Hirdetés
- S.O.S. új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Grubber új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- AKG támogatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Poénok új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1134 hozzászólás
Válasz vazi #683. hozzászólásáraMég az aljzatot is megkaptad. A műszerfal jobb oldalába fúrtunk méretes lukat, oda két kis csavar, belül pedig egy üres biztosíték helyre kötöd 10A-s biztivel és kész...
Sziasztok, kérdésem lenne hogy számitógépet hova kötitek mtz be? s meik árramforásra kötitek? vagz értelmetlen be tenni?
amugy ez pontosan meik tipushoz való? frissen vásárolt gép keveset tudok róla
Válasz atisgyulai #681. hozzászólásáraFeszítő görgőt egyet sem zsírzók, vagy szedhetem szét szezon közbe. Mélység tartó kerék perselyeit takarítom ki és napi 2-3szor zsírzóm. De ki hogy...Műtrágya, mikró szóró perselyei wd40.
Válasz gergő07 #680. hozzászólásáraÉn mindig zsírozom az összes görgőt, meg a spanoló tengelyét is ilyenkor szezon előtt. Szétszedve, megtakarítva és úgy bezsírozva.
Az összes lánc meg olajban úszik egész évben, szezonon kívül!
Válasz Sötét Paraszt #679. hozzászólásáraMég nem vettem elő pontosan nem tudom mi hogy áll, de van jobbos és balos. Nem lehet hogy fordítva van feltéve?
Láncvezetőt ne olajozd vagy zsírozd, mert összeszedi a port és megszorul, csak szárazon...
Cat3-as fejjel nem lehet leakasztani, ha fenn vannak a műtrágya csoroszlyák?
Más függesztőt kell hozzá gyártani?
Tárcsás csoroszlyával is ilyen?
francia spc eeeee
Válasz janosduma68 #676. hozzászólásáraEhhez kell egy leforgatás is. De a Monosem-nek van egy App-je minden beállításhoz. Ajánlom, egyszerü a használata.
Tudna-e abban segíteni valaki Monosem NG vetőgéppel
20kg force talajfertőtlenítőt szeretnék kijuttatni
hektáronként milyen állásban legyenek a lánc kerekek.
Válasz atisgyulai #671. hozzászólásáraEnnyi a történet, jól írod
Válasz atisgyulai #673. hozzászólásáraAz már luxus :D
Válasz Bárány #672. hozzászólásáraKombájnosok minimum 4 gépalja forgót kérnek. Azon egy ívben megfordul.
Nem szoktatok fékkel fordulni? Én az MTZ+Monosem kombóval a táblavégen rá szoktam segíteni.
Válasz ICE #670. hozzászólásáraBekapcsolt első hajtásnál nagyobb a fordulási sugár.
Oldalgós részeken ok., ott jó behúzni, hogy ne csússzon le a fara.
De a megkönnyült elején sokat nem segít!
Az egyenes sorokról meg annyit, hogy vetés előtt kell hengerezni, és akkor a sorok között nyulat lehet lőni!
Válasz pamko #666. hozzászólásáraNálunk 6 soros fix. vázzal, műtrágyatartály (nagy tartály) és mikrogranulátum is, fullra feltöltve, minden tankolásnál csurig töltjük.
Szépen viszi az MTZ820.4-es semmiféle pot súly és plusz hidraulika erősítés nincsen rajta. Ami viszont fontos, hogy az első hajtás mindig bekapcsolom vetéskor, könnyeben tartom vele az egyenes irányt és a fordulóknál is segít, hogy fog az eleje is.
Ziemniaki sadzeniaki tylko jedna odmiana.Kiedy będziesz sadzić w Polsce w marcu po 20.
A kiedy kukurydza i jakie fao
.?
952.3 eldolgozott vele szépen gond nélkül.
Köszönöm az információitokat és tapasztalataitokat!!!
Válasz atisgyulai #665. hozzászólásáraigen jó a memória
920-assal húzom én is,csak ez sima 82-es utodja,mindenféle pont nélkül,200 kg orsúlyt cseréltük ki 400 kg-ra.
teleszkópos váz és a műtrágyatartályba 300 kg pétinél nem tettem többet,nincs segédemelő,meleg olajnál nem olyan virgoncan emel,de boldogul vele.
annyi,hogy megrakott műtrágyával a tábla végi fordulónál lassan fordultam ,mert tolja kifele az elejét,tempos fordulónál nem birtam egy ivbe visszajönni.
Válasz fexco #657. hozzászólásáraItt vagyok már!
8 éve vetek a 920-as + monosem kapcsolattal.
Fix vázas, műtrágyás. Mikro szóró megvan, de nincs rajta.
A gyári nagy kerek munkahengerrel, tele mükakival szépen emeli, nincs vele gond.
Plussz súly sem kell elölre. Mi anno ezért választottuk a 920-ast, a 892 helyett. Az a 45cm-es toldás elöl a súlyoknál pont elég.
Hátul a függőleges lakat felső csavarját (a kézi tekerős oldalon nincs golyó) eszegeti, de abban benne van a 4,4-es kombinátorozás is.
Van itt helyben több ilyen fix vázas is.
82-es plussz orrsúllyal viszi, nehezen emelve.
Szöghajtásos 892-vel is húznak, az kicsit emelgeti az elejét, meg meleg olajnál már tele nehezen veszi fel.
De ott már kicsit "kehes" a traktor.
Telós vázú szerintem jóval nehezebb, meg talán hátrébb esik a súlypont.
De arról majd nyilatkozik más. Van itt pár a fórumon. (talán Pamko)
Válasz fexco #662. hozzászólásáraNekem nem mono, hanem agrion de súlyra ez is ott lehet, én 5 évig húztam az egyeneshidassal ,segédemelő nélkül nem is emelte csak kb 10 centire a földtől, segédemelővel gond nékül teli (4q)műtrágyával is, viszont amit lehet meg kell erősíteni ,alsó csapok 10,9-es csavarból esztergálva passzosra 19mm-est beveszi pont, hidraulikakar a toldásnál a hátsó furatot, előre +200 kiló orrsúj, így már csak a főmunkahenger szárát és a hidraulikakar tartó fűggőleges nagylakatok szárát tudja eltépni, ami nálam sikerült is.Szóval mióta megvan a 6 hengeres inkább azzal vetünk, de hozzátartozik hogy nekem nagyon sok a vonulás rossz úton, átlag napi 10-15km biztos van, ha csak 1 km lenne soha le nem szakadt volna semmi.
Válasz fexco #662. hozzászólásáraHa műtrágya is kell, az mtz-nek jobb egy vontatott jd vetőgép, azt csak húzni kell. De becsületesen
Válasz Bárány #661. hozzászólásáravagyis10-15évig vetett a mtz a monosemmel.(jó,oké nemműtrágyás)akkor asszem énis elbillegek vele,ha odakerül a sor...
Válasz fexco #660. hozzászólásáraHááát, pontosan a franc tudja, vissza kéne keresni a beszerzéseket. Úgy 10-15 év között lehet.
Válasz fexco #659. hozzászólásáraVagyis hány szezont kellett billegett a iván,amig megkereste a klassznak(oknak)az árát??????!!!!
Válasz Bárány #658. hozzászólásáraAzért kérdeztem pont Atis társunkat,mert gondolom őneki pont ez a specifikációju +traktor a gépkapcsolata.(rutinos vagyok.......vagynemmmm.....)nemolvastam nagyonsokat vissza.lényeget monndd:hány szezont billegtél vele!!!(az hogy nem műtrágyás,pont az érdekelne)
Válasz fexco #657. hozzászólásáraNem engem kérdeztél, de belepofázok.
Műtrágyával is megrakva jó eséllyel hanyatt fog esni.
Én egy ideig 82-essel hordoztam. Mikrogranulátumszórós volt, fix vázas volt, műtrágya adagoló nem volt rajta. A traktornak a gyári orrsúlyokon felül még kb. 70 kg volt az orrán, felemelve így is eléggé billegett.
Válasz atisgyulai #650. hozzászólásáraÜdv!nagyvalószinűséggel monosemed van.tapasztalataidra volnák kiváncsi,ha 6soros,műtrágyás esetleg teleszkópos és mikros,és ha véletlenül pont mtzvel(sima,nem monoblokkos,max segédemelős)üzemelteted!!!
Válasz jamo #655. hozzászólásáraNekem a gyári monoszem motorok vannak ag leader vezérléshez, nem tudom mennyibe került, mert sok minden egyébbel volt csomagban, de azt mondták rá, hogy jobbak a monoszemes motorok mint az agleaderesek.
Elektromos sorelzárót vett valaki már monosemre, magát a kuplung egységet mennyibe fáj 6db (ha vezérlés már megvan hozzá)? Több féle is létezik? Melyik ami bevált és kommunikál a field iq-val?
Ilyenhez van valakinek talan tablazatja? Köszonöm
Válasz atisgyulai #650. hozzászólására
Válasz atisgyulai #650. hozzászólására
Válasz beni_t96 #647. hozzászólásáraA legjobb ha letöltöd mobilra EZT.
Minden beállítást megtalálsz benne.
És pontosabb, a táblázat csak sacc/kb.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.monosem&hl=huVálasz beni_t96 #648. hozzászólására
....
Tablazattal tudna valaki segiteni a mutragya adagolohoz?
Jonapot kivanok! Nem tud valaki segiteni a mutragya szoronak a beallitasaba? Tablazattal?
Válasz golyó 2 #641. hozzászólásáraszia! Mire gondolsz sortisztító alatt?
Van e valakinek Monosem CS 3000 monitorhoz magyar nyelvű kézikönyve?
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #642. hozzászólásáraAzt akarom koppintani a következő szezonra.
Válasz golyó 2 #641. hozzászólásáraHali! 1sorhoz megvettem a gyárit próbaképp, jól teszi a dolgát.
Sziasztok.
Használ valaki gyári sortisztítót?
Válasz Bárány #636. hozzászólásáraJa!
Jelentéktelen dolgokkal/mértékekkel szórakoztatjuk magunkat.
Esetleg annyi értelme van, hogy aki nem csak a csillagokat bámulja, kisebb eséllyel szalad olyan hibába, (mint itt is írták páran) hogy 10-en,20-on ezrekkel elb@sszák a tőszámot, a tervezetthez képest.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #637. hozzászólásáraMég anyit, hogy a területmérésnél kijelzett magmennyiség pontosabb, mint amit a pillanatnyinál mutat. Én ehhez szoktam álkítani a vetőgépet, a részterület ullázásával menet közben ellenőrzöm, ha meg végeztem egy táblával, az itt kiírt magmennyiség elég pobtosan mutatja, mennyit vetettem. Pontosabb, mint a zsákszámolgatás, főleg kisebb tábláknál.
Ezért is érdemes viszonylag pontosan belőni a 100 kerékjelet.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #637. hozzászólásáraUgye az a jó munka, amelyik unalmas. Ilyenkor valamivel szórakoztatom magam, pl. ezzel.
Amúgy persze én is a GPS területmérésére hagyatkozom.
Válasz Bárány #636. hozzászólásáraÉn nem is nézem a digitroll területet és */ha átlagot, mert gps szakaszolás miatt át van verve kicsit... Érzékel a forgásjeladó, szorozza is a munkaszélességgel, de valaki elzárta a magadagolást
Csak a pillanatnyi kivetett átlagra nézek rá néha, és a hópihék, hogy éppen vet vagy nem.
Válasz atisgyulai #635. hozzászólásáraNa azt hiszem, ezt most már elég jól túllihegtük.
Válasz Bárány #634. hozzászólásáraMéregesd, állítgasd még egy kicsit, és mire befejezed a vetést, kb. ott tartassz majd a méterekkel mint a többiek.
Én most azon filózok, hogy ha levegyszerezek mielőtt elfogy a vetnivaló, akkor átdobom a Leica-t a vetős trakiba, és azzal kimérem a 100 jelet, milyen hosszú.