Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Lamborghini traktorok új
- Minőségi alma termesztés új
- Kalászosok műtrágyázása új
Cikkajánló
![Ki lehet dobni az adóigazolásokat a bevallás után? Ki lehet dobni az adóigazolásokat a bevallás után?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9240/cikk_79240/adozas-2025_fill_540x300_0.jpg)
Ki lehet dobni az adóigazolásokat a bevallás után?
Bárki hozzáférhet saját bevallási tervezetéhez az eSZJA-oldalon.![Nagy Márton: Jöhetnek újra az árstopok? Nagy Márton: Jöhetnek újra az árstopok?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9238/cikk_79238/nagy-marton-fb_fill_540x300_0.jpg)
1895 hozzászólás
Üdv!Valakinek van Dragon ültetvény permetezője,vagy tapasztalat a géppel milyen?
mavrik 24ew rovarölőszert használ valaki? mik a tapasztalatok jó szer?
Válasz Zotya-83 #842. hozzászólásáraHát ma este, meg holnap, a kicsiket meg jövőhéten megcsináljuk, réz+kén keverékkel, de jövőhét végén legkésőbb már tuti kell neki a felszívódó is. Amilyen melegeket mond tuti kijönnek már a levelek is.
Válasz N.. Tamás #839. hozzászólásáraMi már 2hete lesz megcsináltuk Vegesol Rs-el lehet akkor még kicsit korai volt de sztem nem hibáztunk ráadásul az utsó tartálynál elszállt a ventilátor hajtóműve így már azt is megcsináltam, apum tegnap este már újra réz+kén-el ment vasárnap folytatni akarom.
Válasz N.. Tamás #839. hozzászólásáraHasználj Cuproxatot, én őszibarackba egész évbe használtam minden probléma nélkül.
Válasz N.. Tamás #839. hozzászólásáraHa, sok van akkor nyomjátok le éjjel!!! Pár ledlámpa a gépre és góóóóóó!!!
Állandóan erős szelet mond, és kicsúszol az időből!!!
Sziasztok!
Csak érdeklődnék, hogy már mindenki túl van a lemosó permetezésen? mert itt felénk szabolcsban 2 hete megállás nélkül süvít, fúj a szél. a gépek, a szer minden bekészítve de hiába. a vasárnapi jó időt várnánk, mert lassan elkésünk vele. Nyílván egy vegasol rs nem olyan erős, azzal lehet piros bimbóig, de mi külön keverjük a rezet meg a ként és tapasztaltuk már hogy volt hogy megperzseltük vele a kis leveleket ha túl későn csináltuk. hátha lesz még permetezési idő!..... Szép napot mindenkinek.
Válasz angel.mfarro #837. hozzászólásáraFizetés? Ár?
Dél Amerikai piácra szeretnénk nagy mennyiségben almat vasarolni, heti 4-6 darab, 40" konténert, jelenleg az USA-ból szerzük be, de érdekel minket a Magyarorszagi termék, kérem jelenkezzen ha rendelkezik vagy tud olyan cég amelyt érdemes megkeresni.
Köszönöm
Válasz Zotya-83 #835. hozzászólásáraÜdv!
Csak a Vegesol-ba lévő olaj semmire se elég! Esetleg tapadásra másra nem rovart nem fog gyéríteni!
Válasz Antónia #834. hozzászólásárade 25lx400huf=10000/ha 4l vegesol X 2200=8800huf/ha
bizti van valamilyen hatása pl.:tapadássegítő csak csak ugy magában nem hiszem, meg ha keverni akarjuk bizti kell keveréspróba is.
Válasz Mtz 550E #833. hozzászólásáraEzt én is hallottam! Sőt, 25l/ha dózissal sokan lemosóznak vele! Kicsit hitetlenkedtem, de a könyvben van pl. a Biola Agro, ennek napraforgó olaj a hatóanyaga! Én nem használtam, de van aki igen!
Üdv!
Napokban ajánlották hogy a szezon közbeni permetezéshez alkalmanként tegyek 2-5L napraforgó étolajat tapadás és rovarkártevő gyérítés szempontjából! Szerintetek jó lenne?
Másik réz és kén lemosáshoz ki milyen mérget szokott használni?
Válasz ...:::Pisti:::... #831. hozzászólásáraEngem is érdekel,metszéskor találtam a Birsen.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz ...:::Pisti:::... #830. hozzászólására? ? ?
Üdv mindenkinek.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160324203349_20160319_110734.jpg)
Tudja valaki ez minek a petéje.
5 éves almafámon találtam.
Válasz Csarli 1 #828. hozzászólásáraA "biztonság" miatt kapott tavaly 2x Chorust és 2x Cuproxatot, az idén visszább akarom ezt a számot venni, ezért is érdeklődtem. Lehet hogy elegendő virágzás előtt egy Cuproxat-os kezelés?
Válasz Attikaa #827. hozzászólásáraSyllit 400 SC 13800 Ft/ha
Chorus 11400 Ft/ha, 2400 Ft/ha a plusz költség. Rezisztenseket miért permetezed varasodás ellen, én tavaly egyszer szórtam Cuproxattal azt is csak a tűzelhalás miatt és semmi gond nem volt velük.
Válasz Csarli 1 #826. hozzászólásáranem mostanra gondoltam, nekem rezisztens fáim vannak, ezért úgy gondoltam hogy egérfül és zöldbimbó közt kap egy permetezést, ez szerintem jövőhét közepe, vége. Aztán pirosbimbónál. De mivel rezisztens fajták ezért gondoltam arra hogy sima réz is elég lehet. A Syllitről hallottam de még nem próbáltam, de ezt akkor ajánlják ha már nagy a baj, vagyis van tünet mert visszafordító hatása is van, ebből kifolyólag gondolom jó drága is.
Válasz Attikaa #825. hozzászólásáraNincs még korán a Chorushoz, van már elég lombfelület a felszívódáshoz? Nálam még az üszibarackra sem lehet felszívódó szert rakni. A Syllit 400 SC 2,5 l/ha dózisba próbáltad már?
Válasz Mtz 550E #824. hozzászólásáraÉn vasárnap estére megcsináltam Vegesol eReS-sel. Utána mivel fogtok menni? Felszívódóval+kénnel? Chorus+kén?
Üdv!
Valaki csinálta már a lemosó permetezést? Én a héten tervezem pénteken és szombaton Nevikén-nel! Utána majd látjuk az időt réz és kén hatóanyag lesz a következő!
Válasz bodzaakos #822. hozzászólásáraha vége a feldolgozásodnak átküldenéd nekem privátba az eredményt ha nem titok mert érdekelne. Köszi: Zoli
Tisztelt Zöldség és Gyümölcs termelő TÉSZ tagok!
Egy 2 perces, egyszerű (kattintgatós) és névtelen kérdőív keretében kutatást végzek a tagok és a TÉSZ-ek közötti bizalomról és együttműködésről diplomamunkámhoz. A kutatás eredménye és aktuális állása azonnal megtekinthető a kérdőív kitöltése után.
Köszönöm együttműködésüket!
KÉRDŐÍV
Válasz probas337 #819. hozzászólásáraezt nézd meg Vegesol eReS kb2000huf/liter a Kiténél de sok helyen van. 4l/ha kell azt nem tudom tudom h betiltották volna.
Szép estét mindenkinek!!
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Furcsa dolgot szeretnék kérdezni..előre bocsájtom..--saját szememmel láttam,,
metszéskor arra lettem figyelmes, hogy némelyik fán kiálló rügynél vagy vessző csonknál egy tücsök van feltűzve....több helyen is láttam ezt a gyümölcsösben!!!!!!
MI LEHET EZ???
Melyik madár csinálja az ilyent??
Én még sohasem láttam ilyent!!
Van valakinek véleménye????
Sziasztok!
Ma olajos réz ként akartam venni, de állítólag betiltották! Dejó! Organit réz+ként ajánlották helyette, árban nemrosz egyébként. Ti ismeritek? Valaki használta már?
Válasz Mtz 550E #817. hozzászólásáraEz nem engedélyezett almában...
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Üdv!
Sherpa 100Ec használta valaki almatermésüekben? Milyen menyiségben kell 1000L-be? Gázosító szernek nagyon jó!Köszönöm!
Válasz Mtz 550E #815. hozzászólásáraa 7végén azért lassan nem ártani bármivel is megyünk szombaton volt nálunk szaktatáncsadó és fater is ezt mondja.
De menni kellene bimbó likasztó ellen is még piros bimbó előtt.
Üdv!
Ti hogy látjátok meddig lehet még várni vagy mikor lehet csinálni a lemosó permetezéssel? Hagyományos fajták: idared jonagold gála golden jonathan mutsu!
Nevikénnel lenne csinálva?
Válasz Mtz 550E #811. hozzászólásáraPont ezt beszéltük most este egy jó ismerőssel, hogy pisztolyozva lenne az igazi
a lemosó permetezés, de nincs aki foglya a pisztolyokat és 6ha nem kis idő lenne.
Igen érdekes h a lémennyiség is számít nem csak a "hatóanyag" gondolom h megfollyon a permetlé de axiállal szerintem sose fog rendesen inkább elszáll az ágak közt a szer és megérkezik az útra a földre.
Válasz dagadtmadar #810. hozzászólásáraKöszi úgy látom tudja a dolgát az olló!
A második permetezést a rezes lemosást meg alacsonyabb nyomáson és lassabb sebességgel!
Valamit nem értek a vízmennyiség az mindegy hogy mennyit használok/ha? Igazság szerint a permetszer dózis/ha a lényeg nem? Köszönöm!
Válasz Zotya-83 #809. hozzászólásáraÜdv!
Nekünk az egyik darab 1/Ha hagyományos ültetvény azt szeretnénk Nevikén-s lemosás csinálni pisztolyozva! Mert gondunk van a pajzstetűvel a szomszéd miatt!
Olajos lemosásnak nagyon sokan azt mondják akkor van értelme ha pisztolyozzuk és mindenütt lefedi hajlatoknál ágnyakaknál!
Válasz Zotya-83 #780. hozzászólásáraÜdv!
Egy kis videó a metszésről:
https://www.youtube.com/watch?v=bnSlsKC9RSs
Válasz Mtz 550E #808. hozzászólásáraHolnap már a gally zúzózása következik az almásokban, meggyből van egy kis metszeni való még illetve a tavalyelőtt telepített alma és a tavalyi szilva várja a metszést.
Jövő 7végére tervezzük a lemosó permetezést.
Mi is gondolkoztunk a nevikén extrán de egy vagyon/ha, Olajos rézként szerettem volna de akitől vesszük a szereket ott nincs így Vegesol eReS lesz valszeg, de még holnap kicsit informálódom mert elkezdtük a biora való átállást...
Ja néztem a Tiosolt is csak nem tudom az árát.
Közben Én is kérdezném ki mit használ bioban lemosónak és bimbó likasztó ellen(Novodor vagy más olcsóbbat)?
Üdv!
Ki hogy áll a gyümölcsössel? Lemosóztatok már? Nevikén-t használta már valaki? Milyenek a hatások? Vagy ki mivel csinálja elsőre?
Üdv!
Mi is végeztünk a metszéssel gallykaparással! Ha hétvégén jó az idő akkor valószínű hogy ki is tolom és majd elégetjük! Utána még sebkezelés!
Kérdezném a Catane parafinolajat használta már valaki? Miért van rajta az hogy előtte és utána 21nappal más szerrel nem lehet permetezni?
Még egyszer köszönöm,amikor ide írtam még nem láttam a másik topicban. Elnézésedet kérem
Válasz Balu86 #804. hozzászólásáraMost írtam a másik topic-ban a kérdésedre.
Üdv!![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Segítséget kérnék permetezéssel kapcsolatban. Bérmunkában mennyi a reális ára alma ültetvény permetezésének hektáronként vegyszert nem számolva?
Válasz N.. Tamás #802. hozzászólásáraMi a múlt hét végén végeztünk a metszéssel, eléggé előrehaladott állapotban van az alma akár már lemosózni is lehetne, de max.10 nap...szerintem.
Sziasztok!
Mi újság? nagy a csend az oldalon, mindenki dolgozik?
Válasz Mtz 550E #799. hozzászólásáraMegnéztem, az árát és a gyártóját, köze sincs ahhoz amit használtam. Két fajta szere van a Tibornak, egyik a Biofluid, ez egy giliszta humuszból baktérium hozzáadásával készült tápanyag feltáró készítmény, amit lehet lombtrágyaként és belocsolással is használni. A másik Biofluid B ami fehérje bontó baktériumot tartalmaz. Egyik 300 Ft + Áfa/l, A másik 1500 Ft +Áfa/ l, nem 6524 Ft/l. Ezért írtam, hogy gondolkozz!!!!!!!!!!!
Válasz Mtz 550E #799. hozzászólásáraNem. Biofluid B. Adtam egy telefonszámot és nevet, hívd fel, és gondolkozz!!!!!!!!!!!!!
Válasz Csarli 1 #797. hozzászólásáraAmire te gondolsz az a Prev B2 nem? Ezt használtad te körtelevélbolhára!
Válasz Zotya-83 #795. hozzászólásáraAztán legyen aki megveszi azt a pinkladyt..... :-D
Válasz Mtz 550E #796. hozzászólására783 hsz. olvasd el figyelmesen.
Üdv!
Ma több helyen érdeklődtem lemosó szerrel kapcsolatban! Nekem leginkább ami miatt kellene az a kaliforniai pajzstetű! Nevikén Agrokén mind kettőnél azt mondják kevés az olaj tartalma! Ajánlották új szer Vegarep csak ez 73000Ft lenne! Vagy Catane 18000Ft 10L belőle és 2.5%-ba kell! Ki mit javasol? A boltba kapható napraforgóolaj az nem olyan igaz?