Hirdetés
Fórum
- Japán kistraktorok új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Juhtenyésztés új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Terményszárító és kapcsolódó berendezései új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
- AKG támogatás új
- Agrárkamara új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
Cikkajánló
Jelentős mennyiségű gabona megy külföldre
Tízmilliárd eurót meghaladó agrárexport: a gabona és a takarmány a növekedés...
Sajtóközlemény
368 hozzászólás
Válasz medikus #267. hozzászólásáraPl nálam 70 méteres a kút de 20 méternél szűkül és a hat colos búvár ott elakadna ha esetleg beszakad.
Válasz Pilátus" #266. hozzászólására12 méteren áll?Nem ment le?
Kútba szakadt szivattyút ki tud venni valaki ill pontosan ki?? (12m körül)(56m a kút)
Válasz apuci #264. hozzászólásáraRendben, reméljük nem viszi el a vírus azt is.
Válasz nferry #263. hozzászólásáraRendben, hátha a legközelebbi vadászbálon!
Válasz apuci #262. hozzászólásáraRendben, köszönöm a segítséget! :)
Ha legközelebb találkozunk szólj hogy te vagy akivel itt beszéltem. :)
Válasz nferry #261. hozzászólásáraÉn tudom ki vagy apósoddal jól ismerjük egymást, már találkoztunk is!
De szerintem nemkell kútfúro csak vedd le azt "flajsnit" amit a 6 csavar összefog és vidd el L. Attilához, mond el neki az elképzelésed és meg fog oldódni a gondod!
Válasz apuci #260. hozzászólásáraIgen. :D
Ismerjük egymást? :) :)
Sajnos nem tud segíteni, ő sem emlékszik már rá.
Régen volt a kút használva.
De akkor marad a kútfúró.
Köszönöm szépen. :)
Válasz nferry #258. hozzászólásáraG.I. Az apósod? Ő nem tud segíteni?
Válasz nferry #258. hozzászólásáraKútfúró!!
3" -os szivattyú megy rá.
Anno egy Tz4kval öntöztek a kúttal, de sajnos nem tudom már megkérdezni hogy mivel csatlakoztak hozzá.
Válasz medikus #256. hozzászólásáraDe én sejtem!
Válasz apuci #255. hozzászólásáraNem írta mit akar?
Válasz medikus #254. hozzászólásáraAkkor 3" ,de nem hiszem hogy neki olyan nagy teljesítményre lenne szüksége!
Válasz apuci #253. hozzászólásáraKár volna szűkíteni!
Válasz medikus #252. hozzászólásáraErre rá kell varázsolnia egy kb.: 2" menetes csővéget és utána úgy variálja ahogy akarja!
Válasz apuci #251. hozzászólásáraEgy nagy Norton,(ami a vasútállomásokon volt)passzolna oda rá,ahogy nézem!
Válasz medikus #250. hozzászólásáraVagy egy helyi esztergályost.
Válasz nferry #249. hozzászólásáraHívj egy kútfúrót!Az majd igényeidnek megfelelőre alakítja ki!
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni!
Lenne egy ilyen kút nyílásom:
A kérdésem az lenne hogy erre milyen csatlakozót tudok rárakni? Belső mérete 8cm, külső 14,5cm. Három lábas kút.
Válasz csontii #247. hozzászólásáraCsőszivattyú van betéve. Remélem így már érthető.
Válasz B.Bali #242. hozzászólásáraA kút mélysége 30m,26m-re van leengedve a szivattyú és még 4m magasra van feltéve egy tatály. Oda nyomja fel a vizet. Onnét pedig szabadesésben megy a legelőre és az istállóba az önitatókba.
Válasz csontii #241. hozzászólásáraAz a kutad melysege. A Pedrollonak is 8 meter a vege. Alatta mar nem tudja felhuzni.
Kis csobuvar a leheto legjobb megoldas, es erdemes a 125mm-ben gondolkodni
Válasz ND #243. hozzászólásáraIgen,de nem tudom érdemes-e egy 125-kútat furatni mert màr azt elég drága mulatság + hozzá egy jó búvár. Biztos hogy így lenne az igazi,de a gazdája eldönti megéri-e neki.
Válasz csontii #241. hozzászólásárade az csőbúvár, nem?
B.Bali meg a felszíniről beszél
nem ugyan az :-)
Válasz B.Bali #240. hozzászólásárakatalógus szerint biztosan.
Az ELMÉLETI vízvételi mélység 9,81m (a g értéke, ehhez tökéletes vákuum kellene
Ezt csökkentik a veszteségek:
- a szivattyúnál
- a csatlakozásoknál
- a cső tömítettlensége miatt
- csősurlódás
- stb
De a kollégánál, aki fúratná az új kutat a jelenlegi talán 20m-es.
Onnan nincs az a felszíni, ami felszívná.
vagyis van (pl a tűzoltóknak, mélykúti sugárszivattyú, ha jól emlékszek), de sztem az sem fér bele az 50es csőbe, amit medikus javasolt, meg nem hiszem, hogy olcsóbb mint egy 125ös kút meg bele egy 90-100as csőbúvár
És mint gcastle is írta, tolni gazdaságosabb, mint húzni
Válasz csontii #241. hozzászólásáraAz szerintem a kutad mélysége,nem ugyanaz mint a nyugvó víz szint.
Válasz B.Bali #240. hozzászólásáraNekem a pedrollo 30m-ről tolja fel a vizet.
Válasz ND #238. hozzászólásáraA pedrollo,leo stb.9m-is dolgozik
Válasz ND #238. hozzászólásáraén is csinálni fogok egy 2 méter mély aknát a kút köré. Fagymentesítés miatt is, valamint nehezebb plusz 2 méterről szívni mint plusz 2 méterre tolni...
Válasz medikus #237. hozzászólásáraha 7-8méter alatt van a nyugvó vízszint, muszály beledugni, mert a felszíni nem tudja felszívni...
az a fránya fizika
Válasz csontii #235. hozzászólásáraMuszáj beledugni?Ha akarják,attól még ellopják! 50-es re csak rátolom a szivattyút és már megy is!
Válasz agrogal #229. hozzászólásáraKüldtem privátot.
Válasz medikus #233. hozzászólására50-es csőbe nem fér bele a szivattyú.
Válasz medikus #233. hozzászólására
Válasz csontii #228. hozzászólásáraMit csinálnak azok a tehenek?Fürdenek?Itatni 200literes kút is elég,azt meg egy 50-es pvc is adja!
Válasz subikiss #230. hozzászólásáraAjáljatok komolyabb kútfúrót a környéken.
Válasz subikiss #230. hozzászólásáraDe,olyan apád korú.
Válasz agrogal #229. hozzászólásáraTe nem ujfalusi vagy?
Válasz csontii #228. hozzászólásáraSzia ez megfelelne nekem is.Milyen szivattyút használsz?Privátba irhatnál egy kútfúró kontaktot,én nem ismerek egyet sem.
Válasz agrogal #226. hozzászólására30m mély és 110 cső van benne. Azt nem tudom milyen a vízhozama,de nyáron negyven marhát kényelmesen kiszolgál.
H-B MEGYE KELETI RÉSZE.Lakásnál van 40 szegedi kút 18-20 méteres elég vasas a vize,attól egy kicsit jobbat szeretnék.
Válasz csontii #225. hozzászólásáraÉs ez milyen kút,mekkora?átmérő,hozam,?
Válasz agrogal #219. hozzászólására2 éve 5000ft/m volt nálam az ára.
Válasz gcastle #220. hozzászólásáraNagyon nagy szórás van az árakban. Én kértem árajánlatot ivóvíz tisztaságúra, háztartás kiszolgálásra, itt (Alföld) állítólag 140 méteren van (pozitív) és szivattyúval együtt félmillió forint. Hivatalos kútfúrónál ugyanez 2 millió forinttól indul + engedélyek százezrek...
Válasz bandigh #221. hozzászólásáraÍgy van, nagyon sokrétű a dolog...
Válasz Ares 826 #218. hozzászólására3 méter mély és 3x2.
Válasz gcastle #220. hozzászólásáraKérdés h az iszapba lehet e pisztolyfúróval lemenni, vagy köves, sziklás a talaj mert akkor nagyságrendekkel több
Válasz agrogal #219. hozzászólására40es kút szerintem elég lenne, max 63as, az ár meg nagyban függ attól, hogy milyen mélyen találtok ivóvíz réteget. Felénk 70+ méteren szokott lenni olyan réteg. 3-4 éve 40es 76 méteres nem ivóvíz szűrővel megvolt egy 100asból...
Sziasztok Külterületre itató kútnak max30-40 számosállatnak milyen kúttat ajánlatok?Robbanómotoros szivatyú lenne hozni-vinni,és egy jövőbeli hodály sarkába szeretném.Milyen árak vannak mostanában?