Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Direktvetés, no-till. új
- Szőlő felvásárlási árak új
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- MTZ 1221 traktor új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
Cikkajánló
Trump lábon lövi az agráriumot az új vámokkal?
Mit nyerhetnek és mit veszíthetnek a gazdák a vámháborúval?
Hirdetés
1085 hozzászólás
Válasz #583. hozzászólásra
2 mm-es gyárilag és olyat szereztem hozzá . Van rozsdamentes pálcám mert fater használja a vágóhídon a rozsdamentes anyagokat , van egyen irányított hegesztőm is de én szerintem a védőgázossal szebben lehet heggeszteni .
Válasz #582. hozzászólásra
Én vettem félfényű alapozót és letisztítottam a gépet drót korongal és 3 rétegben ráfújtam a festéket de néhol itt látszik rozsda folt de majd ha lesz homokszóróm akkor letisztítom újra , Rozsda mentes csavarokkal raktam össze a gépet .
Válasz #577. hozzászólásra
Helló Tamás.Kb 1mes meghajlítva ú ba, rozsdamentes anyagból, amit utánna te is kifurkálsz és egyszerű házi trafóval is tudod heggeszteni csak olyan elektródát kell venni akár egy-kétszálat is lehet venni 3000 ft bol kijön össz visz az egész.
Válasz #580. hozzászólásra
Nekem 220ban úgy hogy az egészet leszintereztettem. Sajnos bepaliztak. Egy kókány cég csinálta és lespórolták róla a festéket itt ott. Ott már kezd rozsdapöttyösödni. És nem is a belseje hanem a külseje ahol műtrágya se éri. Ez 80ezerbe fájt. Kidobott pénz.
Válasz #578. hozzászólásra
Mondjuk ha lenne pénzem akkor én is Amazonét vennék vagy Accordot .
Nekem eddig 140-150-ben az 1000 literes szóróm
Azok biztos sokkal tutibbak de mnidenki addig nyujtózkodik ameddig a takarója ér. És ez amiről mi beszélünk töredékébe kerül azoknak amit te ajánlottál. Ha baj lenne a szórásképükkel akkor ez látszódna a vetéseken szerintem. Én eddig ilyet nem tapasztaltam.
Nekem Amazone ZAX műtrágyaszóróm van, nagyon tuti. Ajánlom még a KUHN vagy Rauch (ez ugyanaz) szórókat is. A magyar gyártmányoknak nincs jó szórásképük.
Válasz #576. hozzászólásra
Volna tőlem 20 KM-re egy üzem onan vettem alemezt is ők csak rozsda mentes és saválló anyaggal dolgoznak de kicsit drága a tarifájuk és nem nagyon érnek rá ilyen kis munkára .
Válasz #575. hozzászólásra
Nem tudom. Nekem mákom van ilyen szempontból. A közelben van egy lakatosüzem ahol 3mig vágnak-hajítanak. És nagyon baráti tarifával dolgoznak.
Válasz #574. hozzászólásra
vettem már hozzá 2mm-es rozsdamentes lemezt . Nincs hozzá megfelelő lemezhajlítóm meg vágóm meg a heggesztőm sem tökéletes ehhez . De a TSZ-ben a TMK-sok közt van egykét jó lakatos majd azokkal megcsináltatom .
Válasz #573. hozzászólásra
Ja ja. De hát nem egy bonyolult valami ha tudsz saválló lemezt szerezni akkor szerintem házilag is kivitelezhető a lapát. Nekem van himmi-hummi saválló lemezdarabom de sajnos 4mmes. Az vastag ide.
Válasz #572. hozzászólásra
Bocs tényleg a kiflin van rajta a lapát az lehet állítani két 8-as anyával meg a hátlapján a trapézzal
Válasz #570. hozzászólásra
Hogyhogy egybe van? Akkor hogy tudod állítani? Össze van már barkácsolva?
Válasz #562. hozzászólásra
Ha nem felejtem el csinálok róla képet majd .
Válasz #568. hozzászólásra
Van nekem is könyvem hozzá küldték a tavaszzal a hevesgépesek meg azóta vagy 80000-értékben vettem hozzá cuccot tőlük . Igen a kifli nem kopik csak maga végén a lapát de mivel egybe van így nem tudom csak egybe cserélni . Bár futok még egy kört a helyi lakatosok körül hátha valaki megcsinálná csak a lapát részét és meg a koptatókat meg akkor csináltatnák velük azokból az állító trapézokból is mert abból is csak egy van az is oda van hegesztve a géphez .
Dolgoztam már Hevesi-vel is most Szolnoki mezőgépes van.Mindkettőt tudom ajánlani,én évi 100-120 tonnát szorok mindkettő gond nélkül ment és az ára is jó
Válasz #566. hozzászólásra
A tárcsa ezen két "kifi" alakú lemez. És azokon vannak a lapátok betéttel. Csak azok kopnak a tárcsák nem.
Válasz #566. hozzászólásra
Aszem van hozzá valahol robbantott ábrás katalógusom cikkszámokkal... csak ép a scannerem krepát be.
Válasz #564. hozzászólásra
de legalább az kopik nem az eredeti tárcsa .Most akarok venni rá tárcsákat ami KB olyan 24-25000/darab + 2-3000 a koptatónak darabja .
Lely is jó gép. a mienk 7 mázsás 1 tárcsás de 1000 kardánal 20 méterre kifogástalanul dolgozik
Ha nagyobb tételeket kell szórni akkor elöveszem a nagyot..
Válasz #561. hozzászólásra
Valami van, de hát az is elkopik... azokat kell majd cserélnem.
Válasz #562. hozzászólásra
Válasz #557. hozzászólásra
nekem is ilyen volt
Válasz #559. hozzászólásra
nincs benne koptató betéted ?
Válasz #557. hozzászólásra
passz, kérdezd meg a hevesgépnél.
Válasz #558. hozzászólásra
Igen, azok hamarosan nekem is cserések lesznek... rozsdamentesek.
Válasz #556. hozzászólásra
Jelenleg ilyen szóróval dolgozok én is bár még a lapátokat kikell cserélnem rajta de amúgy nagyon jó műszer .
Válasz #556. hozzászólásra
Mennyibe kerül egy ilyen műtrágyaszóró újonnan?
üdv!
Én egy ilyet (5610) vettem lepukkanva 100e ft ért rendberaktam. És a 100ha kiszolgálja vígan. Évi 10-25to műkakit szórok lehetőségektől függően. 1,5to viszek el vele egyszerre. Egyszerű hajtása van, ékszíjas. Se olaj se fogaskerék nincs benne csak pár csapágy és ékszíjtárcsák. Szórásképével megvagyok elégedve. 18m-re megyek általában és kicsit se csíkosak a vetéseim. Alkatrész van hozzá, most is gyártják.
Múltkor láttam az aprók között egyet.
Válasz #554. hozzászólásra
55ha
Faza 500-al nyomom.
Válasz #553. hozzászólásra
A mostani műtrágyaszóróm le van fújva, nem tom, milyen márkájú lehet, mert már így vettem, de nem valami nagy márka, az tuti.
Mindenképpen függesztettben gondolkodom, mert mindig zsákos műtrágyát tok szerezni.
Te amúgy mennyi földön gazdálkodsz?
Válasz #551. hozzászólásra
25Ha már nem hobby kategória, gondolom csak akarod a területeidet növelni a későbbiekben.
Ezért a helyedben, mivel látom milliókat nem akarsz kiadni egy műkaki szóróra s a mostani adagolós,számítógépes,mérlegesek nem két gombóc fagyiba kerülnek megpróbálnám a legnagyobb űrtartalmút megszerválni amit még a traki kényelmesen elbír.
Én kimondottan vontatott párti vagyok, mivel ha nincs állandó segítsége az embernek (mint nekem), mondjuk megtölti a 4tonnás vontatottat, reggel elindul és egésznap tud szórni, nem kell személyzetre várni, meg plusz gép, meg zsákos töltögetés,+gázolaj+idő.
Igaz kell egy homloktakodó, vagy egy targoncatorony a töltéshez, de tornyot is kapsz már 80k-ért.
Megtudhatnám, hogy most milyen típusú szóród van?
A kétlapátosakat kerüld messzire, a 4-esek sokkla jobbak.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/Tornado-mutragyaszoro/20101020-769933/#
Pl. Ezt simán megvenném 25Hekire.
Hello! Én idén tavasszal vettem egy rauch mds 935-ös kéttárcsás műtrágyaszórót! Igaz nem volt olcsó, de ha valaki vigyáz rá akkor szinte örök darab, pontos, precíz olajban fürdő hajtásháza van, hidraulikus működtetésű súbere van, külön külön, saválló lemezek, csak dicsérni tudom. 900e ft volt!
Válasz #550. hozzászólásra
25 Ha-hoz kellene. Ennyihez csak függesztettben gondolkodom....
A mostani egytárcsás műtrágyaszórómmal az a baj, hogy nem egyenletesen dob (balra sokkal többet dob), meg beszórja a traktor hátuljába. Utána 1 óra, mire kitakarítom.
Azért akarok venni egy jobbat.
Válasz #545. hozzászólásra
A legfontosabb dologról nem volt szó, mennyi hektárra kell a szóró, mindenképp függesztetbe gondolkozol-e?
Válasz #548. hozzászólásra
Ok rendben de ha véletlen meg gondolod a hirdetések között megtalálod Pronár néven .
Válasz #547. hozzászólásra
Uh...... akkor tárgytalan.
Én Vas megyei vagyok
Azért köszi
Válasz #546. hozzászólásra
Bács megye Mélykút . 200 az irányár bár a hirdetések között 250-be van fenn de majd javítom . de ha gondolod holnap készítek pár képet róla .
Válasz #543. hozzászólásra
És helyileg merrefelé vagy?
Mennyi az irányára?
Köszi
Válasz #542. hozzászólásra
Köszi a választ!
Mindenképpen 2 tárcsásat akarok venni, mert az sokkal jobban terít.
Néztem használtakat is, de azok meg mind úgy le voltak harcolva, szét voltak rohadva, mint a fene.
Már nézem egy ideje.
Hát nem tom, mit csináljak...
Válasz #536. hozzászólásra
Ha netán van rajta valami radaros sebességmérő, ami alapján mindig a haladási sebesség alapján adagolja a műtrágyát, akkor lehet értelme. Egyébként csak fölösleges bonyolítást látok benne.
Válasz #540. hozzászólásra
Nekem van eladó 800 literes két tárcsás 6 éves Lengyel gyártmány . Jó kis gép csak nagyobb kellett így vált feleslegessé .
Válasz #541. hozzászólásra
Ja azt el is felejtettem, hogy házilag meg is toldhatot a Faza tartályát( vastagabb lemezzel), és akkor már 600 liternél vagy vagy már többnél.
Válasz #540. hozzászólásra
Üdv!
Szerintem nem éri meg annyiért.
70000ft -ért már kapsz egy 500l-es egy tárcsás, igaz kézinyitású műkaki szórót.(Faza 500)
Ami ráadásul olyan egyszerű mint a bot.
6-ól 24 méter-ig dob.
Én valami nyugati pontos adagólósat néznék ha van rá keret, akár használtba is.
Szevasztok!
Kinéztem egy műtrágyaszórót magamnak, egy 600L-es, kéttárcsásat.
Erről mi a véleményetek?
Nem ismerem sem a fajtát, sem a céget, de árban az a legjobb (360000+ÁFA)
Szerintetek megéri?
Mi a véleményetek?
Köszi a válaszokat.
Válasz #538. hozzászólásra
szerintem olyan szóróért érdemes pénzt kiadni ha egyszer már vesz az ember ami szélesen meg pontosan szór.Pont az idei év tapasztalata az hogy ilyenkor kisegítheti az embert egy jó szóró a vetésnél is.
Ez a hidromotoros akármi nem tudom milyen pontosan szór de azért ennél sokmindentől függhet a motor fordulata.
pl motorfordulat olajhőfok stb.
egy amazone bogballe vagy rauch megoldja egy súberral akkor minek rátenni még egy hidromotort?
Tapasztalat, vélemény,senki semmit!?
Válasz #536. hozzászólásra
nem dolgozunk
és még csak kósza gondolatként se fordulna meg h. dolgozzunk vele
Dolgozik valaki ilyen csigás adagoló rendszerű szóróval, jobb-rosszabb a súberosnál? mi benne a poén? érdemes ilyet venni? Amúgy ez egy Unia MXL lenne.