Hirdetés
Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Direktvetés, no-till. új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- MTZ 1221 traktor új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- AKG támogatás új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- SPC-6 vetőgépek új
Cikkajánló
Két fontos információval indított az évet a Magyar Államkincstár
Állattartó vagy? Kerülj képbe most!
Hirdetés
1085 hozzászólás
Van e valakinek tapasztalata a Komáromi-gép műtrágyaszóró adapterrel, esetleg tudja e valaki, hogy milyen árban mozog ez nagyjából? Esetleg van e más alternatíva, mert én csak ezt ismerem?
Esetleg egy bontott cyclo vetőgép műtrágya tartályaiból megcsinálni házilag? Hány q műtrágya fér bele 2 ilyen tartályba? 4-5 körül? Végül is ott megvan a kiadagolás, csak a meghajtást kell megcsinálni! Lehet, hogy 100e-ből meg lenne.
Válasz #633. hozzászólásra
ok ha arrajárok ránézek. csak autóproblémám van. Szgk nem bír kimenni samurain meg lejárt a műszaki. De megoldom szerdáig legkésőbb. Igyekezni fogok!
Válasz #632. hozzászólásra
Van bádogos haver ,meg csinálja biztos de azért csak nézd meg a vastagságot ha már neked bevált akkor ne kísérletezzek feleslegesen.Előre is kösz.
Válasz #630. hozzászólásra
Megnézem a lemezvastagságot is. Lehet hogy aztán 1milis. De hogy nagyon könnyű volt hajtogatni az tuti. Bádogos haver adta valami maradékanyaga volt.
Válasz #630. hozzászólásra
Dehogy. Az csak magterelőnek van ott. És ahogy meg van hajtva arra a formára, kalapáccsal is elég lenne beverni olyan merev. Szegecselésnél van egy kis xopás mert egyik felén ugyanazok a szegecsek tartják a magszórókerék keretét is amiben a súber is csúszik és ott elég xar hozzáférni meg összefogni annyi lemezt. De azért meglehet csinálni simán. Lesz alkarod mire behúzol annyi popszegecset. Majd csinálok képeket róla ha a telepfelé járok. Holnapra nem igérem. Úgy emlékszem én belűlről szegecseltem.
Válasz #628. hozzászólásra
Kösz az okosságot még most a télen megcsinálom így egész egyszerű.Én minden áron venni akartam eredetit de nem kaptam sehol sem .A 0.5-ös lemez elég erős nem szakad ki szegecselésnél.
Válasz #626. hozzászólásra
Köszönöm, de ahhoz sofőr is kellene. Azért majd beköszönök!
Válasz #627. hozzászólásra
De elvoltak. Az a legegyszerűbb. Egy jót kiveszel sértetlenül, kilapítod simára. 0,5ös alulemezre rárajzolod kivágod. és meghajtod. gumigittel bekened vastagon a "talpát" és úgy visszapoppolod hogy többé nem tudjon alámenni se maf se por ami szívja a nedvességet. Ha van bádogos ismerősöd jó széles hajtófogóval akkor azzal nagyon gyorsan megy. Én az öszeset megcsináltam így. Nem kell nagyon pontosnak lenni. A lyukakat csak akkor furkáltam ki mikor már helyre volt téve a lemez. Nagyon faxa lett. És az alu többé tuti nem rothad.
Válasz #625. hozzászólásra
Üdv:Ugyan ez a Lajta gépem van nekem is ,a magtartályban a kis háromszög lemezek nem voltak el rozsdálva? Arra a lemezre gondoltam ami tereli a magot a kifolyás irányába.
Válasz #625. hozzászólásra
Ezért szeretem a paraszti életet.De ezt a sok kekszen nevelt panel gyereknek mondhatod,nem értik.Ha erre jársz beugorhatsz megbontunk egy kis Tokaji aszut!
Válasz #623. hozzászólásra
Én tavasszal jártam ott. Akkor is gyönyörű volt! Mind ha egy másik bolygóra értünk volna...
Válasz #622. hozzászólásra
Majd egyszer ha arra járok benézek. Megigértem az öregnek hogy majd meglátogatom alkalomadtán. Jó vele beszélgetni, van nála józan paraszti ész... nevén nevezi a dolgokat nem kertel, ami a szivén a száján.
Válasz #621. hozzászólásra
Föleg ilyenkor télen szép mikor havas minden.Van aki az alföldet szereti mint PETÖFI,de én ebbe vagyok szerelmes.
Válasz #620. hozzászólásra
Most is kaptam töle 2 bárányt mert rakodtam neki gabonát meg trágyát.Csináltam a haveroknak belöle egy kis pörit.Volt olyan buli hogy még a kutyák is szivaroztak
Válasz #619. hozzászólásra
1x voltam nála úgy 1,5 éve. Gyönyörű helyen éltek! Én is szép helyen élek de mikor arra jártunk tátva marad szám...
Válasz #619. hozzászólásra
Akkor helyben vagyunk. Két hete vette meg a birkáimat. Van egy stílusa de nagy csóka! Csípem nagyon az öreget! Faxa csávó!
Válasz #618. hozzászólásra
Helyen vagyunk.Szomszédom,nagybarátom.Sokat segitünk egymásnak oda vissza.Sokan nem birják a stilusát de szerintem nagy figura.
Válasz #614. hozzászólásra
Csíkány nevű juhászt ismersz a környéken?
Válasz #615. hozzászólásra
Kösssz! Hát miután végighúztam a falun visszahallottam ismerősöktől hogy írígykedve szóltak páran akik látták hogy honnan a faxból volt pénzem új vetőgépre. Ha tudnák hogy kemény 80ezerért vettem.De csak azért kértek anyit érte mert szerintük a két jó gumi annyit ért rajta a többit ajándékba adták csak tüntessem el a portáról.
Válasz #614. hozzászólásra
Én Rétság felé. :) Tőlem Gyarmat 30km kb.
Válasz #607. hozzászólásra
Megdolgoztatok vele és szép is lett, megérte.
Válasz #613. hozzászólásra
Starján felé 10km,utánna jobbra 5km és ott is vagyunk.
Válasz #612. hozzászólásra
Rétság vagy Tarján felé? Lehet hogy majdnem szomszédosak vagyunk. :)
Válasz #611. hozzászólásra
Balassagyarmattól 13 km-re egy pindurka kis faluban,aminek 198 a lélekszáma.Azt a nyugalmat nem adnám semmiért!!
Válasz #610. hozzászólásra
Majdnem de mégsem. De ne firtassuk inkább. Neked merre van a birtokod?
Válasz #600. hozzászólásra
SZ J akiröl beszélsz nem véletlenül a 22 út mentén lévö egyik faluban van birtoka?
Válasz #608. hozzászólásra
Kössz! Már 2éve nem használtam. Ez a mintagazdaságos ismerős azóta kölcsönadja az accord pneumatic DL-jét azért az sokkal profibb és kényelmesebb.
Válasz #606. hozzászólásra
szép lett
Válasz #606. hozzászólásra
És ilyen lett:
Válasz #605. hozzászólásra
Ha jól emlékszem akkor a budaprimer alapozót. Mert siettünk már vetésidő volt... és az gyorsan szárad. És zsiguli piros festéket. Az volt a legolcsóbb a festékboltban. Valahogy így készült...
Válasz #603. hozzászólásra
Az jó,Mijen festéket szoktál használni?Egyébként használ az is ha a h.szórás után a felület zömitve, vagy koptatva van pld. drótkorongal mert a felületi csúcsokat bezömíti próbáld ki egy darab vason dobd ki az esőre és egy hét mulva nézd meg mejik marad fényesebb
Válasz #603. hozzászólásra
az jó lett akkor . Majd homokszóróval akarom az IH-6200-es feljavítani és akkor átfestem sárgára .
Válasz #596. hozzászólásra
lajta vetőgépet 8-9 éve csináltam ugyanígy csak azt nem szintereztettem hanem ecsettel kentem alapozó+szín. Az ég alatt áll folyamatosan de azon még egy pötty sincs.
Válasz #599. hozzászólásra
Ilyet még sose láttam szomszéd gazda is kiment a fagyokban az Mtvel megnézni hogy lehet e vágni, és ott ragadt üresen nem birt kijönni pedig alig ment pár métert a földre, ugy bele merült hogy a lépcsője is össz vissza görbült,a sulyok a felsőresze is sárba volt én megse próbáltam.
Válasz #600. hozzászólásra
az nem semmi
Válasz #594. hozzászólásra
500ha szántó 300valahány húshasznú aszem limusin bika. és kb 80ha kaszáló-legelő. Az utolsó m2-is olyan mint nálunk anyám veteményeskertje. Többet nem mondok, az öreg nem szereti a nyilvánosságot és a végén még valaki ráismerne. De szakmailag nagyon ott van az tuti. 8éve nem szántott azóta a termésátlagai megduplázódtak.
Válasz #597. hozzászólásra
annyira vizes felétek minden ?
Válasz #593. hozzászólásra
Én is így vagyok vele.
Válasz #595. hozzászólásra
Csak annyi hiányzik belőle amit a tolvajok leszedtek a többi mind kint van.
Válasz #590. hozzászólásra
Nagyon vigyázni kell a kezelésekre homokfúvás után mert a felület sokkal érdesebb és kivan kezdve, a rozsda sokkal hamarabb belekóstol mintha csak símán a lemez lefestve.Több soron érdemes festeni külömben nagyon gyorsan elöjön rajta a vörös.
Válasz #591. hozzászólásra
Akkor nagy a baj felétek is . Kukorica lelett vágva ?
Válasz #592. hozzászólásra
Akkor az lesz .
Milyen az a mintagazdaság ?
Válasz #590. hozzászólásra
erre szoktam mondani hogy az a biztos amit megcsinálok
Válasz #589. hozzászólásra
Lehet nem tudom, át van már festve. Nincs felirat rajta. A tornádótól kisebb az tuti.
Válasz #586. hozzászólásra
Ja most így Istvánnapi poharazgatás utánn jobban de egyébként semmi se változott gyötör ez az állandóság , viz víz hátán semmi szántás semmi vetés semmi aratás.Leszerzödtem 10 Ha mákra de lehet hogy azt is csak virág cserépbe tudom.Kombájn meg berozsdállik a várakozásban.
Válasz #584. hozzászólásra
Én is pont így. Rozsdamentesekkel van összerakva. Csak homokfúvóztattam is úgy vittem szintereztetni. Ott azt mondták ők lehomokolják mégegyszer... és utána szinterezik. Tiszta is volt azzal nincs baj. Hanem a festék hiányzik róla.
Válasz #588. hozzászólásra
RCV-5 ?
Ismerősöm 500haon nyomja valami két, aszem szlovák vontatottakkal. Hidromotor pörgeti a tányérokat kerékről dörzshajtás viszi a láncot benne. Mintagazdasága van, nagyon profi az öreg. Tökéletesen működik neki ez a két gép. Pedig azokhoz képest az enyém műszer.
Szóval biztosan nagyon jók ezek az új precíz gépek de azért nem kell átesni a ló túloldalára. Én örülök hogy ilyet sikerült szerezni és biztos hogy ez jódarabig elmuzsikál nálam minden probléma nélkül.
Válasz #578. hozzászólásra
van kép rólla?
Válasz #583. hozzászólásra
Amúgy hogy vagy rég beszéltünk már .