Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #171. hozzászólásra
Én is csak azért gondolkodok rajta mert az idős akitől venném együtt voltak traktorosok öregapámmal még anno a Tsz elején . Még a K-25-öst hajtották együtt . Az a 3 tbla fogas ami valamire még jó lehet belőle bár a vázzal is lennének terveim .
Általában a legegyszerübb, ha sötétebb helyen köszörühöz tolod és látod a szinéből a szikra szórásából.
Betétben edzhető acél: sárgás fehér, sima sugárbanm tüske alakú C-robbanással
Molibdén ötvözésű szerszámacél: Narancssárga, a kéve lábától kezdve sok C-robbanás,de a sugarak lándzsahegyben végződnek
CrW ötvözésű szerszámacél: vörösesnarancs, nagyon vékony sugarak, élénk szikrakép, a sugárvágek nyelv alakuak....
PUhább acélokról nem ir a fáma :-)
Ez a cég csak szigorúan rúgókovácsolással és ehez hasonló jellegű laposacél jellegű termékek gyártásával foglalkozik.
Debrecenben a Monostorpályi uton van a mühelyük.
De köracélból nem hinném hogy készitenének ilyen apróságokat.
Elküldenének valamilyen agro alkatrészboltba.
És foglakozik kisebb átmérőjű (6-10mm) anyagok tekerésével hajlításával is? Mi az elérhetősége?
Engem rendfelszedő, rendterítő, rendképző fogak érdekelnének.
bizonyára azért mert ő sem tudja, h mit hazudjon.... legalább mondana egyfélét.
at A38 az egyik legyengébb minőségű anyag, csak diszkovácsolásra alkalmas, talajmunkára feledhető, a c45 meg nem kopástűrő....akkor legalább használnának A60-at, az keményebb is, egy kis szénporbedolgozással még kopástürő is bir maradni...
Debrecenben a rugókovács csak minőségi rugóacélból dolgozik, hiszen hozzá hordanak brutális nagy méretű kamionokat és billencseket is, de ugy tudom, h olajban edzi a termékeit.
Hasonló a helyzet a rugókészítéssel is. Egy rugókészítő srác mondta, hogy egyszer vettek jobb minőségű anyagot németből, de jóval drágább volt, így nem bírták eladni a termékeiket, ezért visszatértek a magyar alapanyaghoz.
Tudsz olyan rugókészítőt, aki valóban jó minőségű anyagból készíti?
A rugókat hogyan kell hőkezelni? (a rugókészítők csak visszaeresztik)
Általában idehaza a kovácsok A50- A60-as anyagból kovácsolják a fogakat, a nyugatiak meg bóracélból.
De idehaza nincs bóracél szálban igy még véletlenül sincs rá esély, hogy ilyen minőség készüljön.
FOGAK KB 1000-2000 FT/DB KÖZÖTT..
NEM TUDOM PONTOSAN.
DE 8-10ÉVIG BÍRJÁK.
A KOMBI AHOGY LEIRTAM 460E.
AMÚGY NEM ÉRTEM MI A BAJ A FOGASODDAL?????
LEHET HOGY A TARTÓID GYENGÉK,VAGY A FOGAK NEM MINŐSÉGIEK...
TEL: 06203107873
Van egy 5 méteres függesztett, hidraulikusan felcsukható boronánk, nagyon masszív vázzal, csak le lettek cserélve a fogak kacsatalpasra és azok nem bírják a gyűrődést.
NEKEM VAN EGY 4.4SKF44.2-ES SOKORÓI KOMBIM HA KELL .
A GÉP FULLOS 1,5 ÉVE ÚJ FOGAK+ PÖRGŐK FELÚJÍTVA HIDRAULIKUSAN FELHAJTHATÓ,ÉN UGYANEBBŐL VETTEM ÚJ NAGYOBBAT MERT EZEK TÉNYLEG JÓK.
CSAK SOKAN NEM ISMERIK A FOGAST.
ORIGO EXPRESSEN MEGTALÁLOD HA ÉRDEKEL
A GÉP FULLOS 1,5 ÉVE ÚJ FOGAK+ PÖRGŐK FELÚJÍTVA HIDRAULIKUSAN FELHAJTHATÓ,ÉN UGYANEBBŐL VETTEM ÚJ NAGYOBBAT MERT EZEK TÉNYLEG JÓK.
Válasz #141. hozzászólásra
megbeszélhetjük!
Olyan felépitésű fogasom van.ami középnehéz táblákból áll,kézi csukású,a fogas vázára van szerelve még egy négytáblás fogaskeret ami szintén kézi csukású,a hátsó keret alatt 4,5m széles fogakkal lefelé álló lánc borona dolgozik a hátsó keret kölőn is használható!
Sziaztok!
hozzászólok ehhez a témához,azért mert korábban én is kb-15 évig fogast használtam.A magyar fogasok sajna anyag minőségben messze elmerednak a nyugati minőségtől.Régen vettem egy 4 táblás fogast mai napig lahatna használni,kb 20cm-s fogakkal első sor hátrafelé döntve,a többi pedig elöre felé nagyon sokat ment de birja!Azt tanácsolnám,hogy ne fogakat vegyetek,hanemazon az áron nyugati komlett fogast nem lesz gondotok!
3635 hozzászólás
Válasz #183. hozzászólásra
Az fasza mi megvettük szerencsére még tavaly N-t
Válasz #182. hozzászólásra
ma néztem a műtrágya arakat 12000ft 34százalékos nitrogén ma érkezett
Válasz #181. hozzászólásra
Hali még nem mert fél órája néztem meg az posta fiókomat
Válasz #179. hozzászólásra
szeva telefonáltál a jd bálázoűgyben?
Válasz #179. hozzászólásra
Nyáron nálunk aratás. 2 db Claass kombájnok. Túl fiatal kombájnos 22 éves neve Gábor.
Válasz #178. hozzászólásra
A nevét már hallottam de nem ismerem
Válasz #177. hozzászólásra
ismered Sultis Ferenc? ott bácsálmáson.
Válasz #176. hozzászólásra
Nem Jánoshalmáról volt ott van egy Valtra és van hozzá egy elvágott szárnyú 6.2-es IH ami 5.2 métert fog
Szép Valtrád!
Nyáron volt Bácsálmásból Szlovákia határon, tárcsázás több mint 100 ha fölött. 5,2 méteres volt.
60 forintos vas ár mellett vettem 100 forintért a kuki adaptert .
Nekem van kombi-8,8 1976-ös már jó gépe.
Először Rába-245, majd 250-esek elhúztak. Mai IH traktorral.
Én is csak azért gondolkodok rajta mert az idős akitől venném együtt voltak traktorosok öregapámmal még anno a Tsz elején . Még a K-25-öst hajtották együtt . Az a 3 tbla fogas ami valamire még jó lehet belőle bár a vázzal is lennének terveim .
Szép a Valtrád .
Jól hozzáférhetőek a vasaid??????
Válasz #170. hozzászólásra
Azért kell ezt az ajánlatott tenni!Felénk már át sem veszik! Hál" istennek!!!!!!
Válasz #169. hozzászólásra
Nálatok még annyi a vas ára Felénk már csak 10 forint.
Válasz #168. hozzászólásra
80ft/kg áfásan!
Szerintetek mennyit ér egy öreg 3 méteres FTM kombinátor . 3 tag Rau nehézfogas van benne meg dupla rögtörök hátul .
Válasz #165. hozzászólásra
Hali!
Nem kovácsolt boronafogról hallotatok már?
Válasz #165. hozzászólásra
Kavics itt csak a sóderben van! :)
kovácsolt gyorsan kopik arra vigyázz mert a kavics eszi
Válasz #157. hozzászólásra
meg,viszel egy reszelőt,és megnézed hogy viszi.
sokoróiaktol tudsz venni újat de azt leírtam,hogy nem ólcsó mert nem" letákolt"
Válasz #160. hozzászólásra
Kaszapengét így szoktuk venni, a két penge élét összeütjük a felfogós részén. A kereskedők csak sokszor lesnek, főleg ha szart árulnak.
Válasz #159. hozzászólásra
Puhább acélnál csak fel kell emelni egyet a földről összehasonlítás végett!
Köszi az infót!
No meg még egy lehetőség: fogsz egy jobb minőségű kormánylemezbetét és elből odaversz a boronafog sarkára.....
Általában a legegyszerübb, ha sötétebb helyen köszörühöz tolod és látod a szinéből a szikra szórásából.
Betétben edzhető acél: sárgás fehér, sima sugárbanm tüske alakú C-robbanással
Molibdén ötvözésű szerszámacél: Narancssárga, a kéve lábától kezdve sok C-robbanás,de a sugarak lándzsahegyben végződnek
CrW ötvözésű szerszámacél: vörösesnarancs, nagyon vékony sugarak, élénk szikrakép, a sugárvágek nyelv alakuak....
PUhább acélokról nem ir a fáma :-)
Válasz #156. hozzászólásra
Ez a cég csak szigorúan rúgókovácsolással és ehez hasonló jellegű laposacél jellegű termékek gyártásával foglalkozik.
Debrecenben a Monostorpályi uton van a mühelyük.
De köracélból nem hinném hogy készitenének ilyen apróságokat.
Elküldenének valamilyen agro alkatrészboltba.
Válasz #155. hozzászólásra
Hogyan lehet a legegyszerűbben megállapítani, hogy milyen anyagból van pl. egy boronafog? A keménységéből meg lehet állapítani biztosra?
Válasz #154. hozzászólásra
És foglakozik kisebb átmérőjű (6-10mm) anyagok tekerésével hajlításával is? Mi az elérhetősége?
Engem rendfelszedő, rendterítő, rendképző fogak érdekelnének.
Válasz #153. hozzászólásra
bizonyára azért mert ő sem tudja, h mit hazudjon.... legalább mondana egyfélét.
at A38 az egyik legyengébb minőségű anyag, csak diszkovácsolásra alkalmas, talajmunkára feledhető, a c45 meg nem kopástűrő....akkor legalább használnának A60-at, az keményebb is, egy kis szénporbedolgozással még kopástürő is bir maradni...
Válasz #152. hozzászólásra
Debrecenben a rugókovács csak minőségi rugóacélból dolgozik, hiszen hozzá hordanak brutális nagy méretű kamionokat és billencseket is, de ugy tudom, h olajban edzi a termékeit.
Válasz #151. hozzászólásra
A kovács telefonba C45 -ös anyagot mondott, a helyszínen meg A38 -at.
Válasz #151. hozzászólásra
Hasonló a helyzet a rugókészítéssel is. Egy rugókészítő srác mondta, hogy egyszer vettek jobb minőségű anyagot németből, de jóval drágább volt, így nem bírták eladni a termékeiket, ezért visszatértek a magyar alapanyaghoz.
Tudsz olyan rugókészítőt, aki valóban jó minőségű anyagból készíti?
A rugókat hogyan kell hőkezelni? (a rugókészítők csak visszaeresztik)
Válasz #150. hozzászólásra
Általában idehaza a kovácsok A50- A60-as anyagból kovácsolják a fogakat, a nyugatiak meg bóracélból.
De idehaza nincs bóracél szálban igy még véletlenül sincs rá esély, hogy ilyen minőség készüljön.
Válasz #149. hozzászólásra
A fog nem minőségi. Mint ahogy leírtam már, annak árulják, de nem az!
Válasz #148. hozzászólásra
FOGAK KB 1000-2000 FT/DB KÖZÖTT..
NEM TUDOM PONTOSAN.
DE 8-10ÉVIG BÍRJÁK.
A KOMBI AHOGY LEIRTAM 460E.
AMÚGY NEM ÉRTEM MI A BAJ A FOGASODDAL?????
LEHET HOGY A TARTÓID GYENGÉK,VAGY A FOGAK NEM MINŐSÉGIEK...
TEL: 06203107873
Válasz #147. hozzászólásra
Honnan vettél fogakat? Mennyiért kínálod?
Van egy 5 méteres függesztett, hidraulikusan felcsukható boronánk, nagyon masszív vázzal, csak le lettek cserélve a fogak kacsatalpasra és azok nem bírják a gyűrődést.
Válasz #145. hozzászólásra
Válasz #145. hozzászólásra
Válasz #144. hozzászólásra
És mivel húztad?
Akkor ha tudod majd fényképezd már le.
Válasz #143. hozzászólásra
Le kel fényképeznem,de nagy csodát ne várjál nem egy sszép de jól megcsinált szerkezet!
m-s Nz kombit,meg egy kongskild vm.6,7-t
Válasz #142. hozzászólásra
Van róla képed?
Mit használsz helyette?
Válasz #141. hozzászólásra
megbeszélhetjük!
Olyan felépitésű fogasom van.ami középnehéz táblákból áll,kézi csukású,a fogas vázára van szerelve még egy négytáblás fogaskeret ami szintén kézi csukású,a hátsó keret alatt 4,5m széles fogakkal lefelé álló lánc borona dolgozik a hátsó keret kölőn is használható!
Válasz #140. hozzászólásra
Én is így tervezem, mert 1 fog kb 1800 ft!
Neked milyen fajta van? Nem adod el?
Válasz #138. hozzászólásra
Sziaztok!
hozzászólok ehhez a témához,azért mert korábban én is kb-15 évig fogast használtam.A magyar fogasok sajna anyag minőségben messze elmerednak a nyugati minőségtől.Régen vettem egy 4 táblás fogast mai napig lahatna használni,kb 20cm-s fogakkal első sor hátrafelé döntve,a többi pedig elöre felé nagyon sokat ment de birja!Azt tanácsolnám,hogy ne fogakat vegyetek,hanemazon az áron nyugati komlett fogast nem lesz gondotok!
Válasz #138. hozzászólásra
1 se!
Hajlottak mert dolgozni mert vele.
Válasz #136. hozzászólásra
hány sor volt előre hajlított ?
Válasz #136. hozzászólásra
No erről a problémáról még nem hallottam!:-))))))))
Ott széklet volt az alapanyag...
Válasz #134. hozzászólásra
Nem a kopás a gond, hanem a hátrahajlás.