Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Használt szántóföldi permetező új
- Direktvetés, no-till. új
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
Marhatrágyát ilyen drágán még sohasem adhattak el
A régi közmondás szerint az ízlésről nem lehet vitatkozni.
Hirdetés
2401 hozzászólás
Válasz #794. hozzászólásra
szintén heves
Válasz #797. hozzászólásra
nem baj, félre ne érts. Csak az MTZ - Zetor motorjának a működésébe nincs annyi külség mint az MTZ - John Deere, New Holland, Massey Ferguson...
Az újak közt értem. Az "új fejlesztésű" MTZ meg ugyanaz, kis változások max.
Válasz #793. hozzászólásra
Nekünk évekig vitte egymaga a 100-has gazdaságot talajmunkában és semmi baja nem volt .
Válasz #791. hozzászólásra
Mikor ezek bejöttek akkor még a JD is adagolós volt ha rosszul emlékszem .
Mé baj az ha egy trakiba hagyományos adgoló van
Válasz #793. hozzászólásra
Ha a 82-es elég nekem akkor örülnék ha a 95-ösre lenne zsé. De nem újat vennék, hanem csak ezt a 9540est. Forterra meg ilyen Proxima nem is kéne.
Úgy mint a MTZ .2, .3ast se fogadnék el ingyen se.
Itt a faluba van egy faszinak 16040-es úgy irigylem, hogy elromlik valami átmegy szlovákba és gyári alkatrészt vesz, nem drágábban mint ha én veszek az MTZ-hez silány alkatrészt. Minden kisipari már az MTZ-hez, aztán bírja 1 évig.
Válasz #790. hozzászólásra
akkor jól átkúrták mert 60-105-ig proxima vagy proxima plussz a neve a forterra 90-130-ig megy .
Ha jól tudom a motor alapjaiban azonos végig
Válasz #785. hozzászólásra
Te merre vagy
Ha sokat akarsz velle talajozni akkor lehet, hogy jobban jársz a 105-el, mert annak a váltóján is van olajhűtő.
Válasz #655. hozzászólásra
Szerinted! Még fele sincs, és mégis drágák ezek a fosok! Akkor az milyen szegény aki csak használt mtz-t vesz mert még erre az új fosra sem telik neki.
Válasz #788. hozzászólásra
Először gabonavetőgépet, aztán egy komolyabb kukorica vetőgép kellene.
Zetorból nekem is a 9540, 10540 tetszik még. De ezek azért elmaradnak a John Deeretól meg hasonlóktól, mert még adagolósok, a John Deere már common rail vezérléses.
A Zetor viszont nemcsak többet tud az MTZ-től, de nemsokkal drágább az alkatrész és sok mindenki ért ehhez is. És szlovákba átszaladva feleannyi az alkatrész is mint Mo-n. Ha lenne pénzem tuti 9540 lenne.
Ismerősöm venni akart egy új forterrát , de letett róla mert azt mondták neki hogy 60-tól 100le-ig ugyanaz a motor van benne.
Hát a 10 milliós zetor árán már biztos bírnál venni egy jó new hollandot.
Válasz #787. hozzászólásra
Én kis gépben zetor párti vagyok a nagyok között meg a New-Hollandot részesítem előnyben .
Válasz #786. hozzászólásra
Azt nem állítottam, vannak más márkák is a JD-n kívül, még ha a JD is az egyik legjobb.
Válasz #783. hozzászólásra
Mert mit vennél JD-t ?
Válasz #776. hozzászólásra
Akkor azt is tudod,hogy a két gumihevederes jd mellett a kiszolgáló traktorok mind 1025.3 már évek óta és meg vannak vele elégedve.Csak ezeket vásárolják.
Válasz #783. hozzászólásra
azt mondják it lejjeb hogy majd 10 millió de egy 100 lovas forterra már szerintem van 11 -is
Válasz #781. hozzászólásra
Én csak akkor ha mtz árban lenne. De már 7-8 millióért vehetek traktort is. Az új zetor meg kb 10 lehet.
Válasz #779. hozzászólásra
Igazából komoly piac vásárlást nem hajtottak végre azzal a KB 10 darabbal amit itthon eladtak .
Válasz #777. hozzászólásra
Én vennék simán bármikor új zetort ha lenne rá keret .
Válasz #774. hozzászólásra
Részben én is. Kisegítőnek bla-bla kellenek, de nem 5 miska plusz áfáért, ami 100-szor szarabb az öregebbeknél.
Válasz #772. hozzászólásra
Szerintem amit említesz az tudatos piacvásárlás volt a zetor elől,ehhez értenek az amerikaiak(meg ártatlan irakiakat megölni . . .),de most már nincs zöldre festett zetor.
minek 4,5,6 millákért mtzt venni? mikor már 2 ért aránylag jó orbitosat kapni. nekem 82.1 van de ami ujabbakkal mentem azokat rosszabb volt vezetni mind ezt.
Túl hosszu bennük a váltó meg jobban is zörögnek.
Azt a +10 15 lóerőt a régi motor is tudja turbóval és a fogyasztása is jobb a régi fajta motorosoknak.
Mi csak permetezni ekézni meg szállítani használjuk de kezdetben 110 hektárt csináltam vele,azt is simán bírta csak a termés nem annyi volt azzal a fajta műveléssel mint mostanában.
Válasz #773. hozzászólásra
Én sem tudom, és nem is akarom megtudni!
Válasz #766. hozzászólásra
kicsi falunkban van 1 dohánytermelő ember 3db 82.1es és 1 7340es zetorja van.
nem szeretik a zetort több traktorosával is szoktam beszélni,nem birja ugy a 3mas ekét meg hasonlók.sokszor láttam már a műhelyben nem mondom az mtzt nem de hát ez van.környéken nincs hozzá alkatrész,mtzhez 10kmen belűl van.
Válasz #769. hozzászólásra
Nekem sincs mtz-m ,mégis megértem őket.A 20 éves nyugatiakat meg inkább ne emlegessük , lehajtott , lepusztított vasak mind.Addig voltak javítva míg a tsz-ben voltak , attól kezdve csak rosszabodtak.Lásd példának :jd4650:már nem lehet jó állapotút találni.
Válasz #771. hozzászólásra
Nem ismerem az újak milyenk minőségileg mert sajnos olyanunk nincs de gondolom ott is felismerhető a nyugati tendencia .
Válasz #770. hozzászólásra
A 9540-es is házi fejlesztés de a végén annyira jó lett hogy JD is forgalmazta zöldre festve hogy legyenek ilyen kis szériái is közép európában de vele együtt a 7745-ös szériát is forgalmazta .
Válasz #770. hozzászólásra
A 9540-ig jobbak, a mostaniak meg tényleg szarok, 0-ák.
Válasz #767. hozzászólásra
Szerintem 1990 óta csak vergődik a zetor.Eladásban biztos jóval lejjebb mentek,fejleszteni is csak más gyártókkal tudnak.Szerintem,de lehet ,hogy nincs igazam.
Válasz #741. hozzászólásra
Én nem értem, hogy miért fáj az Nektek mtz-fanoknak, hogy sok gazdálkodónak már felnyílt a szeme és nem veszi meg ennyiért az újnak gúnyolt szart ami éppen lehet, hogy rosszabb lesz mint egy most 20 éves.
Válasz #755. hozzászólásra
miért nem mentek ki szántóföldre ahol tud kapaszkodni de én biztos hogy jól megráncigáltatam volna azt a 105 csávót
Válasz #749. hozzászólásra
De az zetor az legalább egy szinttel feljebb van mint az mtz!
Válasz #763. hozzászólásra
Szia!Ne haragudj a kérdésért , de te Heves megyében gazdálkodsz?Többször említetted a horti tsz-t.
Válasz #756. hozzászólásra
Így van, az mtz az már megért tavaly 6 plusz áfát! Aztán semmi "extra" nincs benne.
Válasz #759. hozzászólásra
Biztos is van a körül de azért az MTZ-is olyan 5-6 milla között van hiába van most akciózva 4.4+fára .
Nekem 892.2 van. Dombos földjeim is vannak. Ih 6200,15mázsás ganajszóró,kukivető,12tonnás pótkocsi,6 soros szártépő, 3200literes permetező,ezek a munkagépei amikkel szerintem szépen elboldogul. Voltak már gondjai,nem is kevés,de pillérekből meg lehet úszni.Ami a kényelmet illeti egy jó ülés kell bele oszt kész.A lényeg az,hogy nekem megfelel,persze nem mondom,hogy jobb egy nyugati gépnélDe ennek az ára csak a fele.
Válasz #760. hozzászólásra
Pedig ennyibe vannak . Szomszéddal voltunk egy hete neézni egy 9540-est azért 4 milliót kérnek de az tényleg nem ér annyit mert le van pukantva a gép
Válasz #754. hozzászólásra
A suliban egyszer csináltunk hasonlót akkor olyan 70-ember fogta meg a 82-es MTZ-t de a landini mistarlt 40-est 13-an megfogtuk .
Válasz #758. hozzászólásra
Vagy föladta a gazda az eladást.Nem tudjuk,de az biztos ,hogy annyit nem ér.
nem csak azt. haver trakit akar venni érdeklődött a zetorok után is egy 100 ló körüli már majdnem ott jár hogy 10millió
Szerintem az a gép el kelt mert ez év 7.24 volt az utolsó frissítése . ennek a szériának igencsak 3-4 millió között van az ára .
Válasz #747. hozzászólásra
Nem értem mire gondolsz ?
Válasz #753. hozzászólásra
Szerintem azt a hirdetést megnézheted egy fél év múlva is nyugodtan , mert annyit nem ér az biztos.
http://www.youtube.com/watch?v=6h2rNfyLimw
Válasz #749. hozzászólásra
Akkor vegyél sőt lehetőleg .3-ast hogy minél több bajod legyen vele . hidd el nekem hogy ez azért van mert a 9540-es széria annyira jól sikerült hogy ennyire jól tartja az árát és ennek a tipusnak nem aneperek tartják fenn az árát mint a 6245-nek vagy a 82-esmtznek vagy 820.2-es mtz-nek .
már minden műanyag de bírom mikor azt mondják a gyárak hogy nem raknak annyi anyagot bele mert felesleges de mégis erősebb mint ezelőtt 30-40 évvel nagyokosok, pedig még fele annyi erős sincs mint annak idején