Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gandhy #2318. hozzászólásáraJa előbb elfelejtettem. A kuplung kar rásegítő rugónak a tartója slicc lukakon van. Azzal ha eljátszol, 1 kézzel le lehet majd nyomni. Én is 1 évig szenvedtem vele, mire rájöttem.
Válasz Gabi 07 #2325. hozzászólásáraaz extrák később, most csak az alapgép jön, de kapott egy 260-as 9 kapás, 3 soros grúbert, igaz majd 3 hónap múlva jön meg, remélem elbírja, mert nincs szűkebb a gyártónál
elindítottam, mentem egy nagy kört vele, brutális hangja van, a kuplungot kétlábbal be is tudtam nyomni, nem hegesztették fel a kampókat, a 1523-as hátsókarokat kapta, tolatásnál őrülten harangozott
Válasz dnsv #2313. hozzászólására Az emtézé nem is olyan!
Az mindent is tud, meg nem is!
Csak nehogy a tiedébe legyen a legjobb, oszt majd kiderül hogy az mtzhez kompatibilis!
JD, IH, CLAAS, FENDT, stb. ezekbe meg majd nem is érzi jól magát! Aztán majd lehet olcsón venni kidobott portékát!
Válasz Gandhy #2304. hozzászólásáraPersze, csak melegítsd fel előbb a motort 50 fok köré, és utána gázt neki. Rengeteg kis gáz meg indítgatással azt lehet elérni, hogy felkapja az olajat, és megy a turbó/kipufogóra.
Válasz dnsv #2307. hozzászólásáraA sorközművelésre leszek kíváncsi, amit azzal vetettek azt majd hogy tudja meghúzni a kultivátorral!
Majd akkor kérünk véleményt!
Kértem rá én is ajánlatot, meg is vettem volna! De már csak április végére tudták volna belerakni.
Mondom akkor még várok vele, mit kapkodjak ha nekik nem sürgős!
Válasz Gandhy #2301. hozzászólásáraAzt mondják azon a fordulaton kell bejáratni, amelyiken lefogja élete 70-80%-át dolgozni. Én így járattam eddig jó is. Annyi hogy 900 motor óra körül hagyta el az olajfogyasztást, addig 1-1.5 liter kellett olajcserék között utántölteni.
az igaz, hogy a 1025-re azt írták, hogy 2200 a névleges fordulat és én arra azt gondoltam, hogy azon kell használni , de azért 2000 fölé nem mentem, max 2040 a tlt miatt, de csak a műtrágyaszórónál
Válasz Gandhy #2298. hozzászólásáraDe a 10 órát sem úgy hogy indítgatni fél óránként, menyjen az 3-4 órát 1 szuszra minden fordulaton. Utána meg rá a kompaktort és 1 sebeséggel lassabban dolgozzon 2000 fordulat körül egész nap(üzemmeleg motornál álljanak be a gyűrűk, ne 60 fokosnál). Emelőkarokat felemelni a munkahenger tartócsavarjai magasságába, és ott beállítani a láncokkal hogy legyen 2-2 centi hézag, mert volt aki első nap felszakította a hengereket. Hátul a hidraulika bowdenek amit működtetnek kis karokat, azokat heti szinten kenni wd40-el, mert beállnak. Ugyan úgy a Magasságszabályzó felső csapszegét (ne a fülekben forduljon ha besül). A váltó olaj kis szűrőjét 50-100-150-250-500 óránként átpucolni, utána ki fog a szemét pucolódni, később elég lesz 500 óránként is. 10 óra után az összes csavart áthúzni 6-tól a 22-ig. Ja meg gratula hozzá. Ui első kerékösszetartást ha 0-ra állítod, nem fogja a gumi széleit nyaldosni, és hátsó kerékcsavarokat út közben huzgáld át, mert nekem fel lazultak.
Válasz Gandhy #2298. hozzászólásáraÍgy van. Igaz én 50 órát járkáltam vele ha jól emlékszem. Aztán lett csendesebben járatva gépekkel, utána meg adagoló állítás. De az adagolót lehetett volna hamarabb is, mert csak kényelmesebb neki úgy.
Válasz dnsv #2296. hozzászólásárabejáratás gondolom a megszokott, megyek vele 10 órát üresen, aztán mögé akasztok egy gépet és alacsonyabb terhelésen dolgozik a szántón még egy pár x10 órát, 50-nél lekerülnek a folyadékok és mehet a nagyipar?
Válasz dnsv #2296. hozzászólásáraüresen egyáltalán nem szoktam, hidegen egy kis melegítés, 5 perc sem, de nem ma lesz, hogy hozzám kerül, ma csak elindul a folyamat
Válasz Gandhy #2295. hozzászólásáraÜresen ne járasd majd a traktort 30 percnél tovább. Bejáratásnál fontos, hogy legyen azért picke terhelés és fokozatosan kellene terhelni.
Válasz Gandhy #2281. hozzászólásáraMa van a nagy nap?
Mész az új traktorért?
Jó is az, mikor az ember fia átveheti a zsír új vasat.
Még akkor is ha az egy MTZ! Ami tudjuk nem traktor, egyeseknek!
Válasz Gandhy #2292. hozzászólásáraItt Cegléd felől kapjuk a nagy esőt, az öregeink szerint (nekünk az van délnek)
És tényleg! Ezt még az időjárás is tudja, ha onnan jön virítani kell!
Válasz .Richard. #2291. hozzászólásárana az a déli vonal, az nekem az áldás, amikor Katalika felől jön, bár fogalmam sincs ez mit jelent, de a nálamnál korosabbak így nevezik
a területeim Szombathelytől dél-keletre légvonalban cca. 15 km-re vannak, ez a déli csapadékvonal nem ér el Szombathelyig, csak nagyon lecsökkentve, a nyugat, északnyugati csapadék, viszont nem ér el hozzám
ez annyira durva, hogy Szombathelyen egész éjjel ömlik, leesett akár 30, kimegyek, a mérőben 5 mili, viszont ha reggelre Szombathelyen összepötyög pár mili, kimegyek, a mérőben 30
4091 hozzászólás
Válasz Gandhy #2318. hozzászólásáraJa előbb elfelejtettem. A kuplung kar rásegítő rugónak a tartója slicc lukakon van. Azzal ha eljátszol, 1 kézzel le lehet majd nyomni. Én is 1 évig szenvedtem vele, mire rájöttem.
Válasz dnsv #2324. hozzászólásáraaz meg ott van mellette, majd csak felhegesztik rá
Válasz Gabi 07 #2331. hozzászólásáraaz a durva, hogy a Rangerek, Hiluxokkal járnak
Válasz Gandhy #2319. hozzászólásáraAgroker
Válasz #bandi #2333. hozzászólásáraPl. Kabinra. 3 laposvas megfogná. Akkor le sem törne.
Válasz Gumóka #2335. hozzászólásáraÉn is így láttam először, de úgy megszoktam hogy már tetszik!
Válasz #bandi #2333. hozzászólásáraMeg az orránál már kicsit több vodka fogyott műszak végére a tervezőasztal mellett, egyébként élném nagyon!
Válasz Gandhy #2320. hozzászólásáraHátul diagonál kerékkel szerelik? Azoknak ilyen a mintájuk.
Válasz Gandhy #2319. hozzászólásáraAmúgy egész fasza ez az új dizájn! Egyedül azt a kipufogót cserélném, az kilóg a képből. Gratula hozzá
Válasz dnsv #2324. hozzászólásáraJa jól áll neki ez a géptető!
Válasz Gandhy #2329. hozzászólásáraAz durva!
Sebaj, már a texas ranger-ek is ilyennel járnak (így van rálátásuk a dolgokra)
Válasz .Richard. #2328. hozzászólásárahát, jó volt végre találkozni vele élőben
Válasz Gabi 07 #2326. hozzászólásáraegy napot sem húztam, annál többet az importőr, hogy száradna le a keze, így másféllel többe lett
Válasz Gandhy #2319. hozzászólásárafuu. Mekkora királyság egy uj piros traktor!! Azé ez jobb mint a stááájjjer!????
Válasz Gabi 07 #2325. hozzászólásáraaz extrák később, most csak az alapgép jön, de kapott egy 260-as 9 kapás, 3 soros grúbert, igaz majd 3 hónap múlva jön meg, remélem elbírja, mert nincs szűkebb a gyártónál
Válasz Gandhy #2323. hozzászólásáraJól elhúztad!
Vártad a precíziósról a postát mi?
Válasz Gandhy #2319. hozzászólásáraÚgynézem a gépháztető, ugyan az mint a 1523 ason.
Klíma?
Grammer air?
Válasz Gandhy #2320. hozzászólásáraÉs a fronthidró?
Gratula! Nekem nagyon tetszik ez az orr, így elfér a fronthidró, sőt kívánja is
Válasz Gabi 07 #2322. hozzászólásáramég Győrben, ma csak megalkudtam/megvettem, jövő héten lesz rajt rendszám és indul haza
Válasz Gandhy #2319. hozzászólásáraOtthon a "kicsike"!
Pöpec!
Válasz Gandhy #2318. hozzászólására
elindítottam, mentem egy nagy kört vele, brutális hangja van, a kuplungot kétlábbal be is tudtam nyomni, nem hegesztették fel a kampókat, a 1523-as hátsókarokat kapta, tolatásnál őrülten harangozott
Válasz dnsv #2313. hozzászólására Az emtézé nem is olyan!
Az mindent is tud, meg nem is!
Csak nehogy a tiedébe legyen a legjobb, oszt majd kiderül hogy az mtzhez kompatibilis!
JD, IH, CLAAS, FENDT, stb. ezekbe meg majd nem is érzi jól magát! Aztán majd lehet olcsón venni kidobott portékát!
Válasz Gandhy #2303. hozzászólásáraElejében 50 óránkén lecseréltem 3 szor, utána 150-170 ként, most meg már 200-220 ként.
Válasz Gandhy #2311. hozzászólásáraIde meg Debrecen 180 km!
Válasz Gandhy #2304. hozzászólásáraPersze, csak melegítsd fel előbb a motort 50 fok köré, és utána gázt neki. Rengeteg kis gáz meg indítgatással azt lehet elérni, hogy felkapja az olajat, és megy a turbó/kipufogóra.
Válasz Gabi 07 #2312. hozzászólásáraA rendszerbe az MTZ a szűk keresztmetszet nem a Machinery G. RTK.
Válasz dnsv #2307. hozzászólásáraA sorközművelésre leszek kíváncsi, amit azzal vetettek azt majd hogy tudja meghúzni a kultivátorral!
Majd akkor kérünk véleményt!
Kértem rá én is ajánlatot, meg is vettem volna! De már csak április végére tudták volna belerakni.
Mondom akkor még várok vele, mit kapkodjak ha nekik nem sürgős!
Válasz Gabi 07 #2310. hozzászólásáraGyőr 120 km körül, de hagyom nekik, hadd hozzák el
Válasz Gandhy #2304. hozzászólásáraA 1523 al édesapám 8 óra alatt ért haza Debrecenből!
Úgy voltunk vele, úgyis kell járatni. Hagy szokja!
akkor nyeregbe, irány Győr, majd hozok képeket
Válasz Gumóka #2306. hozzászólásáralegalább utána kényelmesen haza tudsz meni a 1025-tel
Válasz B.Bali #2305. hozzászólásáraKöszönöm!
Meg vagyok vele elégedve. Majd vallatom, aztán kiderül. 892-re leszek kíváncsi abba milyen lesz.
MTZ-ben ez az első rendszerük
Válasz Gandhy #2304. hozzászólásáraPadlózhatod.
De bejáratom neked, elmegyek Tatabányára, meg vissza
Válasz dnsv #2299. hozzászólásáraJól néz ki a nagyvérűben az rtk.
Nem sok mtz-ben van, meg vagy elégedve vele?
Válasz mtz1221 #2302. hozzászólásáraaz első 10 órát lenyomom közúton, ott is magas fordulaton menjek, ha nincs mögötte terhelés?
Válasz mtz1221 #2302. hozzászólásáramennyi a csereperiódus nálad, én 150-nél cserélek általában
Válasz Gandhy #2301. hozzászólásáraAzt mondják azon a fordulaton kell bejáratni, amelyiken lefogja élete 70-80%-át dolgozni. Én így járattam eddig jó is. Annyi hogy 900 motor óra körül hagyta el az olajfogyasztást, addig 1-1.5 liter kellett olajcserék között utántölteni.
Válasz mtz1221 #2300. hozzászólására2000-es fordulaton járassam be? asztahéccencségit, nem aprózod el
az igaz, hogy a 1025-re azt írták, hogy 2200 a névleges fordulat és én arra azt gondoltam, hogy azon kell használni , de azért 2000 fölé nem mentem, max 2040 a tlt miatt, de csak a műtrágyaszórónál
Válasz Gandhy #2298. hozzászólásáraDe a 10 órát sem úgy hogy indítgatni fél óránként, menyjen az 3-4 órát 1 szuszra minden fordulaton. Utána meg rá a kompaktort és 1 sebeséggel lassabban dolgozzon 2000 fordulat körül egész nap(üzemmeleg motornál álljanak be a gyűrűk, ne 60 fokosnál). Emelőkarokat felemelni a munkahenger tartócsavarjai magasságába, és ott beállítani a láncokkal hogy legyen 2-2 centi hézag, mert volt aki első nap felszakította a hengereket. Hátul a hidraulika bowdenek amit működtetnek kis karokat, azokat heti szinten kenni wd40-el, mert beállnak. Ugyan úgy a Magasságszabályzó felső csapszegét (ne a fülekben forduljon ha besül). A váltó olaj kis szűrőjét 50-100-150-250-500 óránként átpucolni, utána ki fog a szemét pucolódni, később elég lesz 500 óránként is. 10 óra után az összes csavart áthúzni 6-tól a 22-ig. Ja meg gratula hozzá. Ui első kerékösszetartást ha 0-ra állítod, nem fogja a gumi széleit nyaldosni, és hátsó kerékcsavarokat út közben huzgáld át, mert nekem fel lazultak.
Válasz Gandhy #2298. hozzászólásáraÍgy van. Igaz én 50 órát járkáltam vele ha jól emlékszem. Aztán lett csendesebben járatva gépekkel, utána meg adagoló állítás. De az adagolót lehetett volna hamarabb is, mert csak kényelmesebb neki úgy.
Válasz dnsv #2296. hozzászólásárabejáratás gondolom a megszokott, megyek vele 10 órát üresen, aztán mögé akasztok egy gépet és alacsonyabb terhelésen dolgozik a szántón még egy pár x10 órát, 50-nél lekerülnek a folyadékok és mehet a nagyipar?
Válasz dnsv #2296. hozzászólásáraüresen egyáltalán nem szoktam, hidegen egy kis melegítés, 5 perc sem, de nem ma lesz, hogy hozzám kerül, ma csak elindul a folyamat
Válasz Gandhy #2295. hozzászólásáraÜresen ne járasd majd a traktort 30 percnél tovább. Bejáratásnál fontos, hogy legyen azért picke terhelés és fokozatosan kellene terhelni.
Válasz Gabi 07 #2294. hozzászólásárama délután átveszem a telephelyen, kapok egy számlát és ahogy a pénz gazdát cserélt, már gurul is a tréler felém
az asszony nem ember, az MTZ nem traktor, a medve meg nem játék - ahogy a székelyek tartják
Válasz Gandhy #2281. hozzászólásáraMa van a nagy nap?
Mész az új traktorért?
Jó is az, mikor az ember fia átveheti a zsír új vasat.
Még akkor is ha az egy MTZ! Ami tudjuk nem traktor, egyeseknek!
Válasz Gandhy #2292. hozzászólásáraItt Cegléd felől kapjuk a nagy esőt, az öregeink szerint (nekünk az van délnek)
És tényleg! Ezt még az időjárás is tudja, ha onnan jön virítani kell!
Válasz .Richard. #2291. hozzászólásárana az a déli vonal, az nekem az áldás, amikor Katalika felől jön, bár fogalmam sincs ez mit jelent, de a nálamnál korosabbak így nevezik
a területeim Szombathelytől dél-keletre légvonalban cca. 15 km-re vannak, ez a déli csapadékvonal nem ér el Szombathelyig, csak nagyon lecsökkentve, a nyugat, északnyugati csapadék, viszont nem ér el hozzám
ez annyira durva, hogy Szombathelyen egész éjjel ömlik, leesett akár 30, kimegyek, a mérőben 5 mili, viszont ha reggelre Szombathelyen összepötyög pár mili, kimegyek, a mérőben 30