Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Direktvetés, no-till. új
- Co2 hegesztő vagy Dinamó-hegesztő melyik jobb mezőgazdasági gép javításához? új
- Agro+Mash Expo és Agrárgép Show új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Kukorica vetőmagok új
- Landini traktorok új
- Földhasználati jog, lehet csalni? új
1085 hozzászólás
Válasz #484. hozzászólásra
Dugj be egyet-egyet belőlük és próbáld ki. Semmi értelmét nem látom, hogy ugyan az az ág miért van 2 csatlakozóra megoldva !!
Akkor volna értelme ha a munka henger 2 körös lenne.
Én a 2 egy-egy ágból csináltam T-vel 1 közös ágat, így egyszerre nyitja a 2 oldalát és zárja.
Ez a tábla szél szórás ez jó téma. Nekem (mint már írtam) van külön erre rajta gyárilag 1 külön lapátom ami nem dob akkorát. Igaz megy át a szomszédra is vagy 100 szem műtrágya, de kit érdekel ?????? Ha annyira precíz akar lenni az ember akkor használjon folyékonyat és elhúzza a tábla szélén kerettel. Megjegyzem az is átszór fél szórófejnyit, ha csak az utolsó szórófej kimondottan nem szél szóró.
Valami hasonló szórásképű :
A másik még ami nem igazán tetszik, hogy maga a tábla szélén kell végig menni......akkor letapossuk a vetést is, vagy ott kihagyunk 1 művelő utat a műtrágyázás miatt ??? Szóval amit megspórolunk azon a 100 szem műtrágyán annak a többszörösét kitapossuk..... Így látom.....
Válasz #483. hozzászólásra
nállad ez a fél elzárás hogy van megoldva?Én még mindig nemtudok eligazodni, mert azt a négy csatlakozást ami a képeken van valamiért csak oda rakták.
Válasz #476. hozzászólásra
Nekem is zam van,már sokat gondolkodtam a szélszóráson én is és csak az a módszer az igazi amit te írsz.Csak az a gond hogy olyankor nem egyszerre fogy ki a szóró ha a föld 2 széle nem egyforma hosszu.
A bogballékon egyszerüen megoldható a határszórás de nem töléletes az se.Vagy eléggé átdobat vele vagy 3,4 méteren jól látszik a műtrágyahiány.
Válasz #479. hozzászólásra
Eggyet értek .SZABI.-val nállam annyi különbség,hogy a T elág után közvetlen a csap jön így nem kell rögzíteni sehova.
Válasz #480. hozzászólásra
Ment a t. szám.
Válasz #479. hozzászólásra
ennek a hydr. cső összekötögetésnek semmi értelmét nem látom!
az enyémen 1 db csatlakozó van onnan 1 T-re megy ,onnam 2db csapra,és onnan a két munkahengerhez. a 2 csap a magasítóhoz van rögzítve.
küldheted a tel.számot!
fekete@sasip.hu kösz!
Válasz #452. hozzászólásra
Ma jutottam el a fotózásig .
jobb ill.-ve bal mh-től egy egy ág van vezetve egy irányú hengerek.
Válasz #475. hozzászólásra
hát ezt én sem tudom most gondoltam arra hogy elkellenekezdeni ismerkedni ezzel a technikával is.
Válasz #476. hozzászólásra
Oké én is ezt láttam, bevallom korábban én sem zárogattam,csak ez most így megtetszett.
Válasz #468. hozzászólásra
amazone szóróval dolgozol.akkor az úgy van jól beállítva,hogy művelőnyomig szór jobra,és balra egyformán,ha azt szeretnéd.hogy a tábla szélei is egyforma dózist kapjanak ,ebben az esetben a szélről fél zárással szegned kell a táblát!Más esetben a szegélyek kevesebb anyagot kapnak!Egyébként a ZAM szóró felében zárva max traktor szélességet szór a zárt oldal irányába!Jó szerkezet!
Válasz #474. hozzászólásra
Ehhez én kismiska vok.
De sztem. gps-el az élet eleve vidám és EGYSZERŰ....
Mondhatni nagyszerű.....
Válasz #470. hozzászólásra
gps-el egyszerűbb ha nincs felére zárva a kezdés?
Válasz #468. hozzászólásra
Szerinted darálja?
Válasz #465. hozzászólásra
azt én nem kaptam vele,milyen gyorsan lehetcserélni? mert azt még nem néztem rajta.úgy esett egész nap a hó hogy be is lepte.
Válasz #466. hozzászólásra
hirdetésben, agro inform apró.Már figyeltem ahirdetéseket,ősz óta, főleg hogy az előzőt eladtam,azt vettem észre hogy az utóbbi párhétben mentek az árak fel.volt amelyikre már ráfogtam hogy akkor az lessz de egymás után elkeltek amit ki néztem. Ez megjelent még az nap lecsaptam látatlanbol megvettem,képről. Olyan volt amilyennek a hirdetőben láttam.El se mentem meg nézni.
tel sz. tudok adni.mélre.
Válasz #469. hozzászólásra
Szoktam én is zárogatni.
....... ha ez vlm.t számít neked.....
az ősszel kerestem a komámnak egy ZA-U-1501-et teszkós áron nagyon tettszet ahogy egy oldalt elzárva végig ment aszomszéd főldje mellett úgy hogy egy szem se ment szinte át, és mégis kiszorta a határig.Ezt ha be áll aszórási szélesség felére a trakival nemtudja megcsinálni.
Válasz #467. hozzászólásra
Átszerelem a rövid lapátot a tábla széle felőli oldalra és azzal kerülöm körbe a területet. Addig sem darálja szét ott alul a ganyét.
pedig nem hülyeség
én ming fél oldalával kezdem a szórást a parcella szélén
Válasz #464. hozzászólásra
engem is érdekelne 1 jó, használt amazone,te hol találtad?
Válasz #464. hozzászólásra
Akarsz Te 1 oldalt kezelni ?????
Az életben nem zártam el a felét !!!
Van hozzá 1 másik lapát és az rövidebbre dobja.
Válasz #463. hozzászólásra
igen?abbolazt vettemki hogyközösíteni kell de akkor hogytudom csak az eggyik oldaltkezelni?
Válasz #462. hozzászólásra
Rákattintottál a zöld szövegekre ????????
Válasz #461. hozzászólásra
ezzel nemtudok mit kezdeni mert a gép adattábláján legalul ajobboldali tányér előtt vanegy adatokat tartalmazó préselt adattábla azon 2200 liter van, a gép magasitásán arasztnyiszámokkal és márka jelzéssel 2000/festve/Az alap gép oldalán meg1000 (festve)aszintjelölés a kúpos részig1000. valószinű ha a magasítás rajta van akkor az a keskeny függő rész is kitölthető így jön ki a 2200lit.egyébbként most van rajta még egymaszekolt magasítás is azzal eggyütt 2500literes,persze azt lefogom szedni rólla mert a 82-nek akkor tényleg annyi.
Válasz #460. hozzászólásra
458 ????????????????????
Válasz #459. hozzászólásra
Köszi a segitséget majd még böngészek rajta,mivel hogy az enyémen az akétkis külső kar nincsen ezért ezt csak úgy tudom elképzelni,hogy az egyik kőrt, hosszabbítóval elviszem a traktor oldalára és a fülkéből tudom külön külön egyenként egyik oldalát is zárni nyitni.??
Itt írja....
Oldalankénti tolózárállítás
Doppelschiebersystem
A hidraulikusan oldalanként külön állítható tolózárak kényelmessé teszik a műtrágyaszóró kezelését. A féloldali lezárás ezáltal lehetséges.Az egy hidraulika kimenettel rendelkező traktorokhoz közösítő használatát javasoljuk.
2- és 3-utas vezérlőegységek
ZA-M 2- und 3-Wegeeinheiten
A nagyobb komfort érdekében, ha a traktor nem rendelkezik kellő számú csatlakozási lehetőséggel.
http://www.amazone.hu/149_391.asp
Válasz #456. hozzászólásra
ZA-M 900-1500
ZA-M 900/1200/1500
Válasz #455. hozzászólásra
ez nem az enyém csak teljessen ugyan ilyen.
Válasz #455. hozzászólásra
Zam-2200-
alapgép,ZA M 1000
Válasz #453. hozzászólásra
Mi a pontos típus ?????????????
Válasz #453. hozzászólásra
Várjuk.
Válasz #452. hozzászólásra
jó holnap csinálok biztosan érthetőbb lessz.
Válasz #450. hozzászólásra
Csinálj képet, mert így csak a sötétbe lövöldözünk......Írunk állatságokat.....
Válasz #449. hozzászólásra
Dupla orrsúly van elől.......
Válasz #446. hozzászólásra
a szóró munkahengerétől jön egy csatlakozó ág, és ez van a csatlakozószelep előtt t ben mégegy csatlakozásra ágaztatva.Ennyi csatlakozás nincsen hátul a gápen, kérdés az mért van 4? a közösítés itt fordított irányba aszóró mh-re felé van.
Válasz #448. hozzászólásra
De elmelő nélkül lehetett első kereket cserélni!
Válasz #447. hozzászólásra
Én a 80-as-al szórtam 15q-t !
Válasz #430. hozzászólásra
1500 literes a 892.2-essel .
A 80-assal csak 1000 literes
Válasz #444. hozzászólásra
Két körös ???????????????????
Válasz #434. hozzászólásra
Ha jól emlékszem nitrogén+repce mixet szórtak zöldtrágyának .
Válasz #442. hozzászólásra
ez amegoldás volt az előző eken, de itt 4 tömlővéget kell csatlakoztatni ami bonyolítja adolgokat,oldalankénti elzáró meg zéró.
Válasz #441. hozzászólásra
Ja.
Hozd össze 1 T ágal 1-be a két csövet és az mtz-vel 1 karról tudod nyitni-zárni.
Nállunk a 2 oldal 1-1 tömlő közösítve 1 csatlakozóba,ha vmelyik nem kell az csak kézzel elzárom,ja csap van rajta oldalnként.
Válasz #433. hozzászólásra
ez a ZAM tipus,nincsen rajta az a külső oldalankénti elzáró, hanem oldalanként két-két gyors csatlakozó amit valószinű hogy a traki hidro szabájzójával kezelhető.
Válasz #437. hozzászólásra
Néha van rá példa,nem emli magasra csak 10-15 cm.Magasbbra nem emeli mert különben el sem tudsz indulni.
Válasz #437. hozzászólásra
Én már szórtam így !!!!!
Ami biztos:a növények gyökéren keresztül táplálkoznak.............
Válasz #432. hozzászólásra
Már mint 2 keréken? mert azt filmezném,de úgy hogy nem én vezetem.
Igazad van mi is csak a sörárpára szoktunk 50.-et.