Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.42 FtUSD399.2 FtCHF444.84 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én meg Hajdú Bihari!A Rába érzékenyebb mint az Mtz!Nem lehet húzatni,mint az Mtz-ket!A testéhez képest meg kicsi a súlya!Ezért volt az,h csak kapart,nem ment a szántás!Az Mtz-nek meg azért megvan a súlya!De én se kötegszem,ez tény,ez volt felénk!
Ja és még egy itt is 5-öst húz a rába 250-es,de két 82-es mtz-t leszánt leköröz,pedig azok 3-ath úznak,úgyhogy nekem ezértis hihetetlen hogy egy 82-es kisfülkés jobban szánt mint egy rába.de nem kötekedek mondom ,csak hihetetlen számomra.
ÉN BORSODI VAGYOK ITT KÖTÖTT BARNA ERDŐTALAJ VAN,és én max 4.el szántok annál többel nem lehet ,de van mikor 3.al,ja és itt is volt hogy le kellett felezni még a 3.at is ,mert az én 550 -wesem már felezősre lett átalakítva.
úgíhogí nem kötekedek én eszembe sincs.csak annyi a fura ,hogy a 82-es kisfülkés nehogy már leverje a rábát,amúgy én mtz párti vagyok van két kisfülkés 50-esem,egy 550 esem ,meg egy nagyfülkés 82 esem,de ezt nem veszem be bocs ,és nem kötekedek,ne értsd félre,eszembe sincs,csak az nagyon fura.ja és itt még dombok is vannak elégg szép számmal
Hát akkor ahoz mit szólsz,hogy már olyan véleményt is láttam,hogy a 6245-ös zetor elveri a 82-es mtz-t 3 ekevassal. Nyilván veszek én is egy olyat és kiröhögöm a többi hülyét aki 80-90 lóerős géppel húz 3 fejet. :))
Halál komolyan irigyellek Benneteket!!!!!550-essel 3 fejjel?!?!Nekünk 550-es volt,de a 2 is sok volt neki!terep 3,terep 4,max terep 5!Ilyen jó helyen lakjatok!
Amelyik jobb állapotban van,amúgy meg nincs annyi külömbség közte mint a 80 meg a 82 között,ugyanúgy elviszi a hármas ekét,és fogysztásba se jön ki rosszabul ,nekem van egy 550-esem igaz ,nem az újjabb fajta 550E-s,csak a régebbi és az is elviszi ahármas ekét,ha ugyanabba az árba van ,de az 550-es jobb állapotban van akkor inkább azt,meg az üzemóra is számít,én az 550-esemet 2100 órával vettem ,és még nem kellett hozzányúlni ,igau egy állatartó telepn volt mint bálarakó,csak arra használták ,az eketoldók úgy rá voltak gyógyulva hogy lánggal kellett kiszednii a csapszeget belőlük ,mert ahogy gyárian rátették az úgy volt meg se volt kopva ,szóval ezzel csak bálát rakodtak ,meg havat toltak mondta is atulaj,akitől vettük ,és semmi baj nem is volt még vele ,na jó kisebbek igen de nagyobbak nem.
Én használt MTZ re gondoltam de csak kérdezés erejéig.
Mondjuk ha kb ugyan abban az árban vannak akkor melyiket érdemesebb megvenni az 550e vagy a 80ast?????
Én itt és most nem akarom dicsérni az UTB-650-est, elavult fogyasztása is 25%-al több a mai tipusukénál de a 4750 cm3 motorja 1200 fordulaton már leadja a 280 N/m forgatonyomatékot, a 10/2 váltója szinte elhasználhatatlan.
Ugyanazt a parcellát szántottuk 30cm mélyen aéjszaka a talaj szárazvolt a JD a tempot nem birt a sogor megsokalta padloig nyomta a gázt kb-10 térés után a kipufogótorok mega a turbó ugyvilágitott mint egy 100W-os égő. Hijába turbó meg a 80ló a nagyobb kobcenti verhettetlen és a gyakorlott traktoros tudja hogy a nyomaték a lényeg 1200-1800 fordulaton nem pedig a 2400-on leadott loerő.
Ne beszélj hülyeségeket, egy 4x4-es trakit nem lehet összehasonlitani egy mezitlábassal.
Nekem is van 650-es , ha egy kicsit is kedvezőtlenek a körülmények már nem tud szántani sehogy sem.
A JD megjelenésekor én is majd hanyatestem de az ősszel a 30-éves UTB-650-el minden negyedik térésben leköröztem a JD-2140-est pedig egyforma 3x40 ekét használtunk.
A John Deere-ok tényleg jobbak, de akinek kevés pénze van (mint én) válassza az MTZ-t.
Elég igénytelen gép, csak olaj meg víz legyen benne, és bármit megcsinál :)
#1. hozzászólás, Óhegyi Gábor küldte be 2009-03-12 17:51:43-kor
SEGITSETEK CIMBORÁK,MA LÁTTAM ,HOGY ÚJRA FORGALMAZNAK MTZ 952.2-T(AGROSAT.HU),LEHET,HOGY VENNÉK EGYET,DE MIT KELL TUDNI RÓLA!
2401 hozzászólás
Válasz #249. hozzászólásra
Én meg Hajdú Bihari!A Rába érzékenyebb mint az Mtz!Nem lehet húzatni,mint az Mtz-ket!A testéhez képest meg kicsi a súlya!Ezért volt az,h csak kapart,nem ment a szántás!Az Mtz-nek meg azért megvan a súlya!De én se kötegszem,ez tény,ez volt felénk!
Ja és még egy itt is 5-öst húz a rába 250-es,de két 82-es mtz-t leszánt leköröz,pedig azok 3-ath úznak,úgyhogy nekem ezértis hihetetlen hogy egy 82-es kisfülkés jobban szánt mint egy rába.de nem kötekedek mondom ,csak hihetetlen számomra.
Válasz #244. hozzászólásra
ÉN BORSODI VAGYOK ITT KÖTÖTT BARNA ERDŐTALAJ VAN,és én max 4.el szántok annál többel nem lehet ,de van mikor 3.al,ja és itt is volt hogy le kellett felezni még a 3.at is ,mert az én 550 -wesem már felezősre lett átalakítva.
úgíhogí nem kötekedek én eszembe sincs.csak annyi a fura ,hogy a 82-es kisfülkés nehogy már leverje a rábát,amúgy én mtz párti vagyok van két kisfülkés 50-esem,egy 550 esem ,meg egy nagyfülkés 82 esem,de ezt nem veszem be bocs ,és nem kötekedek,ne értsd félre,eszembe sincs,csak az nagyon fura.ja és itt még dombok is vannak elégg szép számmal
Válasz #247. hozzászólásra
Értem!Hát attól függ,h ki mit ért szántásnak!!!!:-)))Ha megcsikargatom a tetejét,az nem szántás!Ahoz a boronát viszem ki inkább!
Válasz #246. hozzászólásra
60. Az elsőhajtása jobb mint a 82 es mtz-é de ez orbitális marhaság.
Válasz #245. hozzászólásra
Mert hány lóerős az?!Nem igazán ismerem a Zetorokat!12045-öst meg a 16045-öst tudom,s ennyi!Itt befejeztem az ismeretem a zetorokról!
Válasz #244. hozzászólásra
Hát akkor ahoz mit szólsz,hogy már olyan véleményt is láttam,hogy a 6245-ös zetor elveri a 82-es mtz-t 3 ekevassal. Nyilván veszek én is egy olyat és kiröhögöm a többi hülyét aki 80-90 lóerős géppel húz 3 fejet. :))
Válasz #243. hozzászólásra
Halál komolyan irigyellek Benneteket!!!!!550-essel 3 fejjel?!?!Nekünk 550-es volt,de a 2 is sok volt neki!terep 3,terep 4,max terep 5!Ilyen jó helyen lakjatok!
Válasz #241. hozzászólásra
Amelyik jobb állapotban van,amúgy meg nincs annyi külömbség közte mint a 80 meg a 82 között,ugyanúgy elviszi a hármas ekét,és fogysztásba se jön ki rosszabul ,nekem van egy 550-esem igaz ,nem az újjabb fajta 550E-s,csak a régebbi és az is elviszi ahármas ekét,ha ugyanabba az árba van ,de az 550-es jobb állapotban van akkor inkább azt,meg az üzemóra is számít,én az 550-esemet 2100 órával vettem ,és még nem kellett hozzányúlni ,igau egy állatartó telepn volt mint bálarakó,csak arra használták ,az eketoldók úgy rá voltak gyógyulva hogy lánggal kellett kiszednii a csapszeget belőlük ,mert ahogy gyárian rátették az úgy volt meg se volt kopva ,szóval ezzel csak bálát rakodtak ,meg havat toltak mondta is atulaj,akitől vettük ,és semmi baj nem is volt még vele ,na jó kisebbek igen de nagyobbak nem.
Válasz #241. hozzászólásra
Jó hogy a 80ast!
Válasz #227. hozzászólásra
Én használt MTZ re gondoltam de csak kérdezés erejéig.
Mondjuk ha kb ugyan abban az árban vannak akkor melyiket érdemesebb megvenni az 550e vagy a 80ast?????
Válasz #239. hozzászólásra
Én itt és most nem akarom dicsérni az UTB-650-est, elavult fogyasztása is 25%-al több a mai tipusukénál de a 4750 cm3 motorja 1200 fordulaton már leadja a 280 N/m forgatonyomatékot, a 10/2 váltója szinte elhasználhatatlan.
Válasz #238. hozzászólásra
Jól mondod.
Válasz #234. hozzászólásra
Ugyanazt a parcellát szántottuk 30cm mélyen aéjszaka a talaj szárazvolt a JD a tempot nem birt a sogor megsokalta padloig nyomta a gázt kb-10 térés után a kipufogótorok mega a turbó ugyvilágitott mint egy 100W-os égő. Hijába turbó meg a 80ló a nagyobb kobcenti verhettetlen és a gyakorlott traktoros tudja hogy a nyomaték a lényeg 1200-1800 fordulaton nem pedig a 2400-on leadott loerő.
Válasz #236. hozzászólásra
Ja jó értem oké.
Válasz #233. hozzászólásra
30 cm-es mélységü szántást csak akkor tudtam vele ha 2-őt kötöttem az eke elé.
Ne beszélj hülyeségeket, egy 4x4-es trakit nem lehet összehasonlitani egy mezitlábassal.
Nekem is van 650-es , ha egy kicsit is kedvezőtlenek a körülmények már nem tud szántani sehogy sem.
A mélység nem igen volt egy forma.
Válasz #230. hozzászólásra
A JD megjelenésekor én is majd hanyatestem de az ősszel a 30-éves UTB-650-el minden negyedik térésben leköröztem a JD-2140-est pedig egyforma 3x40 ekét használtunk.
Válasz #231. hozzászólásra
http://www.alfagep.hu/index.php?f=17
Válasz #230. hozzászólásra
http://www.bicsak.hu/mtz.htm
A John Deere-ok tényleg jobbak, de akinek kevés pénze van (mint én) válassza az MTZ-t.
Elég igénytelen gép, csak olaj meg víz legyen benne, és bármit megcsinál :)
Válasz #226. hozzászólásra
szia a 80 asba több a paci meg nem mindeggyik 550e be van gyorsító sokat jelent a talajon is
82-es jobb4 De a használt mtz 2-2.5 milla,a használt nyugati meg 4-től fölfelé.......... :-((((((
Válasz #226. hozzászólásra
Szerintem inkább vegyél egy használt 3000-4000 üó-rás nyugatit, mint új Mtz-t
Sziasztok!
Szerintetek szántóföldi munkákhoz melyik MTZ a jobb az 550E vagy a 80???
Válasz #224. hozzászólásra
Valahol egyszer találta megy honlapot,rajta volt min den tipus!
#1. hozzászólás, Óhegyi Gábor küldte be 2009-03-12 17:51:43-kor
SEGITSETEK CIMBORÁK,MA LÁTTAM ,HOGY ÚJRA FORGALMAZNAK MTZ 952.2-T(AGROSAT.HU),LEHET,HOGY VENNÉK EGYET,DE MIT KELL TUDNI RÓLA!
Válasz #221. hozzászólásra
Sztem is!
Válasz #220. hozzászólásra
maj lesz!
Válasz #219. hozzászólásra
Ez biztos normális! Nekem nincs gyerekem.
Válasz #218. hozzászólásra
viszont jobban szeretem az asszonynál a fiamat:-)
Válasz #216. hozzászólásra
Én elhiszem.
Válasz #215. hozzászólásra
Tudom!!!!
Válasz #215. hozzászólásra
pár kollégám se hiszi el
Válasz #213. hozzászólásra
:))) Csak te hiszed:))
Válasz #212. hozzászólásra
eggyel sem, ezért vettem el feleségül
Válasz #211. hozzászólásra
nálam csak természetes közlési mód van, nem a marketing duma ahogy Te mondod
ápertén mondom meg a, hogy mi az a termék amit eladok
Válasz #211. hozzászólásra
Hány nővel csaltad meg a feleséged?
Válasz #207. hozzászólásra
kérdezz
vagy nem mondom meg, vagy őszintén válaszolok, nem marketingdumákat nyomok
Válasz #209. hozzászólásra
Semmi gond.
Én nem szimatolok.
Nekem így a jó ha nem tudok neveket.
Válasz #208. hozzászólásra
Alex a kisfiam, lányról nem tudok
Válasz #205. hozzászólásra
Ja mer jányod van ! :-)))))
Válasz #183. hozzászólásra
de te sem állitasz magadról semmit
Válasz #204. hozzászólásra
Eeekaptam itet mi? :-)))
Válasz #203. hozzászólásra
Fekete Csaba se, fiam életére esküszöm
Válasz #203. hozzászólásra
:))
Válasz #201. hozzászólásra
Nem hát!
Hanem különírva, és mind2 naggyal! :-))))
Válasz #201. hozzászólásra
Kár:)