Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD393.86 FtCHF437.06 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
70 hektáros, folyamatosan bővülő gazdaságba milyen traktort ajánlanátok? Az új MTZ-ket nézegetem, de azt olvasom róluk, hogy nem a legjobbak. Vélemény?
Válasz #3227 hozzász
gyakrolatilag nincs jelentősége, hogy milyen gyártmány, mert mióta elektronikus vezérlésű befecskendezés létezik, olyan görbét állít be a gyártó, amilyet szeretne (elvileg).
Viszont tény, hogy én besz.rtam rajta........háromszor mértük meg egymás után.
voltaképpen a maximális nyomaték, és a maximális teljesítményhez tartozó nyomaték aránya lenne a nyomatég rugalmasság.
csökkenő fordulatnál nő a nyomaték, tehát ha mondjuk emelkedőnek mész felfele rakott póttal akkor nem fog fulladásig leesni a fordulatszám ha rugalmas a motor nyomatéka.
hanem elkezd esni lefele, de egyre lassabban (feltéve hogy a motor maximális nyomatéka elég az akadály legyőzéséhez).
vagy szántás közben ha egy kötöttebb folthoz érsz, akkor esik valamennyit a fordulat, de nem kell megállni és visszaváltani.
olyan motornál aminek a nyomaték görbéje nem rugalmas, ha elkezd fulladni emelkedőnek felfele akkor mindenképpen vissza kell váltanod, máskülönben lefulladásig esik a motorfordulat.
a rugalmasabb nyomaték görbével bíró motor a jobb választás erőgépek terén.
Ez az amit soha nem tud meg az ember ha kereskedőtől vesz! Még akkor se ha gazdától!
A kipróbálás se biztos hogy sokat mond,főleg ha az ember minőségi cserét akar és még sosem volt hasonló trakinak a közelében sem!
A Cat munkagépei híresen megbízhatóak kitűnő minőségűek(szerintem).Vajon ez igaz a traktorjaira is?
Válasz #3214. hozzászólásra
Szerintem ez egy sima kupec. Szóval úgy bízz benne. Régebben vki itt hirdetésben óva intett tőle(a hirdetőtől vehetett egy Zetort, de gondolom, nem a "legjobb" áron, és lehet, nem a megbeszéltek szerint zajlott az üzlet). De te tudod...
Ha tényleg könnyű munkát végzett csak, akkor a 10000 sem sok. De függ hogy hányan hajtották, vagy kínozták mert nem vigyáztak rá. De ha jól megnézed a gépet akkor sok minden kiderül, pláne ha kerülsz is 1-2 vele.
Csak permetezett meg pótkocsit húzott esetleg néha egy kis kukorica vetés!
Még odaírhatták volna hogy idős,nemdohányzó doktornő hajtotta!
De most tényleg, egy ilyen kaliberű vagy hasonló nyugati gyártmányú traktornak sok a 6-8 ezer óra, vagy ugyanaz mint egy személyautónál hogy százezer van benne felejtsd el közbe meg normális tulajnál vígan elmegy 250 ezret is, vagy esetünkben akár 8-10 ezer órát is?
A Caterpillar MT465B ami állítólag 5460-as MF milyen???
Hirdetnek egyet de szerintem gyanúsan olcsón!
Nyolcezer párszáz óra,kiváló gumik, műszakilag esztétikailag rendben ötkettő+fa?
Érdemes lenne elpasszolni Ivánt!
Főleg ha még engednek belőle!
Sziasztok,
Az alábbi hirdetőről kellene nekem infó. Ki kötött már vele üzletet és hogy sikerült?http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/traktor-45-le-felett/zetor-16145-2-db/h_6501518?ref=8d93aac0
Köszönöm!
A Fendt és a Claas vezeti a listát - Európai mezőgép-forgalmazók márkaelégedettségi indexe
Az egyes márkák tekintetében az ez évi rangsorban figyelemre méltó átrendeződés tapasztalható, azonban a listát vezető mezőgépmárkák elégedettségi mutatója a korábbi évekhez viszonyítva szinte változatlan.
Max 10 gurigát ér, csak sajna nagyon szeretnek keresni rajtunk!! Míg sárga volt anno 10,5 volt a 100 pacis, rugózott fülkével meg 11,5!!! De tudod azóta gazdasági válság van, de lehet csak nekünk mondják egyszerű halandó embereknek!
Van 15 hektár szántóm meg 56 hektár legelőm ehhez szeretnék egy traktort venni.
Amit néztem az egy Landini Powerfarm 100 vagy pedig egy Claas Arion 410.
Szeretnék rá egy homlokrakodót meg egyelőre csak kaszálásra, rendsodrozásra, bálázásra és pótkocsizásra lenne használva.
Sajnos nem nagyon értek a gépekhez. Akik a környezetemben pedig értenek egymásnak ellentmondót mondanak Úgyhogy szeretném kikérni mások véleményét is hogy melyiket lenne érdemesebb megvenni.
Szerintetek?
Válasz #3205. hozzászólásra
régebbi john deere az jó
az uj mindegyik szar már mindegy mit veszel.
new holland .lambó párost kihagynám.
olyan mint a legó traktor.
Válasz » #1 kopasz12 | 2014-12-16 22:51:28
#871469. hozzászólás
[ Törlés ] [ Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra ]
hello tud valaki mondani nekem valamit a john deere ok fogyasztásáról és minőségéről.
traktort akarok venni de félek john deere-t venni .(sokat eszik elromlik)
8260r 8285r 8310r
milyet vegyek new hollandot case-t lamborghini.t john deere-t
segítsetek negatív pozitív kritikák
Hát beleszámoltam mindenféle maszekot, meg fuvarozok is aratásban elég sokat. A lényeg az lenne hogy merjek e megvenni 6-7 ezer orával egy ilyen masinát: Nem új verdák, de ezt még meg tudnám engedni magamnak
Szerintem 50 hektáron nem fogsz 1000 üzemórát belehajtani.
Amúgy ez egy jó konstrukció, alkatrész, hozzáértő szakember van az országban, már csak egy jó állapotú szekeret kell találnod...
Sziasztok! Véleményeket szeretnék kérni. Mi a véleményetek a Németországban hirdetett 6-7-8 ezer üzemórás Case IH MX 120 as traktorokról? 20-30 ezer juró között vannak. Nézegetem őket. 50 ha os gazdaságba kellene évi max 1000 üzemóra? Milyen gépek? Alkatrész?...Köszi a válaszokat
7044 hozzászólás
Válasz #3244. hozzászólásra
Válasz #3244. hozzászólásra
Válasz #3245. hozzászólásra
Fele legelő, fele szántó.
Válasz #3242. hozzászólásra
Mire?
Vagy,ha mtz a vágyad Békéscsabán ne vegyél ,mert a garanciás meghibásodást nem nagy szájízzel csinálja ,vagy sehogy se
Monom néked zetor inkább mtz silány lett
Sziasztok
70 hektáros, folyamatosan bővülő gazdaságba milyen traktort ajánlanátok? Az új MTZ-ket nézegetem, de azt olvasom róluk, hogy nem a legjobbak. Vélemény?
Válasz #3240. hozzászólásra
Jaja!
Válasz #3239. hozzászólásra
Akkor már tényleg Zetor nem ?
Válasz #3238. hozzászólásra
Válasz #3219. hozzászólásra
Most a Békéscsabai kupec hírdeti magát nagyon ,de ezek az új mtz szériák igen ám hibásak.Nagy lehet a szegénység ,ha ennyire kampányol az F Úr
Válasz #3236. hozzászólásra
Ugyanarról beszélünk, és mepróbélok válaszolni a kérdésekre!
Válasz #3235. hozzászólásra
Ja és ugye ugyanarról beszélünk?
Válasz #3231. hozzászólásra
Ha valami még felmerül, kérdezhetlek?
Üdv. sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a JCB Fastrac traktorokról tud-e valaki véleményt mondani, érdemes-e venni, mit bír?
Előre is köszi
Válasz #3232. hozzászólásra
Még az oviból
Mivel ugyanaz mint az MF, elég sok Ch-t gondozunk.
Válasz #3231. hozzászólásra
De honnét a fittyfirittyből most őszintén???
Válasz #3229. hozzászólásra
Megveheted.
Ismerjük személyesen.
Válasz #3229. hozzászólásra
Utána nézek!
Válasz #3228. hozzászólásra
Ránéznél a harminckettőtizenötre?
Szerinted érdemes egy ilyennel foglalkozni?
Kösz!
Válasz #3227 hozzász
gyakrolatilag nincs jelentősége, hogy milyen gyártmány, mert mióta elektronikus vezérlésű befecskendezés létezik, olyan görbét állít be a gyártó, amilyet szeretne (elvileg).
Viszont tény, hogy én besz.rtam rajta........háromszor mértük meg egymás után.
Válasz #3226. hozzászólásra
Ez valami igen jó motor. Csak nem kubota?
itt egy konkrét TLT mérés
voltaképpen a maximális nyomaték, és a maximális teljesítményhez tartozó nyomaték aránya lenne a nyomatég rugalmasság.
csökkenő fordulatnál nő a nyomaték, tehát ha mondjuk emelkedőnek mész felfele rakott póttal akkor nem fog fulladásig leesni a fordulatszám ha rugalmas a motor nyomatéka.
hanem elkezd esni lefele, de egyre lassabban (feltéve hogy a motor maximális nyomatéka elég az akadály legyőzéséhez).
vagy szántás közben ha egy kötöttebb folthoz érsz, akkor esik valamennyit a fordulat, de nem kell megállni és visszaváltani.
olyan motornál aminek a nyomaték görbéje nem rugalmas, ha elkezd fulladni emelkedőnek felfele akkor mindenképpen vissza kell váltanod, máskülönben lefulladásig esik a motorfordulat.
a rugalmasabb nyomaték görbével bíró motor a jobb választás erőgépek terén.
Válasz #3222. hozzászólásra
Falusiasan: hamarabb összeszedi magát ha leesik a fordulat és gázt adsz!
Válasz #3222. hozzászólásra
elemezgesd ezt
http://www.fajltube.com/gazdasag/gepeszet/MOTORJELLEGGORBEK15975.php
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy pontosan mit is jelent a nyomatékrugalmasság?
Két lóerőben és nyomatékban majdnem megegyező traktornál, annak amelyiknek nagyobb +15%-al a nyomatékrugalmassága azt miben lehet megérezni?
Biztos tudtatok meg traktor árakat kint....
Meg is jegyeztétek esetleg?
Válasz #3218. hozzászólásra
Ez az amit soha nem tud meg az ember ha kereskedőtől vesz! Még akkor se ha gazdától!
A kipróbálás se biztos hogy sokat mond,főleg ha az ember minőségi cserét akar és még sosem volt hasonló trakinak a közelében sem!
A Cat munkagépei híresen megbízhatóak kitűnő minőségűek(szerintem).Vajon ez igaz a traktorjaira is?
Válasz #3214. hozzászólásra
Szerintem ez egy sima kupec. Szóval úgy bízz benne. Régebben vki itt hirdetésben óva intett tőle(a hirdetőtől vehetett egy Zetort, de gondolom, nem a "legjobb" áron, és lehet, nem a megbeszéltek szerint zajlott az üzlet). De te tudod...
Válasz #3217. hozzászólásra
Ha tényleg könnyű munkát végzett csak, akkor a 10000 sem sok. De függ hogy hányan hajtották, vagy kínozták mert nem vigyáztak rá. De ha jól megnézed a gépet akkor sok minden kiderül, pláne ha kerülsz is 1-2 vele.
Válasz #3216. hozzászólásra
Csak permetezett meg pótkocsit húzott esetleg néha egy kis kukorica vetés!
Még odaírhatták volna hogy idős,nemdohányzó doktornő hajtotta!
De most tényleg, egy ilyen kaliberű vagy hasonló nyugati gyártmányú traktornak sok a 6-8 ezer óra, vagy ugyanaz mint egy személyautónál hogy százezer van benne felejtsd el közbe meg normális tulajnál vígan elmegy 250 ezret is, vagy esetünkben akár 8-10 ezer órát is?
Válasz #3215. hozzászólásra
8000 óra feletti, az má kua sok, annyit is ér.
A Caterpillar MT465B ami állítólag 5460-as MF milyen???
Hirdetnek egyet de szerintem gyanúsan olcsón!
Nyolcezer párszáz óra,kiváló gumik, műszakilag esztétikailag rendben ötkettő+fa?
Érdemes lenne elpasszolni Ivánt!
Főleg ha még engednek belőle!
Sziasztok,
Az alábbi hirdetőről kellene nekem infó. Ki kötött már vele üzletet és hogy sikerült?http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/traktor-45-le-felett/zetor-16145-2-db/h_6501518?ref=8d93aac0
Köszönöm!
A Fendt és a Claas vezeti a listát - Európai mezőgép-forgalmazók márkaelégedettségi indexe
Az egyes márkák tekintetében az ez évi rangsorban figyelemre méltó átrendeződés tapasztalható, azonban a listát vezető mezőgépmárkák elégedettségi mutatója a korábbi évekhez viszonyítva szinte változatlan.
Cikk >>
Válasz #3210. hozzászólásra
Max 10 gurigát ér, csak sajna nagyon szeretnek keresni rajtunk!! Míg sárga volt anno 10,5 volt a 100 pacis, rugózott fülkével meg 11,5!!! De tudod azóta gazdasági válság van, de lehet csak nekünk mondják egyszerű halandó embereknek!
Válasz #3207. hozzászólásra
egyértelmű Claas
Akkor már a 450est legyen benne vlm erő is meg nyomaték.......
15 miliókért 80 lovast ......
http://www.traktorfarm.eu/index.php?/pedalos-traktorok-2-4-eveseknek/john-deere-pedalos-kis-traktor-homlokrakodoval-es-utanfutoval/flypage.tpl.html?pop=0
mind a 2 jo erre a melora ha a pénz nem számit akkor a claas, de ugygondolom az drágább lesz ....
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni
Van 15 hektár szántóm meg 56 hektár legelőm ehhez szeretnék egy traktort venni.
Amit néztem az egy Landini Powerfarm 100 vagy pedig egy Claas Arion 410.
Szeretnék rá egy homlokrakodót meg egyelőre csak kaszálásra, rendsodrozásra, bálázásra és pótkocsizásra lenne használva.
Sajnos nem nagyon értek a gépekhez. Akik a környezetemben pedig értenek egymásnak ellentmondót mondanak Úgyhogy szeretném kikérni mások véleményét is hogy melyiket lenne érdemesebb megvenni.
Szerintetek?
Válasz #3205. hozzászólásra
régebbi john deere az jó
az uj mindegyik szar már mindegy mit veszel.
new holland .lambó párost kihagynám.
olyan mint a legó traktor.
Válasz » #1 kopasz12 | 2014-12-16 22:51:28
#871469. hozzászólás
[ Törlés ] [ Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra ]
hello tud valaki mondani nekem valamit a john deere ok fogyasztásáról és minőségéről.
traktort akarok venni de félek john deere-t venni .(sokat eszik elromlik)
8260r 8285r 8310r
milyet vegyek new hollandot case-t lamborghini.t john deere-t
segítsetek negatív pozitív kritikák
Helló!
Véleményt szeretnék kérni a new holland t6020 elite-ről.
Válasz #3199. hozzászólásra
50Ha-n még a felét se.
Hát beleszámoltam mindenféle maszekot, meg fuvarozok is aratásban elég sokat. A lényeg az lenne hogy merjek e megvenni 6-7 ezer orával egy ilyen masinát: Nem új verdák, de ezt még meg tudnám engedni magamnak
Válasz #3200. hozzászólásra
Szerintem 50 hektáron nem fogsz 1000 üzemórát belehajtani.
Amúgy ez egy jó konstrukció, alkatrész, hozzáértő szakember van az országban, már csak egy jó állapotú szekeret kell találnod...
Sziasztok! Véleményeket szeretnék kérni. Mi a véleményetek a Németországban hirdetett 6-7-8 ezer üzemórás Case IH MX 120 as traktorokról? 20-30 ezer juró között vannak. Nézegetem őket. 50 ha os gazdaságba kellene évi max 1000 üzemóra? Milyen gépek? Alkatrész?...Köszi a válaszokat
Válasz #3198. hozzászólásra
EZT olvasgasd.