Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Pilátus #2433. hozzászólásáraHat sajna nincs,de pl most is kuki tarloba azzal dolgoztam bele a mutragyat 2 sor tarcsat kapott elotte.a kapa a lenyeg
Válasz mtz1221 #2429. hozzászólásáraNekem is a feldherr simán hátrahajlik... Jó, kötött földem nincs... Kettő tört el idáig, traktor hidraulika hiba miatt tolatásnál leért... Szóval az előre hajlást nem bírja...
Válasz bodi.robert512 #2425. hozzászólásáraHa nincs a váza szétcseszve,nyugodtan vedd meg.A kongskildetől jobb kombinátorr nincs.Nekem van egy 35 éves 330-as,még fog nem tört rajta.Két éve vettem egy nagyobb rauch-t,azon nem győzöm az erősített fogakat cserélni.nem bír az erősités miatt hátrahajolni rendesen(a kongskildéjé,az vízszintesre is visszatud) és rögtön elpattan az erősítés utáni kanyarban.Nem hiába ennyi az ára.
Válasz bodi.robert512 #2427. hozzászólásáraElég gyengének látom a vázat is, kapák is csak sima rugós nem dupla. Lúdtalpkapával jobb lenne a gyomírtása. Símítólap a kapák után kellene hozzá mindenképpen. Homokba talán... de a lúdtalp és símító oda is kellene. Milyen széles? Mekkora géphez? Mekkora területhez?
Válasz dr.T #2422. hozzászólásáraTudom hogy regented van,de amiről lentebb volt szó az 30 centi magas semmire való kapákkal van szerelve.Csak 1x elmunkált szántáson lehet vele dolgozni,meg ha talál egy kupac szárat rögtön betúr.
Válasz mtz1221 #2419. hozzászólásáraRegent terrastar exacta van,ez meg ott is elmegy ahol a kombinator beszarik,tavasszal olyan vizes reszre ramesz amivel sak fogassal tudnal,en ezzel szokom a zoldtragyat is beledolgozni (mutragyaszoroval szorom es ezzel dolgozom bele),olyan szalmas reszeken elmegy ahol egy kombi ugyan csak beszarik,en nagyon megvagyok elegedve vele.
Válasz fendt309 #2415. hozzászólásáraBiztos, hogy szebb munkát csinál, mert ha jól sejtem olyan 8-9 cm-re vannak a kapák. Csak az a nem mindegy mi után húzod. Egy jó 100q kukorica után húztad már?
Válasz fendt309 #2415. hozzászólásáraAzért nem mert nem volt más a piacon...
Ez a hátrafelé hajló igen jó lehet mert nem szedné fel a kukorica tőveket tavasszal.
Válasz csoppika #2413. hozzászólásáraNekem egy Rabewerk RKZ van, kis rugóskapával,
nagyon szép munkát csinál.
De a magyarok nem szeretik használni csak a NAGY rugókapást...
Válasz fendt309 #2409. hozzászólásáraMa én is vittem a 80assal haver 4.40-es fogasosát... Vitte mint a sz@rt... (az úton nem annyira)... Ha a következő 2 napban nem enged le egyik hátsó kerék sem, akkor jó vagyok... (minden indulásnál piruettezett a traki...)
Válasz csoppika #2408. hozzászólásáraAkkor ez az MTZ után van...
A Zetorhoz szeretnél valamit?
Én 440-est húzok, nekem jó 85 Le-hez meg Zetorhoz (120-as)is
Válasz csoppika #2404. hozzászólásáraItt is csak használtban,valamikor 10 éve mikor még répáztunk.De nem hiányzik egy cseppet sem hogy már nincs.Ha még egyszer elölről kezdeném,akkor hagyományos kombinátornak sűríteném be,5-6 centire a fogait.
Válasz csoppika #2405. hozzászólásáraNeked ilyen kombid van?
Nekem is kellenek ilyen kapák, de még én sem találtam sehol...
Valóban 8/25 a mérete, de nekem nem 10-es, hanem 8-as csavar tartja!
Válasz csoppika #2400. hozzászólásáraGyárilag hegy nélkül jöttek.
Nekem legalábbis ezt mondták mikor ilyen kis kapást akartam venni.
Szerintem úgy alkudj, hogy itthon komplett cseréled az összes kapát.
Válasz Tomi81 #2397. hozzászólásáraA képről nem tudom eldönteni, hogy csak az első sor ez(és a többi kopott), vagy mind... Létezhet ebből olyan, amin nem volt hegy???
Srácok!
Abból a legkisebb méretű rugós kapából olyan egyenesen lefele álló(ugye nem előre hajlított mint a hagyományos) létezik?
Vagy a p@csömig kopott a falábam esete lehet??? Erről lenne szó...(ugye a távolság megszépít-gondolta a fotós)
Válasz Tobszi #2366. hozzászólásáraElőrébb hozom hátha most mások is olvassák!
Valakinek vagy az ismerősének nincs véletlenül Vaderstad nz mini kombinátorja?
Megnéznék egyet közelről!
Néhány napja kérdezgettem 3,3-as kombinátor felől titeket, nos megszületett a döntés. Végül csak újat vettünk mert a használtakról vagy hiányzott valami (mélység állító kerék, simító, dupla rugós kapák stb.). Amelyiken meg meg volt minden ott törések, javítgatások, kopott rögtörők, vagyis mindegyiken kellett volna valamit mókolni. ráadásul a jó állapotúak 1-2 százezerrel lettek volna olcsóbbak mint a hasonló új eszköz.
Így a választás egy új metalwolf 3,3 fm-re esett.
Nem vagyunk gépgyilkosok vigyázunk rájuk, hisz sokat kell dolgoznunk értük.
Vannak viszont kíméletlen rossz kötött vegyes talajaink, ki fog derülni hamarosan mit tud.
Íme egy kép róla: (a kép forrása Metalwolf KFT)
Válasz rigás #2392. hozzászólásáraKicsikben ott a KON sorozat 2,3-8 méterig, de ezek jóval könyebek. Ezek már tényleg apró pénzért mennek. Nem mondom, hogy nem készitek el a talajt, de kimondotan nehéz körülményekre a PB sorozat való. Ha valaha a rábához szeretnél komolyat akkor a PB 021 nézzed. 8 méter széles, 4 tonna körüli súlyal, duplarugós erős kapákkal.
Szerintem az MTZ-hez megfelelne bármilyen kiseb kombinátor, amelyek duplarugós kivitelben vannak.
Válasz Sk Laci #2391. hozzászólásáraSzia Laci!
Nem kétlem amit mondasz, jók a Cseh gépek/eszközök. Nagy gép is van egy Rába 250, de nekem most egy kicsi kell MTZ után mert a nagyobbak mellett sok a kicsi és "alaktalan" parcella ahol a Rába nem boldogul.
Azért, nagyon szépen köszönöm!
Válasz rigás #2384. hozzászólásáraNem tudom milyen erős a legerőseb traktorod, de 160 lóval szépen el lehet mozgatni a cseh PB 6-022 6m-es nehézkombinátort. Nekem is van ilyen talajom, felvakarja azt. Nem szakad amég villanyoszloba, vagy hidrantba be nem akasztod. Nálad ha csak egyeneseid vannak elvinné a 120 Le traktor is, de nem nagyon fog neki tetszeni. Néz át Szlovákiában, mindig akad eladó valamelyik hirdetési portálon.
Válasz rigás #2386. hozzászólására
Amit linketé magyar van nekünk tszcs-s vót, csak más a hengerek kerete meg a csapágyazása az ami a képen van laposvas keret hátul ráhegeve egy szögvas az ott 0.
Válasz rigás #2386. hozzászólásáraEjj!
Az előző válaszom storno!!!
Az is van a szomszédba meg lemken grúber is egyenlőre jót mutatnak igaz még alig dolgoztak velük.
A lent említett kék kombinátor az egy LEKO ha jól emlékszem 4,5-ös
3635 hozzászólás
Válasz dr.T #2434. hozzászólásáraAz a jó ami nincs meghajolva előre hanem egyenesen megy lefele.
Válasz Pilátus #2433. hozzászólásáraHat sajna nincs,de pl most is kuki tarloba azzal dolgoztam bele a mutragyat 2 sor tarcsat kapott elotte.a kapa a lenyeg
Válasz dr.T #2422. hozzászólásáraÜdv!Arról van valami fotód?Ez lehet hogy segítene a kollegának...
Válasz Mtz 550E #2431. hozzászólásáraTeljesen felejtős amióta létezik Cross bord símító rendszer...
Hali!
Kombinátor után egysor vagy kétsor rögtörő a jobb vagy ki hogy látja! És a rögtörő átmérő mit határoz hogy 25vagy31cm átmérőjü!
Válasz mtz1221 #2429. hozzászólásáraNekem is a feldherr simán hátrahajlik... Jó, kötött földem nincs... Kettő tört el idáig, traktor hidraulika hiba miatt tolatásnál leért... Szóval az előre hajlást nem bírja...
Válasz bodi.robert512 #2425. hozzászólásáraHa nincs a váza szétcseszve,nyugodtan vedd meg.A kongskildetől jobb kombinátorr nincs.Nekem van egy 35 éves 330-as,még fog nem tört rajta.Két éve vettem egy nagyobb rauch-t,azon nem győzöm az erősített fogakat cserélni.nem bír az erősités miatt hátrahajolni rendesen(a kongskildéjé,az vízszintesre is visszatud) és rögtön elpattan az erősítés utáni kanyarban.Nem hiába ennyi az ára.
Válasz bodi.robert512 #2427. hozzászólásáraElég gyengének látom a vázat is, kapák is csak sima rugós nem dupla. Lúdtalpkapával jobb lenne a gyomírtása. Símítólap a kapák után kellene hozzá mindenképpen. Homokba talán... de a lúdtalp és símító oda is kellene. Milyen széles? Mekkora géphez? Mekkora területhez?
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #2426. hozzászólásáraHomokos földbe használható?
Válasz bodi.robert512 #2425. hozzászólásáraNudli
Sziasztok. Errol valami vélemény ?
Válasz Tomi81 #2421. hozzászólásáraIgen...csak előtte leszántottam!
Válasz dr.T #2422. hozzászólásáraTudom hogy regented van,de amiről lentebb volt szó az 30 centi magas semmire való kapákkal van szerelve.Csak 1x elmunkált szántáson lehet vele dolgozni,meg ha talál egy kupac szárat rögtön betúr.
Válasz mtz1221 #2419. hozzászólásáraRegent terrastar exacta van,ez meg ott is elmegy ahol a kombinator beszarik,tavasszal olyan vizes reszre ramesz amivel sak fogassal tudnal,en ezzel szokom a zoldtragyat is beledolgozni (mutragyaszoroval szorom es ezzel dolgozom bele),olyan szalmas reszeken elmegy ahol egy kombi ugyan csak beszarik,en nagyon megvagyok elegedve vele.
Válasz fendt309 #2415. hozzászólásáraBiztos, hogy szebb munkát csinál, mert ha jól sejtem olyan 8-9 cm-re vannak a kapák. Csak az a nem mindegy mi után húzod. Egy jó 100q kukorica után húztad már?
Válasz mtz1221 #2419. hozzászólásáraGondolom a hátranéző sor megpróbálja a szalmát menetirányba rendezni...
Válasz dr.T #2418. hozzászólásáraNeked nagy germinátor kapás van,nem? Ezeknek a kis kapás vackoknak,nagy része ilyen volt.
Válasz mtz1221 #2403. hozzászólásáraMiert kellene hatranezni,az enyemen az osszes egyenesen all lefele
Válasz fendt309 #2414. hozzászólásáraA gépnek nehéz, nem az elejének...
Válasz fendt309 #2415. hozzászólásáraAzért nem mert nem volt más a piacon...
Ez a hátrafelé hajló igen jó lehet mert nem szedné fel a kukorica tőveket tavasszal.
Válasz csoppika #2413. hozzászólásáraNekem egy Rabewerk RKZ van, kis rugóskapával,
nagyon szép munkát csinál.
De a magyarok nem szeretik használni csak a NAGY rugókapást...
Válasz csoppika #2413. hozzászólásáraSzigorúan súlyozni kell az elejét....
Válasz fendt309 #2409. hozzászólásáraMa én is vittem a 80assal haver 4.40-es fogasosát... Vitte mint a sz@rt... (az úton nem annyira)... Ha a következő 2 napban nem enged le egyik hátsó kerék sem, akkor jó vagyok... (minden indulásnál piruettezett a traki...)
Válasz csoppika #2411. hozzászólásáraTavaszra a fogasos kombi(aprómaghoz) lenne jobb, őszre a rugókapás...
Válasz csoppika #2410. hozzászólásáraAz árpát/búzát elnyomom a lazított, tárcsázott (spirálhengeres) placcba...
Válasz fendt309 #2409. hozzászólásáraEgyelőre az évszázad vételére várok... (üres a kassza...)
Válasz csoppika #2408. hozzászólásáraAkkor ez az MTZ után van...
A Zetorhoz szeretnél valamit?
Én 440-est húzok, nekem jó 85 Le-hez meg Zetorhoz (120-as)is
Válasz fendt309 #2406. hozzászólásáraNekem ilyen 3.30-asban
Válasz csoppika #2404. hozzászólásáraItt is csak használtban,valamikor 10 éve mikor még répáztunk.De nem hiányzik egy cseppet sem hogy már nincs.Ha még egyszer elölről kezdeném,akkor hagyományos kombinátornak sűríteném be,5-6 centire a fogait.
Válasz csoppika #2405. hozzászólásáraNeked ilyen kombid van?
Nekem is kellenek ilyen kapák, de még én sem találtam sehol...
Valóban 8/25 a mérete, de nekem nem 10-es, hanem 8-as csavar tartja!
Válasz mtz1221 #2403. hozzászólásáraA többire hegyezd a szemed...
Válasz mtz1221 #2403. hozzászólásáraHá honnajd tudnám??? Itt ilyen újba sose volt
Válasz csoppika #2400. hozzászólásáraAzt remélem tudod hogy az első sor ezeknek,újkorában is hátrafelé nézett !!!
Válasz csoppika #2400. hozzászólásáraNekem regent van uhyan ilyen kapakkal
Válasz csoppika #2400. hozzászólásáraGyárilag hegy nélkül jöttek.
Nekem legalábbis ezt mondták mikor ilyen kis kapást akartam venni.
Szerintem úgy alkudj, hogy itthon komplett cseréled az összes kapát.
Válasz Tomi81 #2397. hozzászólásáraA képről nem tudom eldönteni, hogy csak az első sor ez(és a többi kopott), vagy mind... Létezhet ebből olyan, amin nem volt hegy???
Válasz Tomi81 #2397. hozzászólásárahttp://webaruhaz.habi.hu/termekek/18212/Rugoskapa_25x8_egyenes_sima.html
Válasz Tomi81 #2397. hozzászólására A habinál fél áron van ehhez képest.
Válasz csoppika #2396. hozzászólásáraErre gondolsz?
Germinátor kapa kicsi
Srácok!
Abból a legkisebb méretű rugós kapából olyan egyenesen lefele álló(ugye nem előre hajlított mint a hagyományos) létezik?
Vagy a p@csömig kopott a falábam esete lehet??? Erről lenne szó...(ugye a távolság megszépít-gondolta a fotós)
Válasz Tobszi #2366. hozzászólásáraElőrébb hozom hátha most mások is olvassák!
Valakinek vagy az ismerősének nincs véletlenül Vaderstad nz mini kombinátorja?
Megnéznék egyet közelről!
Jó estét , sziasztok!
Néhány napja kérdezgettem 3,3-as kombinátor felől titeket, nos megszületett a döntés. Végül csak újat vettünk mert a használtakról vagy hiányzott valami (mélység állító kerék, simító, dupla rugós kapák stb.). Amelyiken meg meg volt minden ott törések, javítgatások, kopott rögtörők, vagyis mindegyiken kellett volna valamit mókolni. ráadásul a jó állapotúak 1-2 százezerrel lettek volna olcsóbbak mint a hasonló új eszköz.
Így a választás egy új metalwolf 3,3 fm-re esett.
Nem vagyunk gépgyilkosok vigyázunk rájuk, hisz sokat kell dolgoznunk értük.
Vannak viszont kíméletlen rossz kötött vegyes talajaink, ki fog derülni hamarosan mit tud.
Íme egy kép róla:
(a kép forrása Metalwolf KFT)
Válasz rigás #2392. hozzászólásáraKicsikben ott a KON sorozat 2,3-8 méterig, de ezek jóval könyebek. Ezek már tényleg apró pénzért mennek. Nem mondom, hogy nem készitek el a talajt, de kimondotan nehéz körülményekre a PB sorozat való. Ha valaha a rábához szeretnél komolyat akkor a PB 021 nézzed. 8 méter széles, 4 tonna körüli súlyal, duplarugós erős kapákkal.
Szerintem az MTZ-hez megfelelne bármilyen kiseb kombinátor, amelyek duplarugós kivitelben vannak.
Válasz Sk Laci #2391. hozzászólásáraSzia Laci!
Nem kétlem amit mondasz, jók a Cseh gépek/eszközök. Nagy gép is van egy Rába 250, de nekem most egy kicsi kell MTZ után mert a nagyobbak mellett sok a kicsi és "alaktalan" parcella ahol a Rába nem boldogul.
Azért, nagyon szépen köszönöm!
Válasz rigás #2384. hozzászólásáraNem tudom milyen erős a legerőseb traktorod, de 160 lóval szépen el lehet mozgatni a cseh PB 6-022 6m-es nehézkombinátort. Nekem is van ilyen talajom, felvakarja azt. Nem szakad amég villanyoszloba, vagy hidrantba be nem akasztod. Nálad ha csak egyeneseid vannak elvinné a 120 Le traktor is, de nem nagyon fog neki tetszeni. Néz át Szlovákiában, mindig akad eladó valamelyik hirdetési portálon.
Válasz Sötét Paraszt #2388. hozzászólásáraKöszönöm az infót, oda fogok erre figyelni.
Válasz Sötét Paraszt #2388. hozzászólására
Válasz rigás #2386. hozzászólására
Amit linketé magyar van nekünk tszcs-s vót, csak más a hengerek kerete meg a csapágyazása az ami a képen van laposvas keret hátul ráhegeve egy szögvas az ott 0.
Válasz rigás #2386. hozzászólásáraEjj!
Az előző válaszom storno!!!
Az is van a szomszédba meg lemken grúber is egyenlőre jót mutatnak igaz még alig dolgoztak velük.
A lent említett kék kombinátor az egy LEKO ha jól emlékszem 4,5-ös
Válasz Sötét Paraszt #2385. hozzászólásáraIgen, és system korund.