Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Milyen pótkocsit vegyek? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Körbálázót, de milyet? új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kecsketenyésztés új
- Dohánytermesztés új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
Cikkajánló
Hirdetés
1297 hozzászólás
Válasz #46. hozzászólásra
Tudom mondtad. :-))
Jók a KON-ok.
Van azokban már millió és millió ha!
Öreg szoci gépek.
Mit szólsz a kombinátoromhoz az Alesi faterjától vettem.
Válasz #44. hozzászólásra
Hát ezt a témát majdnem teljesen kimerítettem de konkrét kérdésekre ha tudok válaszolok.
Válasz #43. hozzászólásra
Írjál nekik még vlm.okosakat.
Minden jótanács sok bosszúságtól megkímélheti az embert!
Válasz #42. hozzászólásra
Kösz ha elolvastad még így is visszafogtam magam és rövid próbáltam lenni.
Válasz #41. hozzászólásra
Fú írtál eleget!
Ebből ha nem vesznek ki a jumz-osok vlm. használható infót akkor semmiből!!! :-)))
Hát erre az öszkerekes jumzra kiváncsi lennék hogy milyen talaj munkán. Bár nem lehet rossz mert a mezítlábas sem rossz. Egyébként amit ti nem szmd motornak mondotok az is szmd motor mert van több tipusa is így minden jumz traktorban szmd motor van. Nekem van egy EO 2621-esem, de valamikor a fater traktorként használt egyet amit rakodóból bontott szét, innen ismerem.Javítottam már majdnem mindenét úgyhogy leírom amit tudok róla. A motornak semmi köze a belarusohoz, kivétel indító motor adagolóelmek fejszelepek stb. A hüvely a dugó a hajtókarok, kuplung minden más. Egyébként kicsit túltervezték ezt a ruszkik mert minden porcikája bivaj erős kivétel a hárompont függesztés emelő munkahengerének a tartó bakja, szerintem.A váltóban akkora fogaskerekek vannak mint egy malomkő és egyenes fogazású mind ezért egy kicsit hangos. A váltó gyengepontja az hogy a csapágyak (ami nagyrészt hengergörgős) csak szorítva vannak az öntvény házban és én jártam úgy a mostani gépemmel hogy kicsúszott a csapágy a hüvelyével ( egy acél lemez hüvelyben van a csakágy és úgy van beütve az öntvény blokkba) és lefittyent a tengely. Meg hát a taposós difizár ami kibaszott erős mert akkora van a kis féltengelyen mint ami az ötvenes mtzben a nagy féltengelyen de hát a pedál az nem tuti viszont azt át lehet alakítani hidraulikusra vagy pneumatikusra. A kuplungja is sokkal erősebb mint a belarusoknak. Egyébként még az mtznél is igénytelenebb. Télen -20 fokban is becsavarja az elektromos indító motor is mert van rajta dekompresszor és ha megtekerteti az ember és vissza löki a dekompresszort akkor 10-ből 10 szer beindul. Ha valaki kevesli magának az 50-es mtz-t de nem akar kínlódani télen a 80-assal akkor vegyen jumzot nem lehet agyon ütni. A motort megfőzni nem lehet, ha valkinek sikerül az tuti balfasz. Én az EO-val tolólapoztam már nekifutásból is elég sokat mert árkot takartam és olyan mély volt az árok hogy egy valag föld ki volt rakva mellé és csak nekifutásból tudtam betúrni és ezt is kibírta pedig 25 már régen elmúlt az öreg füstös.A fékje még ami egy picikét gyenge pont de ha rendesen karbantartja az ember nincs vele baj, de ha jól tudom már a nagyfülkéseken hasonló ferodol tárcsás fék van mint a belrusokon. Elnézést a hosszú sorokért, csak meg akartam osztani veletek a véleményem az Eo-Jumz témáról.
a jumzot még ma is gyártják de van régebbi tipusokban első hajtásos is ez a traktor a 45-ös mtz alapjaira épült egy kicsit fapadosabb mint az mtz de a 82-est első kerék nélkül is otthagyja mind fogyaztásben mind nm-ben sebességben már nem
Azt szeretnék igen, elfogadható áron teljes elsőhajtást szerezni mert megcsinálnánk azt mi is.
Válasz #37. hozzászólásra
Igen de alkatrészt és első hajtást tudsz szerezni hozzá
Igen elvileg még mindig gyártják, 3-4 éve gondolkodtunk hogy vásárolunk de csak a kisebbhez, az Iveco motoroshoz lehetett volna hozzájutni az EU-s szabályok (SAPARD) miatt. Inkább nem vettünk semmit...
Válasz #34. hozzászólásra
Sztem elég az a 80 lóerő bőven a súlyához. At orbit az nagyon faja!
Válasz #34. hozzászólásra
Én mláttam olyat de nem mondom hogy a tuti megoldás . Valmilyen kereskedőt keress aki jár ki keletre mert elvileg ma is gyártják a jumzot
Válasz #33. hozzászólásra
Szóval lehet hogy a carraro híd lehet a megoldás...
Elvileg turbóval az szmd motorból ki lehet hozni a 100-105 lóerőt, mivel most 80 lóerő körül van.
És az orbit kormányműre már mi is gondoltunk, nekem nem tetszik ez a szervó ami most rajta van, túl "darabosan" fordul.Volt egy eladó ilyen öszkerekes,turbós Jumz tavaly a környéken csak eladták már sajna. Azért köszi!
Válasz #32. hozzászólásra
Én egy szer láttam egy 85lovas turbós jumzot amiben még DT motor volt és 45-ös mtz váltó orbitos kormánnyal és Carraro híddal . KB10 évvel ezelőtt volt egy kiállításon
Sziasztok kollégák! Öszkerekessé szeretnénk átalakítani egyik Jumzunkat . Ehhez szeretnék komplett első hajtást vásárolni. A segítségetek kérném ebben hátha tudtok eladó alkatrészt. A traktor gyárilag SZMD motoros, lehet hogy kap egy turbót is :). A gépet még a 90-es évek elején újan vettük, azóta van nálunk csak sajnos ez már nem a régi Jumz, állandóan széthullik a váltójába valami, szóval legalább kétévente szét kell húzni. Van egy másik még a régi burkolatos Jumzunk (=MTZ 45) és egy EO 26-21-es kotrónk is, szóval elég jól ismerjük a gépet... Szóval komplett első hajtást vásárolnék!!!! Előre köszi a segítséget!
Válasz #30. hozzászólásra
Te is szereted átalakítgatni a gépeket! :)
Válasz #29. hozzászólásra
Yes. Meg elég sokminden átpakoltam ide-oda:).
Válasz #28. hozzászólásra
A jumzba raktad hátra?
Válasz #27. hozzászólásra
Én hátra raktam a hidraulika tömböt a fülke mögé, és a fülkébe vannak a karok. Így pont kézreesik, ahogy hátranézek.
Nagyon jók a Jumzok!Mi tavalyelőtt adtuk el,rengeteget dolgoztunk vele.Kevesett fogyaszt és jó fogású gép.A hidraulikáját sokkal kényelmesebben lehet kezelni,mint az MTZ-jét,és finomabban is.
Válasz #24. hozzászólásra
Tessék ez dt motoros, aligha nem gyári:
http://www.vpgt.lt/~klaipeda/page/technika/technika/jumz.jpg
Válasz #24. hozzászólásra
A dt motor az szmd. De mondom, hogy nem merném kizárni a gyári dt (szmd)motorosakat sem. De a nagytöbbségük , ami a "tipikus" jumz az olyan motoros, amit lejjebb leírtunk.
Válasz #23. hozzászólásra
Bocs de én DT-snek tudtam , Én kérek elnézést
Válasz #22. hozzászólásra
A 6km tip.-be nem szmd moci van, de láttam egy hirdetésbe egy szmd mot.-osat. Az lehet, hogy gyárivolt. Az biztos, hogy nem nagy ügy belerakni mert a kuplungharangnál kompatibilis. Én is hallottam már több helyről, hogy 45ösbe raktak szmd-t. De szerintem ahoz a motorhoz túl könnyű. Amúgy a váltója valóban 1:1-ben 45-ösé.
Én úgy tudom hogy a DT-75-ös lánctalpas traktor mototrja van benne . Ugyan az a motor mint ami az SZK-4-es-ben és 5-ösben csak az 5-ösé turbós 100 lovas . A váltó meg 45-ös MTZ-é
A hengerfej csak annyiban azonos a 80-assal, hogy ugyan olyan porlasztók vannak benne. De így van.
Válasz #18. hozzászólásra
Én úgy tudom, hogy blokk mtz-45 dugó hűvely mtz-80, az adagoló meg mtz-é csak fordított! A hengerfej meg a porlasztók ha jól tudom ugyanaz mint az mtz 80-asé! De javíts ki ha rosszul tudom!
Válasz #18. hozzászólásra
Hát most is van egy ukrán faszi aki ilyeneket árul vagyis tegnap láttam tárcsalap, ekealkatrész, ekekapa alkatrész, kombinátoralkatrész stb árul!
Előtte szólsz vagy két-három nappal és egyeztetünk! Álltalában szombaton van nagy piac! De láttam már mtz alkatrész boltban is ilyen lapot, majd megnézem neked! Amúgy hány darab kellene?
Válasz #17. hozzászólásra
Igen, mert a blokja 45ösé, de a hüvely, dugó porlasztó adagoló ugyab az a tip.
Köszi a segítséget előre is! Artás után lehet, hogy élek vele.
Régen volt vagy 50 ruszki vettünk tőlök szerszámot mtz alkatrész , ott vettem a tárcsalapjaimat is. Szmd hez is volt alkatrész, kultivátorkapát, meg még kitudja mit nem:D
Válasz #16. hozzászólásra
Pontosan! Minden fordítva van rajta pl az adagoló!
Ha kell tárcsalap és jössz Nyír1re szívesen segítek keresni! Csak szólj!
Válasz #12. hozzászólásra
Igen voltak, vagy vannak mtz motorosak is. De az "igazi" 6km az a 45ös és 80-as mtz keveréke a motorja.
Válasz #14. hozzászólásra
Nem tudom olvasni oroszul. :DDDDDD
Ha tudsz ororszul akkor itt néz utánna:
http://www.vpole.ru/technical/umz/
Nem tudom pontosan, de mindjárt utána nézek
Válasz #11. hozzászólásra
Előbb 2002-ben Mtz motoros volt igaz?
Válasz #10. hozzászólásra
Az új jumzokat azt hiszem már iveco motorral és carraro váltóval gyártják!
Ezüst új Jumz jó gépe?
Válasz #5. hozzászólásra
És milyen ruszki cucokat vásároltál?
Válasz #6. hozzászólásra
Az egyik kollégámnak olyan van de azt mondta semmi pénzért nem alakítaná át elektromosra! Neki mindent a fülkéből lehet csinálni, vagyis önindítóval indul a kismotor és a fülkében van a kar amivel ráhuzod a kismotort a lendkerékre, mikor beindult csak azért kell kiszálni belőle, hogy a kismotor benzíncsapját elzárd! Télen -20fokban is pöcre indul a gép! :)
Válasz #5. hozzászólásra
Tegnap voltak sokan vagy kb 10-en árultak mtz alkatrészt meg tárcsa és eke cuccokat!
Válasz #4. hozzászólásra
Mondjuk a benzines indítás elég macerás. Én nem szivesen hajtanék olyat.
Válasz #3. hozzászólásra
Igen, köszi! Vannak még oroszok (ukránok) Nyíregy-en? Régen jártunk oda, jól lehetett vásárolni ruszki cucokat nagyon.
Válasz #1. hozzászólásra
Szerintem jó kis traktor a jumz főleg amit kis benzines motor indít be. Hasonló felépítésű mint az mtz.
Válasz #2. hozzászólásra
Te kerestél 670-es orosz tárcslapot? Tegnap láttam nyíregyházán a kgst piacon oroszoknál 5000Ft/db ért.
Válasz #1. hozzászólásra
Szerintem az 50-es mtz anyagminősége kb.
Nekem van egy, nagyon megbízható, jobb a váltója, és a motorja, mint a régi 50-esnek. Én 7 éve felújítottam a motorját a váltóhoz nem nyultam. De az a traktor, csak megy, megy, megy... Ílyen hálás traktorom még nem volt soha.
Valakit azt mondták, hogy nem jó gépe. Én mondtam, hogy de olyan mint ugyanaz MTZ-é anyagminősége. Ugyanaz MTZ, pl. felni, kormány, müszerfalok, ülés stb....