Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD389.56 FtCHF429.55 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Értem de jól dolgozott!
ha megcsinálja 2 sor rögtöröt és 2.2m és 4 sor rugókat akkor kinyomja a levegöt s t-25ösböl 3 sor kapa és 2 sor rögtörö elég nemki 1.6m az már elviszi a keréknyomot 1.7m!
csináltatni kell Törövel jármiban 1.6-2.2m !http://torogepek.gportal.hu/gindex.php?pg=26329001
1.6m 240eft
2.2m 370eft de itt már éóerö is kell nem csak 25 ló! enyém 30lovas volt és volt olyan kor megfogta 2méteres
Nekem ilyen volt 13 db volt rajta 1 sor rögtörö csak nem volt elfelezve de lehet ha 2 sor rögtörös elfelezve akkor elég neki 1.6m is!
ez kb 150-200kg elég neki 2 sor mert a t-25ös nem birja huzni ha 4soros ott erö is kell és csak 25 lovas 2-vagy 3 sor kapa és 2 sor rögtörö elfelezve
Törö csinál letákból 1.6-1.8m
Nekem T 25-ös után kellene, nem tudom eldönteni hogy 1,8 vagy 2 méter legyen. Ha jól tudom neked is van, vagy volt T 25, tudjuk hogy nagyon könnyű traki. De teszek rá nyomlatítót azért.
Ez attól függ hogy milyet akarsz csinálni 2.8m vagy 3.3m,elötte csinálj egy tipust valamiböl és számold ki mert 4 sor nem egyezik a mérettel 3 vagy 5 ös mint pl a lengyel ami az agromannál 8 sor 7 sor 7 sor 6 sor elsö képen van lengyelen! vadkertin megint meg kell számolni de a kerék ott van legyen rajta nyomlazitó a mtz keréket lazitja mert az 40 mázsa!
Szóval nem az egy sorban lévő kapák közt van 10 cm, mert az nagyon kevés, hanem ha belenézek, akkor legyen a kapák közt 10 cm ha a 4 sort veszem alapul?
Hát az változó csak ugy csináld meg hogy nem huzza össze ha van benne csutka vagy kóró!
ha az enyémen 12cm 3 soros
és 5soroson 7cm
akkor 4 srost 10cm re kell! de ezt felteszed és ránázel hogy nem egy nyomba menjen! ezen nézz meg,csak az már mégegysorral több van és nehogy egy nyomba menjen,próbáld megnézni ha van ott olyan kombi és azt megmérni gazdáknak vagy kereskedésben!
Köszi. Kezdő vagyok a szakmába valami képet tudnál feldobni? Illetve szerinted milyen szélesbe gondolkodjak? Ja a japán trakiknak az egyetlen hátránya, hogy a sebessége elég kicsi ország úton padló gázzal 15 km/h
Sziasztok!
Kérdésem a következő 20 LE japán traki után milyen kombinátort érdemes csinálni ami szépen is dolgozik szántó földön kötött talajba? Tudom nagyobb traktor kellene ehhez a munkához de ez van ezt is örültem hogy megtudtam venni. Előre is köszi a válaszokat.
Azokon azért több kapa is van. Pl a 3 sorosba 12 centinként van kapa osztás, nyilván 3 gerendán sorba, ezzel szemben az 5 soroson meg 7 centinként van a kapa 5 sorba elosztva. Tehát több kapa nagyobb vonóerő szükséglet.
csak összehasonlitásképpen, ha másolhatnál a bmw legujabb modelljét , vagy találnál egy skoda tudort melyiket gyártanád, h el tudd adni a kor trendjének megfelelően? az orosz kulti bizonyára nem rossz, de nem hinném, h annál jobbat tudnának v akarnának gyártani, valamikor szolnokon gyártották az orosz másolatát, de róluk már több mint 10 éve nem hallottam
"ötletgazdag" akkor ezek szerint Te még nem láttál KNC-4-es orosz kultivátor, ez a Kovácskeres annak a koppintása csak függesztettbe.
Én inkább az alkalmazhatóságra lennék kíváncsi, és a tartósságra (alkatrészek).
Mennyire erősek ezek a pln kapaszárak, mekkora átfedéssel szokták rakni a kapákat?
hát ötletgazdag , nem értem, hogyha már kialakult egy trend, akkor miért kell kitalálni olyan formáju eszközöket amiknek szinte semmi közük nincs a történethez?
Köszi a dicséretet autó szerelő szmk a szakmám. Az nyag minőség gyenge sima tüzépes vas 5-ös fallal a vonó rúd nyolcas falvastagságú 500 ha lett vele dolgozva de még nincs baja.120X120 80X120 zártszelvény és 120x10 lapos vas.Az ütköző úgy van megoldva hogy alul össze ér a befenekelt zártszelvény.Az alapozó és a festék is 2k .Békés megyében.Egyébként ezt én kitaláltam a haver jött este megbeszéltük hazament gépen megszerkesztette és másnap én abból dolgoztam.Akkor már nem kellet agyalni hogy mit hol vágjál el vagy fúrjál ki rámértem az anyagra és csináltam az biztos pászolt.
Mi megvettük a trakit 2011 feb 19én
és a kombit meg 2012ben rendeltük leták 365eft
semjéni már 455eft ezt már felemelték,ha nem emelték volna fel akkor semjéni kombin lenne,
2011ben még hasznltat akartam venni es nem ujat azt tudom leták 2011ben 350eft volt most már 400eft
2011ben semjéni 380-400körül most meg 455eft akkor kellet volna megvenni ujat de akkor mást is kellet venni,és nem volt pénz a t-25ös eke és kombiból!
3635 hozzászólás
Válasz #1180. hozzászólásra
Szerintem ez kicsi nekem.
Válasz #1182. hozzászólásra
Húzta már az mtz és vitte is vidáman,a kövesúton összecsukott állapotában.
Válasz #1179. hozzászólásra
Értem de jól dolgozott!
ha megcsinálja 2 sor rögtöröt és 2.2m és 4 sor rugókat akkor kinyomja a levegöt s t-25ösböl 3 sor kapa és 2 sor rögtörö elég nemki 1.6m az már elviszi a keréknyomot 1.7m!
Válasz #1180. hozzászólásra
Igen ez már harap, a nyolc húszas elhúzzaCsak kövesúton mi?
csináltatni kell Törövel jármiban 1.6-2.2m !http://torogepek.gportal.hu/gindex.php?pg=26329001
1.6m 240eft
2.2m 370eft de itt már éóerö is kell nem csak 25 ló! enyém 30lovas volt és volt olyan kor megfogta 2méteres
És ez se rossz,jó haladós
Válasz #1178. hozzászólásra
Egy sor rögtörő kevés!
Válasz #1174. hozzászólásra
Nekem ilyen volt 13 db volt rajta 1 sor rögtörö csak nem volt elfelezve de lehet ha 2 sor rögtörös elfelezve akkor elég neki 1.6m is!
ez kb 150-200kg elég neki 2 sor mert a t-25ös nem birja huzni ha 4soros ott erö is kell és csak 25 lovas 2-vagy 3 sor kapa és 2 sor rögtörö elfelezve
Törö csinál letákból 1.6-1.8m
Válasz #1174. hozzászólásra
Nekem a kettő húszast elvitte.
Itt a vadkerti kombi azt nem tudom milyen 2.8, vagy 3,3m de elsö 6+második 6+ harmadik 8+ negyedik 8 Rugó! összesen 28db!
Válasz #1173. hozzászólásra
Nekem T 25-ös után kellene, nem tudom eldönteni hogy 1,8 vagy 2 méter legyen. Ha jól tudom neked is van, vagy volt T 25, tudjuk hogy nagyon könnyű traki. De teszek rá nyomlatítót azért.
Válasz #1171. hozzászólásra
Ez attól függ hogy milyet akarsz csinálni 2.8m vagy 3.3m,elötte csinálj egy tipust valamiböl és számold ki mert 4 sor nem egyezik a mérettel 3 vagy 5 ös mint pl a lengyel ami az agromannál 8 sor 7 sor 7 sor 6 sor elsö képen van lengyelen! vadkertin megint meg kell számolni de a kerék ott van legyen rajta nyomlazitó a mtz keréket lazitja mert az 40 mázsa!
Válasz #1168. hozzászólásra
Arra is törekedj hogy egy sorban és a többi sorban azonos legyen nekem a letákom 8x3=24 kapa!
Válasz #1169. hozzászólásra
Igen, akkor jól gondoltam, köszönöm mindkettőtöknek, és kb. milyen távolságra legyenek a sorok?
Igen,ha négy soros,akkor egy sorba 40 cm-enként rakod,és soronként eltolod 10 cm.
Gondolom az elsö és a másik közt legyen 10cm és igy tovább!
Válasz #1165. hozzászólásra
Szóval nem az egy sorban lévő kapák közt van 10 cm, mert az nagyon kevés, hanem ha belenézek, akkor legyen a kapák közt 10 cm ha a 4 sort veszem alapul?
Még azt felejtettem el, hogy a sorok között milyen távolságot érdemes hagyni?
Köszönöm mindenkinek. Azt tudom hogy ne egy nyomba menjen, majd kiszámolom pontosan
Válasz #1163. hozzászólásra
Hát az változó csak ugy csináld meg hogy nem huzza össze ha van benne csutka vagy kóró!
ha az enyémen 12cm 3 soros
és 5soroson 7cm
akkor 4 srost 10cm re kell! de ezt felteszed és ránázel hogy nem egy nyomba menjen! ezen nézz meg,csak az már mégegysorral több van és nehogy egy nyomba menjen,próbáld megnézni ha van ott olyan kombi és azt megmérni gazdáknak vagy kereskedésben!
Válasz #1163. hozzászólásra
föld függö,ha homokos lehet 12cm ha köttöt jobb a 8cm
Válasz #1161. hozzászólásra
Köszönöm! Én is valahogy a 4 sorosra gondoltam. 180 cm széleset tervezek. Szerintetek milyen távolságokra tegyem a kapákat?
Válasz #1157. hozzászólásra
Ezt hogy számolják hogy 3 soroson 12cm van rugók közt?
az 5 soroson meg 7cm?
Ez egy sorra jellemzö,méret?
Válasz #1155. hozzászólásra
Csinálj 4 sorost az kettö közt van mert a 3 soros az némelyik földbe kevés 5 meg sok
4 sor rugók 2 sor rögtörö!
Válasz #1159. hozzászólásra
Köszi. Kezdő vagyok a szakmába valami képet tudnál feldobni? Illetve szerinted milyen szélesbe gondolkodjak? Ja a japán trakiknak az egyetlen hátránya, hogy a sebessége elég kicsi ország úton padló gázzal 15 km/h
Válasz #1144. hozzászólásra
Ez a régi orosz szántóföldi kulti koppintása.Nekünk van,tavasszal is szép magágyat csinál.Én utánna egy ékgyűrűs hengert képzelnék el.
Sziasztok!
Kérdésem a következő 20 LE japán traki után milyen kombinátort érdemes csinálni ami szépen is dolgozik szántó földön kötött talajba? Tudom nagyobb traktor kellene ehhez a munkához de ez van ezt is örültem hogy megtudtam venni. Előre is köszi a válaszokat.
Azokon azért több kapa is van. Pl a 3 sorosba 12 centinként van kapa osztás, nyilván 3 gerendán sorba, ezzel szemben az 5 soroson meg 7 centinként van a kapa 5 sorba elosztva. Tehát több kapa nagyobb vonóerő szükséglet.
nem nehezebb azt se huzni,csak vinni,meg nem tur be csumás földön
Válasz #1136. hozzászólásra
Tudna valaki segíteni? Szebb munkát csinál az 5 soros? Gondolom igen, de mennyivel nehezebb húzni mint a 3 sorost?
Tapasztalat ?
Válasz #1151. hozzászólásra
kinai bmwTudor, de nem a 7 törpe egyike
Válasz #1150. hozzászólásra
Másolhatod a BMW-t ha csak Dacia-ra van pénz.
Válasz #1147. hozzászólásra
csak összehasonlitásképpen, ha másolhatnál a bmw legujabb modelljét , vagy találnál egy skoda tudort melyiket gyártanád, h el tudd adni a kor trendjének megfelelően? az orosz kulti bizonyára nem rossz, de nem hinném, h annál jobbat tudnának v akarnának gyártani, valamikor szolnokon gyártották az orosz másolatát, de róluk már több mint 10 éve nem hallottam
Válasz #1143. hozzászólásra
horrorisztikus
Válasz #1147. hozzászólásra
Ha a ruszki kapa, meg szár van rajta az biztos bírja. Itt legalább is nem szoktak vele küszködni.
Válasz #1144. hozzászólásra
"ötletgazdag" akkor ezek szerint Te még nem láttál KNC-4-es orosz kultivátor, ez a Kovácskeres annak a koppintása csak függesztettbe.
Én inkább az alkalmazhatóságra lennék kíváncsi, és a tartósságra (alkatrészek).
Mennyire erősek ezek a pln kapaszárak, mekkora átfedéssel szokták rakni a kapákat?
nekem mindegy!
Válasz #1091. hozzászólásra
Nagyon szép munka magam is rabja vagyok az ilyen munkának.
NEM ELÉG ,HOGY VALAMI JÓ A SZEMNEK IS TETSZETŐSLEGYEN
Válasz #1143. hozzászólásra
hát ötletgazdag , nem értem, hogyha már kialakult egy trend, akkor miért kell kitalálni olyan formáju eszközöket amiknek szinte semmi közük nincs a történethez?
Üdv!
Mi a véleményetek erről a kultivátorról:
LINK (piros)
Elsősorban tavaszi magágykészítésre alkalmas-e?
Ilyenekből dolgoztam jobb egyszerűbb pontosabb.
De egy ilyen rajzot volt hogy 2 3 este agyaltunk ki.
Válasz #1134. hozzászólásra
Köszi a dicséretet autó szerelő szmk a szakmám. Az nyag minőség gyenge sima tüzépes vas 5-ös fallal a vonó rúd nyolcas falvastagságú 500 ha lett vele dolgozva de még nincs baja.120X120 80X120 zártszelvény és 120x10 lapos vas.Az ütköző úgy van megoldva hogy alul össze ér a befenekelt zártszelvény.Az alapozó és a festék is 2k .Békés megyében.Egyébként ezt én kitaláltam a haver jött este megbeszéltük hazament gépen megszerkesztette és másnap én abból dolgoztam.Akkor már nem kellet agyalni hogy mit hol vágjál el vagy fúrjál ki rámértem az anyagra és csináltam az biztos pászolt.
Mi megvettük a trakit 2011 feb 19én
és a kombit meg 2012ben rendeltük leták 365eft
semjéni már 455eft ezt már felemelték,ha nem emelték volna fel akkor semjéni kombin lenne,
2011ben még hasznltat akartam venni es nem ujat azt tudom leták 2011ben 350eft volt most már 400eft
2011ben semjéni 380-400körül most meg 455eft akkor kellet volna megvenni ujat de akkor mást is kellet venni,és nem volt pénz a t-25ös eke és kombiból!
Válasz #1138. hozzászólásra
de mutathatnál is egy álfát hogy tudjuk mire gondolsz
Válasz #1137. hozzászólásra
Míg az elején vagyunk szólok
sima áááááááááááááááááfa
az álfa az a fára hasonlító nemfa
OMK kombi 3.3m 750eft +álfa sulya 850kg és 80-90lóerö kell!OMKOMK 3 kép lengyel 450kg 330+álfa 2.8m!
Válasz #1135. hozzászólásra
És 3 sor elég is ezekből a kapákból? Van olyan kombinátor ahol van 5 sor is.