Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
És ha ez ilyen jó szerinted, akkor a JD vagy a hasonlóan nagy gyárak miért nem ajánlják/alkalmazzák a technikát??? Pedig ők nem tegnap kezdtek el gépeket gyártani és gondolom a fejlesztési központjaik sem kis pénzből gazdálkodnak..
Magyar, Világ, Európa és Géniusz díjas termék ISO, TÜV, MSZ szabvány minősítés(gyakorlati mérésekkel, műszaki-, vizsgálati jegyzőkönyvvel bizonyítva.
BRUMI SZŰRŐ- és ÉGÉSJAVÍTÓ családdal.
10-20% ÜZEMANYAG Megtakarítás +10% TELJESÍTMÉNY növelés.
HATÁSA, FELHASZNÁLÓI TAPASZTALATOK:
Csökken a füstölés, kisebb lesz a motor zajszintje, vibrációja és ez kellemesebb munkavégzést biztosít.
Huzamosabb használatnál megszűnik a porlasztó csúcsok beégése, csökken, majd teljesen kitisztul a motor égőteréből a koksz.
A motor gyorsabban felpörög, nő a jármű gyorsulása.
Könnyebb a hidegindítás, nő a kompresszió, csökken a kartergáz, a motorolaj fogyasztás, hosszabb élettartamúvá válik a motor.
5. Növekvő nyomaték, gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé és ez több elvégzett munkát eredményez.
6. A csökkenő kopás, a nagyobb
élettartam alacsonyabb fenntartási költséget igényel
ÁDÁM TIBOR, CSOBI13@FREEMAIL.HU ( http://www.uzemanyag.hupont.hu
Mert ha nem szecskázok, akkor levágom tövig, ha meg nem kell a szalma, akkor, csak amennyit muszáj, igazából szecskázva haladósabb is.
Kényelmesen elviszi a szecskázót 1 jó motor.
Szk kombájnom van, és szeretnék csinálni hozzá szalma szecskázót de félek nem bírná a motor.Ez ügyben szeretnék tanácsot kérni ha esetleg valakinek van már tapasztalata ebben.
Üdvözlöm.
Én a gépet egy 3.20-as gabonás(javításra szoruló) asztallal szalma szecskázóval +motorral +gumikkal és egy jó állapotú kukoricás ferdefelvonóval adnám 600 ezerért.Jöjjön el és beszéljük meg.
Ertem , en azt hittem ezek a gepek becsapjak a 20 litert is... Egyebkent milyen motorokkal szereltek oket? Gondolom az orosz mas gepeibe is tett ilyen eroforrast...
Koszonom az infot, meg a cimet:-) Meg 1-2 kerdesem lenne. Apromagot lehet vele aratni? Pl repcet, phaceliat, lucernat, mohart stb... Es kb mennyi gazolajat fogyaszt hektaronkent? A valaszod elore is koszonom.
Szerintem jól néz ki,nekem 6 évig volt szk,volt olyan év,hogy 220 ha arattam le vele.Egyszerű gép,szerintem,egy 100 ha-os gazdaságba több évig arathatsz vele.A vágóasztalt meg ne tervezd leszerelni,minden tábla végén,az nemfog menni.Alkatrész,csapágyon meg szíjon kívül nemigen kell.Ha kell,Hárskúti Attila Kömlőd Béke u.34
Az lehet...csakhogy inkabb sajat celra kellene. Es nem mindegy, hogy pl: 500db ezres, vagy 1600... Berarato van eleg a kornyeken... Azert ha nem esne szet 3 even belul, akkor olcsobban jonnek ki sajat magamnak aratva...
Vegyél egy 512-514-est ezekkel kimehetsz még bérbe is,van hozzá minden,és a régi szakik még nagyon értik a vezetést vagy a szerelést is.Az szk-nak már le járt a kihordása már akkor amikor kijött a gyárból.
Egyebkent alkatresz ugyileg hogy allnak a dolgok ennel a tipusnal? Beszerezheto boltban, vagy sok utanjarassal. (nem az ekszijakra, csapagyakra gondolok) Ja es meg egy: Ennel mennyire bonyolult a vagoasztalt fol-le tenni? Pl vonulasnal. Mert az ismerosom az E514-rol nem szivesen veszi le (ekszijakat, meg egyebeket kell lemuteni hozza)
:-) Ezeket tudom en is... Volt mar kombajnunk, egy traktorvontatasu JD360. Csak a mostani melom mellett kicsit lassan ment az aratas. En arra vagyok kivancsi, hogy ezek az SZk-k megernek-e 900 ezret... Bar igaz ami igaz, mostansag mennek fel a hasznalt arak... En 500-800 korul gondolok maximum egy ilyen masinaert. Akkor meg talan megeri, amekkora teruletem van.
Válasz #704. hozzászólásra
Szerintem minden kombájnnal lehet szépen dolgozni,fő a beállitások ,menetsebesség,nyugodt kombájnos!!Amikor én kezdtem a gazdág idegessek voltak lassan halad ,kevés a termés stb.Hozzavoltak szokva a tsz-ből gazdaságból fél tartályal mentek a maszekba és 1 ha akkora terméseket mondtak hogy 2-nek is sok lett volna.Nézd a mostani aratásokat egy némelyik újra van vetve örülnek az új gépnek ,de mivel nem az övék, csak alkalmazottak, hajtanak!Minden terményt más menetsebességgel más beállítással, "két búza tábla sem egyforma" kell vágni.Röviden ennyi.
Sziasztok!Ezekrol velemeny?szkszk1
Nem most kezdtek oket arulni... Sajna a lovem mindig masra kell...de jo lenne egy ilyesmi gep... Ha kapnek valami normalisat 500-korul, es elmenne 2 szezont komoly javitas nelkul, akkor talan megerne...
1489 hozzászólás
Válasz #736. hozzászólásra
A te gépeden mennyi a szecskázó ford száma? Nekem kb 1:1 hajt a motorról de ugy gondolom 2500-3000 lenne az ideális
Válasz #737. hozzászólásra
És ha ez ilyen jó szerinted, akkor a JD vagy a hasonlóan nagy gyárak miért nem ajánlják/alkalmazzák a technikát??? Pedig ők nem tegnap kezdtek el gépeket gyártani és gondolom a fejlesztési központjaik sem kis pénzből gazdálkodnak..
Válasz #737. hozzászólásra És akkor most essünk hasra? Ezt már rég kiveséztük ez paraszvakítás! Ugy hogy ne turáztasd magad!
Magyar, Világ, Európa és Géniusz díjas termék ISO, TÜV, MSZ szabvány minősítés(gyakorlati mérésekkel, műszaki-, vizsgálati jegyzőkönyvvel bizonyítva.
BRUMI SZŰRŐ- és ÉGÉSJAVÍTÓ családdal.
10-20% ÜZEMANYAG Megtakarítás +10% TELJESÍTMÉNY növelés.
HATÁSA, FELHASZNÁLÓI TAPASZTALATOK:
Csökken a füstölés, kisebb lesz a motor zajszintje, vibrációja és ez kellemesebb munkavégzést biztosít.
Huzamosabb használatnál megszűnik a porlasztó csúcsok beégése, csökken, majd teljesen kitisztul a motor égőteréből a koksz.
A motor gyorsabban felpörög, nő a jármű gyorsulása.
Könnyebb a hidegindítás, nő a kompresszió, csökken a kartergáz, a motorolaj fogyasztás, hosszabb élettartamúvá válik a motor.
5. Növekvő nyomaték, gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé és ez több elvégzett munkát eredményez.
6. A csökkenő kopás, a nagyobb
élettartam alacsonyabb fenntartási költséget igényel
ÁDÁM TIBOR, CSOBI13@FREEMAIL.HU ( http://www.uzemanyag.hupont.hu
Válasz #735. hozzászólásra
Vagy 7 éve van faszán viszi, nyugodt lehetsz!
Azért én megpróbálom aztán majd meglátjuk,hogy válik be nem hiszem h lehetetlen!
Válasz #733. hozzászólásra
hagyjuk!
Válasz #732. hozzászólásra
nagyon lefogta a motort csak nagyon lassan lehetett menni és meg is fulladt néha. ha meg magas szárat hagyunk akkor mi értelme van?
Válasz #731. hozzászólásra
Mert ha nem szecskázok, akkor levágom tövig, ha meg nem kell a szalma, akkor, csak amennyit muszáj, igazából szecskázva haladósabb is.
Kényelmesen elviszi a szecskázót 1 jó motor.
Válasz #730. hozzászólásra
mert?
Az szk még most is megvan csak egy ideje már nem dolgozik.
Válasz #729. hozzászólásra
ez milyen hülyeség
Válasz #725. hozzászólásra
Mi pont azért, dobtuk le, mert nem bírta. Anélkül a teljesítménye majdnem 2szerese volt.
Rendben,köszi! Mindenképpen keresni foglak még a ma vagy legkésőbb holnap a délutáni órákban és akkor meg beszéljük
Válasz #726. hozzászólásra
De van hívj fel!
20/3210 414
Köszi,akkor megpróbálom összehozni!
Nincsen véletlenül valakinek már legyártott szecskázója eladó? meg könnyebbítené a dolgomat
Válasz #724. hozzászólásra
Bírja simán, úgy is érdemes szecskázásnál magasabb tarlót hagyni.
Sziasztok!
Szk kombájnom van, és szeretnék csinálni hozzá szalma szecskázót de félek nem bírná a motor.Ez ügyben szeretnék tanácsot kérni ha esetleg valakinek van már tapasztalata ebben.
Előre is köszönöm.
Válasz #719. hozzászólásra
:-) Nos hat hallottam olyan orosz dozer-motorrol, aminel alapjaraton csak 2 henger mukodott, mert a fogyasztas meg a ruszkinak is sok volt
Válasz #703. hozzászólásra
Üdvözlöm.
Én a gépet egy 3.20-as gabonás(javításra szoruló) asztallal szalma szecskázóval +motorral +gumikkal és egy jó állapotú kukoricás ferdefelvonóval adnám 600 ezerért.Jöjjön el és beszéljük meg.
Válasz #720. hozzászólásra
A motorvaltozatok kozul mindegyik turbos? Mert hallottam, hogy az szeret hamar elkopni,es elvinni az olajat...
Válasz #718. hozzászólásra
Semmivel se fogyaszt többet, mint a többi kombájn, kivéve ha az örvénykamrás régi motor van benne, az kicsit többet eszik.
Válasz #718. hozzászólásra
DT motor.
Válasz #716. hozzászólásra
Ertem , en azt hittem ezek a gepek becsapjak a 20 litert is... Egyebkent milyen motorokkal szereltek oket? Gondolom az orosz mas gepeibe is tett ilyen eroforrast...
Válasz #715. hozzászólásra
Lehet aprómagot aratni-csépelni vele.Nálunk önotérát,cirkot,lucernát,arattak-csépeltek vele.
Válasz #715. hozzászólásra
Szerintem lehet,én facéliát arattam vele.Gázolaj,az függ a motor állapotától,meg a gabonától is kb. 15 liter/ha.
Válasz #714. hozzászólásra
Koszonom az infot, meg a cimet:-) Meg 1-2 kerdesem lenne. Apromagot lehet vele aratni? Pl repcet, phaceliat, lucernat, mohart stb... Es kb mennyi gazolajat fogyaszt hektaronkent? A valaszod elore is koszonom.
Válasz #710. hozzászólásra
Szerintem jól néz ki,nekem 6 évig volt szk,volt olyan év,hogy 220 ha arattam le vele.Egyszerű gép,szerintem,egy 100 ha-os gazdaságba több évig arathatsz vele.A vágóasztalt meg ne tervezd leszerelni,minden tábla végén,az nemfog menni.Alkatrész,csapágyon meg szíjon kívül nemigen kell.Ha kell,Hárskúti Attila Kömlőd Béke u.34
Hozzaerto szerelot pedig mar talaltam...
Válasz #711. hozzászólásra
Az lehet...csakhogy inkabb sajat celra kellene. Es nem mindegy, hogy pl: 500db ezres, vagy 1600... Berarato van eleg a kornyeken... Azert ha nem esne szet 3 even belul, akkor olcsobban jonnek ki sajat magamnak aratva...
Válasz #710. hozzászólásra
Vegyél egy 512-514-est ezekkel kimehetsz még bérbe is,van hozzá minden,és a régi szakik még nagyon értik a vezetést vagy a szerelést is.Az szk-nak már le járt a kihordása már akkor amikor kijött a gyárból.
Egyebkent alkatresz ugyileg hogy allnak a dolgok ennel a tipusnal? Beszerezheto boltban, vagy sok utanjarassal. (nem az ekszijakra, csapagyakra gondolok) Ja es meg egy: Ennel mennyire bonyolult a vagoasztalt fol-le tenni? Pl vonulasnal. Mert az ismerosom az E514-rol nem szivesen veszi le (ekszijakat, meg egyebeket kell lemuteni hozza)
Válasz #708. hozzászólásra
Csak arra voltam kivancsi, hogy az ar szempontjabol mit szoltok...
annyit látunk mi is a képen mint Te
Válasz #706. hozzászólásra
Annyiért 2 is kapsz lehet, bár azokat javítgatni kell erősen.
:-) Ezeket tudom en is... Volt mar kombajnunk, egy traktorvontatasu JD360. Csak a mostani melom mellett kicsit lassan ment az aratas. En arra vagyok kivancsi, hogy ezek az SZk-k megernek-e 900 ezret... Bar igaz ami igaz, mostansag mennek fel a hasznalt arak... En 500-800 korul gondolok maximum egy ilyen masinaert. Akkor meg talan megeri, amekkora teruletem van.
Szerintem minden kombájnnal lehet szépen dolgozni,fő a beállitások ,menetsebesség,nyugodt kombájnos!!Amikor én kezdtem a gazdág idegessek voltak lassan halad ,kevés a termés stb.Hozzavoltak szokva a tsz-ből gazdaságból fél tartályal mentek a maszekba és 1 ha akkora terméseket mondtak hogy 2-nek is sok lett volna.Nézd a mostani aratásokat egy némelyik újra van vetve örülnek az új gépnek ,de mivel nem az övék, csak alkalmazottak, hajtanak!Minden terményt más menetsebességgel más beállítással, "két búza tábla sem egyforma" kell vágni.Röviden ennyi.
Sziasztok!Ezekrol velemeny?szkszk1
Nem most kezdtek oket arulni... Sajna a lovem mindig masra kell...de jo lenne egy ilyesmi gep... Ha kapnek valami normalisat 500-korul, es elmenne 2 szezont komoly javitas nelkul, akkor talan megerne...
Válasz #702. hozzászólásra
Hali! Milyen iranyaron arulod?
Még mindig eladó az SZK 5-ös gépem.
Gabona asztallal kukoricás ferdefelvonóval tartalék motorral nagykerekekkel és szalmaszecskázóval.
Az új. Link a zöld betűk alatt.
szk.niva
Válasz #699. hozzászólásra
Nem üzemelt már öt éve kitakarítva állt le.
ez a gép mennyire üzemképes??
Válasz #695. hozzászólásra
Orosházi vagyok
Válasz #696. hozzászólásra
meg még ezek is :)
Válasz #695. hozzászólásra
Tessék itt van nézd meg! :)
zt 323
És milyen állapotbann van a gép??
ha tudsz akkor tegyél már felképet rolla??
És holtalálható nagyjábol:):)
Válasz #659. hozzászólásra
Igen
Vegyél E-512
Válasz #691. hozzászólásra
1 virágcserépbe elfér, arra mérget vehetsz!
Válasz #683. hozzászólásra
Mekkora a gabona területed évente?