Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD401.93 FtCHF439.37 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sk Laci #3072. hozzászólásáraLaci. Ha elkínlódom vetőgéppel a zöldítést meg az őszi komplexet,akkor gépet idén már nem veszek. Mtszórót én csak nyár végén és ősszel használok... Bár lehet ehhez a bogballéhoz kell szűkítő a repce/olajretek keverékhez... Ezt kell kinyomoznom..
Válasz Nyomasek Bobo #3070. hozzászólásáraNekem lenne Kuhn mds 935 H kéttárcsás magosítóval 2004 évjáratú. 3db 500 kg-os bigbagot szoktam bele tenni, többet is felvenne, de a súly miatt nem raktam bele többet /4db 500 kg-os bigbag már sok lenne/. Karbamidból max 1700 kg megy bele.
Régebben mikor nálam voltál láthattad.
Eladó lenne szeptemberben, napraforgó betakarítás után tudjam szétszórni a megrendelt mütrágyát.
Megfelel?
Válasz Claastra. #3060. hozzászólásáraMérleg nélkül is kiszórom + - 2%-al, de ha 5 vagy 10%-ot tévedek akkor sem hiszem, hogy lényegesen befolyásolná a terméseredményt. Hogy könnyebb, gyorsabb a beállítás, azt elhiszem, de ha nem egy "fagyistölcsérrel" hasonlított össze, akkor nem lesz érdemleges különbség.
Válasz Mf-es? #3059. hozzászólásáraLehet profi gép is semmitérő ha olyan kezekben van,4 éve használom,szerintem visszahozta bőven az árát,látványosan nőttek a termésátlagaim is
Válasz Claastra. #3058. hozzászólásáraSzerintem felesleges a mérleges.Nincs annyi pénz műtrágyára,amennyit kellene szórni.Meg itt,akinek mérleges van,aratott 3 tonna búzát.A másik gazdának valami nevesincs szóró,Ő 5 tonnát.15 év múlva is működik a mérleg,vagy elrohad?
Válasz Mf-es? #3054. hozzászólásáraLaci én Kubotát vettem,és mivel szó szerint szorjuk a pénzt mérlegest ,ez nem a jövő hanem a jelen,beütöd a kilót és mehetsz bármennyivel az annyira jön ki,Drága? az elszort mütrágyához képest nem pár éven belül visszahozta az árát,A forgalmazó meg, az egyik legkorrektebb a piacon
Válasz Mf-es? #3054. hozzászólásáraa bogballe-t max mennyire lehet terhelni papir szerint??mert ugye a dsmet 2000ig,vagyis a 3 7qbig már nem rakhatod bele.meg lehet bele se fér két sor magasitóval.ezt gondold átt.amúgy nekem dsm em van,egy sor magasitóval,15qszoktam vele hordani.mtzvel.kifogástalan.
Válasz Mf-es? #3054. hozzászólására
Nekem egy kicsit más van, de Kubota. Nagyon meg vagyok vele elégedve, mint a géppel, mint a forgalmazóval. Csak ajánlani tudom.
Válasz Mf-es? #3050. hozzászólásáraNekem L2 van.Az egyik szervizes tanácsára lett L1 helyett.Azt mondta,hogy rakottan el lehet törni a vázát,ha nagyon hajt az ember.Egyébként elégedett vok vele-eddig egy csőszegecs szakadt el (kb 100 ft) az öt év alatt.
Válasz Mf-es? #3050. hozzászólásáraNekünk Bogballe L1 Plus van. Egy magasítóval, de lehet rá többet kérni, ha van nyugati gép. Én azt amúgy is daruval kombinálva használnám, így a pótkocsiról lehetne magára tankolni az embernek és akkor bőven elég az 1 magasító rajta, kényelmesen bele megy a 7q, ha marad az alján 3q akkor is
Több mint 6 éve van meg. Megvettük az aprómag szóró egységet is rá, illetve a gyári ponyvát. Lucernát, illetve füvet is vetettem már vele és akkor is pontos volt.
A táblaszél szórás és a pontosságban, egyenletességben szerintem ez a megoldás a legjobb amit a Bogballe használ.
Anno az Amazone volt egy árban, de nekem az a oldalsó elem nem volt szimpatikus a táblaszél szórásnál. Azért a Bogballe csak ért hozzá, ha csak műtrágyaszórót gyárt és megél belőle.
Viszont az L1 nem szór többet 18 m munkaszélességnél. Ha nagyobb kell akkor L2-t kell venni.
Válasz Mf-es? #3048. hozzászólásáraAkkor vedd meg a Bogballe-t. Különben az L1es az kissebb kategória, az említett Kwerneland meg a Dönder egyel nagyobb kategória és határszóró tartozékként szerelhető.
3Válasz Mf-es? #3042. hozzászólásáraMelyik Kubotával van közel egy árban és mennyi akciósan a Bogbale? Itt nállunk 2000€+áfa ponyva, kardán job, bal oldal elzárás kerék ,1200l-es inox tölcséres
Válasz Mf-es? #3039. hozzászólásáraNézz utánna a Dönder szóróknak. Azt mondjákk itt felénk Szerbiában hogy török Amazone! Annyira lemásolták a ZA-M - et hogy még a fertiliser servis is pászol hozzá. Sok nagy gazda használ ilyet erre mifelénk.
Válasz shazi #3035. hozzászólásáraSorközművelő nem jöhet szóba.
Ráadásul nemigem birkóznak meg a pelletált csirke kakival.
Például ide kellene szórni a bakhát tetejére.
Válasz Sz_Pisti #3033. hozzászólásáraKöszi.
Akkor pluszban csak azt a négysoros adapter kell hozzá?
Összeségében mennyire szór egyformán soronként,mennyi az eltérés kb?
Használ valaki ilyet-hasonlót sor műtrágya szórásra?Vagy legalább látott-hallott valami érdemi imformációt a megoldás működőképességéről?
Nagyobb mennyiségű granulált csirke trágyát kellene sorra szórni,akár tonna/hektár menyiségben.
Sima sorszórók erre nem igazán alkalmasak. https://agrosat.hu/mutragyaszorok/mutrszoro-rg-1-egytarcsas?
Válasz Anicska #3029. hozzászólásáraelég pontosan szór.Hidrolikusan csak nyitod zárod.Külön négy kis karral állitod a súberjét.Kora tavasszal ki tárgyaltuk elég jól,ha visszább olvasol egy kicsit február 20 körülre.
Válasz agrogal #3028. hozzászólásáraKöszönöm! Bevált gépnek találod meg vagy a munkájával elégedve?A hidraulikus állítással megfelelően jól belehet állítani az adagokat?
Egy M 5615/02 műtrágyaszóróról kérnék véleményt ,és azt is jó lenne tudni milyen erőgép kell hozzá és mennyi az önsúlya.
Köszönöm ha időt szánsz a válaszra!
3476 hozzászólás
Válasz Nyomasek Bobo #3075. hozzászólásáraén 3 éve szűkítő nélkül vetem és tökéletes utána a kelés
Válasz Sk Laci #3072. hozzászólásáraLaci. Ha elkínlódom vetőgéppel a zöldítést meg az őszi komplexet,akkor gépet idén már nem veszek. Mtszórót én csak nyár végén és ősszel használok... Bár lehet ehhez a bogballéhoz kell szűkítő a repce/olajretek keverékhez... Ezt kell kinyomoznom..
Bogballe dz zrend 750esről mit lehet tudni? Hol szeretnek elrohadni?
Válasz Sz_Pisti #3071. hozzászólásáraValószínű arrafelé megyek ma. Találtam egy bogballe dz750est, 460ért(és nem áfás)
Köszi.
Válasz Nyomasek Bobo #3070. hozzászólásáraNekem lenne Kuhn mds 935 H kéttárcsás magosítóval 2004 évjáratú. 3db 500 kg-os bigbagot szoktam bele tenni, többet is felvenne, de a súly miatt nem raktam bele többet /4db 500 kg-os bigbag már sok lenne/. Karbamidból max 1700 kg megy bele.
Régebben mikor nálam voltál láthattad.
Eladó lenne szeptemberben, napraforgó betakarítás után tudjam szétszórni a megrendelt mütrágyát.
Megfelel?
Válasz Nyomasek Bobo #3070. hozzászólásárahttps://www.agrarkereso.hu/ad/?ad=310172&k=53152175&kref=53152175
Srácok. Nincs valakinek eladó jó állapotú szórója? 3-450között? 2 tárcsás, 1 bigbages kéne.15-18m tudjon.
1db bogballe dz találtam...
Válasz Sk Laci #3067. hozzászólására4650,már az ősszel elment.
Válasz Mf-es? #3063. hozzászólására
Válasz Mf-es? #3066. hozzászólásáraA szóró sarkában látható JD nem a tiéd? Vagy a 4650 elment a háztól?
Válasz Sk Laci #3065. hozzászólására2
Válasz Mf-es? #3063. hozzászólásáraLátom bezöldültél.
3 db JD-od van?
Válasz Mf-es? #3063. hozzászólására
Válasz Sz_Pisti #3061. hozzászólására
Válasz Claastra. #3060. hozzászólásáraMérleg nélkül is kiszórom + - 2%-al, de ha 5 vagy 10%-ot tévedek akkor sem hiszem, hogy lényegesen befolyásolná a terméseredményt. Hogy könnyebb, gyorsabb a beállítás, azt elhiszem, de ha nem egy "fagyistölcsérrel" hasonlított össze, akkor nem lesz érdemleges különbség.
Válasz Mf-es? #3059. hozzászólására Vedd meg a Bogballe-t, abban régebben volt nem mérleges, de sebességarányos opció is
Válasz Mf-es? #3059. hozzászólásáraLehet profi gép is semmitérő ha olyan kezekben van,4 éve használom,szerintem visszahozta bőven az árát,látványosan nőttek a termésátlagaim is
Válasz Claastra. #3058. hozzászólásáraSzerintem felesleges a mérleges.Nincs annyi pénz műtrágyára,amennyit kellene szórni.Meg itt,akinek mérleges van,aratott 3 tonna búzát.A másik gazdának valami nevesincs szóró,Ő 5 tonnát.15 év múlva is működik a mérleg,vagy elrohad?
Válasz Mf-es? #3054. hozzászólásáraLaci én Kubotát vettem,és mivel szó szerint szorjuk a pénzt mérlegest ,ez nem a jövő hanem a jelen,beütöd a kilót és mehetsz bármennyivel az annyira jön ki,Drága? az elszort mütrágyához képest nem pár éven belül visszahozta az árát,A forgalmazó meg, az egyik legkorrektebb a piacon
Azonos méretű, felszereltsègű amazon, sulky, kverneland,bogballe, Rauch, közül ez volt a legjobb ár èrtèkű.
Válasz Mf-es? #3054. hozzászólásáraa bogballe-t max mennyire lehet terhelni papir szerint??mert ugye a dsmet 2000ig,vagyis a 3 7qbig már nem rakhatod bele.meg lehet bele se fér két sor magasitóval.ezt gondold átt.amúgy nekem dsm em van,egy sor magasitóval,15qszoktam vele hordani.mtzvel.kifogástalan.
Válasz Mf-es? #3054. hozzászólására
Nekem egy kicsit más van, de Kubota. Nagyon meg vagyok vele elégedve, mint a géppel, mint a forgalmazóval. Csak ajánlani tudom.
Válasz fexco #3053. hozzászólásáraKUBOTA DSM 1100 literes két tárcsás műtrágyaszóró, 10-24 m munkaszélességgel, hidraulikus vezérléssel
- RotaFlow szórási rendszer (nem porosítja a műtrágyát)
- munkaszélesség 10 - 24 méter
- hidraulikus nyitás zárás (kett. műk. csatl. szüks.)
- rozsdamentes acélból készült fém-, illetve DURACOAT porfestéssel bevont alkatrészek
- tartályrács; szemcseméret osztályozó doboz, boltozódásgátló
- állítókar, alacsonydózis kijutatásához
- biztonsági kardántengely; Kat. II. függesztő rendszer
- elülső és hátsó ellenőrző ablakok, a műtrágyaszint ellenőrzésére
- 2 db szórótárcsa, tárcsánként 8 db, különböző méretű rozsdamentes szórólapát
- rozsdamentes szóró rész
- alap műtrágyaszóró 1100 liter opció: +450 literes tartálymagasítás=1550 liter
Opciók melyet az ár tartalmaz:
Trim Flow hidraulikusan lehajtható határszóró
450 literes magasító
RotaFlow szórási rendszer.
Bogballe,L20-as,1600 literes.
Válasz Mf-es? #3050. hozzászólásárakubota,melyik??bogballe melyik?
Válasz Mf-es? #3050. hozzászólásáraNekem L2 van.Az egyik szervizes tanácsára lett L1 helyett.Azt mondta,hogy rakottan el lehet törni a vázát,ha nagyon hajt az ember.Egyébként elégedett vok vele-eddig egy csőszegecs szakadt el (kb 100 ft) az öt év alatt.
Válasz Mf-es? #3050. hozzászólásáraNekünk Bogballe L1 Plus van. Egy magasítóval, de lehet rá többet kérni, ha van nyugati gép. Én azt amúgy is daruval kombinálva használnám, így a pótkocsiról lehetne magára tankolni az embernek és akkor bőven elég az 1 magasító rajta, kényelmesen bele megy a 7q, ha marad az alján 3q akkor is
Több mint 6 éve van meg. Megvettük az aprómag szóró egységet is rá, illetve a gyári ponyvát. Lucernát, illetve füvet is vetettem már vele és akkor is pontos volt.
A táblaszél szórás és a pontosságban, egyenletességben szerintem ez a megoldás a legjobb amit a Bogballe használ.
Anno az Amazone volt egy árban, de nekem az a oldalsó elem nem volt szimpatikus a táblaszél szórásnál. Azért a Bogballe csak ért hozzá, ha csak műtrágyaszórót gyárt és megél belőle.
Viszont az L1 nem szór többet 18 m munkaszélességnél. Ha nagyobb kell akkor L2-t kell venni.
Kubota,vagy bogballe?Ugyan az a felszereltség,méret,bogballe 200 ezerrel több.
Válasz Mf-es? #3048. hozzászólásáraAkkor vedd meg a Bogballe-t. Különben az L1es az kissebb kategória, az említett Kwerneland meg a Dönder egyel nagyobb kategória és határszóró tartozékként szerelhető.
Válasz strong #3047. hozzászólásáraEzen nincs határ szóró.Meg nekik nincs készleten semmilyen.Novemberre tudnának hozni.
Válasz Mf-es? #3045. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/tapanyag-utanpotlas-es-ontozes-gepei/mutragyaszoro-donder-cgsa-1500-liter/h_7031182 itt pedig nem azt írja!
Válasz Mf-es? #3045. hozzászólásáraVedd meg ne gondolkozz rajta. Nekem axano török van,de bajok lesznek az alkatrészekkel ha kell,azt már most látom.
Válasz strong #3044. hozzászólásáraErre 1,1 milliót mondtak.https://www.agroinform.hu/geppiac/bogballe-l1plus-1150-mutragyaszoro-akcio/h_1531663?ref=58cb4bcahttps://www.agroinform.hu/geppiac/kubota-dsm-1100-tipusu-mutragyaszoro/h_1591936?ref=38579c2f
3Válasz Mf-es? #3042. hozzászólásáraMelyik Kubotával van közel egy árban és mennyi akciósan a Bogbale? Itt nállunk 2000€+áfa ponyva, kardán job, bal oldal elzárás kerék ,1200l-es inox tölcséres
Válasz Mf-es? #3042. hozzászólásáraAkkor Bogballe és Vetni is tudsz vele ha úgy alakul....
Válasz strong #3041. hozzászólásáraAz tetszene,de ára is van.Közel egy árban van a kubotával,az axciós bogballe szóróval.
Válasz Mf-es? #3039. hozzászólásáraNézz utánna a Dönder szóróknak. Azt mondjákk itt felénk Szerbiában hogy török Amazone! Annyira lemásolták a ZA-M - et hogy még a fertiliser servis is pászol hozzá. Sok nagy gazda használ ilyet erre mifelénk.
Válasz Mf-es? #3039. hozzászólásáraVan egy elég jó állapotú Rauch Mds a látókörömben. Utána járok az árnak. 500+fa körül lesz.
Válasz Celtises #3038. hozzászólásáraSokat nem.De olcsó,használhatatlant se akarok.
Válasz Mf-es? #3037. hozzászólásáraMennyit szánsz rá?
Özdöken szórót használ valaki?Vagy mit érdemes venni?Elvárás,táblaszél szórás,hidraulikus nyitás-zárás,nagy tartály.
Válasz shazi #3035. hozzászólásáraSorközművelő nem jöhet szóba.
Ráadásul nemigem birkóznak meg a pelletált csirke kakival.
Például ide kellene szórni a bakhát tetejére.
Válasz máris szomszéd #3034. hozzászólásáraMi is használgattuk, szerintem egy rakás sz...r bohóckodás, egy műtrágyás sorközművelő 100x többet ér.
Válasz Sz_Pisti #3033. hozzászólásáraKöszi.
Akkor pluszban csak azt a négysoros adapter kell hozzá?
Összeségében mennyire szór egyformán soronként,mennyi az eltérés kb?
Válasz máris szomszéd #3032. hozzászólására Használtuk évekig, működik
Használ valaki ilyet-hasonlót sor műtrágya szórásra?Vagy legalább látott-hallott valami érdemi imformációt a megoldás működőképességéről?
Nagyobb mennyiségű granulált csirke trágyát kellene sorra szórni,akár tonna/hektár menyiségben.
Sima sorszórók erre nem igazán alkalmasak.
https://agrosat.hu/mutragyaszorok/mutrszoro-rg-1-egytarcsas?
Válasz agrogal #3030. hozzászólásáraKöszönöm !
Utána olvasok.
Válasz Anicska #3029. hozzászólásáraelég pontosan szór.Hidrolikusan csak nyitod zárod.Külön négy kis karral állitod a súberjét.Kora tavasszal ki tárgyaltuk elég jól,ha visszább olvasol egy kicsit február 20 körülre.
Válasz agrogal #3028. hozzászólásáraKöszönöm! Bevált gépnek találod meg vagy a munkájával elégedve?A hidraulikus állítással megfelelően jól belehet állítani az adagokat?
Válasz Anicska #3027. hozzászólásáraNekem ilyen van 1200 kg rakok bele önsúlya 300 kg körül van 820.4 használom,
Szép napot Mindenkinek!
Egy M 5615/02 műtrágyaszóróról kérnék véleményt ,és azt is jó lenne tudni milyen erőgép kell hozzá és mennyi az önsúlya.
Köszönöm ha időt szánsz a válaszra!