Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR408 FtUSD391.24 FtCHF431.97 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
82-es után bőven elég a 3, max 3,2 m széles kombinátor, a 3,6-al csak küszködik, vagy lépésben halad. Igazán szép munkát 12 km/h -ás sebességgel lehet végezni. Én 3,8 - 4 m-ben gondolkodnék 100 lovas gép után.
Igazán nagy homokra (szántáslezáráskor besüllyed a gumi, csak a felnit látod ) pedig nagyon előnyös az ikerkerék. Szántáslezárás berena + simítóval + magágyelőkészítés kombinátorral 15 l /ha volt régebben. Ugyanez ikerkerékkel 11 l / ha -ra csökkent.
Szerintem ha még sokáig akarod hogy menjen a traktorod max 3,6ost veszel hozzá. Nálunk a homok ugy viselkedik, hogy süllyed benne a traktor, tehát keményebb földön tuti elviszi a 4m felettit is.
Nekem a 82es duplakerékkel 2,7est húz lúdtalpkapával 8cm mélyen, de ha homokfoltra érek akkor van hogy keményen oda kell adni még a gázt. De te tudod mit bír a géped.
Ettől félek én is. Bár a kolléga írta,hogy nekik viszi a 4,2-at a 952-es.
Meglátjuk.
A szállítás azért nem annyira para mert kb 3-5km-en belül vannak a földek, ígyis úgyis lassan megyek.
Úgy értem hogy azt a 8-10 centi mély magágyat normális sebességgel ( ami szerintem olyan 6. vagy inkább 7.) tudjad húzni . Nálunk van egy vadkert agrós 3-3as fügesztett egy 952.3-ason az szépen viszi szállításban is meg munkában is .
Igen függesztett. Képről nem tűnik olyan nehéznek.
Hogy érted, hogy ha rendes munkát akarok végezni akkor kevés lesz a gép?
Az a bajom, hogy nagyon ritka 3,8 meg a 4,2-es. (használtban gondolkodom)
Válasz #1864. hozzászólásra
Mi 4,2-es húzúnk 952-el sík és dobos helyeken is agyagban, homokban.
Össze csukható, de ezzen kisebb rugokapák vannak, igaz 4 sorban plusz előtte egy mélységtartó kapasor szerűség, hátul 2 sor rögtörö.. nehéz az egyszer biztos, de simán meg bírkozik vele!:-)
Válasz #1859. hozzászólásra
Ha van domb akkor 3.3 . A MW on volt valami simito a kapak utan de nem mukodott le kellett dobni. Szerintem jobb helyen van elol a simito.
Metalwolf nagyon jó dolgokat készítenek, mindenük strapabíró, és nem csak addig kellesz nekik amíg megveszed a gépet, utána is mehetsz hozzájuk bátran ha valami kell még hozzá esetleg.
Sajna elvitték mind a kettőt.Közben vettem egy házi gyártású 2,7-es 24 kapásat.80-ért.Elég masszív és súlyos darab.Ezen csak 1 rögtörő henger van és sajna az is fix,de kipróbálva a kapák elég mélyre lehúzzák a hengert is.Most agyalok azon,hogy lehet kéne csinálnom hozzá egy feszítő rugós tartót
Nekem a Rau tetszik jobban. Bár a váza szemre gyengébbnek tűnik, de ami nehezebb nem biztos hogy erősebb is. A rögtörője az olcsóbbiknak ha jól láttam fix, a mélysége nem állítható, ami nem előny.
Üdv. Nagyon jól néz ki illetve jó munkát is végez. Azt szeretném kérni, hogy megmérnéd a tengely vastagságát és a csillag lapjainak szélességét, vastagságát és osztástávolságát. Előre is köszi
Válasz #1844. hozzászólásra
Az baj hogy két sorba tettétek,3-4 be már nem lenne gond.De akkor meg a trakinak nehéz lenne emelni mert hosszú lenne.De az a csilag rögtörő quva jó az elején.
tavaszi szántásba nem jo, ha már gazos a talaj, mert a kapákat sűrűre raktuk és összehúzza a gyökereket és betömődnek a kapák, viszont szerintem meg ritkábban meg sok értelme nincsen.
Hát nem tudom mi lenne nekem jó,tavaly próbáltam először kombinátorozni egy kölcsön géppel.Tetszett a munkája,ezért is akarok venni egyet.Ma találtam még egyet.Igaz kicsit drágább,de ez 2,4-es rau.
Szerinted melyik lenne a jobb választás?
Üdv!
Olyan kérdésem volna,hogy házilag össze rakva mennyiből jönne ki egy 2méteres,2 rögtörős hattyúnyakas kombinátor?Hegesztő vagyok,gépeim vannak,csak anyag árrakkal nem vagyok tisztában.
Környékbe már 120-ért lehet venni a fenti paraméterekkel megegyező jó állapotú kombinátort.
Szóval érdemes vele vesződni vagy az se jönne ki olcsóbbra?
3635 hozzászólás
hali szerintetek melyik a jobb kombinátor ezek közül.http://www.agrarkereso.hu/gep/megmutat.php?hird=78777&mind=0 http://www.szalagro.hu/node/1129 http://www.koros-welt.hu/satex-talajmuvelo-eszkozok/rs-vario-kombinator
Válasz #1885. hozzászólásra
Hol vannak itt a granit parts-on az árak mert bejelentkezni csak kereskedő tud
Valakinek, valami tapasztalat az alábbi típusú kombinátor kapával kapcsolatban?
LINK
én nem hagynám ki a heltit sem...talán a legjobban sikerültek közül valók csak egy picit nehezek
Válasz #1882. hozzászólásra
Nem ismerem a tipusokat ezért linkeltem
Válasz #1881. hozzászólásra
az nem UNIMAT, hanem régebbi RAU KOMBI !
KOMBI, KOMBIMAT, UNIMAT így jöttek sorba. mind RAU licensz!!!
de azért köszi!
Válasz #1880. hozzászólásra
http://olx.hu/hirdetes/kombinator-vaz-rau-6-6-meteres-ID21YZF.html#d3d0a77755
még mindig UNIMAT 6,6 kopasz kombinátor vázat keresek!
Válasz #1876. hozzászólásra
A szomszédom is húzza 50-el, mondom ezt megnézem. Annyira hátrabuktatva járatta, hogy jóformán csak a rögtörő dolgozott.)
Válasz #1877. hozzászólásra
Hát.... fene tudja. Én ha leteszem a 3,2-est, hogy eldolgozza a kerékcsapát, a 82-es behal elötte.
120-as zetorral húzkodom inkább.
Válasz #1876. hozzászólásra
82-es után bőven elég a 3, max 3,2 m széles kombinátor, a 3,6-al csak küszködik, vagy lépésben halad. Igazán szép munkát 12 km/h -ás sebességgel lehet végezni. Én 3,8 - 4 m-ben gondolkodnék 100 lovas gép után.
Igazán nagy homokra (szántáslezáráskor besüllyed a gumi, csak a felnit látod ) pedig nagyon előnyös az ikerkerék. Szántáslezárás berena + simítóval + magágyelőkészítés kombinátorral 15 l /ha volt régebben. Ugyanez ikerkerékkel 11 l / ha -ra csökkent.
Válasz #1875. hozzászólásra
Ez a fogalmam sincs. Eddig csak lazítottam, meg szántottam vele.
Felénk a 82-kel húzgálnak 3,6-ost. Gondoltam a ahhoz a +80cm-hez elég a +20ló
Szerintem ha még sokáig akarod hogy menjen a traktorod max 3,6ost veszel hozzá. Nálunk a homok ugy viselkedik, hogy süllyed benne a traktor, tehát keményebb földön tuti elviszi a 4m felettit is.
Nekem a 82es duplakerékkel 2,7est húz lúdtalpkapával 8cm mélyen, de ha homokfoltra érek akkor van hogy keményen oda kell adni még a gázt. De te tudod mit bír a géped.
Válasz #1873. hozzászólásra
Köszönöm! Átgondolom.
Válasz #1872. hozzászólásra
ez egy régi Rau kombimat fénykorában 6,6-os volt de én már így vettem az ára 400 000 .
Válasz #1870. hozzászólásra
Uh bakker, ez aztán masszív
Privátba jöhet az ár
Válasz #1868. hozzászólásra
Ettől félek én is. Bár a kolléga írta,hogy nekik viszi a 4,2-at a 952-es.
Meglátjuk.
A szállítás azért nem annyira para mert kb 3-5km-en belül vannak a földek, ígyis úgyis lassan megyek.
Köszönöm a segítséget!
Válasz #1869. hozzászólásra
Ezt a kombinátort én a 162-essel húztam de az vitte szépen 3,5-4 hektár megvolt vele óránként .
Válasz #1867. hozzászólásra
De ha enyire 4 méteres kombit akarsz van egy eladó 4,4-es Raum .
Válasz #1867. hozzászólásra
Úgy értem hogy azt a 8-10 centi mély magágyat normális sebességgel ( ami szerintem olyan 6. vagy inkább 7.) tudjad húzni . Nálunk van egy vadkert agrós 3-3as fügesztett egy 952.3-ason az szépen viszi szállításban is meg munkában is .
Válasz #1865. hozzászólásra
Igen függesztett. Képről nem tűnik olyan nehéznek.
Hogy érted, hogy ha rendes munkát akarok végezni akkor kevés lesz a gép?
Az a bajom, hogy nagyon ritka 3,8 meg a 4,2-es. (használtban gondolkodom)
Mi 4,2-es húzúnk 952-el sík és dobos helyeken is agyagban, homokban.
Össze csukható, de ezzen kisebb rugokapák vannak, igaz 4 sorban plusz előtte egy mélységtartó kapasor szerűség, hátul 2 sor rögtörö.. nehéz az egyszer biztos, de simán meg bírkozik vele!:-)
Én azért nagyollom neki ha rendes munkát akarsz vele csinálni meg a súlya is nagy ha fügeszetettben gondolkozol .
Urak!
Kombinátort vásárlás előtt állok. Szerintetek a 1025 ruszki elbír egy 4,4m-sel? Homok földeim vannak
Unimat 6,6 kopasz kombinátorvázat keresnék!
Válasz #1861. hozzászólásra
Szakszoval élve bedurt. A kongskilden is elol van a simito es tokeletesen mukodik.
Válasz #1860. hozzászólásra
Nem működött, hogyan értve?
Láttam Bábolnán a "simító részét" , nekem nem tünt nagy eresztésnek....
Válasz #1859. hozzászólásra
Ha van domb akkor 3.3 . A MW on volt valami simito a kapak utan de nem mukodott le kellett dobni. Szerintem jobb helyen van elol a simito.
Válasz #1856. hozzászólásra
Nekem tetszik a Helti is, de 90 Le-höz 3,3m-ert írnak
Földjeim kissé dimbesek dombosak.. (3,6-hoz 100Le kellene :( )
Válasz #1857. hozzászólásra
Sajnos beszéltem velük, nem tesznek rá. Ilyet csak a Helti tud!
Le kéne koppintaniuk......
Válasz #1855. hozzászólásra
Olyat készítenek amit mondasz nekik, mond el mit kérsz megépítik!
Válasz #1855. hozzászólásra
Nekem volt 3.3 metalwolf 820 as mtz utan nagyon repult vele. Szerintem a 3.8 al is elmegy. En a heltit valasztanam , de a Mw se rossz.
Válasz #1854. hozzászólásra
Tetszik benne, hogy 3,8 m -ert evisz az mtz, de +1 fogazott-simító a kapák elé nem ártana.
Felépítésre, mindkettő egyforma mégis más- más lóerő igény kell.
Vajon mi okból?
Válasz #1853. hozzászólásra
Metalwolf nagyon jó dolgokat készítenek, mindenük strapabíró, és nem csak addig kellesz nekik amíg megveszed a gépet, utána is mehetsz hozzájuk bátran ha valami kell még hozzá esetleg.
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a választásba:
Rugókapás kombinátor:
Helti (90Le) 4 sor kapás 3,3 méter(fix), dupla rögtörő+ 2 db simító, 4 nyomlaz
1.1 Mill - 1160kg
Vagy
MetalWolf (80Le) 4 sor kapás 3,8 méter(csukható), dupla rögtörő+ 1 db simító, 4 nyomlaz
1.15 Mill.- 800 kg
A választottat kérlek indokoljátok. Köszi! 90 Le mtz a munkagép.
Válasz #1851. hozzászólásra
Sajna elvitték mind a kettőt.Közben vettem egy házi gyártású 2,7-es 24 kapásat.80-ért.Elég masszív és súlyos darab.Ezen csak 1 rögtörő henger van és sajna az is fix,de kipróbálva a kapák elég mélyre lehúzzák a hengert is.Most agyalok azon,hogy lehet kéne csinálnom hozzá egy feszítő rugós tartót
Válasz #1850. hozzászólásra
Bocs, a többi képen már látszik, hogy az is állítható magasságú rögtörővel van szerelve, de még mindig szimpatikusabb a Rau.
Válasz #1840. hozzászólásra
Nekem a Rau tetszik jobban. Bár a váza szemre gyengébbnek tűnik, de ami nehezebb nem biztos hogy erősebb is. A rögtörője az olcsóbbiknak ha jól láttam fix, a mélysége nem állítható, ami nem előny.
a csillagos rögtörőnek 6 cm a magassága hosszúsága 30 cmszélessége 6 mm a tengely 35 mm
ilyesmit honnan lehet beszerezni?
Válasz #1842. hozzászólásra
Üdv. Nagyon jól néz ki illetve jó munkát is végez. Azt szeretném kérni, hogy megmérnéd a tengely vastagságát és a csillag lapjainak szélességét, vastagságát és osztástávolságát. Előre is köszi
Válasz #1844. hozzászólásra
Az baj hogy két sorba tettétek,3-4 be már nem lenne gond.De akkor meg a trakinak nehéz lenne emelni mert hosszú lenne.De az a csilag rögtörő quva jó az elején.
Válasz #1843. hozzászólásra
tavaszi szántásba nem jo, ha már gazos a talaj, mert a kapákat sűrűre raktuk és összehúzza a gyökereket és betömődnek a kapák, viszont szerintem meg ritkábban meg sok értelme nincsen.
Válasz #1842. hozzászólásra
Kösz én is valami ilyesmin gondolkodok a friss vagy rögös szántásokhoz,amit tavaszra lelehetne venni.
Válasz #1836. hozzászólásra
a csillagos rögtörőt a vastelepről hoztuk. itt van akkor pár kép a műszerről
Válasz #1840. hozzászólásra
Bocsi,itt a jó link a 2 métereshez
link
Válasz #1839. hozzászólásra
Hát nem tudom mi lenne nekem jó,tavaly próbáltam először kombinátorozni egy kölcsön géppel.Tetszett a munkája,ezért is akarok venni egyet.Ma találtam még egyet.Igaz kicsit drágább,de ez 2,4-es rau.
Szerinted melyik lenne a jobb választás?
2 méteres házi
2,4-es rau
Válasz #1838. hozzászólásra
Ha 120-ét lehet venni pont olyat ami neked kell, eszedbe ne jusson nekifogni!
Üdv!
Olyan kérdésem volna,hogy házilag össze rakva mennyiből jönne ki egy 2méteres,2 rögtörős hattyúnyakas kombinátor?Hegesztő vagyok,gépeim vannak,csak anyag árrakkal nem vagyok tisztában.
Környékbe már 120-ért lehet venni a fenti paraméterekkel megegyező jó állapotú kombinátort.
Szóval érdemes vele vesződni vagy az se jönne ki olcsóbbra?
Válasz #1835. hozzászólásra