Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hali!
Ilyen műtrágyaszórót vettem használtan azt újítottam fel!
Abban kérnék segitséget hogyan lehet beállítani a mennyiséget illetve milyen gyorsan kell menni? 6 lapátos középső furatokba vannak rakva így milyen szélességbe szór?
Vagy hogy kell vele dolgozni?
Válasz .Szabi #1712. hozzászólásáraHa csak sima fajsúly, akkor holnap meg tudom nézni. (Egy hajszállal 1 kg/l alatt volt)
Ha valami speckó Bogballe érték, akkor passz.
Válasz kicsi503 #1708. hozzászólásáraNem tudom, hová valósi a vevő. Én itthon se voltam, amikor elvitte, a számlát meg nem néztem. Annyit tudok, hogy egy VW kisteherautóval jött.
Válasz Büresz #1706. hozzászólásáraNa ez már nagyon hosszú lenne. Amit csak találtam nálunk elérhető azórót, arra mindre beszereztem az elérhető infókat. Ajánlatot is elég sokra kértem. (Több helyről viszont még válasz se érkezett, érdekes hozzáállás...)
Ha nem lett volna ez az Agrex, akkor majdnem biztos, hogy most Kubotám van. Le a kalappal MFPisti előtt, minden kereskedőnek róla kellene példát vennie! Örültem volna, ha összejön vele az üzlet, de ez most így alakult. Mindenesetre megmaradt a barátság, ha úgy adódik, máskor is keresem majd.
Egyébként elég kalandosan jött ez az Agrex, de ez hosszú sztori...
Válasz Büresz #1702. hozzászólásáraKb. 8500 €, de pontosan vissza kellene keresnem a számlát, mert menet közben kicsit alakult plusz GPS kábelek miatt. Olcsóbb volt, mint ahogy az Interat hirdeti.
Válasz Hús Futár #1700. hozzászólásáraTökéletes volt. Egy pontosan 3 hektáros területre kivittem 3 mázsa Pétit. Beállítottam a 100q/ha-t a gépen, éa kiszórtam. Mentem kb. 6 és 15 km/h között mindennel, csak hogy megvallassam, de pontosan akkor fogyott ki, amikor kellett, tehát dekára kiszórta.
Persze ennél több volt a beüzemelés, de le a kalappal az agroalfások előtt!
Később néztem még egy szórásegyenletességet is ládákkal, és az is rendben volt. Ehhez kellett előbb egy automata kalibráció, ami után a számítógép elmentette a Pétisót, illetve ez alapján egy táblázatból ki lehetett nézni amit kell, meg így már a gép később vissza tud tölteni minden adatot, ami kell neki.
Válasz Hús Futár #1698. hozzászólásáraIgen, az. Mindegyikőtöknek kösz!
Remélhetőleg a beszámoló nem lesz túl bőbeszédű, mert ha olyan pontos lesz, mint a beüzemeléskor volt, akkor nem sokat lehet róla beszélni.
Válasz Sk Laci #1695. hozzászólásáraSzívesen! Kb. két hét múlva lesz az első komolyabb bevetésem vele.
Eddig csak a beüzemeléskor szórtam ki néhány mázsát, ott qrva pontos volt.
Kis dicsekvés:
Válasz Sk Laci #1690. hozzászólásáraOlasz. Tapasztalat még nincs, új típus, nemrég kezdték gyártani.
Nem azt mondom, hogy vedd ezt, hiszwn nem egy cipőt taposunk, de mindenképp érdemes megnézni!
Válasz csoppika #1691. hozzászólásáraJobban át kel tanulmányoznom a kínálatot. Edig az Omékon csak a Kubotára kérdeztem rá, mivel Claastra elég jó referenciát írt róla.
Válasz horesz01 #1682. hozzászólásáraKöszönöm, de nem. Kezdetekkor eleget rángatam az RCW-5 szórót. Aból volt jó, hogy nem kelet mindig tankolni, de a szóráskép
25q el kéne vinie a Zetor Forterának, mert a 6m-es fügesztet pneumatikus vetőgép megrakva biztosan nem könyeb. És ha ilyen vetőgépekel el tudnak dolgozni az ilyen traktorok, akor a 2,5 T szóró se lesz akadály neki szerintem.
Válasz emcett #1685. hozzászólásáraNekem sose volt, de olyanok beszéltek le róla, akiknek van, vagy volt. Pl. itt a fórumon is. Konkrétan ez ia elhangzott: "A Tornado esetében a szórásképet felejtsd el."
De úgy általában szerintem a szalagos kihordás elég esetleges. A tölcséres, gravitációs szóróknál igen pontosan be lehet és kell állítani a ráesési pontot, a szalagosoknál ez elég esetleges. Még akkor is, ha van némi állítható terelőlemez.
Válasz Sk Laci #1678. hozzászólásáranekem is ilyen van 2 magasítóval és 2000kg-ot teszek bele és hordom is vele évek óta. Jó megbízható pontos szóró...
Válasz horesz01 #1682. hozzászólásáraÉn is végigmentem ugyanezen nemrég. Vontatottban amelyik megfizethető, annál a szórásképet és a pontosságot jobb nem firtatni.
Inkább egy függesztett, és ha kell, akkor alá egy kiskocsi.
Válasz Sk Laci #1680. hozzászólásáraAz Agrex Fertiket is nézegesd. 1500 litertől indul, és mindnek 3800 kg a terhelhetősége, csak a magasító változik. (meg persze az ár) Van súlymérős automata verzió és hagyományos manuális beállítású is.
Magyarországon az Agro-Alfa Kft-t javaslom megkeresni.
Válasz horesz01 #1679. hozzászólásáraAzért kérdem, mert 1000 kg-mos bigbag zsákot csak 1 tehetek bele a jelenlegi szórómba, ketővel már túl van terhelve. És amikor egyedül vagyok és 15 km-re hordom bene a mütrágyát, ekor csak futkosás. Továb tart az út , mint kiszórni az 1000 kg-ot. A mostani szórómba 1500 kg/3x500 bagot/ rakok, de a 600-ból is raktam a 3db. Ez már sok a szórónak, nem szeretném megszakítani útközben. Ezért nézegetek nagyob után értelmes áron.
A szóró súlyán felül lehet ennyivel terhelni. Az alapgépre még lehet két sor gyári magasítót rakni, ez + 500 kg magasítónként. Nekem csak alapgép van egy db big pétisót rakok bele (700 kg). Az mtz nek szerintem elég ennyit hordani. Volt mikor 1t-t raktam bele, kényelmesen elfér benne nem folyik ki.
3476 hozzászólás
Válasz Gergő, #1725. hozzászólásáramiért ne mehetne,a megfelelő sebességet hozzáválasztva
Bogballe szórónál mehet a kardánhajtás 540 eco-ba? Változtat ez valamin? Vagy inkább sima 540-be vagy "N"-be legyen?
Válasz Mtz 550E #1721. hozzászólásáraSzerintem ez nem szántóföldre való. Szőlőbe, gyümölcsösbe, vagy ahogy Claastra írta, útszórásra.
Válasz Mtz 550E #1721. hozzászólásáraerre kár volt költenedútsószóráshoz használunk hasonlót
Válasz Mtz 550E #1721. hozzászólásáraEbben a topicban a 7. oldalt olvasd végig.
1381 hozzászólás környéke
De konkrét nem lesz, de közelítésnek jó lesz
Hali!
Ilyen műtrágyaszórót vettem használtan azt újítottam fel!
Abban kérnék segitséget hogyan lehet beállítani a mennyiséget illetve milyen gyorsan kell menni? 6 lapátos középső furatokba vannak rakva így milyen szélességbe szór?
Vagy hogy kell vele dolgozni?
Válasz Vadmalac #1718. hozzászólásárakoszi szepen!
nekem meg : j -ly
Válasz bobo77 #1714. hozzászólásáraBobóóó ;)
Szevasz!
Válasz .Szabi #1715. hozzászólásáraMa reggel csináltam granulált pétisóval, nálam 3,177 jött ki. De garanciát nem vállalok rá!
Válasz .Szabi #1712. hozzászólásáraOlyat már láttam,hanem akkor most van granulált,meg nem granulált...
Válasz .Szabi #1715. hozzászólásáraPétisó granulált 24,2 (+-0,5),nálam kb igy szokott kijönni
Válasz Bárány #1713. hozzászólásáraez specko, ne faradj, de azert koszi.
30mp alatt ami atfolyik a zsakon, azt kell behejettesitenem egy kepletbe.
Válasz kicsi503 #1708. hozzászólásáraÉn is mintha ott láttam volna a ponyva alapján...
Válasz .Szabi #1712. hozzászólásáraHa csak sima fajsúly, akkor holnap meg tudom nézni. (Egy hajszállal 1 kg/l alatt volt)
Ha valami speckó Bogballe érték, akkor passz.
Válasz jozef19 #1711. hozzászólására
https://i.machinio.com/medium/oh91ak/1697431_5.jpg
Válasz .Szabi #1710. hozzászólásáraAz meg mi a manó???
Bogballe - granulalt pétire tudna valaki mondani egy átfolyási számot
(elraktam a zsákot... )
Válasz kicsi503 #1708. hozzászólásáraNem tudom, hová valósi a vevő. Én itthon se voltam, amikor elvitte, a számlát meg nem néztem. Annyit tudok, hogy egy VW kisteherautóval jött.
Szia Bárány!
Ha megkérdezhetem...? A régi szóródat véletlenül nem Kacsótára adtad el?
Mint ha ott láttam volna kiàllítva...
Válasz Büresz #1706. hozzászólásáraNa ez már nagyon hosszú lenne. Amit csak találtam nálunk elérhető azórót, arra mindre beszereztem az elérhető infókat. Ajánlatot is elég sokra kértem. (Több helyről viszont még válasz se érkezett, érdekes hozzáállás...)
Ha nem lett volna ez az Agrex, akkor majdnem biztos, hogy most Kubotám van. Le a kalappal MFPisti előtt, minden kereskedőnek róla kellene példát vennie! Örültem volna, ha összejön vele az üzlet, de ez most így alakult. Mindenesetre megmaradt a barátság, ha úgy adódik, máskor is keresem majd.
Egyébként elég kalandosan jött ez az Agrex, de ez hosszú sztori...
Válasz Bárány #1705. hozzászólásáraÉrtem, mik közül válogattál és milyen árakat mondtak hogy erre esett a választás?
Válasz Büresz #1702. hozzászólásáraKb. 8500 €, de pontosan vissza kellene keresnem a számlát, mert menet közben kicsit alakult plusz GPS kábelek miatt. Olcsóbb volt, mint ahogy az Interat hirdeti.
Válasz Bárány #1703. hozzászólásáraJól hangzik.
Válasz Hús Futár #1700. hozzászólásáraTökéletes volt. Egy pontosan 3 hektáros területre kivittem 3 mázsa Pétit. Beállítottam a 100q/ha-t a gépen, éa kiszórtam. Mentem kb. 6 és 15 km/h között mindennel, csak hogy megvallassam, de pontosan akkor fogyott ki, amikor kellett, tehát dekára kiszórta.
Persze ennél több volt a beüzemelés, de le a kalappal az agroalfások előtt!
Később néztem még egy szórásegyenletességet is ládákkal, és az is rendben volt. Ehhez kellett előbb egy automata kalibráció, ami után a számítógép elmentette a Pétisót, illetve ez alapján egy táblázatból ki lehetett nézni amit kell, meg így már a gép később vissza tud tölteni minden adatot, ami kell neki.
Válasz Bárány #1696. hozzászólásáraMennyi volt ha nem titok?
Válasz Bárány #1696. hozzászólásáraGratula az új géphez
Válasz Bárány #1699. hozzászólásáraIlyen jól sikerült a beüzemelés ?
Válasz Hús Futár #1698. hozzászólásáraIgen, az. Mindegyikőtöknek kösz!
Remélhetőleg a beszámoló nem lesz túl bőbeszédű, mert ha olyan pontos lesz, mint a beüzemeléskor volt, akkor nem sokat lehet róla beszélni.
Válasz Bárány #1696. hozzászólásáraGratul a géphez . Engem is érdekel majd infó róla én is szeretnék venni szórót tavaszra .
Tied mérleges ?
Válasz Bárány #1696. hozzászólásáraGratulálok az új géphez, sok ezer hibamentes órát kivánok. Számolj majd be, milyen éles helyzetben.
Válasz Sk Laci #1695. hozzászólásáraSzívesen! Kb. két hét múlva lesz az első komolyabb bevetésem vele.
Eddig csak a beüzemeléskor szórtam ki néhány mázsát, ott qrva pontos volt.
Kis dicsekvés:
Válasz Bárány #1694. hozzászólásáraKöszi a tippet, utánanézek.
Válasz Sk Laci #1690. hozzászólásáraOlasz. Tapasztalat még nincs, új típus, nemrég kezdték gyártani.
Nem azt mondom, hogy vedd ezt, hiszwn nem egy cipőt taposunk, de mindenképp érdemes megnézni!
Válasz csoppika #1691. hozzászólásáraJobban át kel tanulmányoznom a kínálatot. Edig az Omékon csak a Kubotára kérdeztem rá, mivel Claastra elég jó referenciát írt róla.
Válasz horesz01 #1682. hozzászólásáraKöszönöm, de nem. Kezdetekkor eleget rángatam az RCW-5 szórót. Aból volt jó, hogy nem kelet mindig tankolni, de a szóráskép
25q el kéne vinie a Zetor Forterának, mert a 6m-es fügesztet pneumatikus vetőgép megrakva biztosan nem könyeb. És ha ilyen vetőgépekel el tudnak dolgozni az ilyen traktorok, akor a 2,5 T szóró se lesz akadály neki szerintem.
Válasz Sk Laci #1690. hozzászólásáraOlasz lenne?
Válasz Bárány #1681. hozzászólásáraKik gyártsák az Agrex Fertiket? Van olyan megbízható, mint az amazonas, kverni, kuhn,..?
Válasz Bárány #1687. hozzászólásáraItt a környéken egy nagyobb gazdaság azt használ, de nem panaszkodnak rá...
Válasz csoppika #1686. hozzászólásáraEbből is van tákolmány, meg normális.
Válasz emcett #1685. hozzászólásáraNekem sose volt, de olyanok beszéltek le róla, akiknek van, vagy volt. Pl. itt a fórumon is. Konkrétan ez ia elhangzott: "A Tornado esetében a szórásképet felejtsd el."
De úgy általában szerintem a szalagos kihordás elég esetleges. A tölcséres, gravitációs szóróknál igen pontosan be lehet és kell állítani a ráesési pontot, a szalagosoknál ez elég esetleges. Még akkor is, ha van némi állítható terelőlemez.
Válasz Bárány #1683. hozzászólásáraKérdés, a kiskocsi hogy viselkedik 40-nél???
Válasz Bárány #1683. hozzászólásáraA Tornádó nem jó?
Válasz Sk Laci #1678. hozzászólásáranekem is ilyen van 2 magasítóval és 2000kg-ot teszek bele és hordom is vele évek óta. Jó megbízható pontos szóró...
Válasz horesz01 #1682. hozzászólásáraÉn is végigmentem ugyanezen nemrég. Vontatottban amelyik megfizethető, annál a szórásképet és a pontosságot jobb nem firtatni.
Inkább egy függesztett, és ha kell, akkor alá egy kiskocsi.
Válasz Sk Laci #1680. hozzászólásáraVontatott szóróban nem gondolkozol? Tornádó, Sulky DPA,Amazone ZG-b...
Válasz Sk Laci #1680. hozzászólásáraAz Agrex Fertiket is nézegesd. 1500 litertől indul, és mindnek 3800 kg a terhelhetősége, csak a magasító változik. (meg persze az ár) Van súlymérős automata verzió és hagyományos manuális beállítású is.
Magyarországon az Agro-Alfa Kft-t javaslom megkeresni.
Válasz horesz01 #1679. hozzászólásáraAzért kérdem, mert 1000 kg-mos bigbag zsákot csak 1 tehetek bele a jelenlegi szórómba, ketővel már túl van terhelve. És amikor egyedül vagyok és 15 km-re hordom bene a mütrágyát, ekor csak futkosás. Továb tart az út , mint kiszórni az 1000 kg-ot. A mostani szórómba 1500 kg/3x500 bagot/ rakok, de a 600-ból is raktam a 3db. Ez már sok a szórónak, nem szeretném megszakítani útközben. Ezért nézegetek nagyob után értelmes áron.
Válasz Sk Laci #1678. hozzászólásáraEz van a matricán:
Max. laadvermogen
Max. load capacity
Max. nutzlast
Chargement max.
2000 kg
A szóró súlyán felül lehet ennyivel terhelni. Az alapgépre még lehet két sor gyári magasítót rakni, ez + 500 kg magasítónként. Nekem csak alapgép van egy db big pétisót rakok bele (700 kg). Az mtz nek szerintem elég ennyit hordani. Volt mikor 1t-t raktam bele, kényelmesen elfér benne nem folyik ki.
Válasz horesz01 #1677. hozzászólásáraA szóró súlyával együt 2000 kg, vagy anyi mütrágyával lehet terhelni?
Te menyit szoktál bele rakni?
Válasz Sk Laci #1669. hozzászólásáraNekem Kverneland exacta cl 1100 van. Ugyan az mint a Kubota. A gép matricája szerint 2000 kg a max terhelhetőség.