Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #32. hozzászólásra
Szia teljesen meghatódtam,hogy kaptam választ.Hát a szilva olyan mint a besztercei ,de nagy szemű.Az mindig levéltetves.Az alma amikor még apró addig is potyog és szép kifejlett állapotban is lepotyog és minden darab hibás ugyanúgy a birsalma is.Az alma levele semmi különös.rozi
Sziasztok az lenne a kérdésem,hogy lenne itt nekem Kb 150 db almafa ami 3 éve nem volt gondozva.Kérdésem az hogy merjek e bele vágni,menyibe kerül kb a gondozása(permetezés ,tárcsázás,stb.)?A válaszokat előre is köszönöm.!Még kezdő vagyok sose volt gyümölcsösöm...
hát múlt héten valami rézzel kezd, és jövő héttől pedig nézd meg akármelyik cég (syngenta, basf) technológiáját, aztán jó munkát május végéig :)
és mit látsz a levélen, gyümölcsön, hogy néz ki, ami lepotyog? levél milyen?
szilva milyen fajta? nem besztercei?
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hol vásárolnak fel nyári almát, ipari minőségben, lének, velőnek, stb. ?
Lenne pár tonna belőle, ha valaki tud valami infót előre is köszönöm szépen a segítséget...
Akkor ezt a levéltetű váladéka okozza,amitől korompenészes lesz.A levéltetveket ki kell nyírni(pl:APACS,ACTARA.TEPPEKI),permetezést nagy lémennyiséggel csináld.A korompenészt pedig pár órával eső előtt CONTROL DMP-vel permetezd ez feloldja a korompenészt az eső pedig egy jelentős részét lemossa.Ha lell ismételd meg aCONTROL DMP kezelést.A tetü ellen gagyi szert ne használj.
Az nics. De levéltetű az mindig van, pedig nyomatom rovarölővel.3-4napig nincs aztán megint van...
Képet nem tudtam csinálni sajna mert nem volt időm kimenni, de a levélen nem foltokban van, hanem teljes egészében egy vékony fekete réteg.Amit le birok kaparni. De szerintem is korompenész.Pénteken adtam neki gömbaölőt, holnap megyek ki kaszálni és megnézem lett e eredménye.
Hali hali.
PANNON-KER TÉSZ ZRT?
Nem vezetett meg valakit almások közül?
Iskolaalmaprogram keretében baromi sok almával kereskedtek a tanév során.
Mi is beszállítói vagyunk a Tész-nek,csak épp gombával.
Velünk azt etették meg,hogy azért csúsznak a fizetések,mert az almát kp-re kell fizetni,most meg olyan hírek röppentek fel,hogy 26 misivel lóg Lukács "úr" az almásoknak.
Nekünk áprilisi gombapénzel tartozik az eredeti 4 hetes fizetési határidőt jócskán tullépve.
A telefont fel sem veszi ez a gerinces üzletember!
Vigyázzatok vele!!!
Üdv B Peti.
Nem szerzödtem le lassacskán eladogadtam úgy azért normálisabb áron elvitték.csak sok tönkre is megy.Mennyiért vásárolják fel nagytételben az almát szedéskor?
Hali!
Mi vasárnap lefújtúk Syllit-tel! Holnap meg Score meg Orthocid meg Actara-val akarnánk. Nekünk is elég sok varasodásos almánk van már most! Ezek a szerek jók ellene amiket írtam?
Mi insegárral + callypsoval és varasodás elleni szerrel mentünk ez volt múlt hét csütörtökön én nem nagyon találtam molyt az almába viszont a varasodás az nagyobb gondott fog okozni van olyan termelő akinek már most merő varas az almája sajnos idén csak komoly növényvédelemmel lehet megmenteni az almát és nem egy két fillér lesz a végösszeg viszont talán idén megfizetik a minőséget
mi sziromhullás után először insegart raktunk 600gr.következő évben 2x300gr majd 3x200gr majd 4x150gr az utolsó évben 6x100gr egymás után.ez bejött olcsó és nem is ráz.csak a levéltetű jött fel az meg pic.a!jövőre már nem lesz insegár legtöbb helyen.nekünk még tutira évekig.
én irányítottam egy 300 ha-os almáskert növényvédelmét,azt hiszem láttam mindent amit ebben a műfajban lehet.ilyen brutális esők után sosem alakult ki komoly molykártétel.szétbombázza a szárnyukat szerintem azért.szóval meglepődnék ha az első nemzedék gondot okozna.de ez nem tudományosan megalapozott csak én ezt tapasztaltam.
Május első hetében Bács-Kiskunban megtalálták az almamoly első tojásait!!!!!!!
A BIOFIX számítás szerint Szabolcsban 42-55 között volt a hőösszeg és 60 körül kezdi a tojásrakást.
Pont az esős periódusban kellett volna permetezni.
Habár ez az esős lehűlés biztos keményen megzavarta a rajzást, nics egyértelmű rajzáscsúcs.
Most a leghatékonyabb almamoly elleni anyag a Coragen.
2-3 hetes!!!!! tartamhatása is van moly ellen.(dozistól is függ)
Van kitéve molycsapdád?
Én még tegnapelőtt tettem ki(sajnos) ma megyek majd megnézni. Már én is találtam olyan kis almákat az ültetvényen ami félig meg volt rágva.
1884 hozzászólás
Válasz #32. hozzászólásra
Szia teljesen meghatódtam,hogy kaptam választ.Hát a szilva olyan mint a besztercei ,de nagy szemű.Az mindig levéltetves.Az alma amikor még apró addig is potyog és szép kifejlett állapotban is lepotyog és minden darab hibás ugyanúgy a birsalma is.Az alma levele semmi különös.rozi
Sziasztok az lenne a kérdésem,hogy lenne itt nekem Kb 150 db almafa ami 3 éve nem volt gondozva.Kérdésem az hogy merjek e bele vágni,menyibe kerül kb a gondozása(permetezés ,tárcsázás,stb.)?A válaszokat előre is köszönöm.!Még kezdő vagyok sose volt gyümölcsösöm...
Válasz #30. hozzászólásra
hát múlt héten valami rézzel kezd, és jövő héttől pedig nézd meg akármelyik cég (syngenta, basf) technológiáját, aztán jó munkát május végéig :)
és mit látsz a levélen, gyümölcsön, hogy néz ki, ami lepotyog? levél milyen?
szilva milyen fajta? nem besztercei?
Válasz #29. hozzászólásra
ELMA ha-ha-ha
Nem ajánlom!!! Fizetésképtelen.
Sziasztok új vagyok az oldalon segitséget szeretnék kérni alma és birsalma szilva ügyben hibásan lepotyognak a gyümölcsök hogy és mivel permetezzek?
Válasz #28. hozzászólásra
Szeva! Érsekhalmán érdeklödj az ELMA-nál! Szerintem biztos hogy átveszik!
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hol vásárolnak fel nyári almát, ipari minőségben, lének, velőnek, stb. ?
Lenne pár tonna belőle, ha valaki tud valami infót előre is köszönöm szépen a segítséget...
tel:30/2370-450
Válasz #26. hozzászólásra
Köszönöm szépen a segítséget, beszerzem a szereket.
Minél hamarabb kinyomatom.
Akkor ezt a levéltetű váladéka okozza,amitől korompenészes lesz.A levéltetveket ki kell nyírni(pl:APACS,ACTARA.TEPPEKI),permetezést nagy lémennyiséggel csináld.A korompenészt pedig pár órával eső előtt CONTROL DMP-vel permetezd ez feloldja a korompenészt az eső pedig egy jelentős részét lemossa.Ha lell ismételd meg aCONTROL DMP kezelést.A tetü ellen gagyi szert ne használj.
Válasz #24. hozzászólásra
Az nics. De levéltetű az mindig van, pedig nyomatom rovarölővel.3-4napig nincs aztán megint van...
Képet nem tudtam csinálni sajna mert nem volt időm kimenni, de a levélen nem foltokban van, hanem teljes egészében egy vékony fekete réteg.Amit le birok kaparni. De szerintem is korompenész.Pénteken adtam neki gömbaölőt, holnap megyek ki kaszálni és megnézem lett e eredménye.
almamolyod van??
Válasz #22. hozzászólásra
oké holnap reggel lefényképezem.
Korompenész
tegyél képet, a távgyógyitás nem megy
Sziasztok!!
Egy pár almafám levelén találtam egy vékony,fekete szinű réteget. Olyan mintha olaj száradt volna rá.
Mi lehet az??
Előre is köszi.
Eladó nyári alma (Éva fajta) kb.25t érdeklődni telefonon: 30/2370-450
Hogy álltok az almával?
Már akinek megmaradt valami.
Hali!
Alma növényvédelmei során milyen lombtrágyákat használtok? Malagrow cég készítményeit használja valaki?
Hali hali.
PANNON-KER TÉSZ ZRT?
Nem vezetett meg valakit almások közül?
Iskolaalmaprogram keretében baromi sok almával kereskedtek a tanév során.
Mi is beszállítói vagyunk a Tész-nek,csak épp gombával.
Velünk azt etették meg,hogy azért csúsznak a fizetések,mert az almát kp-re kell fizetni,most meg olyan hírek röppentek fel,hogy 26 misivel lóg Lukács "úr" az almásoknak.
Nekünk áprilisi gombapénzel tartozik az eredeti 4 hetes fizetési határidőt jócskán tullépve.
A telefont fel sem veszi ez a gerinces üzletember!
Vigyázzatok vele!!!
Üdv B Peti.
Válasz #7. hozzászólásra
Hali!
Amit leírtál moly elleni védelmet az Insegarral a mennyiségek az 5évre van leírva?
Hali!
Lomb trágyázni szoktatok? Ha igen akkor milyen szerekkel! Valagro termékeket használtok?
Hali!
Nektek körül belül mennyibe jön ki 1ha alma éves permetezése? Úgy hogyha minőséginek akarod!
Válasz #11. hozzászólásra
még nem használtuk
Válasz #4. hozzászólásra
Nem szerzödtem le lassacskán eladogadtam úgy azért normálisabb áron elvitték.csak sok tönkre is megy.Mennyiért vásárolják fel nagytételben az almát szedéskor?
Coragen- t használt már valaki, mi a tapasztalat?
Hali!
Mi vasárnap lefújtúk Syllit-tel! Holnap meg Score meg Orthocid meg Actara-val akarnánk. Nekünk is elég sok varasodásos almánk van már most! Ezek a szerek jók ellene amiket írtam?
Válasz #7. hozzászólásra
Hát azért az insegar nem a legolcsóbb szerek eggyike mennyi most nállatok
Válasz #1. hozzászólásra
Mi insegárral + callypsoval és varasodás elleni szerrel mentünk ez volt múlt hét csütörtökön én nem nagyon találtam molyt az almába viszont a varasodás az nagyobb gondott fog okozni van olyan termelő akinek már most merő varas az almája sajnos idén csak komoly növényvédelemmel lehet megmenteni az almát és nem egy két fillér lesz a végösszeg viszont talán idén megfizetik a minőséget
mi sziromhullás után először insegart raktunk 600gr.következő évben 2x300gr majd 3x200gr majd 4x150gr az utolsó évben 6x100gr egymás után.ez bejött olcsó és nem is ráz.csak a levéltetű jött fel az meg pic.a!jövőre már nem lesz insegár legtöbb helyen.nekünk még tutira évekig.
én irányítottam egy 300 ha-os almáskert növényvédelmét,azt hiszem láttam mindent amit ebben a műfajban lehet.ilyen brutális esők után sosem alakult ki komoly molykártétel.szétbombázza a szárnyukat szerintem azért.szóval meglepődnék ha az első nemzedék gondot okozna.de ez nem tudományosan megalapozott csak én ezt tapasztaltam.
Válasz #1. hozzászólásra
Május első hetében Bács-Kiskunban megtalálták az almamoly első tojásait!!!!!!!
A BIOFIX számítás szerint Szabolcsban 42-55 között volt a hőösszeg és 60 körül kezdi a tojásrakást.
Pont az esős periódusban kellett volna permetezni.
Habár ez az esős lehűlés biztos keményen megzavarta a rajzást, nics egyértelmű rajzáscsúcs.
Most a leghatékonyabb almamoly elleni anyag a Coragen.
2-3 hetes!!!!! tartamhatása is van moly ellen.(dozistól is függ)
Válasz #2. hozzászólásra
Attól függ hová valósi vagy!
A múlt években leszerződted az almát vagy csak szerződés nélkül adtad el?
Válasz #1. hozzászólásra
Van kitéve molycsapdád?
Én még tegnapelőtt tettem ki(sajnos) ma megyek majd megnézni. Már én is találtam olyan kis almákat az ültetvényen ami félig meg volt rágva.
sziasztok,érdeklödnék nem e tudtok aki felvásárolna almát,az idei uj termést.mi kicsibe nyomjuk kb 60 fánk van,
Hali!
Már most szúrt almát találtam mit tegyek ellene? Milyen méreggel kellene menni?