Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Bankok fognak leállni a mg hitelezéssel a magass háborús inflációs kamat miatt,Majd ősszel tavasszal mikor vetni kell lehet nézni az üres bukszat keleten
Válasz cyclo-400 #51930. hozzászólásáraÉn úgy tudom, az csak az egyik feltétel. A másik, hogy a lehullott csapadék összes mennyisége a 25 millimétert nem éri el és a napi maximum hőmérséklet legalább tizenöt napon meghaladja a 31 °C-ot. Szerintem ez a kitétel szinte - ha nem -mindenhol megvan/meg lesz, pláne úgy, hogy vissza tér rövidesen a kánikula. Úgy tudom, minden biztosítóra egyformán vonatkozik, mindkét kitétel...
Válasz K__K #51933. hozzászólásáraAz már biztos, hogy már is nagy a baj de ha továbbra sem lesz eső akkor a biztosítók is beinthetnek nem biznisz nekik sivatagi gazdák finanszírozása.
Felénk ramaty kötött földek vannak sok szikes gyenge adottságú területtel (többsége30-40 éve még legelő volt) amik ideális körülmények között sem hoznak valami sokat de az úniós támogatással eddig még átlagban nyereséges éveket tudhattunk magunk mögött.
Ha marad a szárazság, akkor itt felénk már biztos vége vége a mezőgazdaságnak mert kevés az olyan terület amit még ha lehetne is érdemes öntözni.
Konkrétan a mi kis gazdaságunk sorsát a tél eldönti ha továbbra sem lesz érdemi eső, akkor első körben mennek a marhák, az után a bérelt területek, a saját földeknek is a fele ha be lesz vetve és ugye munkahely után kell nézni.
Csak azt nem értem, hogy a juró egekben, sőt ! Cél a 450 HUF/€…..
Gáz ára egekben……
Kecskeméttől keletre kb nincs semmi betakarítható gabona, szálas takarmány…..
De legalább a gabona ára szinte nap, mint nap csökken…….
Szerintem számodra ez csak egy chat szoba, ahova fel-felnézel, de átérezni azt az érzelmi hullámvasutat, amit mi gazdák átérzünk, nem tudod. Mi itt Kelet-Magyarországon lassan kényszerűek vagyunk kiszántani a kukoricát, Mezőberényben 2 hónapja nem esett egy milliméter csapadék sem.
Nem arról van szó, hogy mi keletiek ne örülnénk a nyugat-magyarországi gazdák rekordtermésének és rekordprofitjának, de engedtessék meg, hogy kifejezzük frusztrációnkat, mert mi most megyünk tönkre mind anyailag, mind idegileg.
Ezért a legrosszabb, ha olyan közhelyek puffogtatását halljuk, hogy "Mert aki nem így gondolja, az nem látja át, hogy az ország élelmiszer előállítása milyen fontos." Ehelyett aki gazdálkodó, aki nem, próbálja meg egy-egy biztató szóval támogatni az épp tönkremenő gazdákat.
Gratula a nyugat-magyarországiaknak és kitartás a keletieknek!
Válasz jambo #51922. hozzászólásáraNa végre!
Legalább valaki be merte vállalni, hogy jó esőt kapott!
Hogy ne csak a negatív infó legyen a téma, kezd lehangoló lenni.
Örülök neki, hogy legalább nálatok minden rendben, és lesz termés.
Mert aki nem így gondolja, az nem látja át, hogy az ország élelmiszer előállítása milyen fontos. Kiváltképp ebben a bizonytalan háborús időkben.
Az a biztos ami itthon megterem, és legalább nem szorulunk behozatalra!
Válasz rigás #51926. hozzászólásáraAz a baj, hogy itt a nagyok is tönkremennek, nem csak a kicsik. Nekem még van 1 év, mert nincs egy négyzetméter kukorica, a napraforgót meg majd kifacsarom a biztosítóból...
Apropo kukorica: 3 nap alatt a legfelső levél is csörgősre száradt a kukoricákon. Július 5-re. Nem augusztus vége, hanem július eleje. Brutális! A legidősebb földtúró nigger a faluban 88 éves, és azt mondta, hogy nem emlékszik ilyenre. A nagy cégek fizetésképtelenek, mert 1500ha 40koronás földből, a kb. 600ha kukorica off, a napraforgó szintén, a kalászosokon meg lett 21q/ha átlag....
Válasz geniusfifa10 #51923. hozzászólásáraMa megnéztem az egyik biztosító
társaság képviselője előadását aszály
ügyben, azt mondta, ha a kárt jelentunk , csak az számít nálunk aszálynak, ha 31 nap alatt kevesebb
csapadék esik 10 mm-nel az OMSZ
adatai szerint. A fölött nincs náluk aszálykar és az ide passzoló $ emlegette.Azt mondta ez nem olyan
mint a kárenyhítési alap.
Válasz GREVEN #51915. hozzászólására Egy kicsit sarkítva,de a százalékok fordítva igazak felénk.Az viszont errefelé is igaz ,hogyha nem lesz eső vége lesz itt is hamarosan.Mi még 80% kukoricára várhatjuk az esőt ti pedig 20% -ra. Ha nem lesz gatya mindegyiknek.Ma volt 3 mm. Ez te is tudod mennyit ért,és nincs kilátásba komolyabb csapadék errefelé sem.Egy hét múlva többet tudunk.Remélem lesz ott is itt is.
Válasz K__K #51909. hozzászólásáraNem hiszem, hogy a politika beleavatkozna a folyamatba mert egyenlőre még csak a kicsik mennek csődbe. Az meg ugye nem számít mert ha számított volna, akkor Ángyán prof annó nem veszi a kalapját!
Válasz GREVEN #51901. hozzászólására Azt még hozzátenném ( bár már kicsit off topic),hogyha már összeesküvéseket keresünk, akkor nem a magyar jégmentesítőben keresném az okot a problémánkra.Sokkal inkább képes ezt egy olyan hatalom megtenni,akinek érdekében áll nemcsak Magyar ország de egész Európa meggyengítése.Róluk el tudnám képzelni, hogy van technológiájuk hozzá.
Egy órával ezelőtt még 80 százalékos eséllyel jeleztek esőt 18 óra környékére, most már a mai napra levette. Ez valami cirkusz vagy meteorológiai szolgáltatás? Jó lenne eldönteni végre.
A friss modellek alapján úgy néz ki hogy jövőhét közepétől visszatér a hőség 31-35 fokokkal. Majd egy két modell mint pl GFS vagy ECMWF jövőhét hétvégére már nagyobb területre is berakták a 38-43 fokokat. Ha ez bejön akkor az már az utolsó csapás lesz az Alföldnek.
Válasz esox #51912. hozzászólásáraAzért az a két dolog, ha megázik a kukorica akkor akár 100q ha nem akkor meg nulla nagyon messze vannak egymástól.
Kurva nagy veszély lehet arra tényleg ha ez a helyzet.
Felénk ez ugy néz ki,hogy bármilyen föld a kukorica 80%-ra már hiába jön eső késő, a maradék 20%-a 1 hét után ugyan erre a sorsra jut. Ha a héten megázik akkor 3 tonna maximum.
Válasz GREVEN #51901. hozzászólására Én nem hárítok.Kérdezek.Az utóbbi években egyre kiszámíthatatlanabb az időjárás,lassan összemosódnak az évszakok,és egy decemberben vetett búza is tudott 65 q az idén.Sajnos a baj csőstől szokott jönni, és ez most kelet magyar országon csúcsosodott ki.Mifelénk sem nyugodhatunk meg.Ha lesz eső hamarosan ,lehet esély akár 100q kukoricára is,bár már most is vannak menthetetlen táblák. Ezt annak tudatában írom,hogy jó évben keleten ez nem nagy eredmény. De ha nem és visszatér a hőség és extrém uv akkor mi is csak a búzából, árpából számíthatunk nyereségre. De jégkármentesítő rendszer nem csak idén működik,hanem jó pár éve.Volt már akkor is amikor Békésben
rekord termések voltak pl. kukoricából.Szóval szerintem sokkal kézenfekvőbb a magyarázat.A klímaváltozás nem lesz,hanem itt van a nyakunkon,és most kezdjük átélni.
Válasz geniusfifa10 #51902. hozzászólására Jászság szintén most dölt ell!!!! Kukorica (silózunk. 60-70. cm.magas ) A többit meg elengettük Vetés ősszel ha lejön min. 200mm. addig semmit.
Válasz K__K #51909. hozzászólására
Nincsen, aki megsegítsen,
Nincsen, aki szánjon minket;
Hozzád térünk hát, nagy Isten!
Ha te nem, – más nem segíthet.
Száraz a rét, szomjas a föld,
Ha ez így lesz, elveszünk;
Minden ember gyászruhát ölt.
Isten, adj esőt nekünk!
Az igaz, hogy méltán büntetsz,
Mert mindnyájan sértünk, bántunk;
De ha minket már el is vetsz,
S irgalmas nem lész irántunk:
Szánd meg a kis csecsemőket,
Kik, ha nem lesz kenyerünk,
Sírva nézik a felhőket.
Isten, adj esőt nekünk!
Esőt várnak a vetések,
Harmatért esd a mezőség;
Nincs virága a kis méhnek,
Fölégette azt a hőség;
Nincs patakja a madárnak;
Éhen-szomjan elveszünk;
Ember, állat esőt várnak.
Isten, adj esőt nekünk!
Csak úgy áztasd meg a földet,
Mint a könnytől ázik arcunk;
A kenyérből ne adj többet,
Csak hogy élvén, árvát tartsunk.
A koldusok, a szegények
Sírnak hozzád mivelünk:
Oh, ne tégy ki a veszélynek!
Isten, adj esőt nekünk! Amen.
Besz@ráááás! Egy csepp eső nem esett, de még felhő sincs az égen.
Rigás: ideje lesz felhívnunk Dankó Béla főispánt, hogy miként gondoltak megmenteni minket az elárverezéstől.
Időjárás alkalmazás mutatja nekem reggel óta, hogy 80-90 %-ra eső lesz, 3 órán át. Direkt sűrűn frissítgettem, nézegettem más oldalakat is, ott is mind esőt mutatott.
Tekeregtek a felhők megint, de 0,5 mm eső, ha hullott. Pénteken ugyanezt játszotta velem az idő. 4x borult be, 4x jött villámlás és dörgés, egyetlen csepp eső nem ért földet.
Én most adtam fel az idei évet. Megpróbálom elengedni ezt a kukorica, napraforgó témát, mert rá fog menni az idegrendszerem, egészségem. Annyit meg nem ér.
Őszintén remélem, hogy máshol nagyobb sikerrel jártatok/jártok az esővel!
Nevetni kell ezen! Most mikor épp elkezdtem kukoricát kaszálni mert 1 méteresen elszáradt, akkor megint jött a felhő, hatalmas szél mozgatta a gépet és lett 6-8 csepp a motorháztetőn. Azok viszont szép kövér cseppek voltak meg kell hagyni. Na majd 2 hét múlva TALÁN! megint lesz ennyi. Nálunk júniusban volt 1mm. Júliusban eddig 2mm. Nemhiába ez a 2 legcsapadékosabb hónap az évben…
Válasz sanyi1965 #51888. hozzászólásáraTudom, csak olyan rossz látni hogy tönkre megy a sok beleölt munka és elhalnak a növények. A másik pedig a beleölt pénz.
De nem tudunk mit tenni, előre kell nézni. Csak ilyen helyzetben nagyon nehéz.
61542 hozzászólás
Bankok fognak leállni a mg hitelezéssel a magass háborús inflációs kamat miatt,Majd ősszel tavasszal mikor vetni kell lehet nézni az üres bukszat keleten
Válasz cyclo-400 #51930. hozzászólásáraÉn úgy tudom, az csak az egyik feltétel. A másik, hogy a lehullott csapadék összes mennyisége a 25 millimétert nem éri el és a napi maximum hőmérséklet legalább tizenöt napon meghaladja a 31 °C-ot. Szerintem ez a kitétel szinte - ha nem -mindenhol megvan/meg lesz, pláne úgy, hogy vissza tér rövidesen a kánikula. Úgy tudom, minden biztosítóra egyformán vonatkozik, mindkét kitétel...
Válasz K__K #51933. hozzászólásáraAz már biztos, hogy már is nagy a baj de ha továbbra sem lesz eső akkor a biztosítók is beinthetnek nem biznisz nekik sivatagi gazdák finanszírozása.
Felénk ramaty kötött földek vannak sok szikes gyenge adottságú területtel (többsége30-40 éve még legelő volt) amik ideális körülmények között sem hoznak valami sokat de az úniós támogatással eddig még átlagban nyereséges éveket tudhattunk magunk mögött.
Ha marad a szárazság, akkor itt felénk már biztos vége vége a mezőgazdaságnak mert kevés az olyan terület amit még ha lehetne is érdemes öntözni.
Konkrétan a mi kis gazdaságunk sorsát a tél eldönti ha továbbra sem lesz érdemi eső, akkor első körben mennek a marhák, az után a bérelt területek, a saját földeknek is a fele ha be lesz vetve és ugye munkahely után kell nézni.
Csak azt nem értem, hogy a juró egekben, sőt ! Cél a 450 HUF/€…..
Gáz ára egekben……
Kecskeméttől keletre kb nincs semmi betakarítható gabona, szálas takarmány…..
De legalább a gabona ára szinte nap, mint nap csökken…….
Válasz Gabi 07 #51936. hozzászólásáraHadd kérdezzem meg, hogy gazdálkodsz-e?
Szerintem számodra ez csak egy chat szoba, ahova fel-felnézel, de átérezni azt az érzelmi hullámvasutat, amit mi gazdák átérzünk, nem tudod. Mi itt Kelet-Magyarországon lassan kényszerűek vagyunk kiszántani a kukoricát, Mezőberényben 2 hónapja nem esett egy milliméter csapadék sem.
Nem arról van szó, hogy mi keletiek ne örülnénk a nyugat-magyarországi gazdák rekordtermésének és rekordprofitjának, de engedtessék meg, hogy kifejezzük frusztrációnkat, mert mi most megyünk tönkre mind anyailag, mind idegileg.
Ezért a legrosszabb, ha olyan közhelyek puffogtatását halljuk, hogy "Mert aki nem így gondolja, az nem látja át, hogy az ország élelmiszer előállítása milyen fontos." Ehelyett aki gazdálkodó, aki nem, próbálja meg egy-egy biztató szóval támogatni az épp tönkremenő gazdákat.
Gratula a nyugat-magyarországiaknak és kitartás a keletieknek!
Válasz oprita #51910. hozzászólásáraSzép ima.
És bejött?
Válasz jambo #51922. hozzászólásáraNa végre!
Legalább valaki be merte vállalni, hogy jó esőt kapott!
Hogy ne csak a negatív infó legyen a téma, kezd lehangoló lenni.
Örülök neki, hogy legalább nálatok minden rendben, és lesz termés.
Mert aki nem így gondolja, az nem látja át, hogy az ország élelmiszer előállítása milyen fontos. Kiváltképp ebben a bizonytalan háborús időkben.
Az a biztos ami itthon megterem, és legalább nem szorulunk behozatalra!
Válasz K__K #51933. hozzászólásáraKíváncsi lennék, hogy azok a nagy cégek hová tették a pénzt, amikor termettek a 40 aranykoronás földek.
Vezetők zsebe biztos tele van.
Válasz medikus #51925. hozzászólásáraA tippmixen jobban eltalálom az eredményeket mint ezek az esőt.
Válasz rigás #51926. hozzászólásáraAz a baj, hogy itt a nagyok is tönkremennek, nem csak a kicsik. Nekem még van 1 év, mert nincs egy négyzetméter kukorica, a napraforgót meg majd kifacsarom a biztosítóból...
Apropo kukorica: 3 nap alatt a legfelső levél is csörgősre száradt a kukoricákon. Július 5-re. Nem augusztus vége, hanem július eleje. Brutális! A legidősebb földtúró nigger a faluban 88 éves, és azt mondta, hogy nem emlékszik ilyenre. A nagy cégek fizetésképtelenek, mert 1500ha 40koronás földből, a kb. 600ha kukorica off, a napraforgó szintén, a kalászosokon meg lett 21q/ha átlag....
Válasz geniusfifa10 #51931. hozzászólásáraAkkor azt mondod ezzel,hogy hiába van biztosítva, elhuzhatunk még
melegebb egtajra,mert nekem is ez
jött le.
Válasz cyclo-400 #51930. hozzászólásáraA biztosítókat hagyjuk. Abból már megjöttem...
Válasz geniusfifa10 #51923. hozzászólásáraMa megnéztem az egyik biztosító
társaság képviselője előadását aszály
ügyben, azt mondta, ha a kárt jelentunk , csak az számít nálunk aszálynak, ha 31 nap alatt kevesebb
csapadék esik 10 mm-nel az OMSZ
adatai szerint. A fölött nincs náluk aszálykar és az ide passzoló $ emlegette.Azt mondta ez nem olyan
mint a kárenyhítési alap.
Válasz barazdabetyar. #51916. hozzászólására Igen igazad van.És most szenvedi is.
Válasz geniusfifa10 #51924. hozzászólásáraOké
Válasz GREVEN #51915. hozzászólására Egy kicsit sarkítva,de a százalékok fordítva igazak felénk.Az viszont errefelé is igaz ,hogyha nem lesz eső vége lesz itt is hamarosan.Mi még 80% kukoricára várhatjuk az esőt ti pedig 20% -ra. Ha nem lesz gatya mindegyiknek.Ma volt 3 mm. Ez te is tudod mennyit ért,és nincs kilátásba komolyabb csapadék errefelé sem.Egy hét múlva többet tudunk.Remélem lesz ott is itt is.
Válasz K__K #51909. hozzászólásáraNem hiszem, hogy a politika beleavatkozna a folyamatba mert egyenlőre még csak a kicsik mennek csődbe. Az meg ugye nem számít mert ha számított volna, akkor Ángyán prof annó nem veszi a kalapját!
Válasz Földönfuto #51918. hozzászólásáraNe aggódj!Nálunk se volt csak olyan munkarontó! 2mm!Holnap mehet újra az aratás!
Szél az volt!De most már fújjon is!
Válasz jambo #51922. hozzászólásáraLegalább felétek jó termés lesz. Örülök.
Legközelebb fújd erre a felhőket... :)
Válasz Gatti #51917. hozzászólásáraAkkor tényleg nincs mit idegeskedni. Ennek annyi.
Zala közepén ma is kaptunk 27mm-t.
Itt nagyon jól mutatnak a kukoricák.Elöbbre is van az átlagoshoz képest
Válasz GREVEN #51901. hozzászólásáraEzt tudják, mellébeszélni.
Válasz GREVEN #51901. hozzászólására Azt még hozzátenném ( bár már kicsit off topic),hogyha már összeesküvéseket keresünk, akkor nem a magyar jégmentesítőben keresném az okot a problémánkra.Sokkal inkább képes ezt egy olyan hatalom megtenni,akinek érdekében áll nemcsak Magyar ország de egész Európa meggyengítése.Róluk el tudnám képzelni, hogy van technológiájuk hozzá.
Válasz cyclo-400 #51913. hozzászólásáraA mezőgazdaság ilyen Hidjék el mindíg van rosszab.
Egy órával ezelőtt még 80 százalékos eséllyel jeleztek esőt 18 óra környékére, most már a mai napra levette. Ez valami cirkusz vagy meteorológiai szolgáltatás? Jó lenne eldönteni végre.
A friss modellek alapján úgy néz ki hogy jövőhét közepétől visszatér a hőség 31-35 fokokkal. Majd egy két modell mint pl GFS vagy ECMWF jövőhét hétvégére már nagyobb területre is berakták a 38-43 fokokat. Ha ez bejön akkor az már az utolsó csapás lesz az Alföldnek.
Válasz esox #51912. hozzászólásáraKlímaváltozást az ember csinálta.
Válasz esox #51912. hozzászólásáraAzért az a két dolog, ha megázik a kukorica akkor akár 100q ha nem akkor meg nulla nagyon messze vannak egymástól.
Kurva nagy veszély lehet arra tényleg ha ez a helyzet.
Felénk ez ugy néz ki,hogy bármilyen föld a kukorica 80%-ra már hiába jön eső késő, a maradék 20%-a 1 hét után ugyan erre a sorsra jut. Ha a héten megázik akkor 3 tonna maximum.
Csak hogy érezd a különbséget.
Válasz Gandhy #51903. hozzászólására
Válasz zotya71 #51911. hozzászólásáraMi ez ha nem katasztrófa, miért nem
lehet néven nevezni a gyermeket,
kérdem én?
Válasz GREVEN #51901. hozzászólására Én nem hárítok.Kérdezek.Az utóbbi években egyre kiszámíthatatlanabb az időjárás,lassan összemosódnak az évszakok,és egy decemberben vetett búza is tudott 65 q az idén.Sajnos a baj csőstől szokott jönni, és ez most kelet magyar országon csúcsosodott ki.Mifelénk sem nyugodhatunk meg.Ha lesz eső hamarosan ,lehet esély akár 100q kukoricára is,bár már most is vannak menthetetlen táblák. Ezt annak tudatában írom,hogy jó évben keleten ez nem nagy eredmény. De ha nem és visszatér a hőség és extrém uv akkor mi is csak a búzából, árpából számíthatunk nyereségre. De jégkármentesítő rendszer nem csak idén működik,hanem jó pár éve.Volt már akkor is amikor Békésben
rekord termések voltak pl. kukoricából.Szóval szerintem sokkal kézenfekvőbb a magyarázat.A klímaváltozás nem lesz,hanem itt van a nyakunkon,és most kezdjük átélni.
Válasz geniusfifa10 #51902. hozzászólására Jászság szintén most dölt ell!!!! Kukorica (silózunk. 60-70. cm.magas ) A többit meg elengettük Vetés ősszel ha lejön min. 200mm. addig semmit.
Válasz K__K #51909. hozzászólására
Nincsen, aki megsegítsen,
Nincsen, aki szánjon minket;
Hozzád térünk hát, nagy Isten!
Ha te nem, – más nem segíthet.
Száraz a rét, szomjas a föld,
Ha ez így lesz, elveszünk;
Minden ember gyászruhát ölt.
Isten, adj esőt nekünk!
Az igaz, hogy méltán büntetsz,
Mert mindnyájan sértünk, bántunk;
De ha minket már el is vetsz,
S irgalmas nem lész irántunk:
Szánd meg a kis csecsemőket,
Kik, ha nem lesz kenyerünk,
Sírva nézik a felhőket.
Isten, adj esőt nekünk!
Esőt várnak a vetések,
Harmatért esd a mezőség;
Nincs virága a kis méhnek,
Fölégette azt a hőség;
Nincs patakja a madárnak;
Éhen-szomjan elveszünk;
Ember, állat esőt várnak.
Isten, adj esőt nekünk!
Csak úgy áztasd meg a földet,
Mint a könnytől ázik arcunk;
A kenyérből ne adj többet,
Csak hogy élvén, árvát tartsunk.
A koldusok, a szegények
Sírnak hozzád mivelünk:
Oh, ne tégy ki a veszélynek!
Isten, adj esőt nekünk! Amen.
Besz@ráááás! Egy csepp eső nem esett, de még felhő sincs az égen.
Rigás: ideje lesz felhívnunk Dankó Béla főispánt, hogy miként gondoltak megmenteni minket az elárverezéstől.
https://www.youtube.com/watch?v=0w3dhTejMI0
Válasz cyclo-400 #51906. hozzászólására De eső az nem lesz úgy néz ki csak ez a forró levegőt nyomja délnyugatról
Válasz cyclo-400 #51904. hozzászólásáraMég annyit, hogy riasztás az van!
Hihetetlen!
Nekem már az is megváltás lesz, ha a 40 körüli hőmérsékletből 30 körüli lesz pár napig. Másban nem bízok.
A Beregbe most is 38 fok van és
tomboló szél, de mondjuk ide legalább
nem is jött felleg se, ahogy a radar
mutatja nem is fog. Hát ennyit erről.
Válasz esox #51886. hozzászólásáraA természet lerázza magáról az élősködőjét.
Időjárás alkalmazás mutatja nekem reggel óta, hogy 80-90 %-ra eső lesz, 3 órán át. Direkt sűrűn frissítgettem, nézegettem más oldalakat is, ott is mind esőt mutatott.
Tekeregtek a felhők megint, de 0,5 mm eső, ha hullott. Pénteken ugyanezt játszotta velem az idő. 4x borult be, 4x jött villámlás és dörgés, egyetlen csepp eső nem ért földet.
Én most adtam fel az idei évet. Megpróbálom elengedni ezt a kukorica, napraforgó témát, mert rá fog menni az idegrendszerem, egészségem. Annyit meg nem ér.
Őszintén remélem, hogy máshol nagyobb sikerrel jártatok/jártok az esővel!
Válasz esox #51886. hozzászólásáraLátod te se vagy benne biztos, mert hárítasz.
Válasz Gabi 07 #51890. hozzászólásáraKözvetlen a Tisza mellett nálunk se lett már annyi eső se,hogy a járda egybefüggően vizes legyen.
Nevetni kell ezen! Most mikor épp elkezdtem kukoricát kaszálni mert 1 méteresen elszáradt, akkor megint jött a felhő, hatalmas szél mozgatta a gépet és lett 6-8 csepp a motorháztetőn. Azok viszont szép kövér cseppek voltak meg kell hagyni. Na majd 2 hét múlva TALÁN! megint lesz ennyi. Nálunk júniusban volt 1mm. Júliusban eddig 2mm. Nemhiába ez a 2 legcsapadékosabb hónap az évben…
Válasz Földönfuto #51892. hozzászólásáraezt hívják szólásszabadságnak
Válasz sanyi1965 #51888. hozzászólásáraTudom, csak olyan rossz látni hogy tönkre megy a sok beleölt munka és elhalnak a növények. A másik pedig a beleölt pénz.
De nem tudunk mit tenni, előre kell nézni. Csak ilyen helyzetben nagyon nehéz.
Válasz Gabi 07 #51894. hozzászólásáraigen, normalizálódik majd, mert a végén itt maradnak 3-4-en magukban, a többiek meg elmennek kényszernyaralásra
0,4 mm volt
Válasz hasutas1 #51889. hozzászólásáraNormalizálódik mihelyt mindenhol lesz eső, és remélem nem kell rá őszig várni.
Különben még durvulhat a helyzet.
Válasz Földönfuto #51871. hozzászólásáraNem fog feloszlani, majd kipattannak a zivatarok a front előtt.... Nagyon meleg van, nagyon rosszat érzek most..