Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Direktvetés, no-till. új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
- Körbálázót, de milyet? új
- Agrárjog új
- Dohánytermesztés új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
- Milyen pótkocsit vegyek? új
Cikkajánló
Vidd hírét a kiváló élelmiszernek, most támogatás is segíthet ebben
Minőségrendszerek tájékoztatási és promóciós tevékenységének támogatása...
Támogatott tartalom
1085 hozzászólás
Válasz #81. hozzászólásra
Látom, tetszik a fórum :)
FÜGGESZTETT PERM-NÉL AZ A NAGY GOND,HOGY A SZÉL( " AKÁR MENETSZÉL") VISSZAOLGOZZA AZ ANYAGOT A KABINBA( mtz jó szigetelése)
Válasz #82. hozzászólásra
Az. Arany csövek és arany szivattyú, arany membránokkal :)
Nem kezdi ki a vegyszer.
Válasz #73. hozzászólásra
Mönnyi? Tán aranyból van?
Válasz #60. hozzászólásra
Vili, én Keszthelyen végeztem ahol volt egy nagyon jó Tanárom, aki az utolsó félévben csak diákat mutogatott az előadásokon. Tudod mivel kezdte? Bemutatott egy erősen hullámos és világostól haragos zöldig terjedő búzatáblát (tisztára mint a frissen nyírtfutballpálya) és megkérdezte, hogy szerintünk mi a magyar mg. legnagyobb ellensége? a válasz a TORNADO volt. Mindez integrált növényvédelem tantárgy keretein belül egy olyan embertől, akinek kötve hiszem hogy bárki is megkérdőjelezte volna a szavát az országban... Úgy látszik nálatok ezkimaradt.
Válasz #78. hozzászólásra
Hát igen. Olyan a tudása mint az Rau Ikarusnak, csak nincsenek kerekei.
Válasz #77. hozzászólásra
Van amikor az egyetlen megoldás, mint az alább említett gazdánál.
Válasz #76. hozzászólásra
Én sokallom a Rau D3 3millás árát is,amit küldtél sajna,pedig kéne egy jó permetező!
ÉN FÜGGESZTETTET NEM VENNÉK SEMMI PÉNZÉRT.
KICSIT KÖZEL VAN A KABIN HOZ
Válasz #74. hozzászólásra
Nagyon dombos terület és a vontatott többször is felborult . Full elektronikával, csúcs kerettel, stb. - mint a legnagyobbak. Csak a kerekek hiáhyoznak alóla.
Így már OK :)
MI KB. 1 MISIÉRT VETTÜK 10 ÉVE GOND NEM NAGYON VOLT VELE, PEDIG C.RÉPÁZTUNK TAVALYIG
Válasz #73. hozzászólásra
5 és fél milla????? akkor megis érdemlik a sorsukat!
Válasz #72. hozzászólásra
Nekünk van 1500 literes 18 méteres függesztett gépünk potom 5,5 m+ áfáért.
És néha vesznek is belőle :)
AZ INTERRAT, BICSKE-HERCEGHALOM FORGALMAZ(T)A.
UDOR A SZIVATTYÚ NEVE. 1000L-12M
Válasz #70
Az milyen?
LASSAN 10 ÉVES UDOR 1000-T.
Válasz #66. hozzászólásra
Az biztos. És a legrutinosabb traktorosok is úgy tévednek 3-4 m-t mint a pinty. Persze nem mindenhol, csak akkor amikor épp nem figyelnek, vagy telefonálnak, vagy bambulnak...
MI PENDÁS GÉPEKET MEG LETÁKOS GÉPEKET IS VETTÜNK MÁR MELLETTÜNK VAN A VOGEL MEG A KÜHNE ÚGY HOGY LÁTTAM MÁR JÓ ÉS ROSSZGÉPET IS
Válasz #66. hozzászólásra
Főleg akkor ha az előző talajmunka slégelve van!
Válasz #62. hozzászólásra
Mi 24 méterre szorjuk igy gazdaságosabb de szerintem ezt senki nemlátja át pontosan .
Vili ! Ezek után használod a 200ft-s szórót,hadd kérdezzelek,hogy milyen permetelővel dolgozol szm-létedre!
Válasz #63. hozzászólásra
Érdekes.
120
HA ÉN NEM LÁTOM PONTOSAN AKKOR KISZÁLLOK VAGY LELÉPEM VAGY LEMÉREM A TÁVOLSÁGOT....
NEM BÍZOM A VÉLETLENRE MERT AZ TÉNYLEG DRÁGA
Mekkora területen gazdálkodsz?
Válasz #56. hozzászólásra
NEM SZERETEK VILLOGNI, DE GAZDASÁGI AGRÁRMÉRNÖK VAGYOK, JA ÉS MÉG VAN 1 NÖV.VÉD. SZAKMÉRNÖKIM IS+ " VAN EGY KEVÉS GYAKORLATOM IS" TEHÁT LEHET, HOGY VAN RÁLÁTÁSOM A GYAKSZIS ÉS ELMÉLETI DOLGOKRA IS.
DE NE VEGYE SENKI SE MAGÁRA A DOLGOKAT....
Válasz #57. hozzászólásra
Ezt mondják a tapasztalt traktorosok hogy eltalálnak aztán meg 7-8 métereket tévednek
Senki se haragudjon meg, de én is annak a hive vagyok hogy jó és megbizhetó gépel lehet gazdaságos munkát végezni !!!! Csak sajnos ennek ára van.
SORVEZETŐT 100 HA-RA LEHET HOGY FELESLEGES, MERT HA A SORON VAGY SZÁNTÁSON MEGYEK NEHÉZ RAJTA NEM ELTALÁLNI.
OTT AHOL SZÜKSÉGES , OTT MEG VAN ÖLEZŐ ÉS KIMÉREM
Válasz #52. hozzászólásra
Vili, az a helyzet, hogy én agrármérnök vagyok és üzemgazdász. Költségekkel és megtérülésekkel számolok. Azért árulok drága és jó gépeket mert tudom, hogy a szar dolgok és főleg a következményei mibe kerülnek.
NEM TUDOM DE ÉN FELESLEGESEN NEM SZÓROK MŰTRÁGYÁT, AKKOR MI TÉRÜL MEG????
AMÚGY AZ MVH SZERINT TAVALY ALIG TÖBB MINT4000 "GAZDÁLKODÓ" VOLT 200 HA FELETT EZÉRT A NAGY SZÖVEG HOGY MEGTÉRÜL STB. SZÁMOLD KI 50-100 HA-RA IS MERT OTT JÓ ESETBEN 20-30 TONNA MEGY KI EGY ÉVEN KB. 3 NAPOS MUNKA.
NA AKKOR ÉVENTE 3-4 NAPÉRT VESZEL DRÁGÁT?????
Vili ne sértödj meg de istvánnak igaza van ilyen áraknál ésszel kell lenni ,jo szorot és sorvezetöt kell használni
Helyes érvelés!
SZERINTEM ÉN SAJÁT TAPASZTALATOMAT IROM LE TE PEDIG LEHET, HOGY KERESKEDŐ VAGY ÉS AZ A CÉLOD HOGY EGY SZAROS MÜTRÁGYASZÓRÓÉRT MILLIÓKAT ADJANAK KI A GAZDÁLKODÓK.
AMÚGY A MÜTRÁGYASZÓRÓN MI KERÜL 1,5 MILLÁBA MIKOR 1 MEGHAJTÓ HÁZBÓL ÁLL?????????
Válasz #48. hozzászólásra
Vili, a költségeidnek majdem a fele a műtrágya. Nagyon ésszerűen kell vele bánni bánni. Még a 2,5-3 millás sebességfüggő műtrágyaszóró is megtérül teljes egészében egy 3-400 hektáros gazdaságban 2 év alatt.
Vili! Akkor inkább szórd el vödörből!
Szerintem 70-80 ezer forintos műtrágyaárak mellett az ilyesféle kijelentések számítanak luxusnak...
SZERINTEM 150-200-NÁL TÖBBET MŰTRÁGYASZÓRÓÉRTKIDOBNI NAGY PÉNZKIDOBÁS!!!!!!!!!!!!!?????????
Válasz #35. hozzászólásra
EGYEKŐRE ELHALASZTOTTUK MERT A NEW HOLLANDOKRÓL NAGYON SOK ROSSZAT HALLOTTUNK.
A HIBRIDESEK MONDTAK EGY- KÉT DURVA DOLGOT A VÁLTÓ- MOTORRÓL ÚGY-HOGY MARAD A FERGI
Válasz #45. hozzászólásra
2 cm-el a lyuk fölött forog a boltozódásgátló.
Válasz #42. hozzászólásra
alul a kifolyónál van valami, ami az esetleges darabokat darabolja vagy ellöki?
a hevesgépnél ilyen problémáim szoktak lenni, annál a keverő visszintesen van és a lyuk fölött tiz centivel
640E+ ÁFA
Ősszel vettem egy FAZA 1000 delux R2-24 gépet . Tavasszal már használtam meg vagyok elégedve vele.
Válasz #41. hozzászólásra
Amennyire a többieknek is. Van rács, ami a rácson átmegy, azt kiszórja. Amit áttaposol a rácson, azt is kiszórja. Lehet vele 70 kg alatti mennyiségeket is szórni. Nagyon finom szerkezet.
Válasz #39. hozzászólásra
mennyire okoz neki problémát az esetlegesen szar (vizes, darabos) műtrágya?
Válasz #37. hozzászólásra
Ott láthatod a kalibrációs készletet is. Nem szórod szerteszéjjel a műtrágyát...
Válasz #37. hozzászólásra
Accord CL 1700 liter: 1.527.279+ áfa
Kalibrációs készlettel, Hidraulikus határszóróval, tartályponyvával.
Mint a "Műtrágyaszórás 2600 literes Accord Exacta HL-el" képeken csak kicsiben.
http://www.tomelilla.hu/archives/cat_1634152289.html
Válasz #31. hozzászólásra
Nekem is ez van fel van magasítva 900 literre! 10-11 mázsa megy bele de nálam még sosem rogyott be! Úgy van ahogy a kereskedőtöl elhoztam 6 éve!!
Válasz #36. hozzászólásra
Hello István!
1500l-es a piroskából mennyi kb.
Géza, maradj a piros szín mellett. Olvasd el amiket írtam róla, és nézd meg mit írt Robi a Vicon RS-C ről. Vicon RS-C = Accord DS-C.