Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD393.08 FtCHF431.78 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sajna én alapból Amazone fan/örült vagyok de szemügyre vettem tegnap a kvernit és vakaróztam egy kicsit, a többi nincs képben.
No meg a kinti tesztek sem hazudnak........
Én rauch-ot vettem ,igaz mérleg nélkül.Nekem ez tetszett a legjobban,meg ez találtam a legkomolyabbnak.Plussz a pétisóra is van beállítási táblázata online. Mérlegest csak akkor vegyél ha nincsenek dombok felétek,mert 10% fölött nem működik a mérleg.
Válasz #152. hozzászólásra
Hali . Nekem SPR600 egytárcsás van, meg van magasítva kb.15cm-t igy Am-ból 9 ,ősziből 10 mázsa fér bele kényelmesen.20méterre szór, a szórótárcsára nem alulról hanem az alján oldalról van a kifojónyílás ezáltal a forgóknál ha kikapcsolod a TLT-t megszűnik a ráfolyás is, csak vonuláskor kell lezárni. Beállítani elég macerás, két karral lehet jól összehangolni és mivel széles és keskeny a kifolyónyílás kis elállítódás is lényegesen befolyásolja a hektáronkénti szórást. Persze 1000x jobb mint egy kis tölcséres de nem profi gép, de az ára sem az. Viszont van a Faza.-nak már 2 tárcsás hidraulikus zárású is , az már biztos komolyabb.
nem, nekem ilyen problémémn nincs. Annyi hogy a gyári táblázatából kb 2 egységet vissza kell számolni hogy helyes legyen az dózisbeállítás. De ezt kitapasztaltam és kész, azóta így csinálom +-5 kiló eltéréssel szórok. Nekem hiányoztak belőle a rögtörőrácsok mikor vettem és csibedrótból csináltam bele... amikor tankoltam a gépet figyeltem, simán átfolyt rajta az anyag viszont mire kiértem a földre összetömörült a rács fölött és nyema. Felülről tle volt a gép alul meg nem jött ki belőle egy szem se... kint a határba... egy tanyáról kértem egy ásót és azzal barmoltam szét a rácsot de három órás szopás volt mire kiszórtam 15q műtrágyát és azt is össze vissza...
Mi volt a gondod a Hevesgéppel? Nekem is ilyen van(nemrég vettem). Nekem a hidraulika munkahenger hülyéskedik, nem úgy mozgatja a karokat ahogy kellene(a teljes karmozgató mechanika új benne, mert össze volt rohadva az egész, így kicseréltem benne mindent, csak a munkahenger eredeti). Volt-e ilyen problémád?
Árulnak most itt valahol az apróban egy hevesgép M5610-est. Alapból 800as és aszem 1000es magasító van rajta. 20-24mes szórásszélességgel, kéttárcsás, hidraulikus nyitású. Le van pukkanva de ha rendbe teszed akkor lesz egy ütőképes géped viszonylag olcsón. Hajtása egyszerű, ékszíjas. Egy fogaskerék sincs benne csak szíjtárcsák. Örök élet + egy nap. Rozsdamentes lapátozás van rajta. Estleges alkatrész ha kell gyártónál van azonnalra. Nekem is ilyen van, először megszívattam vele magamat aztán most már nagyon bevált. Enyémen 1500l magasító van.
Válasz #132. hozzászólásra itt ami van a cégnél egy uj kühn-e mérleges kb 3 évet birt ki nemszort sokat se beszart rajta a mérlegje kb 200.000ft lessz a 2 tő darab azvolt a baja hogy berozsdásodott a műtrágyától.
Az amazone-om 12-13 éves és azon kívül, hogy "elavult" nincs semmi baja.
Manapság a standard új szóró tudjon sebességarányosan,táblaszélszórásosan tökéletes szórásképpel szórni. A mérlegestől még mindig félek egyenlőre, azoknál még nem látni öreg gépeket így semmi tapasztalat, hogy a mérleg hogy viselkedik a tartós tesztek alatt............és ha már mérleges akkor bele dobnám a hydrós független hajtást és így már tökély az egész.......
3476 hozzászólás
Válasz #175. hozzászólásra
Mit????????
Árakat ide ha szimatótá....
Sztem mápedig állandóan szimatolsz......
Válasz #174. hozzászólásra
Ezt most honnét vetted ???
Válasz #173. hozzászólásra
hát a ződ......
Válasz #172. hozzászólásra
Melyik ?
Válasz #170. hozzászólásra
Nem veszű 1et?
biztos tudod mik az árak........
ilyen 2000res .....esetleg nagyobb ......mérleges ....sebességes..... hogyé mozog máma?
Válasz #170. hozzászólásra
jó az amazone,igazából nálam is az bizonyított eddig,amúgy a vicon-ból lett a kverni..........
az se volt rossz
Válasz #169. hozzászólásra
Sajna én alapból Amazone fan/örült vagyok de szemügyre vettem tegnap a kvernit és vakaróztam egy kicsit, a többi nincs képben.
No meg a kinti tesztek sem hazudnak........
Válasz #168. hozzászólásra
és a rauch-mé nem jó?
Válasz #161. hozzászólásra
Kverni-t vagy Amazone-t vegyetek.
Internetről lapozgatva a beállítási-kalibrálási lehetőségeket a kverni precízebbnek jön le nekem.
Hol írják azt h. ezek a lengősek olyan extra jól szórnak?????????
Magyar szavakkal leírva akarom látni.....
Válasz #165. hozzászólásra
Vicon volt nekem is de az csak ennyit tudott.
Válasz #164. hozzászólásra
szórnak azok 18-ra is,sőt......
http://www.solexcorp.com/manuals/vicon/spreaderbrochure.pdf
Válasz #163. hozzászólásra
Pontosabb,de csak 8-10 méterre szór (gyümölcsösbe való)
Válasz #159. hozzászólásra
Ebből a lengőcsövesből nem sok van, de állítólag pontosabb mint a tárcsás. Nem terít kicsit?
Válasz #161. hozzászólásra
Az egy úgynevezett zöldszenzor,ennek az a jelentősége ahol világosabb a növény oda több műtrágyát szór
Válasz #160. hozzászólásra
Kvernelandon van egy plussz szenzor de hogy pontosan mit csinál azt nem tudom...
Válasz #158. hozzászólásra
Mondjuk el annak a párnak akiknek fjuknincs mi is az, hogy valójában mi is az??????
Nekem ez bevállt!!!
Válasz #156. hozzászólásra
..........vagy kell referencia szenzor.....
Válasz #156. hozzászólásra
Kecskeméti vagyok vannak dombok de nem hinném hogy 10% felett lennének...
Válasz #155. hozzászólásra
Én rauch-ot vettem ,igaz mérleg nélkül.Nekem ez tetszett a legjobban,meg ez találtam a legkomolyabbnak.Plussz a pétisóra is van beállítási táblázata online. Mérlegest csak akkor vegyél ha nincsenek dombok felétek,mert 10% fölött nem működik a mérleg.
Ha súlymérős műtrágyaszórót akarunk venni melyik a legjobb műszakilag illetve ár/értékben melyik a legjobb.
Válasz #153. hozzászólásra
Nekem ez a gépen van a Faza Deluxe.Most akarok rá egy darut még a gép elé.Elég pontos gép!
Válasz #152. hozzászólásra
Hali . Nekem SPR600 egytárcsás van, meg van magasítva kb.15cm-t igy Am-ból 9 ,ősziből 10 mázsa fér bele kényelmesen.20méterre szór, a szórótárcsára nem alulról hanem az alján oldalról van a kifojónyílás ezáltal a forgóknál ha kikapcsolod a TLT-t megszűnik a ráfolyás is, csak vonuláskor kell lezárni. Beállítani elég macerás, két karral lehet jól összehangolni és mivel széles és keskeny a kifolyónyílás kis elállítódás is lényegesen befolyásolja a hektáronkénti szórást. Persze 1000x jobb mint egy kis tölcséres de nem profi gép, de az ára sem az. Viszont van a Faza.-nak már 2 tárcsás hidraulikus zárású is , az már biztos komolyabb.
Tud nekem valaki véleményt mondani a Faza SPR 600 szóróról? 15 métert kellene szórnom.
1. mennyit szánsz rá?
2. mekkora területre?
3. új vagy használt?
3. márka oldalról: amazone, bogballe, rauch -ezek elég elterjedtek és elismertek
/egy 12 méteres szórásszélességű géppel is kényelmesen meg lehet csinálni 40-50 ha-t is naponta, ha viszik utánad az anyagot/
Hali! Milyen műtrágyaszórót ajánlotok egy MTZ 820.2 es után?Márkára és tulajdonságokra gondolok!Annyit tudok hogy megegyezzena permetezővel a szórása!
Válasz #148. hozzászólásra az kemény lehettett megnéztem volna
Válasz #147. hozzászólásra
nem, nekem ilyen problémémn nincs. Annyi hogy a gyári táblázatából kb 2 egységet vissza kell számolni hogy helyes legyen az dózisbeállítás. De ezt kitapasztaltam és kész, azóta így csinálom +-5 kiló eltéréssel szórok. Nekem hiányoztak belőle a rögtörőrácsok mikor vettem és csibedrótból csináltam bele... amikor tankoltam a gépet figyeltem, simán átfolyt rajta az anyag viszont mire kiértem a földre összetömörült a rács fölött és nyema. Felülről tle volt a gép alul meg nem jött ki belőle egy szem se... kint a határba... egy tanyáról kértem egy ásót és azzal barmoltam szét a rácsot de három órás szopás volt mire kiszórtam 15q műtrágyát és azt is össze vissza...
Válasz #146. hozzászólásra
Mi volt a gondod a Hevesgéppel? Nekem is ilyen van(nemrég vettem). Nekem a hidraulika munkahenger hülyéskedik, nem úgy mozgatja a karokat ahogy kellene(a teljes karmozgató mechanika új benne, mert össze volt rohadva az egész, így kicseréltem benne mindent, csak a munkahenger eredeti). Volt-e ilyen problémád?
Válasz #145. hozzászólásra
Árulnak most itt valahol az apróban egy hevesgép M5610-est. Alapból 800as és aszem 1000es magasító van rajta. 20-24mes szórásszélességgel, kéttárcsás, hidraulikus nyitású. Le van pukkanva de ha rendbe teszed akkor lesz egy ütőképes géped viszonylag olcsón. Hajtása egyszerű, ékszíjas. Egy fogaskerék sincs benne csak szíjtárcsák. Örök élet + egy nap. Rozsdamentes lapátozás van rajta. Estleges alkatrész ha kell gyártónál van azonnalra. Nekem is ilyen van, először megszívattam vele magamat aztán most már nagyon bevált. Enyémen 1500l magasító van.
Hali!Szerintetek milyen műtrágyaszórót vegyek?500 ason gondolkodok nagyobbatnem akarok mert n incs olyan sok földem! Melyiket ajánljátok??
Válasz #140. hozzászólásra
Mosni se ártana ám néha ezeket lefele nem?
Nemlehet szétkapni aztán eltenni frankón?
Ez csak ilyen szétszedhetős nem?
Válasz #142. hozzászólásra
Az meg olyan viconos
Mintha
Lesassoljuk majd
Válasz #141. hozzászólásra
a kuhnt is a rauch gyártja , de az accordot azt szerintem nem
Szerintetek, a három piros között mia különbség?
Válasz #132. hozzászólásra itt ami van a cégnél egy uj kühn-e mérleges kb 3 évet birt ki nemszort sokat se beszart rajta a mérlegje kb 200.000ft lessz a 2 tő darab azvolt a baja hogy berozsdásodott a műtrágyától.
Válasz #130. hozzászólásra
Bogbale? Rauch? Ezek sem utolsók azért.
Válasz #137. hozzászólásra
igazad is van
szinte
nem kell itt heves-kedni
minek a 10000eurós ha nem szór el vagy 50 kamionnal évente....... hehehehehe
Nekem egyenlőre jó a hevesgép is .
Válasz #135. hozzászólásra
5 körül
Válasz #134. hozzászólásra
szerintem minden oda szórjuk ahova akarjuk tehát h.s.kósan háháhá
mennyibe fáj az ilyen luxus?
Válasz #133. hozzászólásra
Helyspeckós szórás
Válasz #132. hozzászólásra
Hidróst miféle dumával akarják rásózni manapság a parasztra reája?
Válasz #131. hozzászólásra
Az amazone-om 12-13 éves és azon kívül, hogy "elavult" nincs semmi baja.
Manapság a standard új szóró tudjon sebességarányosan,táblaszélszórásosan tökéletes szórásképpel szórni. A mérlegestől még mindig félek egyenlőre, azoknál még nem látni öreg gépeket így semmi tapasztalat, hogy a mérleg hogy viselkedik a tartós tesztek alatt............és ha már mérleges akkor bele dobnám a hydrós független hajtást és így már tökély az egész.......
Válasz #130. hozzászólásra
Na akkor ide az infókat.....
Többivel milett nálatok ELMÁLOTTAK????????
Válasz #126. hozzászólásra
Amazone vagy kverni, a többi felejtős tartóságilag.
Mivel már van amazone-tok nem is értem kérdésed !
Válasz #126. hozzászólásra
Mennyi lovettát akarsz bele..........ölni... ez a helyes kif.?
A mérlegesekhez nem ár valami GPS technológia (nem feltétlen a legdrágábbak), különben semmivel nem vagy előrébb az átfedések miatt
Válasz #125. hozzászólásra
Te kis öntelt... , de igaz a maga biztosság...