotta volt nagyanyám.
Most viszont, esik az eső hátha begyomosodunk erre is!
Válasz hasutas1 #54150. hozzászólásáraEsetleg ha van időd vele foglalkozni , észak keleten mkor lehetlesz aratni naprát??? Kéne hozzá vagy 3-4 nap eső nélkül .
Ha jól számoltam Drávaszabolcson 3 nap alatt 103 mm esett.
Válasz rigás #54152. hozzászólásáraNekem csak 1 napig ne essen, itt a vegyszer, a tarlóim gazosak, szabadságot vettem ki, a permetező "kész", az eső esik, vagy a szél fúj...
Bennem meg ég a munkavágy, bár a viszonyom nincs meg hozzá
Válasz hasutas1 #54150. hozzászólásáraNem nekem írtad de én is ebben bízom.
Jelenleg frankón esik az eső, boldogság van!
Válasz GREVEN #54147. hozzászólásáraÉn már múltkor felszántottam!Most beázik,jövő hét után meg vetek!
Válasz GREVEN #54149. hozzászólásáraMost tevődik át a csapadék súlypontja a Tiszántúlra. Elvileg 10-30 mm lehet a Tiszántúlon.
Tény, holnap felszakadozik a felhőzet, de este egy újabb front érkezik, és elvileg felettünk erősödik meg a nagyobb csapadék ismét a Tiszántúlon lehet. Hétfőn újból felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre egy összeáramlási zónának köszönhetően záporok, zivatarok alakulhatnak ki. És kedden is hasonló lehet a helyzet.
Válasz GREVEN #54147. hozzászólásáraóóóóó és már mondja is holnapra az orditó szelet,hogy ezt a kis harmatot gyorsan fel is fujja.
Eddig 10 mm-nek sikerült összekinlódnia magát.
20-25 mm alatt ez csak munkarontó felénk. Talajba lófaszt se pótol. Az 5,2-es khüne tárcsát majdnem összecsukva kellett húzni mert nem akar belemenni a földbe.
Válasz hasutas1 #54145. hozzászólásáraJól néz ki, remélem lesz is belőle valami.
Eddig, ebből az etapból 4mm csepegett össze ez semmi.
A talaj 10-15cm-re van leázva, az sem sár csak nyirkos alatta csont száraz.
Ahhoz, hogy pótlódjon az alsóbb rétegekben is a víz a te 60mm-ed kéne még meg legalább 3x.
Ettől függetlenül el lesz vetve az őszi kalászos, lesz ami lesz alapon.
Válasz Gabi 07 #54144. hozzászólásáraNe szaladj annyira előre. Hol van még a vége.
Jelenleg itt nem lehet őszi kalászost se vetni még.
Válasz hasutas1 #54145. hozzászólásáracsütörtök reggel óta mostanáig 10 mm, lucernára jó, amúgy is jó része kikelt, de a 13as vizes kukinak annyira nem jó.
kábé 2 hét múlva vetünk, addigra jó lenne beázna, és a kuki is lejönne a földről.
Válasz Gabi 07 #54144. hozzászólásáraReménykedjünk a jobb folytatásban. Van is rá igéret
Itt már nyitják a szabadtéri uszodákat 60 mm-hez közelítünk, át is fogjuk lépni ma.
Válasz hasutas1 #54139. hozzászólásáraMit nem adtam volna július elején annyi esőért! Akkor lett volna kukorica termés haszonnal!
De sajnos mást dobott a gép!
2022-es esztendő nagyon emlékezetes marad, a rekordokat döntő csapadék és termés miatt, persze nagyon negatív irányba.
Rémálom volt ez az év!
Válasz GREVEN #54136. hozzászólásáramost elég jól esik, már 5 mm lejött. Felétek esik?
Pedig az időkép továbbra is csak borult időt jelez :D
Nagykanizsától 20 km-re szerda éjszaka óta 40 mm ma reggelig. Csütörtök reggelre 4mm péntek reggelre 10mm ma reggelre 26mm. Szerencsére szedra délutánra lefogyott a napraforgó.
Válasz colizoli #54138. hozzászólásáraEz a térkép torzít, sajnos ennél sokkal nagyobb területet érint még az aszály.
Válasz GREVEN #54128. hozzászólásáraÍrták már, minek nézed?!?!
Mindenki hibás,mindenki hülye, csak az nem aki minden nap újra pörgeti ezt az egészet...
Mintha tehetne bárki is arról,hogy nem esik az eső...