Hirdetés
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
1134 hozzászólás
Válasz atisgyulai #983. hozzászólásáraÜdv ! A kelet-agrós napraforgó vetőtárcsával neked mi a baj ?
Sziasztok!
Vetőtárcsát hol/milyen cégnél érdemes keresni axin kívül?
Elfogadható minőségű utángyártott lenne ami érdekelne.
Kelet agroshoz volt szerencsém, azt hanygolnám.
Válasz Határjárós #964. hozzászólásáraBocs, nem vettem észre, hogy írtál.... Most küldtem.
Válasz prjricsi #976. hozzászólásáraTettek bele egy új kijelzőt. Nekünk közel van a cég, de volt ott aki Székesfehérvárról érkezett. Fiú vitte át, bő egy óra alatt kész volt.
Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget!!
Îgy már sokkal egyszerűbb, hogy tudom melyik fogaskerék párral mennyit tudok kijuttatni.
Ugye a vetőgép az nem saját, az egyik kocsiban a tengely sem akart megmozdulni, szóval kíváncsi leszek mennyi lesz a vége :D
Ahogy írtatok előzőleg a legbiztosabb megoldás az, ha leforgatjuk a dolgokat.
23-15-20 ba lett téve végül ^^
Válasz Ndr #970. hozzászólásáraNem új az adagoló azza kezdjed, hogy megnézed egyformán adagolnak é , leforgatni valamenyit vödrökbe. Most merült fő bennem, miután a középsőbe maradt vagy 10 kiló anyag. A jobbat szétszedtem me szorult az most faszán megy, a balba is maradt valamennyi.
Mindegyikbe egyformán 25 kiló force lett öntve.
Válasz Ndr #975. hozzászólásáraa B-vel jössz "lefele".
Ahogy a kolléga írta a 25-16-20-nál 19 kiló körül vet.
Én ezzel kezdeném bár attól is függ hogy mennyire van kimatekozva a starter hogy 20 kg van hektáronként és ha kicsivel többet szór akkor az uccsó mondjuk fél hektárra nem jut, ha meg mindegy hogy 21 vagy kicsivel több is megy akkor B 15
Válasz Ndr #972. hozzászólására25-23-20 as állásnál kite starter 12,75kg-ra jött ki 58ha átlagába. A leforgatásból számított 12,91kg helyett. Szerintem ez tűrésen belül van. Ha ezt vesszük alapul akkor 20 kilóhoz 25-15-20 20,27kg/ha; 25-16-20 18,91kg/ha.
Válasz Papa951 #959. hozzászólásáraSzia. Nekem is volt hogy megkergült a monitor. Kirakott mindenféle szimbólumokat. Anno hívtam a Digitroll-t, elküldtem nekik a monitort és megjavították.
Válasz Nagy Péter 40 #974. hozzászólásáraSzuper alakul a dolog, szerinted 18-20 kg környékére, milyen állásba kellene ??
Válasz Ndr #970. hozzászólásáraA 25
B 18
C 20
Így vet 15 kilót kb
Válasz Ndr #972. hozzászólásáraÉn most talajfertőtlenítőt teszek ~11 kg/ha, 12 hajt 15öst(NG+ vető, tehát öregebb modell, de nem hiszem, hogy változott!).
Én próbálnak egy 25 meghajtó 18 vagy 22 hajtotta elsőnek, aztán számolnék!
Válasz A.I. #971. hozzászólásáraKitestart Micro Np, amit szeretnék használni.
Akkor maradjak a leforgatásnál igaz ? és milyen fogaskerékpárhoz tegyen az alap leforgatáshoz ?
köszönöm továbbra is ^^
Válasz Ndr #970. hozzászólásáraMilyen fajta?
Mind máshogy fogy, ajánom inkább forgasd le!
15 perc és nincs meglepi!
Ha van egy eredmény, utánna már tudsz áttétet számolni, aztán leforgatás, hogy ne csak számolt, hanem mért érték is legyen és utánna mehet a meló!
Halihó!
Érdeklődni szeretnék, hogy NG 4 -esnél, milyen beállítással tudnék 20kg/ha startert kijuttatni.
Előre is köszönöm szépen a segítséget! ^^
Válasz zsoltrs #968. hozzászólásáraNa azért kicsit derűlátónak kell lenni!
Nyugi "szív" itt mindenki aki nem, az hazudik, vagy másik rendezvényen van!
Válasz A.I. #967. hozzászólásáraVágtam a csőből v 2 centit, eddig nincs jó.
Pedig száraz jól pergő anyag van benne...
Figyelni kell itt mindenre, mert minden csak szivatni és megölni akar.
Válasz zsoltrs #966. hozzászólásáraHa csak 2 sor, akkor pucolással kezdj!
Ki a mikroszóró aljáról az Y-t, és a csövet meggorenyezni!
De ha pereg, amikor kiemeled, akkor valami szűkület lehet szerintem!
A cső nem hiszem, hogy nem elég meredek lenne, sima műtrágyánál jártam úgy, hogy szifon lett, rövidíteni kellett a gégecsövet!
Annyi meg, hogy tuti, hogy nem teljes a dugulasod, mert akkor kilokne fenn a kis gumidugót mert féktelen tökig!
Válasz zsoltrs #965. hozzászólásáraVhogy megáll a granulátum a lefolyó cső felső szakaszában. Mindig csak a szélső kocsik szarakodnak.
A lefolyó cső lejtése kicsi?
Tavaly még jó volt neki?
Hali
Olyan problémám van, h a sor végén mikor kiemelem a gépet egy csomó mikrogranulatom van a földön.
Vhogy n tud a mag árokba eljutni és csak telik-telik a le vezető csoveben, amikor felemelem, akkor meg kifolyik.
Nincs ott semmi idegen anyag, ami gatolna.
Válasz Spice007 #914. hozzászólásáraHali! Ha kérhetem nekem is elküldenéd a digitroll leírást a forsthofferzoli@freemail.hu email címre?! Köszönöm!
Válasz Bárány #952. hozzászólásáraAkkor még tűrhető!!
Válasz jambo #960. hozzászólásáraSzerintem kb 330, esetleg kicsivel több! Azt tudom, hogy én ikerkerékkel 330 vagyok, már a traktor és nem igazán lóg ki a vető!
Válasz jambo #960. hozzászólásáraAz hiszem, h 350 a 6 soros.
Igaz pontosan még n mértem le.
Az összehuzható vázas masina összehuzva milyen széles?
Ötletek, hogy ezt mi lelte?
Válasz Bárány #957. hozzászólásáraKöszi
Válasz zsoltrs #956. hozzászólásáraEz kerékmérettől, gumiabroncs nyomástól, és a talaj állagától is függ. Nekem 53,05 m lett volna a tökéletes, ha két tizedes be lehetne írni.
Igen, ez alapján mér. Ha jól méri a hektárt (pl. sorvezetőhöz viszonyítva) akkor oké, ha nem, akkor korrigálj rajta!
Sziasztok.
Nektek milyen kerékjel van beállitva?
Nekem a faszi csak beírta.
Ez alapján írja ki a Vetőgép sebesseget ill. az elvetett hektárt?
Válasz Bárány #954. hozzászólásáraÉn is játszottam velem.
A hajtott keréken léptettem a láncon úgy, mintha kivennék egy szemet.
Kettő görgő kifelé állt a fogaskerékről, utána a többi szépen rápasszolt.
De akkor meg már túl feszesnek találtam. Túlgondolva a dolgot, félszemes patentszem kell!
Válasz atisgyulai #953. hozzászólásáraMost, hogy a vadiúj feszítőt, meg láncot raktam fel, kifejezetten odafigyeltem erre, mennyire lesz feszes, és kb. olyan, amilyennek te is mondod, azaz ha csak egy szemmel hosszabb lenne, már laza lenne.
Szóval úgy tűnik, ez direkt ilyen.
Válasz Bárány #948. hozzászólásáraMajd következő szezonra. (talán)
Idén már így fut. Amikor raktam fel a láncokat, akkor figyeltem fel erre.
És elgondolkodtatott.
Válasz John Deere Power Shift #951. hozzászólásáraValahol br. 55-60 körül, de ki számolja!
Válasz Bárány #950. hozzászólásáraÉs ez nap a "paraszt bácsinak" mennyi be került Monoseméknél??
Válasz später77 #949. hozzászólásáraLehet, hogy lett vona, aki nekiáll meghegeszte(t)ni (a képen látható két fül tört le, alumínium az anyaga) én vettem újat. Plusz egy tőcsavar, egy matrica a maglesodró skálájához, lánc és láncfeszítő a kocsihoz. Meg kb. két-három óra egyengetés, szerelés.
Egy átlagos nap parasztéknál...
Válasz Bárány #937. hozzászólásáraJavítható volt vagy cserés a ház?
Válasz atisgyulai #946. hozzászólásáraTúlgondolod. De látom, ez már befészkelte magát a fejedbe, úgyhogy feszíts azon a láncon, addig úgyis csak agyalni fogsz rajta.
Válasz jamo #945. hozzászólásáraEzért is jó néha itt lógni.
Tanulni lehet más hibájából is!
Nálam ez a szezonra felkészítésben mindig benne van. Még a kis műanyag görgőket is újra zsírzom.
Az összes lánc meg olajban úszik szezonon kívül.
Válasz Bárány #943. hozzászólásáraAz egyértelmű hogy az áttétel nem változik. Illetve mindig húzáson van a lánc, tehát a feszítő lényegében csak a helyén tartja.
Nekem viszont éppen hogy csak kifeszíti, és gyenge erőkifejtéssel már meglazítható a lánc. Tudom hogy a magok fogják az "utánfutástól" a meghajtott kereket, mégis arra gondolok hogy ha a lendülettő/rázkódástól ez mégis megtörténne, akkor egyenetlen lenne a vetőtárcsa forgása. Ezáltal a vetés is.
Válasz atisgyulai #942. hozzászólásáraMegnézegettem én is okulva Bárány kolléga kárán. Sose volt még hozzányúlva (10en éve) 5 mozgott tökéletesen egy csontra be volt rohadva.
Válasz .Feco. #941. hozzászólásáraja. Nekem spiráltömlő megy végig. Igaz sorközművelőről származik a microsem.
Válasz atisgyulai #942. hozzászólásáraAmíg feszes, én nem piszkálnám, de a vetésminőséget egész biztosan nem befolyásolja a lánc hossza. Az áttétel ugyanaz marad.
Válasz Bárány #939. hozzászólásáraÉn minden szezon előtt szétszedem, bezsírozom és újra beállítom a kontra anyával. Inkább minimális hézagot hagyok, mint hogy beszoruljon, amikor a por is odarakodik.
Épp most néztem hogy talán venni kellene ki a láncokból 1 szemet, mert éppen hogy csak nem koppan le a feszítő a végállásban.
Mennyire érdemes feszíteni ezeket?
Befolyásolhatja a vetés minőséget?
Válasz jamo #940. hozzászólásáragumipók, összekapcsolja a microsem két félcsövét, amikor mozog nem tud szétcsúszni.
Válasz Bárány #935. hozzászólására
Az a piros "bowden" mi rajta?
Válasz atisgyulai #938. hozzászólásáraFennakadt olyan állásban, ahol nem feszíti a láncot. Kézzel nem tudom megmozdítani.
Holnap majd jobban ránézek.
Válasz Bárány #937. hozzászólásáraMit értessz az alatt hogy a láncfeszítő tönkre ment?
Mi tud azon elromlani?
Nem kötekedni akarok, csak tanulni!
Válasz Nskype #936. hozzászólásáraA kocsi láncfeszítője tönkrement, emiatt a hajtó fogaskerék fel tudta venni a lánc alsó felét is felülre, és így szépen letépte a helyéről az alumínium házat.
Amúgy 2005-ös a vetőgép, most hamar ránéztem: kb. 1600-1700 ha van benne.
Válasz Bárány #935. hozzászólásáraEzt meg, hogy sikerült vagy csak simán anyag hiba lehetett?! Pedig nem tűnik egy öreg gépnek, inkább fiatalnak látszik a kép alapján....
Manószem mára lepihengetett.