Hirdetés
Fórum
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Használt szántóföldi permetező új
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
Marhatrágyát ilyen drágán még sohasem adhattak el
A régi közmondás szerint az ízlésről nem lehet vitatkozni.
Hirdetés
2401 hozzászólás
"Minden .... a maga lovát dicséri"
Moderálta: (3932) 2013-11-14 09:17:18
Válasz #746. hozzászólásra
Figyelj ide szomszédos táblában dolgoztunk egyforma ekével és ahogy néztem az eke merülését igencsak egyforma mélységben ( Én tudom pontosan nekem 34 centi mélyre volt beállítva az ekém ) És fordulónként 40-50 métert vertem rá az MTZ-re az 1025.1-esre a 810méter hosszú földön .
a másik meg hogy mondjátok hogy milyen drága az mtz és milyen szar. akkor mi a helyzet a zetorral? majdnem annyi mint már egy nyugati és mégse jobb mint egy mtz. http://www.agroinform.com/aprohirdetes/Zetor-9540/20091113-198081/ itt van például ez. 4000 üzömórásan ennyi. ennyiért tiszta zsír új mtzt vesz az ember.
Válasz #745. hozzászólásra
Az olyan ember meg is érdemli a sorsát . Erre azért nagyjából szoktuk tudni hogy kinek a gépével mi van ha nagyobb baj van .
Volt itt a fórumban egy másik vita, hogy a mtzt milyen.
Nyugati géppel hasonlítsák össze nem kell.
Hazaival dutra ue28,a82összkerekest azue50nel.
Na hogy nehogy elfogult legyek saját földivel.
Vtz őszkerekes az a kis traktor,az50st,az55st,megmerem.
Kockáztatni az őszkerekes ,80stis veri no nem lóerőben.
Tudásban póttal tengelyig süllyedve ment.
Vagy mehet a jumz, az az őskövület de hogy megnyugtatjalak.
Benneteket az új hathengeres műanyag mtz, az ősi jumz mása.
Dettó ettó összehasonlítottuk a szaki társaimmal.
Válasz #719. hozzászólásra
azt megnézném hogy te mikor dolgozod körbe az 1025öst itt a 920.3as mtz után szántáskor nem bír menni a 9540es.
Válasz #744. hozzászólásra
Egyik sem tökéletes ez így igaz!Aki mást mond az hazudik.De , hidd el sokan meg sem merik mondani ,ha baja van,mert presztizs vesztés lenne,hogy a csúcsszuper technika megállt.
Válasz #741. hozzászólásra
Figyelj nagyon jók a zetorok de ezek sem tökéletesek de meylik gép az . Már az MTz-sem ugyaz az a gép mint annó az 50-es ami még " harckocsivasból" készült meg a Joni sem ugyan az mint a régi 4630-as vagy 4650-es de a minőség romlással együtt sajnos az arányok megmaradtak
Válasz #741. hozzászólásra
Nem tudom erre nem nagyon panaszkodik senki pedig ha szokott baj lenni előbbutóbb tudja mindenki . Itt is volt egy TM nyuszin egy elektromos panel 200000-volt de sajnos ez benne van a pakliban ha használt gépet vesz az ember
Válasz #740. hozzászólásra
Ha gondolod holnap jöhetsz összepakoljuk a 80-as MTZ-motort .
Válasz #738. hozzászólásra
Nem veszem kötekedésnek!!
ezen az oldalon van kb 20 ember aki érdemleges hozzászólást tud nyújtani a dolgokhoz.A többi meg csak kötekedni tud , meg arogáns emberek.Jókat derülünk rajtuk az ismerőseimmel.Hidd el , van baj a nyugatival is ,nem kevés,csak nem merik bevallani mert az égő.
Más fórumokon meg alkatrészt keres,meg segítséget javításhoz,itt meg előadja,hogy a legjobb a az övé.
Válasz #738. hozzászólásra
Hali tamás segitsek?
Válasz #689. hozzászólásra
Szevasz ember ,nézd meg a fain you-tubeneden.
Hogy mit csinál a csúcsszuper mtz 820.2gép.
A hajdúsági traktorpullingon.
Sok minden múlik ,tudod a súlypontelosztáson .
Válasz #735. hozzászólásra
Ne vedd kötekedésnek bár néha felkapom a vizet pár hozzá szóláson de látom és hallom páran mit csinálnak és mennyit az mtz-kkel és ebből levonom a tanulságot . Van olyan ember aki 2 Mtz-vel többet javít mint én pedig nekem is kujit bőven a 4 tarkival meg a kombájnal . És mikor megindul dolgozni velük csak óvatosan kaprássza csak földet és még is előbb utóbb otthon köt ki és javít tovább . És vannak így sokan csak néhánynál ez nem anyira szembetűnő mert kis területen gazdálkodnak vagy a nehezebb munkákat megcsináltatják .
Akkor még mindig nem tudjuk ,melyik a 80-90le-s gépek közt a legjobb.Hús Futár szerint a zetor 9540 jó mert egy 105 le-s gépet simán kidolgozik.Akkor a 110le-s jd is.
Válasz #730. hozzászólásra
Más pár percig túlerőltetni 1 gépet és más folyamatos nehéz terhelés mellett dolgozni vele. A nagy baja az MTZ-nek, hogy ha újabb vetűgépeket vagy kicsit nagyobb szorót vagy vegyszerezőt nem birja hosszútávon.
Válasz #733. hozzászólásra
Látod ,azért nem jó hozzászólni olyan dologhoz amit nem tudok,mert nem jól jön ki belőle az ember.Nem kötekedni akarok,és nem megsérteni senkit!!!
Válasz #732. hozzászólásra
Tévedsz Axiálos szűrő vásárlásom a 9540-eshez 8700 forint volt 1 éve amiben volt egy Fleetguard olajszűrő és egy papír üzemanyagszűrő . Néha elcsodálkozok hogy olcsóbban kapok alkatrészt az Axiálnál zetrohoz mint egyéb kereskedőnél aki zetro és MTZ alkatrésszel foglakozik és egyenesen Csehből hozza a cuccot mint az axiál .
Válasz #731. hozzászólásra
Angoltudásom=0 csak azért soroltam fel az 50-esket meg a 80-asok egy részét hogy utaljak rá neked azért tudom nagyjából miben külömböznek az MTZ-k bár sok apró dologról nem tudok főleg olyanról amiről javítás vagy használatközben lehet csak észre venni de az alapokat azért tudom . Mi a zetorokat javítjuk itthon bár most egy ismerős 80-asát javítom és innen látjuk hogy hagy a régi Tsz-es 80-asokhoz képest egy két csar máshelyen van de lényeg nem változott . Öregapám 35 évig javított MTZ-t meg T-150-est .
Válasz #728. hozzászólásra
25000!!!,annyiért ki sem nyitják az ajtót a márkakereskedésben.
Válasz #726. hozzászólásra
Akkor most megint odaértünk ,hogy a 80-t meg 50-t párosítjuk össze a nyugatival.Mondom nézz utána ,én megtettem.Nem sok idő, egy kis angol tudás azért kell.
a múltkor az istálóban elakadt a volvo 640 nem bírtuk kicibálni odaáltam a hátához és vonólapra ráakasztotuk a traktor majdnem kiemelte az orrát mikor megemeltem megindultam egyet fordúlt a kerék tengelyig ültem a kulába elég volt leakasztani de nem törtek el a függesztőkarok csak hozáteszem a volvo hátsó kerekei nem látszotak ki a szarból
Válasz #721. hozzászólásra
Az 1025-ös papírjai szerint 102-105 ló között van a 9540-es papíron 91-92 lóerő .
Válasz #727. hozzászólásra
miért szerinted mennyi egy ilyen csere mert ha 25000-nél nem több sőt még kevesebb is de ha márkakereskedőnél veszel meg mindent akkor is ennyiből kijössz .
Válasz #724. hozzászólásra
Ne haragudj ,de ez nem igaz ,a nyugatinál mire megcsinálok egy szűrő , olajcserét,meg két szimmeringet
kicserélek , ami benne van egy szezonban nem kis összeg.
Válasz #722. hozzászólásra
Nagyjából tudom én is de valamelyikőtök így fogalmazott , de sok minden változott azért a 45-öshöz képest meg az is tény hogy a 80-és 80-as közt van jó pár külömbség ami néha csak nnyiban jelentkezik hogy a szelepdeknit hány csavar és hol tartja . És akkor nem beszéltünk arról hogy 50-es 550-es vagy 550E 52, 552,552E ....
Válasz #722. hozzászólásra
Ebben egyetértünk volt pár apróbb csere, és a mínősége is változott.
Válasz #710. hozzászólásra
Mondjuk sokkal jobb súly elosztása , robosztusabb felépítése van ebből kifolyólag tartósabb minden része . A hidraulikája legalább 1,5-szörösét bírja mint az mtz-nek . Jóval megbízhatóbbak így sokkal kevesebb a javítással töltött idő ez főleg szezonban előny igaz drága az alkatrész a nyugatihoz de annyival kevesebbet kell javítanod és ha a végén megszámolsz mindent lehet ugyan ott vagy pénzügyileg mintha egyfolytába javítgatod az MTZ-det .
Jó vetőgépet akarsz ? Miylent gabonára vagy kukoricára .
Mondjuk a 120le zetort a 130le-s mtz-vel.Mivel szerinted 50 éve ugyanúgy gyártják,a 12045-s meg legalább 30 éves.
Azt azért nem írnám le "változatlanul gyártják",
vegyél annyi fáradtságot és nézz utánna , én megtettem.
Ezt lehet nem merném mondani, hogy az 1025 10 lóval erősebb mint a 9540
Válasz #714. hozzászólásra
Igen,kellene!!Akkor melyik a legjobb 80-90 le-s gép??
Válasz #703. hozzászólásra
Akkor azt mond meg mivel hasonlítsuk össze mert ha 100-110 lovas nyugatival hasonlítsuk össze akkor sikítotok hogy az nagyobb ha ugyan akkora géppel akkor meg vagdalóztok hogy a nyugati újabb konstrukció az MTZ-t meg változatlanul gyártják 50 éve .
Akkor mond meg mivel és keresünk rá példát .
Addig is elégedj meg azzal hogy a 9540-es zetorrla körbe dolgozom az 1025.1-es MTZ-t és itt az MTZ KB 10 lóval erősebb súlyban meg 2-3 mázsával nehezebb a zetor .
Egy normális vetőgéphez, ha vannak kiseb buckáid, karcsú az MTZ. Nekünk 82-es jött bérbe vetni IH6200-assal és csúnyán letérdelt elötte, az volt a szerencse, hogy párban voltak és a másik egy méretes nyuszkával volt.
Egy normális vetőgéphez, ha vannak kiseb buckáid, karcsú az MTZ. Nekünk 82-es jött bérbe vetni IH6200-assal és csúnyán letérdelt elötte, az volt a szerencse, hogy párban voltak és a másik egy méretes nyuszkával volt.
Válasz #715. hozzászólásra
Akkor úgy látszik nemsokat csináltak olyat... Mert ők még az elején vették az 1025-öt.
Azóta meg spórolnak Ivánék.
Válasz #713. hozzászólásra
Hát én kettőt láttam itt nálunk azon minden ugyanaz hátul...
Akkor össze tudnánk állítani egy TOP 5-öt a 80-90 lovas gépek között?
Mire költsem el a sok ejurót?
Válasz #704. hozzászólásra
Az 1025-ösnek nagyobbak a függesztő karjai, sokkal erősebb, más a közepe is, az bírja a duplakereket is. Legalábbis a 2003-ason úgy van.
Válasz #709. hozzászólásra
Én elhiszem amit mondasz , én mindent elhiszek , de van amit tudok.Biztos ,hogy nem olyan rossz mint amennyire leírják.Arra azért kiváncsi lennék , ha nem lettek volna támogatások milyen gépeket vettünk volna.Biztos ,hogy jó pár csilli-villi géppel kevesebb lenne.
Elmondom még egyszer:
1. nem szakad le a függesztő karja 10q műtrágya alatt.
2. a jobb súlyelosztás miatt el is bírja a nehezebb vetőgépet ami műtrágyás is.
De én még mindig nem értem, hogy a kényelmen kívül mi az ami miatt jobb egy 82-es MTZ-től egy 70-80 lóerős nyugati?
Mert már 100 lótól nagyobbal össze se lehet hasonlítani, mert akkor már mindent kell venni a parasztnak, mert jóhogy elviszi a 3as IH-t egy 120 lovas John Deer. Nekem például fontosabb lenne egy normális vetőgép nem az SPC-vel szenvedni.
Válasz #707. hozzászólásra
Mindegy de sok szempontból gyenge az mtz, nekem ez meglátásom tapasztalatom, ha másnak jó akkor biztos jó. Én tudom hogy a lentebb említett gépekhez kell egy nyugati 90-100 lovas gép itt nálunk!
Válasz #707. hozzászólásra
Hát figyelj én tudom hogy nagyon kötött talajon 6110 3 fejes kuhn ekével szántott és simán vitte...
Válasz #701. hozzászólásra
Ismerősömnek ugyan ilyen jd-je van amit írtál,mellette
egy 892.2-es ,rugdosta a jd elejét mert nem tudott szántani , az mtz-vel szántott meg.
Válasz #703. hozzászólásra
Az mtz-t is gyártják ma is csak elfelejtettek fejleszteni, azért olcsóbb. Ha fejlesztettek volna az is annyiba kerülne majdnem mint egy nyugati gép...
szanberg tettem fel képeket talajközp. műv. topicba...
sasold meg
Válasz #702. hozzászólásra
Még 1025ös mtznek is ugyanaz a függesztő karja, leszakad!
Az mtz egy 60 éves gép,ne hasonlitsuk ahoz ami most jöttle a szalagriol.
Válasz #699. hozzászólásra
Akkor venni kell nagyobb mtz-t az viszi rendesen.