Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Egyet értek! Tudom hogy nem idetartozik de hátha tud rá valaki válaszolni hogy a tárcsákra miért kell csipkés és sima tárcsalap, vagy csak csipkés vagy csak sima, mitől függ ez és melyik a jó?
Engem nem érdekel ki milyen gépet vesz ,csak azt nem szeretem mikor az egyik fikázza a másikat mert neki az van.Engem nem érdekel ha valaki egy pannónia motoros kistraktorral műveli a földet ,vagy 50 millás géppel.Magyarok vagyunk ,ha egymást fikázzuk előrébb nem jutunk.Kinek ez kinek az jutott ,de azért nem kell eliténi.
Basszus kit érdekel hogy ki hány telephelyet nyit,az a röhej hogy 4500kg ócskavasért valaki ad 5-8 misit,amit a kereskedők 80% haszonnal eladnak nektek Mtz imádóknak
952? Van súly az elején, van benne "erő" is ha kellene, nincs agyon forgatva még mint a 1025 és egész stram gép. Használtan nem tudom mennyi lehet az ára, nagybátyám hajt egyet és nem sok gondjáról tudok pedig nála főleg az a gép dolgozik.
Anno az első 920-ok még a régi súlyokkal jöttek ki. Akkor csináltam egy plusz súlytartót a meglevő súlyok elé. Két sorban voltak rajta súlyok. Nem egy nagy munka és költség.
Ha új MTZ-t kívánok venni, mire figyeljek ???????
Adagoló ?
Váltó ?
Sebességek ?
Motor ?
Turbo ?
Kereskedő ??????
Milyent javasolnátok amik beváltak ? 820, 892, 920, 952 ????
Első sorban lemez burkolatos jöhet nálam számításban, mert azok még valahogy kinéznek......
én úgy tudom nemcsak annyi a külség, hogy turbó van rajta. Más a hűtője, több lapát van a ventillátoron.
82es megturbózni sok pénz amúgy is. Új dugók, porlasztócsúcsok, adagolóra a nyomásszabályozó, turbó.
Felénk megtuningolta egy ember a 82.1esét azóta már 2x lyukadt ki a dugó, pedig minden le volt cserélve olyanra mit ami a 892esbe van. Nem tudom...
A 892-es, mármint a milyenk 2003as. Eddig csak a kuplung halt meg 1x. Meg a kúpkerék tört el az első hídnál, valószínűleg anyaghiba. Olajat cseréltük. Meg ami baja sztem a digitális visszajelzők (olajnyomás ellenörző, hűtővíz fok, stb).
A váltója másabb a 892esénél a felezett fokozatba megy úgy mint a 82es egészbe. Egészbe viszont zúg a váltója azért. De eddig még nem volt gond.
Nekünk az orosz turbó van rajta. 1800at forog csak, bár elég is mert 1500-1600 körül dolgozgatok vele.
Más méretű gumi van. 34es a hátsó felni, míg a 82eseknek 38as azt hiszem.
Az biztos hogy a 952-est talajmunkánál nem annyira szeretik a váltó áttétele miatt mint a 892-est,de a szinkron miatt viszont kényelmesebb vele közutazni.A sima 892-es váltója is másabb már mint a 82.1-es váltója?Nem csak a 892.2-é a másabb??
892-esnek más a váltója is, váltója az mondjuk strapabíróbb mint egy 952-esé. A kuplungolás nehetebb. Erről kérdezz meg 1-2 tulajt, akik régebb óta hajtanak ilyet. Ha jól tudom akkor 1800 fordulatnál adja le a 90 Le-t, ehhez már egy 820-ast túl is kell pörgetni.
Köszi szépen a felvilágosítást.Az biztos ,hogy a 820.2 től mind a kettő előbb van.A sima 892-es mivel másabb mint egy 82-es amire túrbó van szerelve?Elméletileg akkor már megközelítőleg megegyeznek?
Sztem egyforma, lehet.
Én sima 892-essel 3,4es tárcsával 5dikkel megy, meg az eke is IH 3as, maxra széttéve az ekefej és gond nélkül viszi 5be. Olyan 7-9km/h-val
Bár sztem az 1025ös jobb, mert korszerűbb a váltója, hidraulikus a TLT-je, az első lehajtás is elektronikus kapcsolású. Erősebb az egész hátsó része, az már elbírja a duplakerekezést, az egész hátsó hidraulika része erősebb.
Én a sima számos MTZ-kről írtam, a .2 .3-ról nem tudok semmit, de nem hiszem sokmindenbe lehet különbség. Bár a sima 1025 alapból egyeneshidas, de sztem az sokkal jobb mint amik nálunk mászkálnak 820.2esek, meg 982.2esek.
Ha például ezt a gépet venném meg akkor erre jön még áfa vagy ilyesmi? mert azért ha erre ráteszem a szállítást meg a forgalomba helyezést még akkor is olcsóbban jön ki mint az itteni gépek
nekünk a cseh turbó bevállt.de az adagoló nem teljesit olyan jól 1300as fordulat alatt nincs erő, pedig odavan neki lőve az anyag.
952.2esről van szó amugy meg van benne erő csak indulásnál kell kicsit pörgetni.
az orosz adagolós 820.2es sokkal többet tud alapjáraton de mikor kéri az erőt akkor jobb a 952.
cseh turbó cseh adagoló
jo döntés. Ha lehet cseszko turboval és adagolval kérd az nem téveszt enyémen is olyan az egyiken van és azért van különbség. Nem utolso sorban meg köss be egy mechanikus olajnyomásméröt és egy vizméröt mert a gyári ora az nem vmi mebgbizhato szerintem.
Köszönöm a válaszokat. Igen nekem kell eldöntenem én szántásra és szállításra használnám leginkább nállunk elég kötött és nagyon agyagos talaj van ezért gondolkoztam még a 1221.2 ben erről a tipusrol tudnátok monndani valamit?? De szerintem maradok a 892.2 nél köszönöm!
2401 hozzászólás
Válasz #450. hozzászólásra
Egyet értek! Tudom hogy nem idetartozik de hátha tud rá valaki válaszolni hogy a tárcsákra miért kell csipkés és sima tárcsalap, vagy csak csipkés vagy csak sima, mitől függ ez és melyik a jó?
Válasz #449. hozzászólásra
Engem nem érdekel ki milyen gépet vesz ,csak azt nem szeretem mikor az egyik fikázza a másikat mert neki az van.Engem nem érdekel ha valaki egy pannónia motoros kistraktorral műveli a földet ,vagy 50 millás géppel.Magyarok vagyunk ,ha egymást fikázzuk előrébb nem jutunk.Kinek ez kinek az jutott ,de azért nem kell eliténi.
Válasz #448. hozzászólásra
Én meg nem vettem semmit a jelenlegi forgalmazótol,nem az ő emberük vagyok
Válasz #446. hozzászólásra
Nem mtz-m van ,de nem is valtram ,a tények meg magukért beszélnek.A mai piacos világban meg ez számít.
Válasz #436. hozzászólásra
fogd vissza magad
Válasz #442. hozzászólásra
Basszus kit érdekel hogy ki hány telephelyet nyit,az a röhej hogy 4500kg ócskavasért valaki ad 5-8 misit,amit a kereskedők 80% haszonnal eladnak nektek Mtz imádóknak
Válasz #433. hozzászólásra
Nem is az Mtz,
Válasz #443. hozzászólásra
Lehet benne valami, nagybratyóéval 35-40 között mentem, mondjuk azt elfelejtettem hogy időnként adagoló szervízt igényel a gép, ott valami nem stimmel
Válasz #441. hozzászólásra
nemrossz az ,csak lassú. a 892.1 nekünk 40felett megy míg a másik 30körül
Válasz #428. hozzászólásra
Igen ,ez a PR szöveg , azt hiszem a nyáron nyitott
egy új telephelyet , idáig siralmas eredménnyel.
Válasz #432. hozzászólásra
952? Van súly az elején, van benne "erő" is ha kellene, nincs agyon forgatva még mint a 1025 és egész stram gép. Használtan nem tudom mennyi lehet az ára, nagybátyám hajt egyet és nem sok gondjáról tudok pedig nála főleg az a gép dolgozik.
Válasz #438. hozzászólásra
Anno az első 920-ok még a régi súlyokkal jöttek ki. Akkor csináltam egy plusz súlytartót a meglevő súlyok elé. Két sorban voltak rajta súlyok. Nem egy nagy munka és költség.
Válasz #438. hozzászólásra
sodorni vlagyit vegyél...egy tele tankkal egész héten sodorhatsz reggeltől estig..
Válasz #437. hozzászólásra
Azok már öregek vagy konkrétabban melyikre ?????
Nekem fontos lenne, hogy nehéz legyen az eleje
Válasz #432. hozzászólásra
Én 82-re gondoltam 1,5 körül.
Válasz #421. hozzászólásra
A kétbalkezes idióták kezébe mint te is lehetsz, biztos szar.
Válasz #434. hozzászólásra
Válasz #426. hozzászólásra
Vlagyin nem gondolkodtál???
Válasz #428. hozzászólásra
Húúú, te aztán nagy penge vagy, biztos tudod mi a tuti traktor
Válasz #429. hozzászólásra
Meg hát nézegettem használtban 2,5-4 milla közt vannak.
5-ből lejönne durván 1,5 akkor 3,5-ért új van.
Én inkább egy majdnem ujjat vennék 3ért...
Nem árt ha a fülkéje toppon van, mert nyomnák bele klímát ha van értelme, mert van egy tariban a polcon.
Válasz #419. hozzászólásra
Ha nagyon sok a szabadidőd...
Én használt régit vennék, és koppra felújítanám talán. Az új biztos nem ér 4,5 milliót. Esetleg ha legalább 50%-os támogatás van rá.
Válasz #427. hozzászólásra
Bocs nézz utána,növelte a piaci részesedését,a traktorok között(az Mtz csak traktornak tűnő tárgy)élőkelő helyen ál
Válasz #424. hozzászólásra
Főleg valtrat , úgysem nagyon vitték az idén!
Kaszálni, sodorni maximálisan jó lesz ha abból indulok ki, hogy 15 éve egy 80-asal nyomjuk ami már akkor öreg volt mikor hozzánk került.......
Ja !
Válasz #423. hozzászólásra
Annyi pénzért már traktort is vehetnél,pályázat?
Válasz #420. hozzászólásra
Most mi van ???????
Ilyen vas mindig kell a tanyán !!!!!!
üdv.
mi is most cseréljük le a 82.1est 892.2esre a constartól és emailon beszéltem velük hogy tudnak e orosz adagolóst hozni ha minden igaz IGEN.
szerintem mindegy, hogy hol veszed. vedd meg a legolcsóbbat, mert úgyis szar mindegyik
Kac-kac
Ha új MTZ-t kívánok venni, mire figyeljek ???????
Adagoló ?
Váltó ?
Sebességek ?
Motor ?
Turbo ?
Kereskedő ??????
Milyent javasolnátok amik beváltak ? 820, 892, 920, 952 ????
Első sorban lemez burkolatos jöhet nálam számításban, mert azok még valahogy kinéznek......
Válasz #414. hozzászólásra
én úgy tudom nemcsak annyi a külség, hogy turbó van rajta. Más a hűtője, több lapát van a ventillátoron.
82es megturbózni sok pénz amúgy is. Új dugók, porlasztócsúcsok, adagolóra a nyomásszabályozó, turbó.
Felénk megtuningolta egy ember a 82.1esét azóta már 2x lyukadt ki a dugó, pedig minden le volt cserélve olyanra mit ami a 892esbe van. Nem tudom...
A 892-es, mármint a milyenk 2003as. Eddig csak a kuplung halt meg 1x. Meg a kúpkerék tört el az első hídnál, valószínűleg anyaghiba. Olajat cseréltük. Meg ami baja sztem a digitális visszajelzők (olajnyomás ellenörző, hűtővíz fok, stb).
A váltója másabb a 892esénél a felezett fokozatba megy úgy mint a 82es egészbe. Egészbe viszont zúg a váltója azért. De eddig még nem volt gond.
Nekünk az orosz turbó van rajta. 1800at forog csak, bár elég is mert 1500-1600 körül dolgozgatok vele.
Más méretű gumi van. 34es a hátsó felni, míg a 82eseknek 38as azt hiszem.
Az biztos hogy a 952-est talajmunkánál nem annyira szeretik a váltó áttétele miatt mint a 892-est,de a szinkron miatt viszont kényelmesebb vele közutazni.A sima 892-es váltója is másabb már mint a 82.1-es váltója?Nem csak a 892.2-é a másabb??
892-esnek más a váltója is, váltója az mondjuk strapabíróbb mint egy 952-esé. A kuplungolás nehetebb. Erről kérdezz meg 1-2 tulajt, akik régebb óta hajtanak ilyet. Ha jól tudom akkor 1800 fordulatnál adja le a 90 Le-t, ehhez már egy 820-ast túl is kell pörgetni.
Köszi szépen a felvilágosítást.Az biztos ,hogy a 820.2 től mind a kettő előbb van.A sima 892-es mivel másabb mint egy 82-es amire túrbó van szerelve?Elméletileg akkor már megközelítőleg megegyeznek?
Válasz #412. hozzászólásra
Hello
Sztem egyforma, lehet.
Én sima 892-essel 3,4es tárcsával 5dikkel megy, meg az eke is IH 3as, maxra széttéve az ekefej és gond nélkül viszi 5be. Olyan 7-9km/h-val
Bár sztem az 1025ös jobb, mert korszerűbb a váltója, hidraulikus a TLT-je, az első lehajtás is elektronikus kapcsolású. Erősebb az egész hátsó része, az már elbírja a duplakerekezést, az egész hátsó hidraulika része erősebb.
Én a sima számos MTZ-kről írtam, a .2 .3-ról nem tudok semmit, de nem hiszem sokmindenbe lehet különbség. Bár a sima 1025 alapból egyeneshidas, de sztem az sokkal jobb mint amik nálunk mászkálnak 820.2esek, meg 982.2esek.
sziasztok.Szeretnék érdeklődni hogy homoki viszonylatban szántani tárcsázni van e nagy különbség a 892.2 meg a 1025.2 között?
Válasz #406. hozzászólásra
igazad van. nálunk is folyamatosan cserélik az elektromos vízhő fok mérő órát mechanikusra.
http://www.traktorpool.co.hu/details/traktorok/Belarus-820/1350650
Ha például ezt a gépet venném meg akkor erre jön még áfa vagy ilyesmi? mert azért ha erre ráteszem a szállítást meg a forgalomba helyezést még akkor is olcsóbban jön ki mint az itteni gépek
Válasz #408. hozzászólásra
a hangja biztosan szebb.
de csővel a TKP-6nak is jó.
a TKP-6 fordulaton jobban tartja a bizonyos fordulatot,amikor nagy terhelést kap.
Válasz #407. hozzászólásra
Meg azért e cseh turbo feltünöen jobban fütyül ha jok még a paraméterei...
Válasz #406. hozzászólásra
nekünk a cseh turbó bevállt.de az adagoló nem teljesit olyan jól 1300as fordulat alatt nincs erő, pedig odavan neki lőve az anyag.
952.2esről van szó amugy meg van benne erő csak indulásnál kell kicsit pörgetni.
az orosz adagolós 820.2es sokkal többet tud alapjáraton de mikor kéri az erőt akkor jobb a 952.
cseh turbó cseh adagoló
Válasz #402. hozzászólásra
jo döntés. Ha lehet cseszko turboval és adagolval kérd az nem téveszt enyémen is olyan az egyiken van és azért van különbség. Nem utolso sorban meg köss be egy mechanikus olajnyomásméröt és egy vizméröt mert a gyári ora az nem vmi mebgbizhato szerintem.
Válasz #403. hozzászólásra
ez is kamu hirdetés....egyilyenért 40 körül szoktak kérni hanem többet
Válasz #403. hozzászólásra
http://www.traktorpool.de/details/traktorok/Fendt-714-Vario/1389833
MTZ helyett esetleg.........:
http://www.traktorpool.de/details/traktorok/John-Deere-6320-PREMIUM-Frontlader/1389832
Köszönöm a válaszokat. Igen nekem kell eldöntenem én szántásra és szállításra használnám leginkább nállunk elég kötött és nagyon agyagos talaj van ezért gondolkoztam még a 1221.2 ben erről a tipusrol tudnátok monndani valamit?? De szerintem maradok a 892.2 nél köszönöm!