Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD391.85 FtCHF431.03 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kombinátorkapát szeretnék vásárolni kb. 30 db-ot. Nem a hagyományos S-alakút, hanem a magyar-nak mondott változatot, aminek az alsó része szinte függőlegesen áll, és csak a kapahegy görbül a legvégén. A Metálwolf, Terra Kombi gyártmányokon szokott ilyen kapa lenni. De azokon se mindíg. Hol lehet ilyet a legolcsóbban beszerezni? Egyáltalán ki gyártja ezeket? Esetleg az Agrikon? Békés Megye és szűk környezetében ajánljatok valamit. Persze mindenhol be tudnák szerezni, de nem mindegy, milyen áron.
Nekem szimpi és hatékony A kongskilde Germinátora ill. Becker optimátora.
Volt Dutzi 3600-om vetőegységgel,nekem jóvolt,DE nagyobb részarányú területem lett agyagos bemosódásu ott már nem volt hatékony.
Volt Dutzi 3600-om vetőegységgel,nekem jóvolt,DE nagyobb részarányú területem lett agyagos bemosódásu ott már nem volt hatékony.
1999-ben vásároltam Szentoghárdi kaszagyár Rt-től IH-10-490 9,8 méteres könnyűtárcsát, de nagyon szép állapot volt fél év múlva....
Sok eltört és vázot repedések...akarom visszacserélni a garanciát, de nem lehet mert csőd ment....
Eladtam! Aztán másik vásároltam öreg 1978 évjárat már jobb van.
1. tömegbeli különbség
2. kiesebb munkaszélesség x LE-nél,
3. több rögtörő elem, több simitó elem
4. a kapák: rugósak, vagy merevek
5. áruk: drágábbak
6. munka minőségbeli különbség, de fontos, h milyen talajra és mikori időszakban
A Rau az egy más kategória.... sokkal nehezebb, mint a skandi rendszerű
Már csak licencecske van belőle, a Kiskörös Agrikon gyártja Kombi, unimat, puma, prm változatokként, de jobbára a nagyobb gyártók a hasonló felépitésű gépikben a Rau alapötlete köszön vissza
nem tudni, hogy mitől oly könnyű húzni a kongskilde kombinátorokat, de ha felmégy a lapjukra, vagy a Hankikerére ott elolvashatod, h milyen erőgéphez milyen széles gép kell, nem az ujjamból szoptam itt van mellettem egy 600 oldalas gépkatalógus
Nekem IH nehéz tárcsa 4,2 méteres gyári adatai 120-150 le között szüksége. Én elhúztam Styer 9220-rel 200 le!!!!! Mégis 200 le úgyis kicsié nem birtak! Azért meredeknél!
mondom hogy egy 3.3 as kombinatort probáltunk a géppel 4 sor rugokapával meg 2 sor rögtörövel és a gép alapgázon tötyögött ami nem jo ráadásul pont ezért mert nem érezte a gép széthuztam majdnem egy kicsit rögösebb földön amugy meg nekünk olyan középkötött földekre kellene amin jo lenne nagyobb is
A 85LE-s traktorok skandi kombikból ( kongskilse ) a 4m-essel birnak.
Könnyebbek , minimum 4 soros kapával vannak szerelve.
Fontos a kapák formája, h milyen földre ( nedves v száraz ) használjuk.
kösz a választ szerintem böven elég lesz neki a 4 méter körüli kombinátor és mi most amit néztunk hogy minden féle munkára jo lenne
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/93466/kombin%C3%A1tor.html
az ilyesmi lenne mert elég massziv a váza a fogasok meg őszre jo lenne mert azt nem töri szét elsöre a nagy rög még tennénk rá valahova simito lapot is
szerintem
Rabe kombinátorok abból az időszakból már ritkán szaladgálnak, az, h sz Unimatnak mennyire könnyen törik a váza, az mind függvénye, hogy hány tíz évig húzgálták, mennyire kötött talajokon.
Igazi gépgyilkos földeken nagyon nagy nevű gépek is ugyan ugy anyagkifáradnak.
Újszerű Unimat-ot nem nagyon lehet megcsipni, mert ugye alapból eléggé drága termék és nem azért veszik ( vették) egy nagy gép háta mögé, hogy valakit pár év használat után megajándékozzanak negyedáron egy tuti eszközzel.
Az újabb korszakban gyártott Unimatok több jobb minőségű acélt tartalmaznak, (régen nem volt mindig vastag falú zártszelvény a piacon,) úgy hajtogattak Ú idomokat és összevarrták automatával.
Hali!
Érdeklődnék, hogy a régebbi gyártású Rabewerk 8,4-es kombinátor hogy bírja a strapát!?
az UNI-ra azt mondják,hogy szántás elmunkálásnál reped törik könnyen a váza, dehát ez ugye magyar....
a rabewerk meg ekéből örök mint a nyomorúság.
hello mi most szeretnénk vásárolni egy kombinátort 4 méter körülit a 85 lovas nyuszihoz és tapasztalatokat szeretnék kérdezni hogy olyan kéne ami őszi meg tavaszi kombinátorozásra is jo és példát is mutassatok akár az aprohirdetésekböl is
amugy meg probálkoztunk a mostani kemény szántáson egy 3.3 as rugokapással de a nyuszi meg se érezte és majdnem az összes fogát kitörte a röges talajon
elöre köszi
legközelebb csak pénteken tok netezni :(
3635 hozzászólás
Válasz #82. hozzászólásra
Olyan mint amilyen az Unimatokon volt ?
Az miért jobb szerinted? Van valahol kép róla?
A prillingert próbáld meg. Bár dunántúli cég, de a megyei üzletkötő srác eljön, megbeszélitek, és ha kell akkor el is hozza.
Üdv!
Kombinátorkapát szeretnék vásárolni kb. 30 db-ot. Nem a hagyományos S-alakút, hanem a magyar-nak mondott változatot, aminek az alsó része szinte függőlegesen áll, és csak a kapahegy görbül a legvégén. A Metálwolf, Terra Kombi gyártmányokon szokott ilyen kapa lenni. De azokon se mindíg. Hol lehet ilyet a legolcsóbban beszerezni? Egyáltalán ki gyártja ezeket? Esetleg az Agrikon? Békés Megye és szűk környezetében ajánljatok valamit. Persze mindenhol be tudnák szerezni, de nem mindegy, milyen áron.
Válasz #80. hozzászólásra
macika 3x?
Bocs !3x
mek alukálni, jó éjt!
Válasz #74. hozzászólásra
attól még, h kaszagyárnak hivták, attól még beszállitottak gépeket a Kühnének
Válasz #73. hozzászólásra
Ha jól tudom jobb minőségű régi RÁBA-vagon gépgyár gyáregysége volt 1992-ig.
Azért gyenge minőségű Kaszagyárot??? 2000-ben felszámolás.
Talán kommuista szigorú ellenőrzés :DDDD
Válasz #72. hozzászólásra
abban az időben, még ráérősen gyártottak vastagabb anyagokból gépeket
Válasz #71. hozzászólásra
Ja.
1999-ben vásároltam Szentoghárdi kaszagyár Rt-től IH-10-490 9,8 méteres könnyűtárcsát, de nagyon szép állapot volt fél év múlva....
Sok eltört és vázot repedések...akarom visszacserélni a garanciát, de nem lehet mert csőd ment....
Eladtam! Aztán másik vásároltam öreg 1978 évjárat már jobb van.
Miért nem tudom új gép nem jó és öreg jobb???
Válasz #70. hozzászólásra
a mai napig is gyártják, kicsit modernebb formában ( no nem sokkal)
Válasz #69. hozzászólásra
:D
Nekem Kombi 8,8 1977-as, még jó gépe.
Egyszerű összecsulkós és 4 kerék gördülni.
Válasz #68. hozzászólásra
nem találkoztam véle, biztosan már a méh-ben van
Válasz #67. hozzászólásra
igen de kiváló műveleni mert nagyrögök vágás és rögrendező csillagtárcsás.
Nem kell többmenetes. Repcevetés előtt és szántáselmunkálás is jó.
Ismered 1976-ben RAU nehéz szuperkombinátor 14 méteres volt, de több darab nem volt se. Amit KITE-nél volt.
Válasz #65. hozzászólásra
a Rau Multitiller az külön kategória, egy szupernehéz, összetett működési elvű kompaktor
Válasz #64. hozzászólásra
1. tömegbeli különbség
2. kiesebb munkaszélesség x LE-nél,
3. több rögtörő elem, több simitó elem
4. a kapák: rugósak, vagy merevek
5. áruk: drágábbak
6. munka minőségbeli különbség, de fontos, h milyen talajra és mikori időszakban
Válasz #62. hozzászólásra
Nszk gyártmányú volt a RAU-ot?
Azt mondták, hogy legjobb Rau-Mulitilleret?
Válasz #63. hozzászólásra
mi a különbség a kompaktor és a kombi között ???
Válasz #61. hozzászólásra
Rau gyárt franciában , és németben kombinátort, ill. kompaktort.
Válasz #61. hozzászólásra
A Rau az egy más kategória.... sokkal nehezebb, mint a skandi rendszerű
Már csak licencecske van belőle, a Kiskörös Agrikon gyártja Kombi, unimat, puma, prm változatokként, de jobbára a nagyobb gyártók a hasonló felépitésű gépikben a Rau alapötlete köszön vissza
Válasz #60. hozzászólásra
Régi MéM vizsgáltak RAU-4,4 méteres MTZ-50-rel, ez nem jó azért 100-120 le kell.
Rau kombinátor tovább mai sorozatgyártásot?
Válasz #58. hozzászólásra
nem tudni, hogy mitől oly könnyű húzni a kongskilde kombinátorokat, de ha felmégy a lapjukra, vagy a Hankikerére ott elolvashatod, h milyen erőgéphez milyen széles gép kell, nem az ujjamból szoptam itt van mellettem egy 600 oldalas gépkatalógus
Válasz #58. hozzászólásra
de én nem 4 méteres tárcsárol beszélek :D:D:D
Válasz #54. hozzászólásra
85 le lehet 4 m-rel kombit?
ÓÓ, túl szélessége szerintem 100 le kell.
Nekem IH nehéz tárcsa 4,2 méteres gyári adatai 120-150 le között szüksége. Én elhúztam Styer 9220-rel 200 le!!!!! Mégis 200 le úgyis kicsié nem birtak! Azért meredeknél!
Válasz #56. hozzászólásra
a 62kW, viszont már K VM SQ 43-hoz kell
Válasz #55. hozzászólásra
Szia Pici!
Bocsika, tévedtem, Kongskilde-ből a VM SGC53 kér 62kW-ot..... hm ez aztűn a müvelési felület
Válasz #52. hozzászólásra
mondom hogy egy 3.3 as kombinatort probáltunk a géppel 4 sor rugokapával meg 2 sor rögtörövel és a gép alapgázon tötyögött ami nem jo ráadásul pont ezért mert nem érezte a gép széthuztam majdnem egy kicsit rögösebb földön amugy meg nekünk olyan középkötött földekre kellene amin jo lenne nagyobb is
Válasz #51. hozzászólásra
A 85LE-s traktorok skandi kombikból ( kongskilse ) a 4m-essel birnak.
Könnyebbek , minimum 4 soros kapával vannak szerelve.
Fontos a kapák formája, h milyen földre ( nedves v száraz ) használjuk.
A 4esnél vagy a sebsségről v. a mélységről le kell mondj. Egyik se jó.
3,3-asnál nagyobba na vegyél, tap.. mondon a nagyobbak csak kinlodni fog a géped
kösz a választ szerintem böven elég lesz neki a 4 méter körüli kombinátor és mi most amit néztunk hogy minden féle munkára jo lenne
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/93466/kombin%C3%A1tor.html
az ilyesmi lenne mert elég massziv a váza a fogasok meg őszre jo lenne mert azt nem töri szét elsöre a nagy rög még tennénk rá valahova simito lapot is
szerintem
Válasz #48. hozzászólásra
Rabe kombinátorok abból az időszakból már ritkán szaladgálnak, az, h sz Unimatnak mennyire könnyen törik a váza, az mind függvénye, hogy hány tíz évig húzgálták, mennyire kötött talajokon.
Igazi gépgyilkos földeken nagyon nagy nevű gépek is ugyan ugy anyagkifáradnak.
Újszerű Unimat-ot nem nagyon lehet megcsipni, mert ugye alapból eléggé drága termék és nem azért veszik ( vették) egy nagy gép háta mögé, hogy valakit pár év használat után megajándékozzanak negyedáron egy tuti eszközzel.
Az újabb korszakban gyártott Unimatok több jobb minőségű acélt tartalmaznak, (régen nem volt mindig vastag falú zártszelvény a piacon,) úgy hajtogattak Ú idomokat és összevarrták automatával.
Válasz #45. hozzászólásra
Szia!
Elméletileg a skandináv renszerü 4 soros, simitós, dupla rögtörőset elbirja, középkötött talajon
Hali!
Érdeklődnék, hogy a régebbi gyártású Rabewerk 8,4-es kombinátor hogy bírja a strapát!?
az UNI-ra azt mondják,hogy szántás elmunkálásnál reped törik könnyen a váza, dehát ez ugye magyar....
a rabewerk meg ekéből örök mint a nyomorúság.
220lóerős traktor húzná.
Válasz #46. hozzászólásra
Szerintem is sok,de talaj válogatja.
+ germinátor kihasználhatóbb, amúgy + ásóborona.
Válasz #45. hozzászólásra
sok lesz a 4 méter ,nem?
hello mi most szeretnénk vásárolni egy kombinátort 4 méter körülit a 85 lovas nyuszihoz és tapasztalatokat szeretnék kérdezni hogy olyan kéne ami őszi meg tavaszi kombinátorozásra is jo és példát is mutassatok akár az aprohirdetésekböl is
amugy meg probálkoztunk a mostani kemény szántáson egy 3.3 as rugokapással de a nyuszi meg se érezte és majdnem az összes fogát kitörte a röges talajon
elöre köszi
legközelebb csak pénteken tok netezni :(
Válasz #34. hozzászólásra
A műtrágya tartály 1200 literes- lehet számolni.
Válasz #26. hozzászólásra
Megnéztem a képeket róla, semmi különös nincs benne, csak mintha nem 4 , hanem 6 soros rugóskapával lenne szerelve, a forgalmazó 4 sorosnak irta :-)))
Nos érdekel benneteket eredeti minőségben ugyanilyen hazai fejlesztésben?
Bár a Kongskidenek van egy vontatott változata azon másolata is tuti lenne.
1150e+áfa
mennyibe fáj a lech 5,6-os gép?
rendeltem egy lech 5,6 os kombinátort remélem jól fog dolgozni,ha meglesz leírom majd!
Válasz #38. hozzászólásra
Akkor csináljunk ilyent?
Válasz #37. hozzászólásra
Majdnem Vaderstad ár! Koppintásért!
Válasz #36. hozzászólásra
5,7 milla? Az szép.
Válasz #35. hozzászólásra
Nem tudtam megnézni a képet. 6m-s Extrás 22000Euró (EURO-WEST)